Gezondheid

Als wij artsen het werkelijke verhaal over de hersendood zouden kunnen vertellen, dan zou geen mens zich meer als orgaandonor opgeven

Help mee door dit artikel met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wil iemand na zijn dood organen doneren dan moet hij of zij hersendood zijn, bijvoorbeeld als gevolg van een zwaar ongeval.

Alleen in dat geval zijn de organen nog levend en voor transplantatie te gebruiken, terwijl de persoon dan wettelijk dood is verklaard (administratief).

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Wij wilden graag het antwoord op ‘hoe dood is een hersendode als het lichaam in leven blijft?’ en ontdekten dat er meer is te vertellen dan de bestaande informatie vrijgeeft.

Door die extra kennis kunnen wij nu aanvullende informatie aan iedereen, ook aan artsen en instanties, verstrekken.

De aanvullende informatie is ook voor elke burger nodig om goed geïnformeerd te zijn om ja of nee te registreren.

We vonden het wat vreemd dat er geen medisch bewijs is dat een hersendode niets meer zou ervaren.

De voorlichting meent dat een hersendode niets meer ervaart ‘omdat artsen geen hersenactiviteit meer zien’.

Maar klopt deze aanname wel? Er zijn inmiddels heel wat aanwijzingen dat een hersendode niet echt dood is (dit wordt ook medisch erkend) en dat de persoon zelfs kan herstellen en bijkomen.

Dit maakt dat de term hersendood niet absoluut is en daarom open einden geeft.

Waar komt hersendood vandaan, hoe is het ontstaan en kan er meer duidelijkheid worden gegeven?

Wij hebben het onderzocht. Het zit zo: hersendood is door enkele artsen in de VS in 1968 bedacht toen duidelijk werd dat alleen levende organen voor transplantatie bruikbaar waren.

Dit is een onoplosbaar probleem omdat je geen organen bij levende mensen mag wegnemen. Zij hebben daarom voorgesteld om langdurige coma-patiënten dood te verklaren om op die manier levende organen te verkrijgen.

Dit is de grondslag voor hersendood geworden. Bijna alle artsen kennen deze achtergrond niet.

Wat gebeurde:

  • Artsen werden voor moord aangeklaagd.
  • Medici hadden toen kunnen stoppen, maar een klein eenmalig team koos ervoor om de ‘levende dood’ op een andere wijze te omschrijven, en noemde het hersendood, ook bekend als de bedachte dood (invented death).
  • Als er geen hersenactiviteit meer is te meten (coma) en beademing is nodig, dan vindt men je hersendood (als echt niets meer beweegt dan ben je echt dood).
  • In 1973 heeft de Gezondheidsraad de overweging voor hersendood overgenomen en de overheid geadviseerd dat een hersendode die beademd kan worden, wettelijk dood is te noemen. In 1998 volgde de wet op de orgaandonatie (WOD).
  • Het belang om organen te verkrijgen gaat boven het belang om het slachtoffer te helpen (“nieuwe organen oogsten is belangrijker dan het leven van het slachtoffer”) zo zeggen kritische artsen.
  • De voorwaarden voor hersendood worden almaar minder stringent, waardoor er meer organen eerder vrijkomen (nodig voor nieuwe transplantaties, onderzoek en ook voor de herhaalvraag om eerdere overgezette organen na einde-levensduur te vervangen).
  • Men heeft er ook voor gekozen om coma-patiënten die wel zelfstandig ademen niet als hersendood te betitelen, die blijven medisch behandeld om te genezen, terwijl dit voor hersendoden ook veelal mogelijk is, ‘maar dan loop je de donororganen mis’ zo zegt een arts.

Wij concluderen dat de wijze van handelen bij hersendood van een zeer beperkte visie op het menselijk wezen en het bewustzijn (= het aanwezig ervaren van de mens) getuigt waardoor ‘de hersendood’ op gespannen voet met de eed van Hippocrates staat die eerbiedwaardige genezing, in samenspraak met de persoon, aanbeveelt.

Daarnaast wordt bij voortduring niet aan de eis van ‘vooraf begrepen geïnformeerd’ (informed consent) naar de familie voldaan.

Verder zien wij dat de voorlichting ‘prettige teksten kiest’ opdat orgaandonatie helemaal medisch verantwoord is, zonder twijfel of enige blamage.

Het criterium hersendood kan echter als een medische misvatting worden betiteld, want het heeft niets met de oorspronkelijke geneeskunde te maken.

Alle inzet is op het eerder verkrijgen van meer organen gericht, waarbij de orgaangever geen kansen meer krijgt (tenzij deze nog net vóór de uitneem-operatie ‘de ogen opent’).

Het transplantatie-belang en de euforie zijn echter zo groot, dat kritische opmerkingen van goedwillende artsen en anderen, steeds weer als onzin-verhalen terzijde gaan.

Het geloof in de eigen oprechtheid laat geen ruimte voor andere woorden en zo verwordt ‘deze medische visie’ tot een soort van tunnelvisie.

Bijna alle mensen, waaronder artsen, realiseren zich niet wat hersendoden wel of niet ervaren zolang hun lichaam nog volop in leven is, zelfs tijdens het uitnemen van hun organen op de operatietafel.

