Homepagina » Buitenland » Belgische rechter torpedeert klachten tegen coronamaatregelen: ‘Complottheorieën’
belgische
Foto: Miguel Discart CC BY-SA 2.0

Belgische rechter torpedeert klachten tegen coronamaatregelen: ‘Complottheorieën’

Ook bij onze zuiderburen is kritiek op de coronamaatregelen uit den boze. In België viel een groep van bijna 200 mensen, waaronder plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs, de opgelegde maatregelen aan. Maar ze vangen nu bot bij de rechter. De Brusselse kortgedingrechter heeft de klacht van de eisers tegen de Belgische staat afgewezen.

Hoeyberghs noemde de situatie in verzorgingstehuizen eerder ‘een georganiseerde uitroeiing van bejaarden’.

Het vonnis van de rechter:

De intellectuele armoede van de argumentatie is verbijsterend. Men noemt de opgelegde maatregelen niet doeltreffend of proportioneel, terwijl studies aantonen dat in België 120.000 overlijdens ten gevolge van Covid-19 vermeden zijn. Het is ook dankzij deze maatregelen dat de maximale capaciteit van de intensieve zorg nooit bereikt is. De zetel heeft meer vertrouwen in peer-reviewed wetenschappelijk onderzoek dan in de complottheorieën van eisers.

Sciencefiction

Kritiek op het coronabeleid staat volgens de rechtbank dus gelijk aan complotdenken. De eisers beweerden dat de coronamaatregelen onwettig waren en op ongeoorloofde wijze hun rechten en vrijheden beperkten. Er zijn al vele advocaten, hoogleraren en deskundigen geweest die dat ook hebben gezegd.

De eisers kunnen nu nog naar de Raad van State stappen om schorsing of vernietiging van de maatregelen te eisen.

Zij stellen:

Er wordt continu van mening veranderd over alles, en dat terwijl nog nooit in de geschiedenis zulke verregaande maatregelen genomen zijn, zelfs niet voor de Spaanse griep in 1918. Om de maatregelen te rechtvaardigen, wordt gezegd dat er 130.000 doden dreigen en dat tot 60 procent van de bevolking besmet dreigt te raken. Dat is allemaal sciencefiction. De Spaanse griep trof maar 40 procent van de bevolking, en het griepvirus treft jaarlijks 2 tot 8 procent van de bevolking, en maakt jaarlijks 650.000 doden ter wereld.

Alle negen rechtszaken die intussen in België zijn aangespannen tegen de coronamaatregelen, zijn gewonnen door de Belgische staat of verworpen. De klagers moeten de gerechtskosten, zo’n 1500 euro, betalen.

[VRT, Belga]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • jan doornbos schreef:

  Tja, het is maar wat je ‘rechter’ noemt. Ook dat is klaarblijkelijk een lafbek tot in al zijn vezels. Net als het zooitje bij ons.

  50 likes
  • Rob schreef:

   Die lui staan allemaal onder de macht van de elite en zijn omgekocht of worden onderdruk gezet omdat ze chantabel zijn gemaakt. Dan vraag je je af waar ze bij betrokken zijn (geweest). Pedofilie? Satanische rituelen?

   3 likes
 • GeenNL schreef:

  WC-eend rechters kunnen niet anders dan meegaan in de corona zwendel, anders hebben ze afgedaan voor hun meesters en kunnen ze met wachtgeld of een verzelfmoord verder….of komt er naar buiten dat ze kleine kinderen wel heel leuk vinden.

  De macht krijgen met een zogenaamde ‘virus’ over de wereldbevolking, daarbij is het voor de cabal nu of nooit en zullen ze doorgaan totdat we er letterlijk dood bij neervallen. Alles en iedereen zal de kant op moeten van één wereldregering en slavernij, waarbij overbodige en overjarige mensen dood, d.m.v. een spuit in de arm, eindigen.

  Deze grote vis aan de haak laat de cabal niet gaan, daarvoor staan er te grote satanische belangen op het spel.

