Homepagina » Het Complot » De Grote Samenzwering: de geheime geschiedenis van de wereld
De Grote Samenzwering: de geheime geschiedenis van de wereld

De Grote Samenzwering: de geheime geschiedenis van de wereld

Geheime genootschappen. Volgens Jonathan Black waren de grootste genieën er lid van, en besturen ze stiekem de wereld. Bestaan ze echt, die geheime machten achter de schermen? Vormen deze genootschappen werkelijk een geheime coalitie van de grootste genieën?

In zijn boek De geheime geschiedenis van de wereld beschrijft Black de wereldgeschiedenis zoals die werd doorgegeven via allerlei occulte, esoterische of wijsgerige genootschappen. Het boek is inmiddels een internationale bestseller. Hij toont aan dat veel van de bestaande geschiedschrijving onwaar is.

Aan de hand van uniek archiefmateriaal worden alle geheime genootschappen op een journalistieke manier behandeld. Onder andere het tijdperk van de rozenkruisers, de occulte wortels van de wetenschap, de mystiek-seksuele revolutie en de Illuminati worden beschreven.

Met talloze gegevens uit de natuurwetenschap, religie, psychologie, historiografie en filosofie haalt Black de waarheid naar boven en construeert hij een fascinerende alternatieve wereldgeschiedenis. De invloed van geheime genootschappen is veel groter dan je tot nu toe dacht.

De geschiedenis van geheime genootschappen begint zo rond 3000 voor Christus. Black beschrijft de situatie in het Hof van Eden en over Egyptenaren die allerlei middelen tot zich namen om in trance te raken, waaronder blauwe lelie, opium, papaver en alruinwortel.

Black behandelt niet alleen Isaac Newton, de vrijmetselaars en alchemie, maar ook de occulte wortels van de Franse Revolutie, Napoleon, de antichrist en het occulte bolsjewisme.

De Grote Samenzwering: de geheime geschiedenis van de wereldIn het oude Griekenland waren aan de openbare tempels zogeheten mysteriescholen verbonden. Deze scholen waren geheime instanties waar de politieke en culturele elite onderwijs kreeg in meditatietechnieken. Plato, Aeschylus, Alexander de Grote, keizer Augustus, Cicero en vele anderen werden er na jarenlange voorbereiding ingewijd in de geheime filosofie.

In deze scholen kreeg men les in ademhalingsoefeningen, het afsluiten van de vijf fysieke zintuigen, hallucinatie, sacrale dansen en technieken om seksuele energieën te kanaliseren. Ingewijden die hun kennis van de mysteriescholen aan buitenstaanders wilden onthullen, werden zonder pardon ter dood gebracht.

Twee jongens uit de Ionische havenstad Efeze wilden per se weten wat zich in de lokale mysterieschool afspeelde. Toen ze over de muur van het gebouw klommen werden ze al snel gesnapt. Een dag later hingen de lijken van de jongens in de buurt van de mysterieschool.

Black laat zien hoe esoterie, vrijmetselaarsloges en astrologie een belangrijke rol hebben gespeeld op hoofdmomenten in de geschiedenis. Toen George Washington als president van de Verenigde Staten de basis legde voor de bouw van het Capitool, speelde astrologie daarbij een grote rol.

“Toen Washington een horoscoop liet trekken voor de bouw van het Capitool, handelde hij geheel in lijn met een plechtige traditie van de vrijmetselarij die de geschiedenis van de mensheid volgde in overeenstemming met de bewegingen van sterren en planeten,” aldus Black.

Washington is zo gebouwd, dat het zonlicht elk jaar op 3 augustus door Pennsylvania Avenue schijnt en het piramidion op het dak van het hoofdpostkantoor doet oplichten.

