Homepagina » Mens en Dier » De eerste week van Biden: 6 waarschuwingssignalen
biden
Foto: CC0

De eerste week van Biden: 6 waarschuwingssignalen

Joe Biden heeft in zijn eerste week als president niet bepaald stilgezeten. Er zijn in de Amerikaanse hoofdstad z’n 20.000 troepen gestationeerd en daarnaast wordt er een showproces gevoerd tegen zijn voorganger. De ‘normale’ gang der dingen in een democratie.

Biden ondertekende ook maar liefst 37 decreten, een record en meer dan de vier vorige presidenten samen. Wat zeggen deze decreten – ook wel executive orders genoemd – over de toekomstplannen van de nieuwe regering? Niet veel goeds, helaas.

Vaccinatiepaspoorten

Vaccinatiepaspoorten of immuniteitspassen werden vorig jaar nog afgedaan als een ‘complottheorie’. Tegenwoordig heten ze ‘vrijheidscertificaten’ en bereiden veel landen zich voor op de uitrol ervan, waaronder IJsland, Groot-Brittannië en Zuid-Afrika. Ook één van de decreten die door Biden is ondertekend, heeft betrekking op internationale vaccinatiecertificaten.

Het kabinet

Biden heeft een divers kabinet om zich heen verzameld. Komt daarmee een einde aan het Amerikaanse imperialisme? Daar lijkt het niet op. Hij wil Victoria Nuland als onderminister van Buitenlandse Zaken. Nuland is een oorlogshitser die de staatsgreep in Oekraïne in 2014 mede orkestreerde. Ze is getrouwd met Robert Kagan, ook een oorlogshitser, medeoprichter van het beruchte Project for the New American Century en één van de meesterbreinen achter de Irak-inval in 2003.

De aanstaande minister van Buitenlandse Zaken, Antony Blinken, is ook een verstokte imperialist. Hij pleit al sinds de jaren negentig voor Amerikaanse militaire interventie en bekritiseerde het besluit van Trump om troepen terug te trekken uit Syrië.

Op de post van de minister van Defensie komt voor het eerst een Afro-Amerikaan, maar voormalig generaal Lloyd Austin zal geen ‘progressief’ geluid laten horen. Sinds 2016 zit hij in de bestuursraad van wapenfabrikant Raytheon Technologies.

Een ‘divers’ kabinet, maar geen ‘divers’ beleid.

Irak

Donald Trump wilde de oorlog in Irak beëindigen en beloofde Amerikaanse troepen weg te halen uit het land. Biden leek niet van plan te zijn om dat besluit terug te draaien. Toen, op de dag dat hij werd geïnaugureerd, voerde IS de dodelijkste bombaanslag in ruim drie jaar uit op Iraakse bodem. Biden werd vervolgens gedwongen om de plannen te ‘herzien’. Het Iraakse parlement wil overigens dat het Amerikaanse leger vertrekt, al zal deze eis aan dovemansoren gericht zijn.

Afghanistan

Het blijkt dat de VS zich ook niet kan terugtrekken uit Afghanistan. In februari vorig jaar sloot Trump een deal met de Taliban om alle Amerikaanse troepen terug te halen. Joe Biden heeft al laten weten dat hij deze deal zal ‘herzien’.

Syrië

Donald Trump gaf eind 2019 opdracht om alle Amerikaanse troepen weg te halen uit Syrië. Het Pentagon negeerde de orders. Er werd geen enkele soldaat teruggetrokken. Biden liet zich openlijk kritisch uit over Trumps besluit en beweerde dat het IS ‘nieuw leven zou inblazen’. Vlak nadat Biden was ingezworen, reed een Amerikaans militair konvooi Syrië binnen vanuit Irak.

Binnenlands terrorisme

Op zijn eerste dag als president gaf Biden opdracht om onderzoek te doen naar de dreiging van binnenlandse terroristen. Wie zijn dan die binnenlandse ‘terroristen’? Nagenoeg iedereen die het niet eens is met het beleid van de overheid. Trump-aanhangers werden in de media al vergeleken met Al Qaida. Verder kun je denken aan ‘extremisten’, ‘racisten’ en ‘complottheoretici’.

Het was een drukke week voor Joe Biden, maar je kunt zijn belangrijkste beleidsplannen samenvatten in één korte zin: meer geweld, minder ruimte voor afwijkende meningen en het onderdrukken van ‘misinformatie’.

Of zoals Claudia de Breij twitterde na de inauguratie van Biden: “Oh jongens. Gefeliciteerd allemaal. Wát een opluchting.”

[OffGuardian]
4.8 44 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
45 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Edwin Vissers
Edwin Vissers
2 maanden geleden

Pedo joe is een trekpop ,fema heeft het allang overgenomen.
Federal Emergency Management Agency – Wikipedia

Anton Willemsen
Anton Willemsen
Reactie op  Edwin Vissers
2 maanden geleden

Gelukkig zijn er mensen die wakker zijn de rest moet zijn nest nog uit komen.

AnnoNimbus
AnnoNimbus
Reactie op  Edwin Vissers
2 maanden geleden

op de muziek van “Killer Joe”:

Pedo joe, Pedo joe. Watch the show…

robroyofireland
robroyofireland
2 maanden geleden

De signalen die binnen komen zijn van uitermate totalitaire rm schaateloos gewelddagige regeringen wereldwijd om het griezelplan van een kleine machtzieke ziek elite uit te voeren,de NWO gaat nu ze de juiste poppetjes hebben geplaatst vol op het orgel .Oorloshitsers tellen geen doden wel belangen

Pieter van Leeuwen
Pieter van Leeuwen
2 maanden geleden

here we go !
wat zullen er veel mensen wakker worden als het te laat is.

