Buitenland

Niet Noord-Korea, maar VS is het probleem. Journalist onthult in dit gesprek wat er werkelijk aan de hand is

Help anderen door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Niet Noord-Korea, Rusland of China, maar de VS is het probleem. Dat zegt filmmaker, journalist en schrijver John Pilger in gesprek met RT.

Hij wijst erop dat Noord-Korea hoogstwaarschijnlijk al aangevallen zou zijn als het geen kernwapens had ontwikkeld.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Dan zou er in het land iets soortgelijks zijn gebeurd als in Libië, Irak, Syrië en Afghanistan, merkt Pilger op.

Vredesverdrag

De journalist voegt toe dat sancties tegen Noord-Korea geen zin hebben. “Het land wist lang geleden al dat het onder vuur zou komen te liggen en dus heeft het zich daarop ingesteld.”

“Ik denk niet dat al die sancties er ook maar iets toe doen,” zegt hij. “Ze kunnen gemakkelijk worden omzeild en zijn irrelevant.”

Pilger geeft aan dat er een vredesverdrag tussen Noord-Korea, de VS en Zuid-Korea moet komen.

Belangrijkste verdrag

Hij legt uit dat de kwestie-Noord-Korea slechts bijzaak is en dat een NAVO-document dat in Duitsland is gepubliceerd door een onderzoeksgroep veel belangrijker is.

Daaruit zou blijken dat het zogeheten Intermediate-Range Nuclear Forces-verdrag op de helling staat.

“Dat is het belangrijkste verdrag van de Koude Oorlog,” zegt Pilger. “Daar draait het allemaal om.”

Echte probleem

De journalist legt uit dat China en Rusland een positief strategisch plan hebben bedacht, maar dat de VS daar niets van wil weten.

Als de VS en Zuid-Korea stoppen met hun provocerende militaire oefeningen, zal er vanzelf een einde komen aan de kernproeven in Noord-Korea, aldus de Russen en Chinezen.

“De grootste kernmacht ter wereld, de VS, is dus het echte probleem,” besluit Pilger.

[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Furious Anger
Furious Anger
6 jaren geleden

Weg met die schijt Amerkanen. Het is die gasten naar de bol gestegen. Ze leggen hun wil aan zo goed als iedereen op. Gaat het niet goedschiks dan maar kwaadschiks. Amerika maakt het probleem, Amerika is het probleem!!! Aan de schandpaal nagelen! Amerika… terroristen NATIE

Ben
Ben
6 jaren geleden

Wanneer komt die aardbeving nou eens eindelijk, waardoor de vs voor de helft in zee zou verdwijnen?
Ja, ja, veel beloven hè!

J@n
J@n
6 jaren geleden

Waarom snapt nu niemand dat de leider van NK in het zadel is geholpen door de VS. Door de spanningen met NK zal het militaire stelsel van de VS hoog moeten blijven, immers er is gevaar. Maar iedereen vergaapt zich aan NK terwijl het militaire stelsel van de VS (en vlak Rusland niet uit) de werkelijke oorzaak is. Ga een zoeken wie de eigenaren zijn van de grootste wapenfabrieken….tja De wapenhandel floreert als nooit tevoren. Hoeft het nog gezegd: deze industrie doet het goed, niet ONDANKS de crisis maar DANKZIJ de crisis met NK.

War on Error
War on Error
6 jaren geleden

De VS kan niet meer terug. Hun fabrieken zijn naar Azië verplaatst. Kwestie van tijd dat de ambachtslieden en fabriekswerkers geen opvolgers meer hebben.
Trump staat voor schut. Miljarden moest hij toewerpen, om een paar bedrijven uit Azie te lokken. Ze zetten er een zgn. onbemande textiel fabriek neer! Een zgn. ‘Sewbot factory’:
https://mishtalk.com/2017/08/30/made-in-the-usa-by-robots-china-to-open-sewbot-factory-in-arkansas-producing-shirts-for-33-cents/#more-47687

Economisch is wapenexport, en export van koloniale oorlogen, de (enige) winstmaker – zelfs dat niet; dan is het de enige kerntaak die de VS voor de bankiers nog kredietwaardig houdt.

Het Congres gaat hier niet meer over. Defensie en Buitenlandsbeleid zijn in handen van de lobby. Binnenlands takelt de boel hard af. Links en rechts zijn ze voorbij gestreefd door de EU en BRICS. Sabotage is hun enige antwoord dat heel misschien het onvermijdelijke nog wat kan vertragen. En monsterlijke handelsverdragen die allemaal éénzijdig in het voordeel zijn van de globalisten.

In plaats van N.Korea te verzwakken, geeft dit een enorme impúls aan de export van kernwapens door het land; natuurlijk weten de strategen van de VS dat – dus!:
http://www.veteranstoday.com/2017/09/13/its-a-mad-m-a-d-world-north-koreas-potential-arms-exports-reshape-east-west-geopolitics/

Tel hierbij op, de geheime terreur in India, Myanmar – zie draaiboek ‘Pivot to Asia’ dat wordt gevolgd. Decennia lang hebben de globalisten de VS hiervoor gedirigeerd. Simultaan op alle schaakborden van de globale geo-politiek ‘spelen’. Het kan, zowel alle BRICS aanvallen als terreur zaaien in de EU én VS, en Afrika er nog bij.

Back to top button
28
0
We lezen graag je reactie!x