Het hersendood-protocol wordt als een garantie ervaren dat de persoon echt is overleden, en zo wordt het in de officiële voorlichting ook gezegd (terwijl dit schrijven dat nu voor u is, beargumenteert dat het hele verhaal een waardeloos sprookje met slechte afloop is).

Het is tijd om uit de droom te komen.

Slot

De voorwaarden voor hersendood zijn uitsluitend op menselijke keuzes gebaseerd die vervolgens verklaringen krijgen en zo de schijn van medische professionaliteit oproepen.

Hersendood is geen natuurlijke conditie, het is een bedachte tussenstop om nog net voor het overlijden (men stopt de beademing!) levende organen te kunnen ‘oogsten’.

“Als wij artsen het werkelijke verhaal over de hersendood zouden kunnen vertellen, dan zou geen mens zich meer als orgaandonor opgeven waardoor er geen levende organen meer ‘te oogsten’ zijn en zul je wereldwijd wel met het transplanteren van organen moeten stoppen, wat tegen de wil van de medische wetenschap is. En daarom praten we alle orgaan-fouten goed.” Vrij naar Rudolf Pichlmayer – Duits transplantatie-chirurg

Over ons

Een aantal bezorgde ouders die door een onbehaaglijk gevoel gealarmeerd werden dat het officiële verhaal niet kan kloppen.

Zij gingen op onderzoek uit en verzamelden allerlei feiten over hersendood en zijn vreselijke gevolgen, en proberen daar nu zo veel mogelijk publiciteit aan te geven om andere burgers over de onbekende kant van orgaandonatie te waarschuwen.

Meer weten? Kijk dan bijvoorbeeld eens op www.OrgaandonatieNadedood.nl.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

34 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
5 jaren geleden

Ik zij het altijd al, geld scheppen uit het niets ten koste van een ander zijn leven.

wolfje
wolfje
5 jaren geleden

je hoeft je ook niet meer op te geven tegenwoordig. ik ben ruim 40 jaar orgaandonor geweest igv overlijden. na de wetswijziging heb ik dat meteen ongedaan gemaakt

Gladiator
Gladiator
5 jaren geleden

IK wil hierbij graag het volgende kwijt in de hoop dat de échte criminelen welke in den Haag zitten eens eindelijk met HARDE HAND ter verantwoording geroepen worden!!!!

Mijn ex-vrouw is bij de geboorte van ons tweede kind, een zoon, door een niet ontdekte zwangerschapsvergiftiging tijdens de zeer zware bevalling in een DIEP COMA geraakt!!

Zij is onder politiebegeleiding (2 motoren) met een ambulance naar het ziekenhuis te Roermond gebracht waarna mijn zoon ook met spoed naar hetzelfde ziekenhuis moest en in een speciale couveuse moest, hij woog maar 1800 gram en zijn orgaantjes functioneerden niet goed!

De dag na de opname kreeg ik van de neuroloog te horen dat zij een ECG gemaakt hadden en dat mijn toenmalige vrouw géén hersenactiviteit (volgens de specialisten van de tweede kamer in den Haag die onafhankelijk van het bedrijfsleven functioneren!!!! dus HERSENDOOD!!) meer had en dat ze ditzelfde de dan erna, dus de derde dag na opname nogmaals zouden doen.

Echter ook toen, dus de DERDE dag na opname was er wederom een ECG gemaakt waaruit bleek dat zij géén hersenactiviteit meer had welks mij werd medegedeeld door dezelfde neuroloog!!!

Om een lang verhaal kort te maken………………………………19 DAGEN NA DE DAG VAN OPNAME LIEP IK MET MIJN VROUW ZELFSTANDIG NAAR BUITEN, WELISWAAR NOG EEN WEINIG VERLAMD AAN 1 ZIJDE VAN HAAR GEHELE LICHAAM maar we konden en WILDEN lopen!!

Hoezo wetenschap, hoezo kennisministers in de Haagse klapmolen!!

Mensen, jullie moesten eens weten………………

Orgaandonatie, vaccinatie, NIET DOEN, NOOIT!!

Gladiator

Louise
Louise
5 jaren geleden

Begint dat gezever alweer, nou daar weten de Arabieren wel raad mee, gewoon in stukken snijden en je hebt genoeg organen . Nou de politici hier en in de EU zijn al hersendood dus wie wil de lever van Juncker …… Nu wordt er zogenaamd nog een soort van medezeggenschap gecreeerd dat we mogen kiezen, mooi geweldig, maar zodra je de grens overgaat houd dat op dan geldt de wet van het land, dus houd er rekening mee ….. Ik pleit voor een internationaal bewijs in het Engels of je wel of niet Donor wilt worden, we kunnen er niet allemaal vanuit gaan dat we hier in t Nederlandse komen te overlijden ……
We zijn zogenaamd een Europa dus hebben we geen grenzen meer,,, En toch heeft ieder land andere regels en dan heb ik het nog niet eens over andere landen…..Of je wel of geen donor wilt worden mag je helemaal zelf bepalen…..
Wel vind ik dat je met je naasten moet overleggen wat je wil….dat scheelt al een hoop ellende bij calamiteiten …….

Back to top button
34
0
We lezen graag je reactie!x