Homepagina » Paranormaal » Neurochirurg vertelt over zijn reis naar de hemel
Neurochirurg vertelt over zijn reis naar de hemel

Neurochirurg vertelt over zijn reis naar de hemel

De Amerikaanse neurochirurg Eben Alexander heeft jarenlang onderzoek gedaan naar de werking van het brein. Als klein jongetje werd hij geadopteerd. Hij wist niet dat hij nog een zusje had, Betsy genaamd. Tijdens de zoektocht naar zijn biologische familie kwam dr. Alexander tot de ontdekking dat zijn zusje al was gestorven. Hij zegt dat hij in de hemel met haar is verenigd.

Alexander was in eerste instantie nogal sceptisch over bijna-doodervaringen. Hij dacht dat het hallucinaties waren, die het gevolg waren van een traumatische ervaring. Zes jaar geleden werd dr. Alexander wakker met zware hoofdpijn. Binnen enkele uren raakte hij in coma. Zijn neocortex, het hersengebied dat betrokken is bij zintuiglijke waarneming, was uitgeschakeld.

De artsen stelden vast dat hij leed aan hersenvliesontsteking; er zat een zeldzame variant van de E. colibacterie in zijn hersenvocht. Zijn overlevingskans was nihil. Hoewel het brein van Alexander was uitgeschakeld, bestond zijn innerlijke zelf nog wel.

Zeven dagen lang reisde zijn bewustzijn door allerlei rijken. Hij kwam tot de ontdekking dat het bewustzijn buiten het lichaam kan bestaan. Uit medische gegevens blijkt dat er tijdens zijn coma geen tekenen waren van hersenactiviteit.

Vlinder

Veel wetenschappers hadden grote moeite met zijn uitspraken. Zijn ervaring ondermijnde hun hele geloofssysteem. Tijdens de coma hoorde en zag Alexander soms andere entiteiten. Hij was plotseling vergeten hoe het was om mens te zijn.

Op een bepaald moment zag hij een licht, een cirkelvormige entiteit. Hij hoorde hemelse muziek. Het licht opende zich en Alexander werd meegenomen naar een vallei vol bomen en watervallen. Er waren roze en witte wolken.

Er waren weilanden, dieren en mensen. In de hemel is alles zo echt, minder dicht en toch ook meer intens, aldus dr. Alexander. Niets is afgezonderd in de hemel, niets is vreemd, alles is één. Hij zag zichzelf als een vlekje bewustzijn op de vleugel van een vlinder in een zwerm van miljoenen andere vlinders.

Al zijn zintuigen waren samengesmolten. Zien en horen waren niet langer afzonderlijke functies. Boven de lucht bevond zich een verzameling grotere universa. In de ‘Kern’, een oneindige duisternis gevuld met onbeschrijflijke, onvoorwaardelijke liefde, had dr. Alexander naar eigen zeggen een ontmoeting met een alwetende entiteit die hij later ‘Om’ noemde.

Bevestiging

Tijdens zijn reis had Alexander een gids. Het was een buitengewoon mooie vrouw die eerst op de vleugel van de vlinder verscheen. Haar boodschap ging door hem heen als een vleugje wind: “Je bent geliefd, voor altijd. Je hoeft nergens bang voor te zijn. Je kunt niets fout doen.”

Neurochirurg vertelt over zijn reis naar de hemelToen artsen overwogen om Alexander van de beademing te halen, ontwaakte hij plotseling uit zijn coma. Zijn ogen gingen open en hij was terug. Hij had geen herinneringen aan zijn aardse leven, maar hij wist heel goed waar hij was geweest.

Alexander herstelde binnen enkele weken volledig. De ervaring veranderde hem als mens. Hij kon het beeld van de vrouw op de vlinder niet uit zijn hoofd zetten. Vier maanden nadat hij uit zijn coma was ontwaakt kreeg Alexander een foto toegestuurd.

Hij had geprobeerd contact te leggen met zijn biologische familie. Een familielid had een foto van zijn zus Betsy gestuurd, de zus die hij nooit had gekend. Tot zijn grote verbazing zag Alexander het gezicht van de vrouw die hij op de vlinder had gezien.