Jan
Jan
Reactie op  Pieter van Leeuwen
2 maanden geleden

ook als ze gevaccineerd zijn?

Marianne
Marianne
Reactie op  Jan
2 maanden geleden

De juiste reactie

Ron Swart
Ron Swart
Reactie op  Pieter van Leeuwen
2 maanden geleden

Wie gaat maffen in een democratie wordt wakker in een dictatuur.

alexander
alexander
2 maanden geleden

Zat eraan te komen,hoe gaat rusland reageren?

Henk
Henk
Reactie op  alexander
2 maanden geleden

Hij regeert niet, het is een show

AlbertV
AlbertV
Reactie op  alexander
2 maanden geleden

Dat is mijn vraag ook. Poetin heeft voor zover ik weet Biden nog steeds niet gefeliciteerd met zijn ‘overwinning’, waaruit ik opmaakt dat hij niet blij is met deze seniele corrupte zak. Vergeet niet dat pa en zoon Biden in de Russisch/Oekraïense open wond hebben zitten poeren.

AlbertV
AlbertV
2 maanden geleden

Benieuwd hoe die blije Biden aanhangers gaan reageren als de Amerikaanse oorlogsmachinerie weer op stoom is en de eerste beelden binnenkomen van dode en verminkte kinderen, verwoestingen, vluchtelingenstromen.

katsdebats
katsdebats
Reactie op  AlbertV
2 maanden geleden

als de MSM dat toelaat tenminste.
is 1 democratisch-globalistisch bestel.

Edward
Edward
2 maanden geleden

Democratie heeft een nieuw gezicht in de vorm van dictatuur. We gaan met deze seniele idioot een heel onderdrukkende en gewelddadige wereld tegemoet.

antje
antje
Reactie op  Edward
2 maanden geleden

niet als we zelf het heft in handen nemen

Lucky
Lucky
2 maanden geleden

Zoals altijd waren ook hier de schapen zooo blij dat die Trump eindelijk was verdwenen, want die man spoorde niet (althans volgens Main Stream Media) Al deze nitwits kunnen zich nu verheugen op een losgeslagen idioot als Biden die de oorlog overal wel even snel terug zal brengen. Het is dus niet vreemd dat Corona hysterie gelovende idioten ook geloofden dat Biden echt beter was. Het waren sukkels, het zijn sukkels en het blijven sukkels.

Elise
Elise
Reactie op  Lucky
2 maanden geleden

Ik vind en vond beide niks. Bij Trump’s manier van dingen naar buiten brengen ging vaak op een onbeschofte manier. bv. Dan vind ik Putin nog steeds een goed voorbeeld van leiderschap. Fatsoenlijk, duidelijk enz. Niet, dat ik achter Rusland sta. Ik denk, dat het niet veel uitmaakt wie er president is. Het geld/handel systeem bepaalt, de rest is in principe bijzaak.

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Elise
2 maanden geleden

Mee eens Elise. Trump is een onbeschofte man. Op de vraag hoe zijn relatie is met zijn familie en mens erger je niet, zal ik het verder maar niet over hebben, maar ik heb wel een idee.

Andre Schoutsen
Andre Schoutsen
2 maanden geleden

Biden doet ook aan ‘bitburning’, probeert de bereikte resultaten van zijn voorganger van het internet te wissen;
Trump Administration Accomplishments https://web.archive.org/web/20210120151726/https://www.whitehouse.gov/trump-administration-accomplishments/

mike
mike
2 maanden geleden

Het ziet er inderdaad niet goed uit nu Biden aan de macht is.
Ze zetten nu werkelijk elke, mogelijk anders denkende, groepering weg als “staatsgevaarlijk”. Stand up for our civil libertieshttps://youtu.be/TlIqrtVxahQ

Andere meningen worden niet meer geduld…

doornbos
doornbos
Reactie op  mike
2 maanden geleden

Nou ja, wat het gajes duidt als ‘andere meningen’ om precies te zijn. Mensen die nog altijd niet weten wat een virus is bijvoorbeeld en die onze overheid en de MSM aan de lippen hangen en fanatiek de volstrekt hersenloze ‘maatregelen’ braaf opvolgen, zijn in werkelijkheid natuurlijk de ‘anders denkenden’. Normale mensen zoals u en ik houden zich liever bij de feiten. Het zal mij benieuwen of er ook deze keer weer een boekverbranding op de rol staat. Zelf haal ik mijn kennis namelijk niet alleen van internet, maar vooral ook uit boeken.

mike
mike
Reactie op  doornbos
2 maanden geleden

Die boekverbrandingen zullen misschien niet meer plaatsvinden met fysieke boeken, maar met digitale boeken (en natuurlijk social media en websites, wat al een tijdje gaande is).

Henk
Henk
Reactie op  mike
2 maanden geleden

Hij heeft geen macht.

Ertje
Ertje
2 maanden geleden

het is net een jochie van 10 die nu vier jaar de baas mag spelen en zijn regels invoert. Het heeft niets te maken met regeren en alles ten goede van het volk te doen.

x

Check Also

wor

World Economic Forum: het oude normaal komt nooit meer terug!

De globalistische denktank van Klaus Schwab, het ...

biden

Schokkend rapport legt medialeugens over Amerikaanse verkiezingen bloot

Eind vorig jaar bleek uit een hertelling ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

45
0
We lezen graag je reactie!x