CoronaMens en Dier

Pepijn van Houwelingen bevraagt Kuipers over vaccindeals: ‘Mogelijk sprake van corruptie op grote schaal’

Help mee door dit met iedereen op je social media te delen!

FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen vroeg Wieke Paulusma (D66) in de Tweede Kamer of het verstandig is om via de EU vaccins in te kopen, aangezien Ursula von der Leyen op eigen houtje een deal maakte met de directeur van Pfizer. Paulusma deed dat af als ‘complot’. Het onderzoek van het Europees Openbaar Ministerie naar de inkoop van coronavaccins in de EU loopt nog.

Zorgminister Kuipers liet weten dat het kabinet ondanks dit lopende corruptieonderzoek toch per se ook in de toekomst vaccins in EU-verband wil blijven aankopen.

Corruptie op grote schaal

“Er wordt een groot onderzoek gedaan door het Europees Openbaar Ministerie naar die inkoop op Europees niveau. Er is mogelijk sprake van corruptie op grote schaal. Dan lijkt het toch heel logisch dat je dan als Nederland zegt: laten we de vaccins zelf inkopen, want op Europees niveau gaat dat blijkbaar niet goed,” zei Van Houwelingen.

Kuipers zei afstand te nemen van termen als ‘groot onderzoek’ en ‘grootschalige corruptie’. “Los van de nadere analyse daarvan denk ik dat we overall kunnen concluderen dat de samenwerking binnen Europa ook voor Nederland veel opgeleverd heeft in termen van tijdige beschikbaarheid van voldoende aantallen en voldoende diversiteit van vaccins,” zei de minister.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Grote onweerswolk

Van Houwelingen vond het antwoord van Kuipers ‘iets te makkelijk’. “Er is een onderzoek van het Europees Openbaar Ministerie naar die vaccindeals. Dat doen ze neem ik aan niet voor niets. Er is wat aan de hand. Dan is het toch een hele normale reactie om te zeggen: dit gaan we voortaan in Nederlands verband doen, als er zo’n grote onweerswolk boven die aankopen hangt,” zei het Kamerlid.

“Ik neem kwalificaties over ‘grote wolken boven de aankoop’ even niet over, dat is mijn keuze,” benadrukte Kuipers.

Van Houwelingen reageert op Twitter: “Nederland staat altijd als eerste met een belerend vingertje te zwaaien, maar het blijft niet alleen oorverdovend stil als er een groot corruptieonderzoek loopt naar de Europese vaccin-aankopen, Nederland wil zelfs weer vaccins via de EU gaan inkopen.”


4.9 90 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
82 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wakkere Henkie
Wakkere Henkie
2 maanden geleden

Inkopen van de EU = uitverkoop van Nederland.
Uit de EU en uit de Navo levert ons bakken vol geld op.
Jacobse en Van Es zeiden al “Geen gezeik. Iedereen rijk.”
Moet makkelijk kunnen zonder de globalisten en hun zelfverrrijking.

Bezorgde NL'er
Bezorgde NL'er
2 maanden geleden

Nederland wilt weer kopen.
Voor wie dan.
Die anderhalve idioot die het nog niet heeft begrepen.
Die clowns in Den Haag hoeven al dat geld niet bij elkaar te brengen maar sinterklazen er wel lekker op los met ONS geld.

ralf
ralf
2 maanden geleden

Van Houwelingen vergeet even dat de prikken niet werken, dat ze mensen ziek maken. dood..
Dat het niet uitmaakt waar ze vandaan komen, dat ze een wapen van de sekte zijn

Ron
Ron
2 maanden geleden

Onder Ede bevragen, want blijkbaar mogen ministers, Kamerleden en leden koninklijk huis gewoon staalhard liegen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

82
0
We lezen graag je reactie!x