De nieuwe heruitgave van het boek De geheime geschiedenis van de wereld van Johnathan Black is hier te krijgen.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • anoniem schreef:

  toen deze zin kwam (De geschiedenis van geheime genootschappen begint zo rond 3000 voor Christus) stopte ik met lezen en beschouw ik dit artikel als nutteloos , religie is het grootste verzonnen wereldwijde sprookje die er bestaat.

  13 likes
 • anoniem schreef:

  beste sandra, nee ik neem niet aan dat het een religieus boek is. ik geloof alleen bijna niks van de geschiedenis die ons word verteld of in ons is gekneed toen we nog klein waren. als voorbeeldje de 3000 jaar voor christus. wij mensen leven namelijk al honderdduizenden jaren langer op deze planeet dan ons beweerd word. sommigen zullen misschien meteen vragen van heb je er bewijs voor? alle informatie al het bewijs is overal om ons heen en je hebt er onbeperkt en altijd toegang voor, ik geloof in kennis delen via telepatie en alleen mensen die erg spiritueel zijn kunnen die kunst weer heel makkelijk oppakken. voor de mainstream persoon is dat bijna onmogelijk die te erg gelooft in de techniek/kennis van tegenwoordig. ik kan zo wel door blijven praten maar dat doe ik niet. waarschijnlijk zullen sommigen mij nu al voor gek verklaren maar gelukkig weet ik zelf wel wat gek is of niet. tot slot wil ik iedereen een hele fijne dag veder toewensen en veel succes wensen met de taak die je in dit tijdige leven hebt gekregen. vriendelijke groetjes anoniem

  10 likes
  • Sandra schreef:

   Het boek gaat over dat die geheime genootschappen 3000 jaar voor Christus hun vorm kregen.
   Hallo, het gaat over geheime genootschappen, ik herhaal: geheime genootschappennnnn!!!
   Natuurlijk is de geschiedenis niet zoals ze ons op school hebben doen geloven, duh, maar nou komt er een keer een boek uit wat iets van de sluier oplicht en dan is het nog niet goed. Ik begrijp je redenering niet. Ik begrijp wel dat wij dit boek niet nodig hebben voor onze algemene spirituele ontwikkeling maar dan komt er eens een boek uit vol met mogelijke onthullingen en dan veroordeel jij het als religieus. Want dat doe jij, het al meteen veroordelen zonder ook maar een letter gelezen te hebben. Het hebben van een oordeel is namelijk niet echt spiritueel, wel?

   9 likes
   • Odette schreef:

    Tja hoe simpel is het om de waarheid te verdraaien nietwaar Sandra? Als je nu al geen forumberichtje van een ander, die van anoniem, niet goed kan lezen. Vraag je je dan niet af hoe snel een waarheid verdraait wordt, hier in drie uur, laat staan over 3000 jaar!!!

    6 likes
    • Edwin schreef:

     Wat me vaak opvalt is dat veel mensen te snel conclusies trekken

     2 likes
    • Sandra schreef:

     @Odette Ik suggereer niet dat er waarheid in staat, dat heb jij mij niet horen zeggen. Dit boek meteen als religieus neerzetten vindt ik dat je dat juist wel doet. Zo van, dit is religieus, dit is mijn waarheid en weg met dat boek.
     En dan zonder het gelezen te hebben, dat is mijn argument, moet anoniem zelf weten maar zo komen we geen stap verder als we alles meteen veroordelen als waarheid of geen waarheid. Lees het eerst en kom dan met een onderbouwde mening.

     0 likes
     • Odette schreef:

      Je kan nog steeds niet goed lezen wat anoniem schreef. En ik beweerde al helemaal niks…..Slechts jouw verdraaiing viel mij direct op en dat binnen drie uur.
      quote anoniem; beste sandra, nee ik neem niet aan dat het een religieus boek is. op 18.20uur Anoniem veroordeelt niemand.

      1 likes
  • Doler schreef:

   inderdaad als je gaat zoeken en begrijpen komt de waarheid van zelf
   ik ga ervan uit dat de ziel al vanaf het begin van de cosmos er is alleen dan in pure energie

   3 likes
  • Stefan schreef:

   Waarom staar jij je zo blind op details?

