Buitenland

New Yorkse agenten aangeklaagd, aantal betogers neemt toe, MSNBC: bankwezen volledig corrupt

Help door dit artikel met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er is een gerechtelijk onderzoek gestart naar New Yorkse politieagenten die ervan worden beschuldigd buitensporig geweld te hebben gebruikt tegen Occupy Wall Street betogers.

Een filmpje dat op vrijdag op YouTube is geplaatst zou genoeg aanleiding zijn geweest om één van de onderzoeken te starten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Een onafhankelijk agentschap dat klachten tegen de New Yorkse politie inzamelt doet momenteel onderzoek naar een politieagent die pepperspray gebruikte tegen een vreedzame vrouwelijke demonstrant. Ondanks het hardhandige optreden door de politie en het toenemende aantal arrestaties groeit het aantal betogers alleen maar.

Op maandag werden negen betogers gearresteerd in Seattle nadat 250 van hen hadden geweigerd hun tenten op te breken. In Arizona werden zo’n 100 mensen gearresteerd gedurende twee afzonderlijke Occupy-protesten aldaar. In Chicago verzamelden vele duizenden zich om de beweging tegen corruptie in Washington en Wall Street te steunen. Daar werden 175 demonstranten gearresteerd.

Corruptie

Oorlogsveteraan sergeant Shamar Thomas roept in de tweede onderstaande video naar 30 New Yorkse agenten dat ze vreedzame demonstranten geen pijn mogen doen en dat het ze niet stoer maakt. Hij begrijpt niet hoe de agenten ’s nachts kunnen slapen. De agenten konden alleen maar toekijken.

Demonstraties in Canada gaan op dinsdag de vierde dag in. Honderden actievoerders liepen op maandag door het centrum van Toronto, Montréal, Ottawa en Vancouver. “We komen op straat samen om actie te ondernemen en we worden een levende, ademende kracht van verandering,” zei Brigette DePape. In Toronto hebben betogers hun tenten opgezet in Saint James Park en ze zijn bereid tot diep in de winter te blijven.

Tv-presentator van MSNBC Dylan Ratigan zegt in de eerste onderstaande video dat het bankwezen volledig corrupt is en ons oplicht. Commentator Jimmy Williams voegt toe dat geld de wortel is van al het politieke kwaad en leidt tot de ergst mogelijke corruptie.

Occupy Nederland

Op het Beursplein in Amsterdam groeit het aantal tenten alleen maar, meldt onze correspondent ter plaatse. Er is nog maar ruimte voor een tiental extra tenten. De organisatoren zitten in een grote tent en zorgen voor de livestream en de promotie van de bezetting. Zowel water als stroom wordt geleverd door de medewerkers van de bewaakte fietsenstalling. Een broodjeszaak aan het plein geeft niet verkochte belegde broodjes aan de bezetters.

Er wordt veel gedoneerd door burgers uit het hele land. De organisatie meldt dat alles welkom is: eten, drinken, zeil, ballast, touw en palen voor tenten, camping gas, kachels, mobiele telefoonopladers, vervoer (bijvoorbeeld bakfietsen of bussen), dekens, pallets en donaties voor de huur van de wc’s die zijn neergezet. Aan het begin van elke avond wordt er een vergadering belegd. Tijdens de laatste vergadering is besloten om geen politieke partijen toe te staan. Geen groepen, maar kracht door eenheid door ons hart en onze ziel te uiten, zo luidt het.

Besloten is om het plein gezamenlijk schoon te houden zodat de autoriteiten geen reden hebben om actie te ondernemen tegen de bezetters. De politie eiste dat alle pamfletten op maandagmiddag van het Beursgebouw werden gehaald. De actievoerders hebben een gezamenlijke advocaat in de arm genomen die opkomt voor de belangen van iedereen op het plein. De pamfletten die waren verwijderd zijn op maandagavond rond 23.30 uur weer tegen het Beursgebouw geplakt. Deze moesten op dinsdagmorgen opnieuw verwijderd worden. Er is goed contact met de wijkagenten.

De beweging heeft nu ook aanhangers gemobiliseerd in Nijmegen. In deze stad sloeg een aantal betogers vannacht hun tenten op om hun ongenoegen met de huidige wereld te uiten. In de provincie Groningen staan bijeenkomsten gepland in de stad Groningen op de Grote Markt en in Winschoten bij de ING-bank. Een aantal aanhangers van het Occupy-protest zette in de loop van de middag ook tentjes op op het plein voor de ingang van het stadhuis van Utrecht.

Onder de betogers is een sterk gevoel van saamhorigheid. Iedereen is zich bewust van de kracht van de gekozen aanpak: geweldloos en liefdevol, maar duidelijk en zonder pardon.

Het maakt niet uit welke dag van de week het is en of de politie nu meer mankracht inzet of niet, het aantal actievoerders neemt steeds verder toe.

Bronnen: RT.com en Rawstory.com

Gerelateerd: Zware corruptie politiekorps New York: onschuldigen gearresteerd om quotum te halen

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x