Homepagina » Buitenland » Niet Noord-Korea, maar VS is het probleem. Journalist onthult in dit gesprek wat er werkelijk aan de hand is
Niet Noord-Korea, maar VS is het probleem. Journalist onthult in dit gesprek wat er werkelijk aan de hand is

Niet Noord-Korea, maar VS is het probleem. Journalist onthult in dit gesprek wat er werkelijk aan de hand is

Niet Noord-Korea, Rusland of China, maar de VS is het probleem. Dat zegt filmmaker, journalist en schrijver John Pilger in gesprek met RT.

Hij wijst erop dat Noord-Korea hoogstwaarschijnlijk al aangevallen zou zijn als het geen kernwapens had ontwikkeld.

Dan zou er in het land iets soortgelijks zijn gebeurd als in Libië, Irak, Syrië en Afghanistan, merkt Pilger op.

Vredesverdrag

De journalist voegt toe dat sancties tegen Noord-Korea geen zin hebben. “Het land wist lang geleden al dat het onder vuur zou komen te liggen en dus heeft het zich daarop ingesteld.”

“Ik denk niet dat al die sancties er ook maar iets toe doen,” zegt hij. “Ze kunnen gemakkelijk worden omzeild en zijn irrelevant.”

Pilger geeft aan dat er een vredesverdrag tussen Noord-Korea, de VS en Zuid-Korea moet komen.

Belangrijkste verdrag

Hij legt uit dat de kwestie-Noord-Korea slechts bijzaak is en dat een NAVO-document dat in Duitsland is gepubliceerd door een onderzoeksgroep veel belangrijker is.

Daaruit zou blijken dat het zogeheten Intermediate-Range Nuclear Forces-verdrag op de helling staat.

“Dat is het belangrijkste verdrag van de Koude Oorlog,” zegt Pilger. “Daar draait het allemaal om.”

Echte probleem

De journalist legt uit dat China en Rusland een positief strategisch plan hebben bedacht, maar dat de VS daar niets van wil weten.

Als de VS en Zuid-Korea stoppen met hun provocerende militaire oefeningen, zal er vanzelf een einde komen aan de kernproeven in Noord-Korea, aldus de Russen en Chinezen.

“De grootste kernmacht ter wereld, de VS, is dus het echte probleem,” besluit Pilger.

[RT]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

28 reacties

 1. Weg met die schijt Amerkanen. Het is die gasten naar de bol gestegen. Ze leggen hun wil aan zo goed als iedereen op. Gaat het niet goedschiks dan maar kwaadschiks. Amerika maakt het probleem, Amerika is het probleem!!! Aan de schandpaal nagelen! Amerika… terroristen NATIE

  58 likes
 2. Ik geniet van de beelden omdat journalisten als John Pilger zeldzaam zijn geworden dankzij de mainstream media die veelal eigendom is van westerse multinationals. De MSM werd een verlengstuk van de miljarden business dus waarom zouden ze altijd nieuws naar buiten brengen die klopt, maar niet past binnen het kader van winstbejag.

  Het is de reden waarom de MSM journalisten in dienst heeft die de titel journalist niet verdiend. Dit omdat ze hun vakgebied niet altijd uitoefenen maar informatie naar buiten zoals van hogere hand van ze word verlangt. Zo lang je er maar genoeg geld tegenover zet zijn er altijd wel een paar te vinden die overstag gaan.

  http://www.syracuse.com/tv/index.ssf/2016/11/tv_journalist_salary_ny_rich_list.html

  Een van de grootverdieners werd geïnterviewd door Alex Jones,

  https://www.youtube.com/watch?v=LkpNO675Beg

  Gelukkig heeft John Pilger zijn vakgebied nooit verloochend voor dergelijke wanpraktijken die in feite strafbaar zouden moeten worden gesteld. Ben het verder met hem eens dat Noord Korea op Libië, of Irak, had geleken als het niet over zware wapens beschikte. Noord Korea is niet de ideale samenleving die ik voor ogen heb, en waarschijnlijk ook niet voor vele anderen, maar zo valt er ook genoeg over het westen te zeggen.

