Homepagina » Het Complot » De Grote Samenzwering: de geheime geschiedenis van de wereld
De Grote Samenzwering: de geheime geschiedenis van de wereld

De Grote Samenzwering: de geheime geschiedenis van de wereld

Geheime genootschappen. Volgens Jonathan Black waren de grootste genieën er lid van, en besturen ze stiekem de wereld. Bestaan ze echt, die geheime machten achter de schermen? Vormen deze genootschappen werkelijk een geheime coalitie van de grootste genieën?

In zijn boek De geheime geschiedenis van de wereld beschrijft Black de wereldgeschiedenis zoals die werd doorgegeven via allerlei occulte, esoterische of wijsgerige genootschappen. Het boek is inmiddels een internationale bestseller. Hij toont aan dat veel van de bestaande geschiedschrijving onwaar is.

Aan de hand van uniek archiefmateriaal worden alle geheime genootschappen op een journalistieke manier behandeld. Onder andere het tijdperk van de rozenkruisers, de occulte wortels van de wetenschap, de mystiek-seksuele revolutie en de Illuminati worden beschreven.

Met talloze gegevens uit de natuurwetenschap, religie, psychologie, historiografie en filosofie haalt Black de waarheid naar boven en construeert hij een fascinerende alternatieve wereldgeschiedenis. De invloed van geheime genootschappen is veel groter dan je tot nu toe dacht.

De geschiedenis van geheime genootschappen begint zo rond 3000 voor Christus. Black beschrijft de situatie in het Hof van Eden en over Egyptenaren die allerlei middelen tot zich namen om in trance te raken, waaronder blauwe lelie, opium, papaver en alruinwortel.

Black behandelt niet alleen Isaac Newton, de vrijmetselaars en alchemie, maar ook de occulte wortels van de Franse Revolutie, Napoleon, de antichrist en het occulte bolsjewisme.

De Grote Samenzwering: de geheime geschiedenis van de wereldIn het oude Griekenland waren aan de openbare tempels zogeheten mysteriescholen verbonden. Deze scholen waren geheime instanties waar de politieke en culturele elite onderwijs kreeg in meditatietechnieken. Plato, Aeschylus, Alexander de Grote, keizer Augustus, Cicero en vele anderen werden er na jarenlange voorbereiding ingewijd in de geheime filosofie.

In deze scholen kreeg men les in ademhalingsoefeningen, het afsluiten van de vijf fysieke zintuigen, hallucinatie, sacrale dansen en technieken om seksuele energieën te kanaliseren. Ingewijden die hun kennis van de mysteriescholen aan buitenstaanders wilden onthullen, werden zonder pardon ter dood gebracht.

Twee jongens uit de Ionische havenstad Efeze wilden per se weten wat zich in de lokale mysterieschool afspeelde. Toen ze over de muur van het gebouw klommen werden ze al snel gesnapt. Een dag later hingen de lijken van de jongens in de buurt van de mysterieschool.

Black laat zien hoe esoterie, vrijmetselaarsloges en astrologie een belangrijke rol hebben gespeeld op hoofdmomenten in de geschiedenis. Toen George Washington als president van de Verenigde Staten de basis legde voor de bouw van het Capitool, speelde astrologie daarbij een grote rol.

“Toen Washington een horoscoop liet trekken voor de bouw van het Capitool, handelde hij geheel in lijn met een plechtige traditie van de vrijmetselarij die de geschiedenis van de mensheid volgde in overeenstemming met de bewegingen van sterren en planeten,” aldus Black.

Washington is zo gebouwd, dat het zonlicht elk jaar op 3 augustus door Pennsylvania Avenue schijnt en het piramidion op het dak van het hoofdpostkantoor doet oplichten.

De nieuwe heruitgave van het boek De geheime geschiedenis van de wereld van Johnathan Black is hier te krijgen.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
39 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Lyra
Lyra
6 jaren geleden

Dit is een zeer interessant boek.
In het engels kan je het ook in Ebook bestellen, dat scheelt weer een paar centen.

anoniem
anoniem
6 jaren geleden

toen deze zin kwam (De geschiedenis van geheime genootschappen begint zo rond 3000 voor Christus) stopte ik met lezen en beschouw ik dit artikel als nutteloos , religie is het grootste verzonnen wereldwijde sprookje die er bestaat.

Dennis
Dennis
6 jaren geleden

over samenzwering gesproken, dit verandert de geheel geschiedenis:

http://youtu.be/7ZGLZTUSU7k

anoniem
anoniem
6 jaren geleden

beste sandra, nee ik neem niet aan dat het een religieus boek is. ik geloof alleen bijna niks van de geschiedenis die ons word verteld of in ons is gekneed toen we nog klein waren. als voorbeeldje de 3000 jaar voor christus. wij mensen leven namelijk al honderdduizenden jaren langer op deze planeet dan ons beweerd word. sommigen zullen misschien meteen vragen van heb je er bewijs voor? alle informatie al het bewijs is overal om ons heen en je hebt er onbeperkt en altijd toegang voor, ik geloof in kennis delen via telepatie en alleen mensen die erg spiritueel zijn kunnen die kunst weer heel makkelijk oppakken. voor de mainstream persoon is dat bijna onmogelijk die te erg gelooft in de techniek/kennis van tegenwoordig. ik kan zo wel door blijven praten maar dat doe ik niet. waarschijnlijk zullen sommigen mij nu al voor gek verklaren maar gelukkig weet ik zelf wel wat gek is of niet. tot slot wil ik iedereen een hele fijne dag veder toewensen en veel succes wensen met de taak die je in dit tijdige leven hebt gekregen. vriendelijke groetjes anoniem

x

Check Also

vrijmetselaar

Gevaarlijk: hoge vrijmetselaar wil via ‘Grote Reset’ naar werelddictatuur

In dezelfde maand waarin Klaus Schwab zijn ...

washington

‘Meer dan 1 MILJOEN mensen’ gaan in Washington protesteren tegen verkiezingsfraude

Ali Alexander, één van de organisatoren van ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

39
0
We lezen graag je reactie!x