Homepagina » Het Complot » De Grote Samenzwering: de geheime geschiedenis van de wereld
De Grote Samenzwering: de geheime geschiedenis van de wereld

De Grote Samenzwering: de geheime geschiedenis van de wereld

Geheime genootschappen. Volgens Jonathan Black waren de grootste genieën er lid van, en besturen ze stiekem de wereld. Bestaan ze echt, die geheime machten achter de schermen? Vormen deze genootschappen werkelijk een geheime coalitie van de grootste genieën?

In zijn boek De geheime geschiedenis van de wereld beschrijft Black de wereldgeschiedenis zoals die werd doorgegeven via allerlei occulte, esoterische of wijsgerige genootschappen. Het boek is inmiddels een internationale bestseller. Hij toont aan dat veel van de bestaande geschiedschrijving onwaar is.

Aan de hand van uniek archiefmateriaal worden alle geheime genootschappen op een journalistieke manier behandeld. Onder andere het tijdperk van de rozenkruisers, de occulte wortels van de wetenschap, de mystiek-seksuele revolutie en de Illuminati worden beschreven.

Met talloze gegevens uit de natuurwetenschap, religie, psychologie, historiografie en filosofie haalt Black de waarheid naar boven en construeert hij een fascinerende alternatieve wereldgeschiedenis. De invloed van geheime genootschappen is veel groter dan je tot nu toe dacht.

De geschiedenis van geheime genootschappen begint zo rond 3000 voor Christus. Black beschrijft de situatie in het Hof van Eden en over Egyptenaren die allerlei middelen tot zich namen om in trance te raken, waaronder blauwe lelie, opium, papaver en alruinwortel.

Black behandelt niet alleen Isaac Newton, de vrijmetselaars en alchemie, maar ook de occulte wortels van de Franse Revolutie, Napoleon, de antichrist en het occulte bolsjewisme.

De Grote Samenzwering: de geheime geschiedenis van de wereldIn het oude Griekenland waren aan de openbare tempels zogeheten mysteriescholen verbonden. Deze scholen waren geheime instanties waar de politieke en culturele elite onderwijs kreeg in meditatietechnieken. Plato, Aeschylus, Alexander de Grote, keizer Augustus, Cicero en vele anderen werden er na jarenlange voorbereiding ingewijd in de geheime filosofie.

In deze scholen kreeg men les in ademhalingsoefeningen, het afsluiten van de vijf fysieke zintuigen, hallucinatie, sacrale dansen en technieken om seksuele energieën te kanaliseren. Ingewijden die hun kennis van de mysteriescholen aan buitenstaanders wilden onthullen, werden zonder pardon ter dood gebracht.

Twee jongens uit de Ionische havenstad Efeze wilden per se weten wat zich in de lokale mysterieschool afspeelde. Toen ze over de muur van het gebouw klommen werden ze al snel gesnapt. Een dag later hingen de lijken van de jongens in de buurt van de mysterieschool.

Black laat zien hoe esoterie, vrijmetselaarsloges en astrologie een belangrijke rol hebben gespeeld op hoofdmomenten in de geschiedenis. Toen George Washington als president van de Verenigde Staten de basis legde voor de bouw van het Capitool, speelde astrologie daarbij een grote rol.

“Toen Washington een horoscoop liet trekken voor de bouw van het Capitool, handelde hij geheel in lijn met een plechtige traditie van de vrijmetselarij die de geschiedenis van de mensheid volgde in overeenstemming met de bewegingen van sterren en planeten,” aldus Black.

Washington is zo gebouwd, dat het zonlicht elk jaar op 3 augustus door Pennsylvania Avenue schijnt en het piramidion op het dak van het hoofdpostkantoor doet oplichten.

De nieuwe heruitgave van het boek De geheime geschiedenis van de wereld van Johnathan Black is hier te krijgen.

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
39 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Lyra
Lyra
6 jaren geleden

Dit is een zeer interessant boek.
In het engels kan je het ook in Ebook bestellen, dat scheelt weer een paar centen.

Paul
Paul
Reactie op  Lyra
6 jaren geleden

Pas op Lyra!! ter info: ik probeerde net het Ebook te bestellen maar gaf bij Bol.com een storing die volgens hen niet meer op te lossen valt. Ik kreeg mn geld terug in de vorm van een kadobon. Tja, lekker dan, gewoon maar boek bestellen.