  Neem bijvoorbeeld de enorme bureaucratie. Of de dagelijkse bagger aan desinformatie die voorbij komt. Of het nou gaat om politici die voor de camera linksom beweren maar rechts uitvoeren, of andersom. Of bij het zien van producten tijdens reclames waarvan de inhoudt vaak niet overeenkomt met de realiteit. Tel Sell ook zo’n westers product waar dagelijks gepoogd word om de grootste rotzooi aan de man te slijten. Met het inhuren van celebrities en een gelikt filmpje haal je voor je het weet de grootste onzin in huis. Vervolgens kennen we hier het fenomeen Astro-tv waar je al je problemen kwijt kunt. Voor slechts 80 cent per minuut helpt een helderziende of kaartlegger je op weg. Hiervoor schromen ze zich niet om contact op te nemen met je voorouders.

  Enige tijd geleden zag ik Floortje op reis in Noord Korea en nogmaals, je kunt van alles van dit land vinden maar de mensen zijn er een stuk minder arrogant dan in het westen. Het viel snel op tijdens de uitzending dat de Noord Koreanen iets opmerkelijks over zich hebben. Ze kennen namelijk geen haast. Geen stress. Ze zijn eigenlijk best lief. Zeer vriendelijk en ze hadden nog iets onschuldigs over zich. Iets wat we hier in het westen hebben verloren als je het over de mainstream media hebt.

  Ik vermoed dat deze Noord Koreanen geen flauw idee hebben van wat er zich allemaal in het westen afspeelt en laten we ten behoeve van het maar zo houden. Op een aantal zeer belangrijk onderdelen mis je namelijk helemaal niks.

  Verder is er ook een groot verschil tussen Noord- en Zuid Korea. In noord Korea worden buitensporige zondaars zonden proces geëxecuteerd en in Zuid Korea springen maandelijks plusminus 50 Koreanen van een hoge brug omdat ze de werkdruk niet meer aankonden. Dit laatste gedeelte schijnt voornamelijk een westers probleem te zijn.

  De Noord Koreaanse bevolking staat wat dat aangaat in schril contrast met de westerse. Probeer het maar eens. Zie eerst Floortje die in contact komt met de Noord Koreaanse bevolking. Hou dat gevoel even vast, en kijk vervolgens na een anchorman van de Amerikaanse mainstream media die over Noord Korea staat te brullen waarbij de ogen op springen staan van woede. Ik constateer het wel eens afvragende wie er nou eigenlijk als eerste hulp nodig heeft.

  https://www.youtube.com/watch?v=2XwWSVari0A

  14 likes
 3. De VS kan niet meer terug. Hun fabrieken zijn naar Azië verplaatst. Kwestie van tijd dat de ambachtslieden en fabriekswerkers geen opvolgers meer hebben.
  Trump staat voor schut. Miljarden moest hij toewerpen, om een paar bedrijven uit Azie te lokken. Ze zetten er een zgn. onbemande textiel fabriek neer! Een zgn. ‘Sewbot factory’:
  https://mishtalk.com/2017/08/30/made-in-the-usa-by-robots-china-to-open-sewbot-factory-in-arkansas-producing-shirts-for-33-cents/#more-47687

  Economisch is wapenexport, en export van koloniale oorlogen, de (enige) winstmaker – zelfs dat niet; dan is het de enige kerntaak die de VS voor de bankiers nog kredietwaardig houdt.

  Het Congres gaat hier niet meer over. Defensie en Buitenlandsbeleid zijn in handen van de lobby. Binnenlands takelt de boel hard af. Links en rechts zijn ze voorbij gestreefd door de EU en BRICS. Sabotage is hun enige antwoord dat heel misschien het onvermijdelijke nog wat kan vertragen. En monsterlijke handelsverdragen die allemaal éénzijdig in het voordeel zijn van de globalisten.

  In plaats van N.Korea te verzwakken, geeft dit een enorme impúls aan de export van kernwapens door het land; natuurlijk weten de strategen van de VS dat – dus!:
  http://www.veteranstoday.com/2017/09/13/its-a-mad-m-a-d-world-north-koreas-potential-arms-exports-reshape-east-west-geopolitics/

  Tel hierbij op, de geheime terreur in India, Myanmar – zie draaiboek ‘Pivot to Asia’ dat wordt gevolgd. Decennia lang hebben de globalisten de VS hiervoor gedirigeerd. Simultaan op alle schaakborden van de globale geo-politiek ‘spelen’. Het kan, zowel alle BRICS aanvallen als terreur zaaien in de EU én VS, en Afrika er nog bij.

