Financieel

Wybren van Haga wil dat Rutte koningin Maxima terugfluit: ‘Hare Majesteit gaat boekje te buiten’

Help door dit met je vrienden op je socials te delen!

Koningin Maxima hield maandag een toespraak voor de B20-bijeenkomst op Bali in Indonesië, waar op dit moment wereldleiders bijeen zijn om te spreken over mondiale crises. Tijdens de toespraak hield ze een lofzang op digitaal geld.

BVNL, de partij van Kamerlid Wybren van Haga, wil dat premier Rutte de koningin terugfluit. Volgens de partij praat ze voor haar beurt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“De volksvertegenwoordigers hebben zich nog niet kunnen uitspreken, waardoor het kabinetsstandpunt nog bijgestuurd kan worden,” aldus Van Haga. “Dan geeft het geen pas dat Hare Majesteit het bedrijfsleven nu al oproept om samen met overheden te bouwen aan een infrastructuur voor digitaal geld.”

Grote zorgen

Van Haga wil opheldering en vraagt een debat aan. “Namens wie sprak de koningin? Was dit haar particuliere mening of het standpunt van de regering? Is de toespraak afgestemd met de premier?”

BVNL heeft grote zorgen over het feit dat er door de koningin openlijk gesproken wordt over de invoering van digitaal geld en de koppeling hiervan aan een digitale identiteit en portemonnee.

Meer macht en controle dan ons lief is

“We vragen ons af hoe haar uitgesproken mening over zo’n gevoelig onderwerp zich verhoudt tot de ministeriële verantwoordelijkheid. Invoering van digitaal geld kan de inrichting van onze economie en het monetaire stelsel flink veranderen. Het gaat dus nogal ergens over,” stelt Van Haga.

Een digitale euro ‘geeft de overheid, ondanks dat de ECB politiek onafhankelijk is, meer macht en controle dan ons lief is’. “Hier zal dus een fundamentele discussie over gevoerd moeten worden. En dan niet via de videoverbinding van Huis ten Bosch, maar binnen de enige aangewezen plek: het parlement,” benadrukt Van Haga.


4.9 114 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

142 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Thom
Thom
1 jaar geleden

Digitale euro is al een feit, denken we nu werkelijk met ze allen dit nog te kunnen stoppen?

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Trek de dotaties volledig in en laat dat koningshuis gaan werken voor zijn geld, ledigheid is het oorkussen van de duivel.

Eveline
Eveline
1 jaar geleden

Ze drammen het er gewoon toch doorheen.

Wakkere Henkie
Wakkere Henkie
1 jaar geleden

Maxima werkt goed mee aan het einde van Het koninkrijk der Nederlanden. En Wim-lex is dom genoeg om het te ondersteunen.

Ik weet al een goede vlag voor de nieuwe Nederlandse republiek: Blauw wit rood.

Back to top button
142
0
We lezen graag je reactie!x