Roy
Roy
Reactie op  Paul
6 jaren geleden

Bol.com zit ook in het complot denk ik 🙂

Edwin
Edwin
Reactie op  Roy
6 jaren geleden

Bol.complot dus

Lyra
Lyra
Reactie op  Paul
6 jaren geleden

Gezellig toch in boekvorm, knus bij de verwarming, wijntje dr bij, en lezen maar .

max
max
Reactie op  Lyra
6 jaren geleden

Pft, in de open haard ermee… fikt prima!

anoniem
anoniem
6 jaren geleden

toen deze zin kwam (De geschiedenis van geheime genootschappen begint zo rond 3000 voor Christus) stopte ik met lezen en beschouw ik dit artikel als nutteloos , religie is het grootste verzonnen wereldwijde sprookje die er bestaat.

Sandra
Sandra
Reactie op  anoniem
6 jaren geleden

@anoniem OMG omdat jij 3000 voor Christus leest denk je dat het een religieus boek is. voor Christus is maar een tijdsaanduiding. dit is toch geen religieus boek, dit boek stelt juist dat onzinnige religie aan de kaak. gekke anoniem

Stefan
Stefan
Reactie op  Sandra
6 jaren geleden

Inderdaad.

Blijkbaar hebben sommige mensen moeite met begrijpend lezen.

Klaas
Klaas
Reactie op  anoniem
6 jaren geleden

de mens is de schuldige, niemand heeft de opdracht gegeven om dat te doen.

candor
candor
Reactie op  anoniem
6 jaren geleden

Alles wat ons verteld wordt is een leugen , zeker wat de Media ons verteld .
We worden vergiftigt , voorgelogen , bestolen en bijna niemand heeft het in de gaten wat het grootse doel is van de wereld Elite .
David Icke heeft gelijk ,zie the Lion sleeps no more , you tube .

Al denk ik zelf dat de Lion gewoon door slaapt .

Luister hier naar Proff in communicatie universiteit te Amsterdam Cees Hamelink ,

http://www.universiteitvannederland.nl/college/waarom-moet-je-niet-geloven-wat-in-de-krant-staat/

Dennis
Dennis
6 jaren geleden

over samenzwering gesproken, dit verandert de geheel geschiedenis:

http://youtu.be/7ZGLZTUSU7k

ferrimassi
ferrimassi
Reactie op  Dennis
6 jaren geleden

rofl, en mussolini was mickey mouse?

anoniem
anoniem
6 jaren geleden

beste sandra, nee ik neem niet aan dat het een religieus boek is. ik geloof alleen bijna niks van de geschiedenis die ons word verteld of in ons is gekneed toen we nog klein waren. als voorbeeldje de 3000 jaar voor christus. wij mensen leven namelijk al honderdduizenden jaren langer op deze planeet dan ons beweerd word. sommigen zullen misschien meteen vragen van heb je er bewijs voor? alle informatie al het bewijs is overal om ons heen en je hebt er onbeperkt en altijd toegang voor, ik geloof in kennis delen via telepatie en alleen mensen die erg spiritueel zijn kunnen die kunst weer heel makkelijk oppakken. voor de mainstream persoon is dat bijna onmogelijk die te erg gelooft in de techniek/kennis van tegenwoordig. ik kan zo wel door blijven praten maar dat doe ik niet. waarschijnlijk zullen sommigen mij nu al voor gek verklaren maar gelukkig weet ik zelf wel wat gek is of niet. tot slot wil ik iedereen een hele fijne dag veder toewensen en veel succes wensen met de taak die je in dit tijdige leven hebt gekregen. vriendelijke groetjes anoniem

Doler
Doler
Reactie op  anoniem
6 jaren geleden

inderdaad als je gaat zoeken en begrijpen komt de waarheid van zelf
ik ga ervan uit dat de ziel al vanaf het begin van de cosmos er is alleen dan in pure energie

Sandra
Sandra
Reactie op  anoniem
6 jaren geleden

Het boek gaat over dat die geheime genootschappen 3000 jaar voor Christus hun vorm kregen.
Hallo, het gaat over geheime genootschappen, ik herhaal: geheime genootschappennnnn!!!
Natuurlijk is de geschiedenis niet zoals ze ons op school hebben doen geloven, duh, maar nou komt er een keer een boek uit wat iets van de sluier oplicht en dan is het nog niet goed. Ik begrijp je redenering niet. Ik begrijp wel dat wij dit boek niet nodig hebben voor onze algemene spirituele ontwikkeling maar dan komt er eens een boek uit vol met mogelijke onthullingen en dan veroordeel jij het als religieus. Want dat doe jij, het al meteen veroordelen zonder ook maar een letter gelezen te hebben. Het hebben van een oordeel is namelijk niet echt spiritueel, wel?