  40 likes
 • henk schreef:

  Ook in dit artikel kan je lezen dat rechters corrupt zijn en de staat gelijk geven ,bang als ze zijn hun baan te verliezen,net als die rechter in Holland bij een kort geding,die zich al eens uitgelaten had ober het virus ,maar ja wat is een virus vraag je je dan wel af het corona zelf of de staat die rechters hun wil opleggen net als in het artikel wat hier beschreven staat.het lijkt er erg op dat men er alles aan wil doen de macht te grijpen en de burgers te onderdrukken en daar komt het corona virus hen goed uit toch.
  Kennelijk wordt er niet geluisterd naar geleerde die het kunnen weten, maar wel naar een stel schaamteloze overheids maniakken al was het maar om hun ongelijk te verbergen en te verdoezelen omdat ze weten dat ze te ver zijn gegaan en er voor deze groep geen weg terug meer is zonder dat ze zelf in de problemen komen

  23 likes
 • Walter schreef:

  Er word geen recht gesproken. Ze doen wat de regering wil er is dus geen recht meer. Als gewone mensen ben je de Sjaak.

  18 likes
 • Rayoflight schreef:

  Van rechters hoef je niets te verwachten in het algemeen spreken die NWO i.p.v Recht.
  Trouwens het rechtssysteem en Recht zijn twee verschillende dingen.

  15 likes
 • Laat je niet beïnvloeden | stop de corona dictatuur | Sleep Rutte het torentje uit | @demonstratie van het volk schreef:

  Met alleen rechtzaken ga je het niet winnen. Laten we allemaal beginnen met hun regels massaal te negeren. Allemaal de straat op en acties verzinnen.

  12 likes
 • GeenNL schreef:

  @Sjazon

  Een georganiseerde uitroeiing is precies het juiste woord, beter had het niet omschreven kunnen worden. Wat is het anders als je mensen afsnijdt van de buitenwereld en opsluit (gevangen zet) in zuurstofarme en bedompte kamers waar ze “God mag weten” wat toegediend krijgen door opgetrommeld vreemd personeel dat zonder de benodige papieren mensen heeft ‘verzorgd’ richting eeuwige jachtvelden.

  De gehele politiek en overheid incluis de directeuren van de verzorgingshuizen zouden daarvoor opgesloten moeten worden in kerkers, maar het probleem is dat er geen onafhankelijke rechters meer bestaan en al deze misdadigers en moordenaars zich vrij mogen blijven bewegen.

  9 likes
  • Sjazon schreef:

   Bij georganiseerde uitroeiing ga ik denken aan andere dingen zoals een vooropgezet plan etc.
   Dat er veel fouten – teveel misschien – gemaakt zijn, dat staat vast.
   Veel is te wijten aan de paniek die de Italianen de wereld in hebben gegooid.
   De rol van frisse lucht en voeding is ook onderschat.
   Extra vitamines aan de bejaarden geven, daar heeft men niet aan gedacht, terwijl iedereen weet
   dat extra vitamines de weerstand kunnen verhogen.
   Erg veel simpele dingen waar men niet aan gedacht heeft. De simpele dingen sneuvelen als eerste
   in zulke paniek situaties.
   En natuurlijk dat familie/vrienden/kennissen/huisdier vaak opbeurend en therapeutisch (kunnen) werken.
   Hopelijk heeft men veel geleerd en wordt het allemaal meegenomen in de opleidingen voor verpleegkundigen, artsen en management.

   1 likes
   • Lucie schreef:

    In januari toen in China het virus al rondging,was de(r)overheid zo ‘verstandig ‘om de bevolking in het Noorden van Italië nog een griepspuit te geven,vooral de bejaarden.Want de Chinezen zouden weer terugkomen van hun oudejaarsfeest en konden het virus meenemen.

    Dat nu uitgerekend deze gevaccineerde bejaarden massaal zijn overleden geeft toch wel te denken.
    Waarom dan zo’n gifspuit als je dan juist komt te overlijden? Ik heb een sterk vermoeden dat dit nu juist de bedoeling was.Deze hele coronahype is om de bevolking uitteroeien,te beginnen bij de oudjes.Immers dan valt het minder op!
    Mensen laat je niet inspuiten met gif,eet gezond,slik een multi en extra vitaC en desnoods nog wat andere extra’s.

    5 likes
 • Lab schreef:

  https://businessam.be/zonder-lockdown-waren-120-000-belgen-aan-coronavirus-overleden/
  Published: 08 June 2020 !!
  https://www.nature.com/articles/s41586-020-2405-7

  “Als België half maart geen zogenaamde ‘lockdown light’ had ingesteld, dan was het aantal sterfgevallen als gevolg van Covid-19 mogelijk opgelopen tot 120.000.
  Dat berekende het prestigieuze Imperial College, die de Britse regering adviseert in de gezondheidscrisis.”

