Universum

Wetenschappers: Vreemde gloed in de ruimte is mogelijk afkomstig uit een ander universum

Help mee door deze informatie met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wetenschappers hebben mogelijk een ander universum gevonden. Ze hebben een gloed ontdekt in de ruimte die uit een ander universum afkomstig zou kunnen zijn.

Al lange tijd wordt gedacht dat ons universum waarschijnlijk niet het enige is. Ons heelal is mogelijk slechts een onderdeel van een groter, oneindig uitdijend geheel. Gedacht wordt dat er een aantal bellen met verschillende universa zijn ontstaan, al zullen we er misschien nooit iets over te weten komen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Heel anders

We kunnen wel het bestaan van andere universa aantonen door in ons heelal te zoeken naar tekenen dat ze met elkaar in botsing zijn gekomen. Om deze sporen te vinden hebben wetenschappers een kaart van de kosmische achtergrondstraling vergeleken met een hemelkaart die is gemaakt met behulp van de Planck-telescoop van de ESA.

Ze zagen een vreemde gloed aan de hemel, die het gevolg zou kunnen zijn van botsingen met andere universa. De resultaten zijn verwerkt in een paper waar New Scientist over bericht. Andere universa kunnen er heel anders uitzien dan het onze.

Pixie

Met de Planck-telescoop bestuderen astronomen de kosmische microgolven die door de ruimte bewegen. Sterrenkundigen zien de kosmische achtergrondstraling als de warmtestraling die kort na de oerknal is uitgezonden.

Wetenschappers zijn er nog niet helemaal zeker van dat de gloed uit een ander universum afkomstig is. NASA hoopt spoedig de financiering voor Pixie (Primordial Inflation Explorer) rond te krijgen. Met dit instrument kunnen de signalen beter worden onderzocht en weten we precies waar we naar moeten zoeken om te achterhalen of we ooit in aanraking zijn gekomen met andere universa.

[Independent]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x