   0 likes
  • besje schreef:

   Jij hebt gelijk

   0 likes
 • Lyra schreef:

  Dit is een zeer interessant boek.
  In het engels kan je het ook in Ebook bestellen, dat scheelt weer een paar centen.

  2 likes
 • Padja schreef:

  Wonderbaarlijk….iedereen wordt direct vermoord maar hij mag het allemaal opschrijven. Zelfs een heruitgave!
  Wat een held.
  Wat heerlijk dat we weer een boek kunnen kopen.
  Dat wakker worden kost een paar centen maar je krijgt er wel wat voor;.

  7 likes
 • Dr. Why schreef:

  “Black beschrijft de situatie in het Hof van Eden”????

  Werkelijk? Er was een hof van eden en de aarde is 6000 jaar geleden geschapen door god? En mensen kopen dat ding?

  Ik ga ook boeken schrijven. Debielen genoeg om mij van een fortuin te voorzien.

  7 likes
 • Aardebewoner schreef:

  Beschreven in dit artikel is de aanname dat allerlei geheime genootschappen een grote invloed hadden en hebben op de geschiedenis van de wereld

  Ja dat klopt geheime genootschappen hadden en hebben grote invloed op de wereld.

  4 likes
 • IIS schreef:

  Geheime genootschappen zijn gemaakt voor het schiften en aanbrengen van sturende structuren en bezit nemen van de wereld die ingericht zal worden volgens de denkwijze van deze machten. Wie lid wordt van één van deze genootschappen/clubs kan wellicht alleen hoger in positie komen als men van bepaalde komaf is, zich weet te voegen en aanpassen, succesvol is, geld omzet en occulte rituelen volgt en begrijpt welke rituelen men heeft te volbrengen om zich op te werken naar de top. Het zal een groep vooraanstaanden zijn die bepaalt wie wel of niet hoger in de piramide komt. Ook binnen de occulte groepen zullen er lager geplaatsten zijn die niet van de hoed en de rand weten, maar zodra ze geschikt zijn qua intelligentie, financiële positie en aan alle eisen voldoen die worden gesteld aan het bezetten van de hoogste positie komt men daar waar de werkelijke macht zich afspeelt.

  Het lid worden van een genootschap lijkt op het eerste oogpunt niet zo heel veel voor te stellen, maar men moet toch eerst een behoorlijke weg doorlopen die uiteindelijk zal leiden tot een selectie van mensen die aan bepaalde criteria en vooral persoonlijke (geestelijke) eigenschappen voldoen. Zodra men binnen is in de genootschap kan men verder doorstromen en zullen er leden zijn, misschien zonder dat ze het zelf doorhebben, die worden afgekeurd of goed bevonden voor hogere posities. En juist degene die hoger in de piramide komen zullen degene zijn die werken aan allerlei zaken in de wereld waar wij geen lucht van krijgen en niets te weten komen, maar uiteindelijk wel heel geleidelijk of met grote schokken te maken krijgen. De genootschappen zijn een afspiegeling van de doorsnee structuur van een piramide, onderin bevinden zich de lage leden en bovenin degene met de echte macht. Een genootschap kan alleen bestaan doordat er ook grote aantallen leden zijn die dienen en uitvoeren, waar de top van de piramide stuurt en bepaalt.

  Kijk alleen eens naar de financiële wereld, met de politiek in de kielzog, waar uiteindelijk alles in deze verdrekte wereld om draait, daar zijn de structuren al zo veranderd dat men in feite als burger geen baas is meer over eigen leven, financiën en vrijheid en niet zomaar even kan beslissen wat te doen met je eigen geld, bezittingen of leven. Luister bijvoorbeeld maar eens naar de SP (alle politieke partijen vormen een -geheime- genootschap en zijn marionetten van de duistere machten/genootschappen/elite) die vanboven wordt bestuurd en een Roemer als SP’r die kakelt wat de top en de top boven en buiten de top voor wensen naar buiten brengt en hoe men feitelijk de wereld en burgers stukje bij beetje wil beroven van zijn macht en geld.