  6 likes
  • @War on Error,

   Dat het Amerikaanse bedrijfsleven hun fabriekscomplexen naar Azië verplaatste kwam bij de Amerikaanse beroepsbevolking hard aan.Tegelijkertijd werd de Amerikaanse middenklasse bewust weggevaagd. Zoals Herman Wijffels in een interview opmerkte; is het tijdperk van 150 jaar Amerikaanse industriële revolutie voorbij.

   De Amerikaanse droom kreeg voor meer amerikanen een bittere nasmaak. Met de leegstaande fabrieken die in Amerikaanse steden te vinden zijn. Van Atlanta tot Cleveland en van Milwaukee tot Detroit, verloederde tegelijkertijd de infrastructuur van de steden.

   Veel van de oude fabriekscomplexen worden al enige tijd van top tot teen gestript, alsmede de gebouwen die destijds de infrastructuur van de steden compleet maakten waaronder leegstaande scholen, zwembaden, ziekenhuizen etc.. Voor veel werklozen is het overleven en geld verdienen aan de teloorgang. Scrappers zijn het en alles wat van metaal is word uit de gebouwen verwijderd. Leegstaande woningen worden niet ontzien.

   Volgens Amerikaanse schroothandelaren koopt China voor 99,9% al het Amerikaanse gestripte schroot op. In een documentaire van Vice werd duidelijk dat een stuk of 300 chinezen door Amerika reizen om de schroothopen af te struinen en deals te sluiten. Recyclen is volgens de chinezen een snellere en goedkopere manier dan mijnbouw en zo word al het schroot wat ooit deel uitmaakte van de industriële revolutie vanuit Amerikaanse havens per containerschip naar China verscheept.

   Het zou Amerika ongeveer $12 miljard per jaar opleveren. Ironisch genoeg gebruikt China het materiaal voor de aanbouw van fabrieken en nieuwe steden die in hoog tempo uit de grond worden gestampt. Het ene gebouw nog groter er moderner dan het ander. Record na record word gebroken en zodoende ligt er een stukje geschiedenis van de Amerikaanse industriële revolutie in China.

   http://incredibleworld.net/wp-content/uploads/2010/01/fake-hills-1.jpg

   Link scrappers,

   https://www.vice.com/en_us/topic/scrap-metal

   6 likes
 4. Na de machtsovername in Noord Korea landden er enige vrachtvliegtuigen met aan boord nucleaire wapens en ander wapentuig uit nota bene de VS . Noord Korea werd dus van wapens voorzien om de dreiging in stand te houden . Dat ze van minder goede kwaliteit waren hebben we kunnen zien . Japan heeft deze vliegtuigen op de radar kunnen traceren en dreigde ermee dit te openbaren . Echter dat werd Japan ten zeerste afgeraden en als waarschuwing is toen de zogenaamde Tsunami op Fukoshima georkestreerd ……
  Noord Korea is dus heel erg geliefd om als vijand te kunnen dienen . It’s business as usual …….
  De verdeel-en-heers-politiek probeert het telkens weer .
  Als Amerika echt christelijk zou zijn waarom dan niet de slogan : hebt uw vijanden lief als uzelf !

  7 likes
  • Bewust,

   Ik zal me er eens verder in verdiepen want dit is nieuw voor mij. Niet wat de business as usual aangaat want het is bekend dat de Amerikaanse schaduwregering – om ze zo maar weer eens te noemen – in het verleden via allerlei omwegen wapens wisten te leveren aan landen waar ze wat jaren later oorlog tegen voerde, hetzij in gedrang kwam.

   Duidelijk is dat de aanstichters van dit gewelddadige circus vaak vielen terug te traceren tot de Rockefeller familie & friends, Banken die geallieerd konden worden aan het Rothschild imperium, en leden van het geheime genootschap van Skull and Bones. Hoe deze schaduwregering opereerde legde onder meer professor Antony C. Sutton bloot. Over de oorlog tussen Noord Korea en de USA constateerde hij o.a.,

   “In Korea we have direct killing of Americans with Soviet weapons. The American casualty roll in the Korean War was 33,730 killed and 103,284 wounded… The 130,000-man North Korean Army, which crossed the South Korean border in June 1950, was trained, supported, and equipped by the Soviet Union, and included a brigade of Soviet T-34 medium tanks (with U.S. Christie suspensions). The artillery tractors were direct metric copies of Caterpillar tractors. The trucks came from the Henry Ford-Gorki plant or the ZIL plant. The North Korean Air Force has 180 Yak planes built in plants with U.S. Lend-Lease equipment. These Yaks were later replaced by MiG-15s powered by Russian copies of Rolls-Royce jet engines sold to the Soviet Union in 1947.”