De foto was voor hem de laatste bevestiging die hij nodig had. Dit was voor hem het bewijs dat zijn ervaring echt was geweest.

Het nieuwe boek ‘The Map of Heaven’ van dr. Eben Alexander is hier verkrijgbaar.

[MailOnline]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Rik schreef:

  Is er zo weinig nieuws dat dit oude nieuws maar weer opnieuw wordt getoond hier? Ik heb de indruk dat er genoeg écht Nieuws te melden zou zijn of is dat boekje van deze dokter nog niet vaak genoeg verkocht?

  11 likes
  • Polleke schreef:

   Ik kende het verhaal niet, maar ik ben blij dat ik het hier heb kunnen lezen. Ik vind er helemaal niks mis mee dat er nu en dan teruggewezen wordt naar een verhaal. Net zomin vind ik het mis dat men dat doet om te wijzen op bv. een boek dat te koop wordt aangeboden. Ik vind het wel opmerkelijk dat commerciële acties bij de een gewoon gevonden wordt, terwijl men de ander hiervoor afrekent.

   6 likes
   • rik schreef:

    Slaap kindje slaap daarbuiten loopt een schaap, een schaap…. etcetera

    En zo slapen we met z’n allen verder en staan we oorlog toe en het tegenhouden van nieuwe technieken zoals vrije energie en dergelijke.

    1 likes
  • Karel Lerelijer schreef:

   Had je liever het zoveelste bericht gehad over ebola, zo ongeveer de minst belangrijke ziekte wereldwijd, waar op dit moment de grootste mediahysterie ooit over plaatsvindt?

   1 likes
 • jimmy schreef:

  Geld verdienen langs de grote weg via zo ervaring, wegwezen.

  6 likes
 • Faith schreef:

  Ik geloof deze man niet. Het feit alleen al dat hij naast Oprah staat. Oprah, the queen of the darkies, behandeld haar kijkvee als kleuters en zal wel even vertellen wat goed voor je is. Hoe onmetelijk rijk dat mens geworden is duidt op argwaan, een omgekochte. Niemand van haar kijkstertjes kan zelfstandig denken, dat weet ik zeker en dat was duidelijk de bedoeling. Deze man kijkt heel naar uit zijn ogen en ik weet zeker dat er een addertje in het gras ligt, dat er een bepaalde denktrant uitgedacht moet worden. In hun voordeel uiteraard. Wees op je hoede.

  2 likes
  • Kalaman schreef:

   … kon even mee golven , zijn transcedale reis voor waar aan nemen tot hij oa ‘ Starbucks ‘ vernoemde als plek om met de modale aardling alsnog een ‘ prietpraat ‘ gesprekje aan te gaan ? Eens men de ‘ verlichte ‘ energie in zich heeft ge-absorbeerd / ervaren , behoort die coffee-shop/keten bv niet langer tot de interesses … En dan de totale black-out ivm de Aarde/ Gaia-ervaring wat eerder lijkt op een entiteit met geen enkele voeling voor het naturelle vrouwelijke bv & de mooie verschijning tijdens zijn coma-fase mss net Gaia was in humane herkenbare vorm (Grote Moeder volgens de Griekse mythologie ) die hem onvoorwaardelijke liefde leerde aanvoelen , … ! 😉 , ~ * ~

   3 likes
  • Edwin schreef:

   Boeken over bijna-doodervaringen?
   Kassa!

   Ik heb zelf een Bde gehad, maar zal nooit mijn ervaringen willen gebruiken om iemand anders te overtuigen van mijn gelijk.