  Politiek, religie, de financiële en bancaire wereld, de multinationals, van klein tot groot lid, hebben allen hun ziel verkocht aan een massa sturende – satanische- macht. Feitelijk zijn we allen gewillige slaven (gedwongen of vrijwillig) en dienaren van het duister (gedwongen of vrijwillig). ‘Gedwongen’ daarvan kan men zeggen dat je je dan maar los moet maken van dit systeem, maar dat betekent dan feitelijk een leven in de goot of zelfs dat je moet stoppen met ademhalen. Praktisch niemand gaat onschuldig door dit leven, het is alleen in hoeverre men dit wil zien en in hoeverre men zich hier dieper aan wil overgeven. De vraag blijft is dan: is één keer in dienst zijn van de (satanische) leugen slechter dan duizend keer en één leven kapot maken minder erg dan duizend?

  5 likes
 • Candor schreef:

  Bekijk de onderste link maar eens dan ben je gelijk klaar wakker

  Kan iemand mij uitleggen dat we gewoon doorslapen met de wetenschap dat alle 44 presidenten van de VS dezelfde bloedline hebben , graag zelf even onderzoeken en mij niet geloven ?? !!!

  van 17 min tot 25 en je krijgt een goed indruk hoe het er werkelijk voor staat met deze wereld .

  https://www.youtube.com/watch?v=uOx3Zdl4738

  4 likes
 • Dennis schreef:

  over samenzwering gesproken, dit verandert de geheel geschiedenis:

  http://youtu.be/7ZGLZTUSU7k

  2 likes
 • Kalki schreef:

  Die mystieke genootschappen ruiken mij te veel naar ‘stiekem’.

  2 likes
 • paul schreef:

  Mysteriescholen?? Inderdaad,…..ze zijn een groot mysterie die scholen.
  Twee nieuwsgierige jongens vermoorden!!
  Alleen omdat ze nieuwsgierig zijn?
  Wat is dat voor barbaarse school?
  In plaats van dat ze die jongens een gratis opleiding aanbieden omdat ze nieuwsgierig zijn!!
  Ik wou dat alle jeugd zo nieuwsgierig zou zijn!!!

  2 likes
 • frans schreef:

  het plaatje; het reptielenoog.

  1 likes
 • IIS schreef:

  Overigens, is het toepassen en volgen van de astrologie binnen de EU/Brussel en VS/Washington zeker aanwezig. Als je de datums volgt van wat de EU aan (reddings)fondsen en wetten en regels bedenkt zijn bijna alle data van invoering of oprichting in lijn met de stichtingsdata van de EU en VS (watertekens).

  EU en VS zijn in lijn met aardetekens of nog beter in lijn met de watertekens. Vandaar ook de sterke aversie tegen Putin en zijn partij Verenigd Rusland met als oprichtingsdatum 1 december 2001 (vuurteken boogschutter/slang).

  1 likes
 • Candor schreef:

  Hier het filmpje wat erbij hoort , De geheime Geschiedenis van de wereld .

  https://www.youtube.com/watch?v=-KqntgsB-co

  1 likes
 • max schreef:

  weleens de films national treasure: book of secrets gezien?

  0 likes
 • x

  Check Also

  kaag

  Kaag smijt midden in reces met belastinggeld om oorlogen in stand te houden. ‘Intens slecht mens’

  Afgelopen maand liet Egypte weten bereid te ...

  beschaving

  Bewijs voor mysterieuze wereldomvattende beschaving die aarde beheerste? 250+ verbluffende foto’s

  Volgens Jimmy van het populaire YouTube-kanaal Bright ...

  >