Mens en Dier

De eerste week van Biden: 6 waarschuwingssignalen

Help anderen door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Joe Biden heeft in zijn eerste week als president niet bepaald stilgezeten. Er zijn in de Amerikaanse hoofdstad z’n 20.000 troepen gestationeerd en daarnaast wordt er een showproces gevoerd tegen zijn voorganger. De ‘normale’ gang der dingen in een democratie.

Biden ondertekende ook maar liefst 37 decreten, een record en meer dan de vier vorige presidenten samen. Wat zeggen deze decreten – ook wel executive orders genoemd – over de toekomstplannen van de nieuwe regering? Niet veel goeds, helaas.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg
Vaccinatiepaspoorten

Vaccinatiepaspoorten of immuniteitspassen werden vorig jaar nog afgedaan als een ‘complottheorie’. Tegenwoordig heten ze ‘vrijheidscertificaten’ en bereiden veel landen zich voor op de uitrol ervan, waaronder IJsland, Groot-Brittannië en Zuid-Afrika. Ook één van de decreten die door Biden is ondertekend, heeft betrekking op internationale vaccinatiecertificaten.

Het kabinet

Biden heeft een divers kabinet om zich heen verzameld. Komt daarmee een einde aan het Amerikaanse imperialisme? Daar lijkt het niet op. Hij wil Victoria Nuland als onderminister van Buitenlandse Zaken. Nuland is een oorlogshitser die de staatsgreep in Oekraïne in 2014 mede orkestreerde. Ze is getrouwd met Robert Kagan, ook een oorlogshitser, medeoprichter van het beruchte Project for the New American Century en één van de meesterbreinen achter de Irak-inval in 2003.

De aanstaande minister van Buitenlandse Zaken, Antony Blinken, is ook een verstokte imperialist. Hij pleit al sinds de jaren negentig voor Amerikaanse militaire interventie en bekritiseerde het besluit van Trump om troepen terug te trekken uit Syrië.

Op de post van de minister van Defensie komt voor het eerst een Afro-Amerikaan, maar voormalig generaal Lloyd Austin zal geen ‘progressief’ geluid laten horen. Sinds 2016 zit hij in de bestuursraad van wapenfabrikant Raytheon Technologies.

Een ‘divers’ kabinet, maar geen ‘divers’ beleid.

Irak

Donald Trump wilde de oorlog in Irak beëindigen en beloofde Amerikaanse troepen weg te halen uit het land. Biden leek niet van plan te zijn om dat besluit terug te draaien. Toen, op de dag dat hij werd geïnaugureerd, voerde IS de dodelijkste bombaanslag in ruim drie jaar uit op Iraakse bodem. Biden werd vervolgens gedwongen om de plannen te ‘herzien’. Het Iraakse parlement wil overigens dat het Amerikaanse leger vertrekt, al zal deze eis aan dovemansoren gericht zijn.

Afghanistan

Het blijkt dat de VS zich ook niet kan terugtrekken uit Afghanistan. In februari vorig jaar sloot Trump een deal met de Taliban om alle Amerikaanse troepen terug te halen. Joe Biden heeft al laten weten dat hij deze deal zal ‘herzien’.

Syrië

Donald Trump gaf eind 2019 opdracht om alle Amerikaanse troepen weg te halen uit Syrië. Het Pentagon negeerde de orders. Er werd geen enkele soldaat teruggetrokken. Biden liet zich openlijk kritisch uit over Trumps besluit en beweerde dat het IS ‘nieuw leven zou inblazen’. Vlak nadat Biden was ingezworen, reed een Amerikaans militair konvooi Syrië binnen vanuit Irak.

Binnenlands terrorisme

Op zijn eerste dag als president gaf Biden opdracht om onderzoek te doen naar de dreiging van binnenlandse terroristen. Wie zijn dan die binnenlandse ‘terroristen’? Nagenoeg iedereen die het niet eens is met het beleid van de overheid. Trump-aanhangers werden in de media al vergeleken met Al Qaida. Verder kun je denken aan ‘extremisten’, ‘racisten’ en ‘complottheoretici’.

Het was een drukke week voor Joe Biden, maar je kunt zijn belangrijkste beleidsplannen samenvatten in één korte zin: meer geweld, minder ruimte voor afwijkende meningen en het onderdrukken van ‘misinformatie’.

Of zoals Claudia de Breij twitterde na de inauguratie van Biden: “Oh jongens. Gefeliciteerd allemaal. Wát een opluchting.”

[OffGuardian]

4.7 45 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

45 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Edwin Vissers
Edwin Vissers
3 jaren geleden

Pedo joe is een trekpop ,fema heeft het allang overgenomen.
Federal Emergency Management Agency – Wikipedia

robroyofireland
robroyofireland
3 jaren geleden

De signalen die binnen komen zijn van uitermate totalitaire rm schaateloos gewelddagige regeringen wereldwijd om het griezelplan van een kleine machtzieke ziek elite uit te voeren,de NWO gaat nu ze de juiste poppetjes hebben geplaatst vol op het orgel .Oorloshitsers tellen geen doden wel belangen

Pieter van Leeuwen
Pieter van Leeuwen
3 jaren geleden

here we go !
wat zullen er veel mensen wakker worden als het te laat is.

alexander
alexander
3 jaren geleden

Zat eraan te komen,hoe gaat rusland reageren?

Back to top button
45
0
We lezen graag je reactie!x