Mens en Dier

De Jonge: Rutte ‘heeft zeker niet bedoeld te zeggen’ dat testen zonder klachten geen zin heeft

Help ons door deze info met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op vrijdag 5 februari zei demissionair premier Rutte tijdens zijn wekelijkse persconferentie dat hij nog nooit op corona is getest. “Het heeft geen zin om te testen als je geen klachten hebt. De PCR-test heeft geen zin als je geen klachten hebt,” aldus Rutte.

Zijn uitspraken deden nogal wat wenkbrauwen fronsen. Youtuber en acteur Défano Holwijn vroeg minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid hoe hij hiernaar kijkt. “Ik heb dat met hem besproken en wat hij bedoelde te zeggen is: ik heb nog nooit klachten gehad, dus omdat ik nog nooit klachten heb gehad, heb ik me nog nooit moeten laten testen.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Hij hoort ook niet bij de groep die de app gebruikt, want hij heeft zo’n telefoontje waarop die app helemaal niet werkt, zo’n hele ouderwetse telefoon. Hij heeft trouwens wel een andere telefoon geloof ik waar die app wel op geïnstalleerd is, maar hij had nog nooit een melding gehad, dus hij heeft zich nog nooit hoeven laten testen,” vervolgde De Jonge.

Sneer

Volgens de coronaminister is Rutte ook nog nooit in de buurt geweest van iemand die een positieve testuitslag heeft gehad. “Dus hij was nog nooit genoodzaakt geweest om zich te laten testen.”

Maar volgens De Jonge heeft hij ‘zeker niet bedoeld te zeggen dat testen zonder klachten geen zin heeft’. “Dat heeft natuurlijk wel zin.”

De minister deelde ook nog even een sneer uit: “Weet je welke mensen het heel graag en heel gretig overnemen? Mensen die eigenlijk het verhaal willen vertellen: ah, zie je wel, ze geloven er zelf ook helemaal niet zo in. Uit de hoek van de complotdenkers, ik kan het niet anders zeggen. Een beetje de Forum-achtige types. Ik denk dat dat gevaarlijk en echt ondermijnend voor de volksgezondheid is.”

Minister onwaardig

FVD-Kamerlid Wybren van Haga reageert op Twitter: “We hebben allemaal precies gehoord wat Mark Rutte heeft gezegd. En daar was geen woord Spaans bij. Deze reactie van Hugo de Jonge is een minister onwaardig.”

4.8 59 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

147 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

Maakt niet uit want volgens de spindokters hebben wij een geheugen van 6 weken. Nog 2 weken te gaan dus. Dan is het 17 maart en gij zult zien dat deze spindokters gelijk krijgen.

Moi
Moi
3 jaren geleden

Een kat in het nauw…

Pieter Gelens
Pieter Gelens
3 jaren geleden

Vertel het maar rond mensen hoe de overheid de kluit belazerd.
Dat doen ze trouwens wel op een verschrikkelijk valse manier.
Beestachtig.
Alles is een leugen. En die gifspuit is levensgevaarlijk.
De tijden waar we heen gaan moet heel erg zijn.

linda
linda
3 jaren geleden

afzette(r)n deze mens onteerende cockesnuiver!!
kandidaat voor tribunaal!

Back to top button
147
0
We lezen graag je reactie!x