Odette
Odette
Reactie op  Sandra
6 jaren geleden

Tja hoe simpel is het om de waarheid te verdraaien nietwaar Sandra? Als je nu al geen forumberichtje van een ander, die van anoniem, niet goed kan lezen. Vraag je je dan niet af hoe snel een waarheid verdraait wordt, hier in drie uur, laat staan over 3000 jaar!!!

Sandra
Sandra
Reactie op  Odette
6 jaren geleden

@Odette Ik suggereer niet dat er waarheid in staat, dat heb jij mij niet horen zeggen. Dit boek meteen als religieus neerzetten vindt ik dat je dat juist wel doet. Zo van, dit is religieus, dit is mijn waarheid en weg met dat boek.
En dan zonder het gelezen te hebben, dat is mijn argument, moet anoniem zelf weten maar zo komen we geen stap verder als we alles meteen veroordelen als waarheid of geen waarheid. Lees het eerst en kom dan met een onderbouwde mening.

Odette
Odette
Reactie op  Sandra
6 jaren geleden

Je kan nog steeds niet goed lezen wat anoniem schreef. En ik beweerde al helemaal niks…..Slechts jouw verdraaiing viel mij direct op en dat binnen drie uur.
quote anoniem; beste sandra, nee ik neem niet aan dat het een religieus boek is. op 18.20uur Anoniem veroordeelt niemand.

Edwin
Edwin
Reactie op  Odette
6 jaren geleden

Wat me vaak opvalt is dat veel mensen te snel conclusies trekken

Stefan
Stefan
Reactie op  anoniem
6 jaren geleden

Waarom staar jij je zo blind op details?

besje
besje
Reactie op  anoniem
5 jaren geleden

Jij hebt gelijk

besje
besje
Reactie op  besje
5 jaren geleden

Jij hebt gelijk

Kalki
Kalki
6 jaren geleden

Die mystieke genootschappen ruiken mij te veel naar ‘stiekem’.

Edwin
Edwin
Reactie op  Kalki
6 jaren geleden

Mystiekum dus

paul
paul
6 jaren geleden

Mysteriescholen?? Inderdaad,…..ze zijn een groot mysterie die scholen.
Twee nieuwsgierige jongens vermoorden!!
Alleen omdat ze nieuwsgierig zijn?
Wat is dat voor barbaarse school?
In plaats van dat ze die jongens een gratis opleiding aanbieden omdat ze nieuwsgierig zijn!!
Ik wou dat alle jeugd zo nieuwsgierig zou zijn!!!

Aardebewoner
Aardebewoner
6 jaren geleden

Beschreven in dit artikel is de aanname dat allerlei geheime genootschappen een grote invloed hadden en hebben op de geschiedenis van de wereld

Ja dat klopt geheime genootschappen hadden en hebben grote invloed op de wereld.

Stefan
Stefan
Reactie op  Aardebewoner
6 jaren geleden

Binnenkort echter, wordt alles openbaar.

Dr. Why
Dr. Why
6 jaren geleden

“Black beschrijft de situatie in het Hof van Eden”????

Werkelijk? Er was een hof van eden en de aarde is 6000 jaar geleden geschapen door god? En mensen kopen dat ding?

Ik ga ook boeken schrijven. Debielen genoeg om mij van een fortuin te voorzien.

frans
frans
6 jaren geleden

het plaatje; het reptielenoog.

Padja
Padja
6 jaren geleden

Wonderbaarlijk….iedereen wordt direct vermoord maar hij mag het allemaal opschrijven. Zelfs een heruitgave!
Wat een held.
Wat heerlijk dat we weer een boek kunnen kopen.
Dat wakker worden kost een paar centen maar je krijgt er wel wat voor;.

Edwin
Edwin
Reactie op  Padja
6 jaren geleden

Het is allemaal op hetzelfde principe gebaseerd : “Ik weet iets wat jij nog niet weet, koop mijn boek en dan weet JIJ het OOK”

Vaag, wakker worden schijnt altijd gekoppeld te zijn aan centjes betalen

Stefan
Stefan
Reactie op  Edwin
6 jaren geleden

Daar zit wat in. Gelukkig is er nog genoeg informatie op internet te vinden.

Odette
Odette
Reactie op  Padja
6 jaren geleden

Gelukkig is hier iemand die echt het zand uit de ogen heeft gewreven! Goed gezien Padja 😉

x

Check Also

washington

‘Meer dan 1 MILJOEN mensen’ gaan in Washington protesteren tegen verkiezingsfraude

Ali Alexander, één van de organisatoren van ...

egyptenaren

Wisten de oude Egyptenaren meer dan we denken?

Veel mensen kijken momenteel op Netflix een ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

39
0
We lezen graag je reactie!x