  VS

  Het originele model voor de lockdowns in maart van Fergusson en zijn prestigieuze Imperial College was echter een schandaal :
  https://www.nationalreview.com/corner/professor-lockdown-modeler-resigns-in-disgrace/

  “Indeed, Ferguson’s Imperial College model has been proven wildly inaccurate.
  To cite just one example, it saw Sweden paying a huge price for no lockdown, with 40,000 COVID deaths by May 1, and 100,000 by June.
  Sweden now has 2,854 deaths and peaked two weeks ago. As Fraser Nelson, editor of Britain’s Spectator, notes: “Imperial College’s model is wrong by an order of magnitude.””

  Het is mij dan ook een raadsel waarom de rechter deze recente paper citeert i.p.v. het originele trouwens niet-peer reviewed model.
  De intellectuele armoede van de rechter is inderdaad verbijsterend.

  7 likes
 • ProAsfalt schreef:

  Tja, zat er wel in maar dat de rechter zich bezigt met de term complottheorie geeft zeer te denken.

  Maar goed, in Nederland zal de uitkomst wel niet anders zijn en 82% van het volk is het ermee eens.

  In Tsjechië, zo verteld viruswaanzin, zijn de eisers wel in het gelijk gesteld in een soortgelijke zaak.

  Laten wij met zijn allen maar politiek asiel aanvragen in Tsjechië hoewel Wit-Rusland misschien ook niet zo slecht (meer) is.

  6 likes
 • Eelke Piers schreef:

  Als ik modellen en onderzoeken moet geloven dan verdrink ik al in Utrecht en licht Amersfoort aan zee.
  Maar onze regering is overtuigt van de juistheid van deze onderzoeken of modellen en handelt er nog steeds naar

  4 likes
 • Sjazon schreef:

  “Hoeyberghs noemde de situatie in verzorgingstehuizen eerder ‘een georganiseerde uitroeiing van bejaarden’.”

  Als je zulke boude uitspraken doet, moet je wel met bewijs komen dat dit zo gepland was.

  Dat het achteraf vreselijk mis is gegaan in de bejaardentehuizen is wat anders.
  In Zweden zijn ook de bejaarden in de tehuizen flink getroffen.

  3 likes
  • Philip schreef:

   Ik werk zelf in een rusthuis en kan je zeggen dat er veel te laat is begonnen met testen, hierdoor kon het virus welig tieren.
   Begin Maart ging het rusthuis al in lockdown, eind Maart is men beginnen de bewoners te testen en nog wat later ook het vast contractueel personeel.
   Stagiairs, zelfs de vrijwilligers die begonnen zijn in April en voornamelijk jonge twintigers, werden niet getest…dus dweilen met de kraan open.

   Wij het verplegend en verzorgend personeel hebben het virus binnen gebracht, uiteraard niet bewust, de regel was geen koorts is dus niet ziek en die gedachtegang is verkeerd en opgelegd door politici en die zgn experts virologen….ra ra ra wie ging in de fout.

   Een andere fout is dat men de mensen als het ware ging opsluiten, geen bezoek en dat voor weken lang, later is men begonnen met video en raambezoeken.
   Het is hart verscheurend om die mensen te zien lijden, ze worden heel goed verzorgd en komen op dat vlak niets te kort, maar wij kunnen hun familie niet vervangen.
   Ik heb gezien hoe mensen zienderogen achteruit gaan op mentaal vlak door die lockdown, best triestig hoor!!

   Uiteindelijk heeft die lockdown meer mensen het leven gekost en vooral mensen mentaal kapot gemaakt.
   Je moet maar eens uitleggen aan de mensen ( besmet maar milde tot zelfs geen symptomen) dat ze niet naar de begrafenis kunnen van 1 van hun familie leden (echtgenoot-te, broer, zus, kleinkinderen)
   Je moet maar eens uitleggen dat ze hun kamer niet mogen/kunnen verlaten (besmet al dan niet) vele bewoners dachten dat het oorlog was, vele dachten dat ze zeker gingen sterven…die mensen werden echt bang gemaakt door de media.

   Natuurlijk zijn er ook mensen gestorven door dat virus, het was het laatste zetje, maar uiteindelijk zijn ze nagenoeg allemaal besmet geraakt en valt die handvol overlijdens door dat virus best mee.
   Er zijn eigenlijk meer mensen gestorven door onderliggende oorzaken/ziektes dan door het virus zelf, dat is nu eenmaal de realiteit.