   In 1929 kwam Henry Ford en Rusland overeen met de bouw van een Ford-Gorki plant in Rusland. Ruim dertig jaar later slaagde David Rockefeller en Henry kissinger er in om de KAMA rivierfabrieken aldaar te bouwen. Destijds de grootste rivierfabrieken ter wereld waarbij overeen gekomen werd dat de fabrieken louter voertuigen zouden produceren voor de landbouw. Echter enkele jaren later rolde de eerste pantservoertuigen en legertrucks al van de loopband. De wapens werden deze maal niet verkocht aan Noord Korea maar aan Noord Vietnam. Onderzoeker Gary Allen pluisde het verder uit in navolging van Antony Sutton, en zijn werk vind je hier,

   http://www.jar2.com/Files/Books/The_Rockefeller_Files-By_Gary_Allen.pdf

   Het verhaal dat een Amerikaanse officier tijdens de Vietnamoorlog in zijn dagboek schreef dat de tanks van de Noord Vietnamezen, de Vietcong, wel erg verdacht veel op de Amerikaanse leken, valt te beamen. Ook al ken ik de man en zijn dagboek niet.

   Tot slot trek ik de volgende conclusie. De conclusie dat er weer een paar miljoenen zielen waaronder de meeste onschuldig, zijn heen gegaan voor de verdiensten van een ander. De schaduwregering strook namelijk enorme winsten op die we gerust uitdrukken mogen in vele triljoenen. Daarnaast is het interessant om te beseffen dat de Amerikaanse schaduwregering en internationale bankiers de bolsjewistische revolutie uitlokte, financierde, en verder bewapenden, om de Russische tsaar, het huis van Romanov uit te moorden.

   Vanaf dat moment controleerde de Amerikaanse schaduwregering Rusland die met de beëindiging van de tweede wereldoorlog overging tot de USSR, de Unie van de Sovjet Republieken. Eerst Lenin en daarna kwam Stalin langdurig aan de macht. Het was de periode dat de Amerikanen lucratieve deals sloten met Rusland waarmee uiteindelijk doeleinden werden bestreden als beschreven hierboven. Het moraal van het verhaal is dus dat Amerika tegen het communisme vocht maar deze beweging tegelijkertijd bewapende en controleerde.

   Met de komst van president Michail Gorbatsjov en zijn perestrojka werd er zowel veel duidelijk als onduidelijk. Interessant hierbij is dat Poetin aan Oliver Stone verklaarde dat met de opvolger van Gorbatjov, Boris Jeltsin, Rusland werd uitgekocht door Amerikaanse oligarchen. Mogelijk omdat Jeltsin voor de amerikanen zeer lucratieve deals sloot met een borrel op. In ieder geval ging dat beeld de wereld over.

   https://www.youtube.com/watch?v=QI2SKRk8SNs

   Met de komst van Poetin werd denk ik duidelijk dat met mensen niet gesold mag worden. Zo werden Russische oligarchen die nog deals met Amerikaanse oligarchen hadden openstaan zonder pardon aangehouden en verhoord. De genen die nog durfden tegen te stribbelen werden uiteindelijk achter slot en grendel geplaatst en berecht.

   Poetin heeft wat dat aangaat heel wat recht gezet voor de Russische bevolking. De middenklasse bloeit weer op na al die jaren van Amerikaanse inmenging. Amerika is met de komst van Poetin de controle over Rusland kwijt geraakt. Het zou in ieder geval de absurde demonisering kunnen verklaren die veelal leed tot kinderspel. Ik had dan ook nooit een goed woord over voor personen als Henry Kissinger, David Rockefeller, Zbigniew Brzezinski, George H.W Bush. Wikipedia vermeld dat dergelijke personen als sommigen van hun voorouders als filantroop mogen weggezet omdat ze het verdienen.

