Financieel

Wybren van Haga wil dat Rutte koningin Maxima terugfluit: ‘Hare Majesteit gaat boekje te buiten’

Help anderen door deze info met je kennissen op je social media te delen!

Koningin Maxima hield maandag een toespraak voor de B20-bijeenkomst op Bali in Indonesië, waar op dit moment wereldleiders bijeen zijn om te spreken over mondiale crises. Tijdens de toespraak hield ze een lofzang op digitaal geld.

BVNL, de partij van Kamerlid Wybren van Haga, wil dat premier Rutte de koningin terugfluit. Volgens de partij praat ze voor haar beurt.

“De volksvertegenwoordigers hebben zich nog niet kunnen uitspreken, waardoor het kabinetsstandpunt nog bijgestuurd kan worden,” aldus Van Haga. “Dan geeft het geen pas dat Hare Majesteit het bedrijfsleven nu al oproept om samen met overheden te bouwen aan een infrastructuur voor digitaal geld.”

Grote zorgen

Van Haga wil opheldering en vraagt een debat aan. “Namens wie sprak de koningin? Was dit haar particuliere mening of het standpunt van de regering? Is de toespraak afgestemd met de premier?”

BVNL heeft grote zorgen over het feit dat er door de koningin openlijk gesproken wordt over de invoering van digitaal geld en de koppeling hiervan aan een digitale identiteit en portemonnee.

Meer macht en controle dan ons lief is

“We vragen ons af hoe haar uitgesproken mening over zo’n gevoelig onderwerp zich verhoudt tot de ministeriële verantwoordelijkheid. Invoering van digitaal geld kan de inrichting van onze economie en het monetaire stelsel flink veranderen. Het gaat dus nogal ergens over,” stelt Van Haga.

Een digitale euro ‘geeft de overheid, ondanks dat de ECB politiek onafhankelijk is, meer macht en controle dan ons lief is’. “Hier zal dus een fundamentele discussie over gevoerd moeten worden. En dan niet via de videoverbinding van Huis ten Bosch, maar binnen de enige aangewezen plek: het parlement,” benadrukt Van Haga.


4.9 114 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
140 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Thom
Thom
22 dagen geleden

Digitale euro is al een feit, denken we nu werkelijk met ze allen dit nog te kunnen stoppen?

Victor Hugo
Victor Hugo
22 dagen geleden

Trek de dotaties volledig in en laat dat koningshuis gaan werken voor zijn geld, ledigheid is het oorkussen van de duivel.

Eveline
Eveline
22 dagen geleden

Ze drammen het er gewoon toch doorheen.

Wakkere Henkie
Wakkere Henkie
22 dagen geleden

Maxima werkt goed mee aan het einde van Het koninkrijk der Nederlanden. En Wim-lex is dom genoeg om het te ondersteunen.

Ik weet al een goede vlag voor de nieuwe Nederlandse republiek: Blauw wit rood.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

140
0
We lezen graag je reactie!x