Gezondheid

Meditatie net zo effectief als medicijnen bij angst en depressie

Help mee door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Voor de behandeling van mensen met een depressie of angststoornis maakt die ene letter verschil niet uit: meditatie is net zo effectief als medicatie. Volgens onderzoekers ligt dat niet aan het placebo-effect of aan wensdenken.

Acht weken lang deden proefpersonen mee aan boeddhistische mindfulnessmeditatie: een bewustwording van je gevoelens en omgeving zonder te oordelen. Ze ondervonden daarvan net zoveel profijt en hun klachten namen net zoveel af als bij het slikken van antidepressiva.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Alle symptomen van hun angststoornis of depressie werden minder door de meditatie. Ook bleek meditatie te helpen tegen slapeloosheid en pijn door fibromyalgie ofwel weke-delenreuma.

Wetenschappers van de Johns Hopkins-universiteit in Baltimore analyseerden 47 studies waarbij meer dan 3500 mensen betrokken waren met uiteenlopende gezondheidsproblemen, waaronder depressie, angststoornis, stress, slapeloosheid, drugsmisbruik, diabetes, hartaandoeningen, kanker en chronische pijn.

De deelnemers mediteerden acht weken lang maximaal 40 minuten per dag. De veranderingen waren zeer concreet en meetbaar, zo stellen de onderzoekers in het tijdschrift JAMA Internal Medicine. De uitwerking ging veel verder dan die van een placebo of van wensdenken.

[Medisch Dossier]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Alex Donkers
Alex Donkers
10 jaren geleden

Bovenstaande klopt, weet ik uit eigen ervaring.
Wat bij mij het allerbeste heeft gewerkt is hardlopen.
Dat is een combinatie van meditatie en het renormaliseren van bloedsomloop en ademhaling.

Kalki
Kalki
10 jaren geleden

Meditatie is zelfs beter dan medicatie. Het effect van medicatie op de omgeving hebben ze nml. ook wetenschappelijk onderzocht en met resultaat dat dit positief was. Bijvoorbeeld het Maharishi-effect (google – Transcendente Meditatie) is door honderden wetenschappers onderzocht.

kengai
kengai
10 jaren geleden

Meditatie is zeker veel beter dan medicatie, maar het gaat er ook om dat je tijd neemt voor jezelf, dan word je ook een beter mens voor je omgeving.
Veel te veel mensen zitten vast in hun pokkewerk en vinden hun carriere en geld verdienen veel belangrijker dan hun gezondheid, want daar hebben we imers dokters voor om het op te lossen met pilletjes en anders maar een operatie.

Jantje
Jantje
10 jaren geleden

Dit mag niet eens met elkaar vergeleken worden! Schande!

Medicatie is puur gif en werkt zelfs averechts op je gezondheid, niet alleen omdat het symptoomonderdrukkend is en bijwerkingen veroorzaakt, maar er zitten stoffen in die je gehele hormoonsysteem uit balans halen. Na een aantal jaar leg jij niet meer de link als je ineens andere kwalen hebt gekregen. Gifstoffen zijn anorganisch en worden opgeslagen in de lever waardoor je ziektes creeert op termijn. Alleen organische stoffen worden VOLLEDIG afgevoerd door het lichaam en kan daarom geen schade aanrichten. Ziektes worden gecreeerd door de chemische en synthetisch pillenrotzooi van de farmaceutische industrie. Lees eens het boek: BIJWERKINGEN van John Virapen. Hij is 35 jaar directeur geweest in van de grootste farmareus in Zweden, “toevallig”waar George Bush Sr. en Donald Rumsfeld ook een hoge functie hebben gehad.

Mensen zouden eens opnieuw moeten leren welke signalen het lichaam afgeeft en vooral HOE dit is gekomen, stressvolle periode achter de rug, te weinig water, slecht voedsel, emtioneel conflict gehad? En dat er niet zoiets bestaat als even snel een pilletje erin gooien en ik ben van mijn hoofdpijn af en ga gewoon weer door. Tja daar ga je later de rekening voor betalen.

En naar mijn mening komt dat allemaal omdat we niet genoeg naar dat ‘stille stemmetje’ in onszelf luisteren (onderbewuste), en dat bereik je inderdaad met meditatie. En dan komt dat ‘stille stemmetje’ vanzelf aan de oppervlakte en die ‘verteld’ jou eigen waarheid, welke richting je werkelijk op wil, wat je gelukkig maakt, en met welke passie en blijdschap je de dingen kan doen die je altijd al had willen doen. Dit bereik je alleen in de rust! Met bijvoorbeeld mediteren en gezond voedsel e.d. kom je een heel eind.

STOP DUS MET ROTZOOI SLIKKEN OMDAT DIT JE JUIST VAN JE PAD AFHAALT! JE HELE HORMOON HUISHOUDING WORDT UIT BALANS GEHAALD EN JE ZIT NIET MEER IN JE WERKELIJKE GEVOEL! We hebben al teveel zombies in deze wereld!

DOORZIE DIT MISLEIDENDE GEVAARLIJKE ZIEKMAKENDE SPEL WAT FARMACEUTISCHE INDUSTRIE HEET!

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x