   Nou niet echt wat mij betreft in ruime zin en namens het verleden. Wat dat aangaat maakten ze veel meer kapot en slecht was.

   3 likes
 5. Waarom snapt nu niemand dat de leider van NK in het zadel is geholpen door de VS. Door de spanningen met NK zal het militaire stelsel van de VS hoog moeten blijven, immers er is gevaar. Maar iedereen vergaapt zich aan NK terwijl het militaire stelsel van de VS (en vlak Rusland niet uit) de werkelijke oorzaak is. Ga een zoeken wie de eigenaren zijn van de grootste wapenfabrieken….tja De wapenhandel floreert als nooit tevoren. Hoeft het nog gezegd: deze industrie doet het goed, niet ONDANKS de crisis maar DANKZIJ de crisis met NK.

  9 likes
 6. Lucht dat nu op, dat schelden op Amerika? Het begint lachwekkende vormen aan te nemen, terwijl het volstrekt zinloos is.

  5 likes
 7. Persoonlijk heb ik geen angst voor Noord Korea, sterker nog er zouden nieuwe afspraken gemaakt moeten worden over de wapenwedloop dat elk land zowel chemische als nucleaire wapens mag hebben zodat de agressor Amerika weleens waar een grote mond kunnen hebben, maar toch voorzichtig zijn met een ander land aan te vallen.
  Heel misschien gaat dit voor een balans zorgen en krijgen we vrede.
  Nu zullen er velen denken dat ik gek geworden ben.
  Een mooi voorbeeld is Kasmir zowel India als Pakistan claimen Kasmir beide beschikking over Kern wapens en er gebeurt nooit wat.

  5 likes
 8. Wanneer komt die aardbeving nou eens eindelijk, waardoor de vs voor de helft in zee zou verdwijnen?
  Ja, ja, veel beloven hè!

  3 likes
 9. Ik lees weinig positiefs over de VS. Dus begin ik steeds minder te begrijpen hoe onze “regering” in het zadel
  kan blijven zitten, een regering die omhoog springt als die misdadige vs zegt dat ze springen moeten!
  Misschien dat de uitspraak van Lenin ook opgeld doet in ons “democratisch” Nederland.
  Het gaat niet om de stemmers, maar om de stemmers tellers!

  3 likes
 10. Bla bla bla..1-0 voor Ben.Weg ermee!!.1 groot overdeven machtsgeil land..

  1 likes
 11. helder,

  Sommigen weten het niet maar Amerika verkeerd sinds de tweede wereldoorlog in Staat van Oorlog. Met de ramp van 911 kondigde Washington zelfs een staat af die veel weg had van een Staat van Beleg doordat president George W. Bush de Patriot Act I en II afkondigde.

  Een actie die er voor zorgde dat burgers die volgens de regering enigszins verdacht waren konden worden opgepakt en vastgezet waarbij de rechtstaat buitenspel werd gezet zo lang de regering dat nodig achtte. Verdachten waren overgeleverd aan het humeur van George W. Bush en Richard ‘Dick’ Cheney.

  1 likes
 12. Op Wiipedia staat het een en ander te lezen over DE Koreaanse oorlog. Er staat ook te lezen dat er nooit een vredesverdrag is ondertekend en dat dus deze oorlog nog steeds voortduurt. Alleen al onder de Koreaanse bevolking waren er 2,2 miljoen slachtoffers.

  0 likes
 13. een nucleaire oorlog is onvermijdbaar..
  te veel mensen op aarde, minimaal de helft moet weg en dan zal Israel de nieuwe wereld macht worden met als leider de antichrist… de zionisten die hebben hun bunkers als klaar liggen hoor, advies vermijd de steden ga lekker ergens op het platteland wonen paar schaapjes erbij en kippetjes en wie weet zal je de nucleaire oorlog overleven.. haha die kernkoppen zijn niet zomaar gemaakt, het ziet er somber uit voor de mensheid.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

mh17-proces

‘MH17-proces laat zien: Nederlandse justitie is totaal corrupt’

Op vrijdag 3 juli zei Hendrik Steenhuis, ...

coronavirus

Coronavirus is door mensen gemaakt, beweert ex-MI6-baas: ‘Belangrijk rapport’

De voormalige baas van MI6 heeft beweerd ...