Gezondheid

Psychologen: kinderen kunnen autisme ontgroeien

Help door dit artikel met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Sommige kinderen die zijn gediagnosticeerd met autisme ontgroeien de aandoening op latere leeftijd, zo stellen psychologen.

De ontdekking staat haaks op het algemeen geaccepteerde beeld dat het een permanente stoornis is die niet kan worden genezen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

In Groot-Brittannië lijden naar schatting 600.000 mensen aan een autismespectrumstoornis. De Hersenstichting schat dat in Nederland 1 op de 100 kinderen een vorm van autisme heeft. Door moeilijkheden om langdurige en intensieve contacten op te bouwen kan autisme leiden tot een vereenzaamd leven zonder veel sociale contacten.

Hoogfunctionerend autisme

Lange tijd werd gedacht dat autisme een levenslange ongeneesbare aandoening is. Onderzoekers van de Amerikaanse National Institutes of Health zeggen nu dat dit beeld mogelijk onjuist is. Ze onderzochten 34 kinderen en jongvolwassenen die op jonge leeftijd waren gediagnosticeerd met een autismespectrumstoornis.

De eerdere diagnose werd gedocumenteerd waarna de kinderen werden vergeleken met een tweede groep met hoogfunctionerend autisme (uitmuntende visueel-ruimtelijke vaardigheden) en een derde groep zonder de aandoening. Het onderzoek is verschenen in The Journal of Child Psychology and Psychiatry.

Hersenfunctie

De kinderen worden nu opnieuw onderzocht op veranderingen in hersenfunctie. Daarnaast wordt gekeken naar de soort therapie die ze hebben gekregen. De onderzoekers merken op dat kinderen die autisme ontgroeien een relatief milde vorm van de aandoening hebben. Daarnaast hebben ze een hoger IQ dan kinderen met hoogfunctionerend autisme.

Hoofdonderzoeker Deborah Fein van de Universiteit van Connecticut zei: “Alle kinderen met een autismespectrumstoornis kunnen vooruitgang boeken door middel van intensieve therapie, maar met de huidige kennis bereiken de meesten van hen niet het optimale resultaat waar we onderzoek naar doen. We hopen dat we door verder onderzoek de mechanismen van verandering kunnen leren begrijpen zodat ieder kind het best mogelijke leven kan leiden.”

Bron: BBC.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sijts
Sijts
11 jaren geleden

Was dat maar waar!!! Als je ouder word leer je ermee omgaan en wéét je hoe je moet reageren op dingen, dit geld ook voor ADHD, maar óvergaan? Helaas…..

7Penselen
7Penselen
11 jaren geleden

Helaas zijn de claims in dit artikel “te fantastisch”. – Je kunt autisme zeker wel behandelen en van jongs of aan behandelen, waardoor de persoon beter gaat functioneren. Zeker mensen met een hoog IQ valt zeker zaken aan te leren. Vroeg behandelen betekent wel verbetering van de levenskwaliteit later, dus geen reden om dit te laten. Je kunt er mee leren omgaan, maar NIET genezen.

Maar dit doet niets af dat de problemen blijven bestaan. Iemand met autisme en een hoog IQ ben je zeker van dat je de rest van je leven met de problemen blijft, ondanks anderen dit niet persé hoeven te zien, omdat je er mee heb leren omgaan.

Een ander puntje is dat veel mensen met een hoog IQ (hoogbegaafdheid) en problemen vrijwel onmogelijk om in dit systeem te participeren. Er is door de IQ EN problemen een veel te grote afstand tussen de persoon en de maatschappij. Verder wordt door het steeds opgefoktere en waanzinnigere economisch systeem de geestelijke toegankelijkheid van deze samenleving ook steeds moeilijker.

Else
Else
11 jaren geleden

Wat een onzin is dit weer. Als iemand op latere leeftijd geen autisme meer heeft dan is de diagnose op jonge leeftijd gewoon verkeerd gesteld. Autisme gaat namelijk niet over. Je kunt er wel mee leren omgaan. De symptomen kunnen voor de buitenwereld ook minder lijken, maar dat komt dan omdat de persoon met autisme heeft geleerd hoe hij met bepaalde dingen moet omgaan.

Stef Freriks
Stef Freriks
11 jaren geleden

Ik heb met vele mensen die op een of andere manier problemen hebben met autisme te maken in mijn werk en onderzoeken. Het is algemeen bekend dat rond het 14 jaar veranderingen kunnen ontstaan. ongeveer 10% zou een stuk minder verbetering bemerken rond deze leeftijd.
In een groep waar ik een nieuwe behandelmethode toepas bemerk ik dat we dicht bij een defenitieve doorbraak kunnen zijn. Ik ben ervan overtuigd dat we het over een jaar of 2-3 snappen hoe het ontstaat. Nu is de stap nog te groot voor het grotere publiek om de bevindingen te willen snappen. (Wellicht zijn de lezers van niburu er al wel aan toe. Voor hen geef ik dan graag een lezing met feiten.) De reguliere wereld heeft nog een flink aantal stapjes te zetten om te kunnen snappen wat het precies is.

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x