Homepagina » Gezondheid » Meditatie net zo effectief als medicijnen bij angst en depressie
Meditatie net zo effectief als medicijnen bij angst en depressie

Meditatie net zo effectief als medicijnen bij angst en depressie

Voor de behandeling van mensen met een depressie of angststoornis maakt die ene letter verschil niet uit: meditatie is net zo effectief als medicatie. Volgens onderzoekers ligt dat niet aan het placebo-effect of aan wensdenken.

Acht weken lang deden proefpersonen mee aan boeddhistische mindfulnessmeditatie: een bewustwording van je gevoelens en omgeving zonder te oordelen. Ze ondervonden daarvan net zoveel profijt en hun klachten namen net zoveel af als bij het slikken van antidepressiva.

Alle symptomen van hun angststoornis of depressie werden minder door de meditatie. Ook bleek meditatie te helpen tegen slapeloosheid en pijn door fibromyalgie ofwel weke-delenreuma.

Wetenschappers van de Johns Hopkins-universiteit in Baltimore analyseerden 47 studies waarbij meer dan 3500 mensen betrokken waren met uiteenlopende gezondheidsproblemen, waaronder depressie, angststoornis, stress, slapeloosheid, drugsmisbruik, diabetes, hartaandoeningen, kanker en chronische pijn.

De deelnemers mediteerden acht weken lang maximaal 40 minuten per dag. De veranderingen waren zeer concreet en meetbaar, zo stellen de onderzoekers in het tijdschrift JAMA Internal Medicine. De uitwerking ging veel verder dan die van een placebo of van wensdenken.

[Medisch Dossier]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Alex Donkers
Alex Donkers
7 jaren geleden

Bovenstaande klopt, weet ik uit eigen ervaring.
Wat bij mij het allerbeste heeft gewerkt is hardlopen.
Dat is een combinatie van meditatie en het renormaliseren van bloedsomloop en ademhaling.

Kalki
Kalki
7 jaren geleden

Meditatie is zelfs beter dan medicatie. Het effect van medicatie op de omgeving hebben ze nml. ook wetenschappelijk onderzocht en met resultaat dat dit positief was. Bijvoorbeeld het Maharishi-effect (google – Transcendente Meditatie) is door honderden wetenschappers onderzocht.

kengai
kengai
7 jaren geleden

Meditatie is zeker veel beter dan medicatie, maar het gaat er ook om dat je tijd neemt voor jezelf, dan word je ook een beter mens voor je omgeving.
Veel te veel mensen zitten vast in hun pokkewerk en vinden hun carriere en geld verdienen veel belangrijker dan hun gezondheid, want daar hebben we imers dokters voor om het op te lossen met pilletjes en anders maar een operatie.

Jantje
Jantje
7 jaren geleden

Dit mag niet eens met elkaar vergeleken worden! Schande!

Medicatie is puur gif en werkt zelfs averechts op je gezondheid, niet alleen omdat het symptoomonderdrukkend is en bijwerkingen veroorzaakt, maar er zitten stoffen in die je gehele hormoonsysteem uit balans halen. Na een aantal jaar leg jij niet meer de link als je ineens andere kwalen hebt gekregen. Gifstoffen zijn anorganisch en worden opgeslagen in de lever waardoor je ziektes creeert op termijn. Alleen organische stoffen worden VOLLEDIG afgevoerd door het lichaam en kan daarom geen schade aanrichten. Ziektes worden gecreeerd door de chemische en synthetisch pillenrotzooi van de farmaceutische industrie. Lees eens het boek: BIJWERKINGEN van John Virapen. Hij is 35 jaar directeur geweest in van de grootste farmareus in Zweden, “toevallig”waar George Bush Sr. en Donald Rumsfeld ook een hoge functie hebben gehad.

Mensen zouden eens opnieuw moeten leren welke signalen het lichaam afgeeft en vooral HOE dit is gekomen, stressvolle periode achter de rug, te weinig water, slecht voedsel, emtioneel conflict gehad? En dat er niet zoiets bestaat als even snel een pilletje erin gooien en ik ben van mijn hoofdpijn af en ga gewoon weer door. Tja daar ga je later de rekening voor betalen.

En naar mijn mening komt dat allemaal omdat we niet genoeg naar dat ‘stille stemmetje’ in onszelf luisteren (onderbewuste), en dat bereik je inderdaad met meditatie. En dan komt dat ‘stille stemmetje’ vanzelf aan de oppervlakte en die ‘verteld’ jou eigen waarheid, welke richting je werkelijk op wil, wat je gelukkig maakt, en met welke passie en blijdschap je de dingen kan doen die je altijd al had willen doen. Dit bereik je alleen in de rust! Met bijvoorbeeld mediteren en gezond voedsel e.d. kom je een heel eind.

STOP DUS MET ROTZOOI SLIKKEN OMDAT DIT JE JUIST VAN JE PAD AFHAALT! JE HELE HORMOON HUISHOUDING WORDT UIT BALANS GEHAALD EN JE ZIT NIET MEER IN JE WERKELIJKE GEVOEL! We hebben al teveel zombies in deze wereld!

DOORZIE DIT MISLEIDENDE GEVAARLIJKE ZIEKMAKENDE SPEL WAT FARMACEUTISCHE INDUSTRIE HEET!

x

Check Also

betere wereld

Een betere wereld creëren, hoe? 7 tips (plus GRATIS cadeau)

Sommige mensen zeggen dat ze het gevoel ...

sociale media

Ben jij nog wel echt vrij, of heeft dit gevaarlijke fenomeen jou ook in zijn greep?

Het gebruik van sociale media zoals Facebook, ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

10
0
We lezen graag je reactie!x