   Ook na mijn Bde geloof ik niet in een hemel of een hel, en zelfs een boek als deze zal me nooit meer kunnen overtuigen om dat anders te gaan zien.
   Ik kan, mag, en zal nooit mijn bijna-doodervaringen kunnen gebruiken als bewijsmateriaal voor een leven na de dood.
   Het geeft MIJ een innerlijke zekerheid, rust en een inzicht van wat Eenheid/God/Leven/dood/licht/duister voor mij inhoudt, maar ik kan deze inzichten niet gebruiken om een ander te overtuigen, dat vind ik opdringerig en zelfs oneerlijk.
   Ik zeg bewust “oneerlijk”, want als ik het ZELF niet prettig vind als iemand zijn/haar visie aan mij probeert op te dringen, waarom zou ik het dan WEL richting die ander doen?
   Het leven zelf is God voor mij, Hemel en Hel zijn voor mij toestanden waarin onze geest zich kan verkeren, niet “iets” waar we naar toe gaan als dit lichaam er mee ophoudt.
   Eeuwigheid heb “ik” wel ervaren, Alles verandert, maar Niets verdwijnt…een eeuwig ZIJN, een eeuwig LEVEN..wij zijn DAT.

   Liefde is niet “iets” dat we kunnen voelen, zo maak je er een dingetje van!
   Liefde is MEER dan dat, het is het totale ZIJN dat we samen ZIJN.
   Liefde is niet overdraagbaar, omdat het OVERAL IS.
   We HEBBEN geen liefde, we ZIJN liefde.

   Zolang we dat niet inzien, zullen we in oorlog met onszelf zijn, EN dus ook met onze medemens

   Zo zie ik het, dat is MIJN waarheid, en net zoals Padja geloof (weet) ik dat er niet zoiets bestaat als een Ultieme waarheid

   Hoeveel levens zijn er wel niet gesneuveld voor het vinden van, of het opdringen van, een “ultieme waarheid”??

   1 likes
 • wolfje schreef:

  de meeste medici geloven er niet in. en als een v/h ongelovige medicus zelf een bde heeft gehad geloven zijn collega’s hem niet

  3 likes
 • Padja schreef:

  Wat weten wij nu werkelijk?
  We denken alles maar.
  Mijn hart dat klopt, dat voel ik toch
  of dacht ik het gewaar?

  Hart of ziel of denken,
  ik weet het allemaal niet.
  En of dat denken waarheid vond
  en mij toen achterliet?

  Jouw gedachten, mijn gedachten,
  kunnen naast elkaar bestaan.
  Ik laat ze los,
  opdat zij vrij ten onder mogen gaan.

  Uit Padja’s Prrr.
  http://padja.weebly.com/fijne-spreuken.html

  2 likes
 • petten schreef:

  Er zal maar tijdens de coma en zogenaamde hersensdood je organen worden weggehaald omdat je donor bent en dan net terug keert. Je moet er niet aan denken. Zo zie je dat er meer is dan wij niet beseffen.

  1 likes
 • bert schreef:

  Ik ken nu mensen die in de hemel zijn geweest maar ook die de hel hebben gezien.

  Nu bestaat er helemaal geen hel en de hemel ( als geweldig fijne plek) ook niet. Nog niet

  netzo als er geen haaien zwemmen in de Maas , en water niet kan verbranden

  Wat iemand voelt en zien wil ik niet bestrijden.

  Kijk ook moslims geloven in een hel en hemel die nu op dit moment bestaat.
  Hebben ze niet uit openbaring maar overgenomen uit RK traditie.

  0 likes
 • Hawks schreef:

  Ik citeer: ‘Hoewel het brein van Alexander was uitgeschakeld, bestond zijn innerlijke zelf nog wel.’. Kan de auteur van dit bericht hierop ingaan? Wat is een innerlijk zelf (lijkt mij een tautologie), en hoe is dit gerelateerd aan het neocortex?

  0 likes
 • x

  Check Also

  geheugen

  Hoe Hack Je Jouw Brein voor een SUPERGEHEUGEN?

  Zou een sterker vermogen om dingen beter ...

  Hij is drie keer slimmer dan de beste student ooit. Maak kennis met de negenjarige die binnenkort afstudeert aan de universiteit

  Hij is drie keer slimmer dan de beste student die ik ooit ontmoet heb. Maak kennis met de negenjarige die binnenkort afstudeert aan de universiteit

  Laurent Simons studeert binnenkort af aan de ...

  >