   Er is een groot verschil om te sterven door Covid 19 em om te sterven met Covid 19

   Belgie heeft momenteel een 800 duizend mensen getest, dat getal mag je al delen door 2 gezien in de rusthuizen sinds een paar maanden al, iedere week de bewoners testen en het vaste personeel.
   ook mensen die naar het ziekenhuis gaan voor een operatie, worden meermaals getest voor ze binnen gaan.

   11,5 Miljoen Belgen
   800000 Getest gedeeld door 2 is 4000000
   61.727 bevestigde besmettingen
   9.765 overlijdens en dat getal mag men gerust ook delen door 2 is dus een 4500 overlijdens door Covid19

   Zo zie je maar omdat er zo weinig word getest in België, dat het cijfer van sterfgevallen hoog lijkt, maar dat is maar schijn, want uiteindelijk kan men in België spreken over miljoenen besmettingen.

   Amerika heeft al meer dan 11 miljoen mensen getest, 2.8 miljoen bevestigde besmettingen en een 132 duizend doden.
   Hiermee lijkt Amerika zwaar getroffen te zijn, maar dat is maar schijn, ze testen veel meer dan de meeste andere landen doen.

   En als afsluiter:
   Heel de politiek heeft gefaald, ze zitten al voor jaren de zorgsector kapot te besparen en die paar honderd miljoen Euro’s die de sector krijgt, gaat merendeel naar de pensioenen die ze moeten betalen en naar de aandeelhouders die ieder jaar een dividend krijgen uitbetaald.

   Als een groot ziekenhuis in een stad van ruim 45 duizend inwoners, amper 5 tot 10 bedden hebben op het intensieve en de rest van het ziekenhuis een bezetting van nagenoeg 100%, als er dan wat gebeurd heb je gefaald en niet een klein beetje.

   De Media hebben er een heuse show van gemaakt en de mensen bang gemaakt met die dagelijkse cijfers op de mensen los te laten, terwijl vallen die cijfers allemaal best mee, je moet die cijfers in het juiste perspectief bekijken.
   Alleen zijn de mensen nu zo bang gemaakt, dat ze dat niet meer kunnen, ze zijn niet meer voor reden vatbaar, ze volgen nu als een kudde blinde schapen.

   De technocraten, politici, zgn experts, de MIT bedrijven etc….hebben hun slag thuis gehaald zij bezitten nu alles in de wereld inclusief de mensen.

   21 likes
   • Elise schreef:

    Nog een feitje: waar was de griepvirus? In januari verwachtte men het gewone griepvirus. In hoeverre zijn er mensen besmet met een bestaand virus? Of bestaan die virussen ineens niet meer?

    16 likes
    • Philip schreef:

     In lucht opgegaan, de cijfers zijn er wel maar word niet bericht.

     Griep in 2015 in België, kijk goed naar het aantal doden, maar liefst meer dan 41 duizend!!
     In Nederland zouden dat seizoen maar liefst 65 duizend mensen zijn overleden!!

     Veel meer overlijdens door zwaar griepseizoen

     Het griepseizoen heeft hard toegeslagen in ons land. Tijdens de eerste vier maanden van dit jaar zijn al 41.479 mensen gestorven. Dat zijn er 5.827 (+16 procent) meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het griepvaccin was dit jaar dan ook niet zo goed gekozen. ‘Vanaf eind september ligt er voor de eerste keer een nieuw en nauwkeuriger vaccin bij de apotheken’, zegt viroloog Marc Van Ranst.

     https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20150607_01718274

     Kijk eens wat een leugenaar die Steven Van Gucht is.

     BRUSSEL (ANP/BELGA) – Het aantal sterfgevallen als gevolg van Covid-19 wordt in Nederland zwaar onderschat. De ‘oversterfte’ ligt in werkelijkheid bijna twee keer zo hoog als het aantal officieel gerapporteerde overlijdens, zei de Belgische viroloog Steven Van Gucht op een persconferentie over de ontwikkeling van de epidemie in Europa. Het aantal coronadoden in België nadert de 9000 en is nu “bijna 2,2 keer hoger dan in het zwaarste griepseizoen in recente tijden”.

     https://www.welingelichtekringen.nl/anp/belgische-viroloog-nederland-onderschat-aantal-coronadoden

     Virologen waarschuwen: griepepidemie op komst

     Bij het begin van de winter benadrukten specialisten nog dat ze dit jaar geen grote griepepidemie verwachten. Maar nu staat de griep dan toch voor de deur, zo waarschuwt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven).
     “Het aantal griepgevallen is nu nog te beperkt om van een epidemie te kunnen spreken, maar er is er wel degelijk één op komst.

     https://www.gva.be/cnt/dmf20190103_04076025/virologen-waarschuwen-griepepidemie-op-komst

     PS: dat zijn die zelfde virologen als in der tijd met die Mexicaanse griep, er werden miljoenen doden voorspeld, uiteindelijk bleek het een zoveelste storm in een glas water te zijn.
     Maar het zijn wel weer die zelfde zgn experten die nu advies geven wat Covid 19 betreft, het word tijd dat het gespuis word aangeklaagd en liefst een neutrale rechtbank.

