Propaganda

Na 74 jaar komt de waarheid over de Tweede Wereldoorlog aan het licht. Het establishment wil niet dat u de werken van deze historici leest

Help mee door deze info met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de beschrijving van het psychologisch profiel van Adolf Hitler van de Office of Strategic Services, de voorloper van de CIA, valt te lezen: ‘de mensen geloven een grote leugen sneller dan een kleine, en als je die vaak genoeg herhaalt, zullen mensen die vroeg of laat geloven’.

Veel mensen kunnen moeilijk geloven dat ze hun hele leven zijn voorgelogen over belangrijke gebeurtenissen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Dat is begrijpelijk. De schoolboeken die men leest en de nieuwsitems die men op tv ziet schetsen een bepaald beeld.

Vergezocht

Het is niet gemakkelijk om een maatschappelijk ingeprent beeld zomaar aan de kant te zetten.

Als leugens tientallen jaren worden herhaald, lijkt de waarheid vergezocht. Dat maakt het makkelijk om iedere historicus die probeert de waarheid aan het licht te brengen, te demoniseren en kapot te maken.

Neem bijvoorbeeld de Amerikaanse historicus Harry Elmer Barnes, die na zijn onderzoek tot de conclusie kwam dat Frankrijk en Rusland de Eerste Wereldoorlog waren begonnen, en niet Duitsland.

Duitsland mobiliseerde haar legers als laatste, maar kreeg de schuld van de oorlog, die resulteerde in het Verdrag van Versailles, die weer leidde tot de Tweede Wereldoorlog, stelde Barnes.

De historicus schreef talloze invloedrijke boeken en publiceerde in diverse gerenommeerde tijdschriften.

Zwarte lijst

Eind jaren dertig begon Barnes zich erg kritisch uit te spreken over voorstellen om de Verenigde Staten te betrekken bij de Tweede Wereldoorlog.

Het gevolg was dat alle mainstream media onder druk werden gezet om hem te boycotten.

Vervolgens richtte het establishment haar pijlen op de invloedrijke Amerikaanse historicus Charles A. Beard.

Op het moment dat Beard zich tegen het oorlogszuchtige beleid van president Franklin D. Roosevelt keerde, kwam hij op een zwart lijst te staan bij uitgeverijen.

Abrupt een einde

Omdat hij goed bevriend was met de baas van Yale University Press, kon hij in 1948 nog wel zijn boek ‘President Roosevelt and the Coming of the War, 1941’ publiceren.

Toen kwam William Henry Chamberlin aan de beurt, destijds één van de bekendste Amerikaanse buitenlandverslaggevers.

Hij had 15 boeken op zijn naam staan die waren gepubliceerd door onder meer The Atlantic Monthly en Harpers.

Aan zijn carrière kwam abrupt een eind toen hij kritiek uitte op de deelname van Amerika aan de Tweede Wereldoorlog in zijn boek ‘America’s Second Crusade’.

Omgekocht

En zo verdwenen er talloze gerespecteerde auteurs van het toneel omdat zij de waarheid vertelden.

Zij die propaganda bleven verspreiden voor het establishment, werden op een voetstuk geplaatst.

De hierboven genoemde historici en journalisten schreven in hun boeken en artikelen onder meer dat Winston Churchill en andere Britse parlementsleden ‘werden omgekocht door Tsjechische en Joodse spelers om zich extreem vijandig op te stellen richting de Duitse overheid en aan te sturen op oorlog’.

Alleen al de Tsjechische overheid betaalde Britse parlementsleden, publicisten en journalisten omgerekend miljoenen euro’s om oorlogspropaganda te verspreiden, blijkt uit het onderzoek van de historici.

Gemakkelijk doelwit

Churchill was een gemakkelijk doelwit, aangezien hij van gokken hield, kunst vervalste en altijd dronken was.

Hij claimde eind jaren dertig geregeld dat de Duitsers zich voorbereidden op een oorlog met Groot-Brittannië.

Begin 1940 wist Churchill zijn regering ervan te overtuigen om de Duitsers de pas af te snijden door het neutrale Noorwegen binnen te vallen.

Hitler werd echter op de hoogte gebracht van het plan, en was Churchill voor. In Noorwegen werd vervolgens een Duitse marionettenregering geïnstalleerd.

Frustratie

In de lente van 1940 stootten de Duitsers door richting Frankrijk.

Nadat de Fransen en Britten waren verslagen op het Europese continent, bood Hitler vrede aan. Churchill wilde daar niets van weten en zei dat de oorlog door moest gaan, aldus de historici.

Groot-Brittannië en Duitsland hadden net als veel andere landen internationale verdragen ondertekend die het onmogelijk maakten om stedelijke gebieden te bombarderen.

Tot grote frustratie van Churchill hield Hitler zich aan deze verdragen.

Gestoorde oorlog

Vervolgens liet de Britse leider de Duitse hoofdstad Berlijn bombarderen en na meerdere waarschuwingen zette Hitler uiteindelijk de tegenaanval in door Britse steden te bombarderen.

Professor Revilo P. Oliver, die tijdens de oorlog een hoge positie bekleedde binnen de Amerikaanse militaire inlichtingendienst, schreef in zijn memoires:

Groot-Brittannië voerde in het geheim bombardementen uit op Duitse steden met als enige doel om genoeg ongewapende en weerloze mannen en vrouwen te doden en zo de Duitse overheid te dwingen om Britse steden te bombarderen en genoeg ongewapende en weerloze Britse mannen, vrouwen en kinderen te doden om steun te krijgen onder de Britten voor deze gestoorde oorlog die hun overheid aan hen opgedrongen had.

Uiteindelijk kon Churchills eigen achterban voorkomen dat hij nog meer gruwelijke oorlogsmisdaden pleegde, schreven de historici.

Zo lanceerde hij onder meer een voorstel om honderdduizenden antraxbommen op Duitse steden te gooien.

[Paul Craig Roberts]

3.6 22 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

43 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
René
René
4 jaren geleden

“Groot-Brittannië en Duitsland hadden net als veel andere landen internationale verdragen ondertekend die het onmogelijk maakten om stedelijke gebieden te bombarderen.”, “Tot grote frustratie van Churchill hield Hitler zich aan deze verdragen.”

Remember Rotterdam?

Matt
Matt
4 jaren geleden

Citaat uit het artikel: “Neem bijvoorbeeld de Amerikaanse historicus Harry Elmer Barnes, die na zijn onderzoek tot de conclusie kwam dat Frankrijk en Rusland de Eerste Wereldoorlog waren begonnen, en niet Duitsland.” Einde citaat.
Nu komt de naam Rusland voor de rest nergens meer voor in het artikel en als een Amerikaan de kans krijgt om Rusland ergens de schuld van te kunnen geven , maakt niet eens uit of het kort geleden of 100 jaar geleden is, ze pakken die met 3 handen aan.
Over geloofwaardigheid gesproken.

Wouter
Wouter
4 jaren geleden

Mbt Chamberlin: http://www.ihr.org/jhr/v14/v14n6p19_Chamberlin.html

De genoemde historici hier zijn revisionisten. Zij komen het dichtst bij de Waarheid. Barnes, Beard, Chamberlin komen met het werkelijke verhaal en ondergaan het standaard lot: demonisering en/of vergetelheid. Niemand in het nederlandse heeft hun werk op de plank. Juist bij deze onderzoekers valt voor ons, het grote publiek, de meeste winst te halen. Niemand die dat echter werkelijk doet/weet etc. Het standaardverhaal over genoemde periode kenmerkt zich vooral door onthouding van cruciale informaties voor ons, de consument. Vandaar dat werkelijk niemand ook maar in de verste verte iets zinnigs hierover te melden heeft, behalve de standaard emotionele crap.
Zoals eerder gesteld, we worden belazerd en misleid vd wieg tot het graf.
Getmany SAVED Europe: 22 juni 1941 stonden 5.5 sovjets klaar Europa te overspoelen. De Goelag was onze bestemming geweest, niets meer en niets minder.

We OWE Germany everything. Zij hebben een krankzinnige hoge prijs betaald en betalen die tot op de dag v vandaag.

Sick world.

Mvg Wouter

NB: Complimenten aan NfN om dit type informatie te delen. Roosevelt, Stalin en Churchill zijn de 3 Monsters waar ALLE ONHEIL destijds aa te wijten is. On-ge-lo-fe-lijk en tegelijkertijd krank-zinnig WAAR. Kostte mij 15jr om deze eindconclusie te trekken.

Omdenken in optima forma.

How Franklin Roosevelt Lied America Into War

by William Henry Chamberlin

According to his own official statements, repeated on many occasions, and with special emphasis when the presidential election of 1940 was at stake, Franklin D. Roosevelt’s policy after the outbreak of the war in Europe in 1939 was dominated by one overriding thought: how to keep the United States at peace. One of the President’s first actions after the beginning of hostilities was to call Congress into special session and ask for the repeal of the embargo on the sales of arms to belligerent powers, which was part of the existing neutrality legislation. He based his appeal on the argument that this move would help to keep the United States at peace. His words on the subject were:

Let no group assume the exclusive label of the “peace bloc.” We all belong to it … I give you my deep and unalterable conviction, based on years of experience as a worker in the field of international peace, that by the repeal of the embargo the United States will more probably remain at peace than if the law remains as it stands today … Our acts must be guided by one single, hardheaded thought — keeping America out of the war.

This statement was made after the President had opened up a secret correspondence with Winston Churchill, First Lord of the Admiralty and later Prime Minister in the British government. What has been revealed of this correspondence, even in Churchill’s own memoirs, inspires considerable doubt as to whether its main purpose was keeping America out of the war.

Louise
Louise
4 jaren geleden

Het leven is een illusie , de/ een waarheid kun je naar je hand zetten….
De mens is een kudde dier die geloven alles….
Uiteindelijk maakt het allemaal niks uit niets is wat het lijkt….

Back to top button
43
0
We lezen graag je reactie!x