     Mensen moeten ook eens leren, dat voorspellingen, modellen, statistieken geen exacte wetenschap is, laat staan dat er een heel beleid word rond gevoerd!!

     4 likes
   • Sjazon schreef:

    Dat het allemaal erg verschrikkelijk is, ben ik met je eens.
    Dat men niet altijd de juiste maatregelen op het juiste tijdstip heeft genomen, ook mee eens.
    Maar dat kwam mede door de enorme paniek. Het idee dat deze virus enorm veel doden zou maken en
    niemand – jong of oud, ziek of gezond – zou sparen.
    Achteraf blijkt het anders te zijn, maar ja, altijd achteraf.
    Vooraf wist niemand – ook de experts niet – hoe het goed aan te pakken.
    Maar wel een goede les voor de volgende virus waarvan men al heeft voorspeld dat het aan zit te komen.
    De belangenverenigingen kunnen het beste al hun kennis en ervaring bundelen en een goede aanpak daaruit filteren.
    Dan kun je de RIVM ook beter onder druk zetten.

    1 likes
    • Philip schreef:

     Het slechtste wat men kan doen is maatregelen treffen in een vlaag van angst en paniek, angst en paniek is altijd een slechte raadgever geweest, dat was vroeger zo en nu nog steeds.
     Men moet ook goed beseffen dat alles word opgeklopt, men maakt van een mug een olifant als het zich uitkomt en men maakt van een olifant een mug als het ze uitkomt…zo zit de politiek, media en vooral ook wetenschap in elkaar.
     Het gaat hem steeds over geld en macht, al de rest is mooi meegenomen.

     Politici moeten zich niet inlaten met zgn experts, die in het verleden al hebben bewezen dat ze geen experts zijn en al meermaals hebben gefaald.
     Denk hierbij maar aan de Mexicaanse Griep waarbij door die zelfde zgn experts miljoenen doden werden voorspeld, uiteindelijk was een het een storm in een glas water.
     Maar big farma had wel grof geld verdient aan een medicijn dat snel in elkaar werd geflats en achteraf gewoon waardeloos spul was, maar de regeringen zaten wel opgescheept met miljoenen dosissen waardeloos spul.

     Dat zijn die zelfde zgn experts die beslissen welke virus stam (griep) dominant gaan zijn aan de hand van modellen (geen feiten want het is dus puur gokken) en op basis van dat gokken word dan jaarlijks de griepspuit in elkaar gezet.
     Dat zijn die zelfde zgn experts die er dus voor gezorgd hebben in het griepseizoen 2014-2015 dat er in België maar liefst 41 duizend doden en Nederland 65 duizend doden vielen te betreuren.
     Dat griepseizoen lagen de ziekenhuizen ook vol en vielen de mensen met bosjes dood neer in de rusthuizen en zorg centra, want het was ook een nieuw griepvirus.
     Thans gingen de landen toen niet in lockdown en werd er zo angstig, paniekerig gereageerd en maakte de media er geen heuse show van, het leven ging gewoon verder zoals iedere dag.

     Het andere probleem is de WHO die zich baseerde op China, China die trouwens zulke drastische maatregelen getroffen heeft om verschillende reden, enerzijds was het een goed moment om die dissidenten de mond te snoeren en anderzijds omdat ze het virus wilde indijken zonder dat de rest van de wereld er iets vanaf wist.
     Ondertussen zijn er al meer mensen overleden door de verkeerde behandeling dan door Covid 19 zelf, wie haalt het nu in zijn hoofd om zwaarlijvige mensen met ademhalings problemen op hun buik te leggen, hoe dom kan men zijn!!

     Je kunt wel stellen achteraf is het makkelijk praten, maar het zijn fouten die men keer op keer maakt!!

     1 likes
 • H.J. schreef:

  Kijk die overlijdens aantallen van die Corona hype, komen uit de grote hoed van de opruimclub.

  Gister nog een kleine discussie gehad met wat oude maatjes op de soos.

  Noem mij iemand die in jouw familie of vriendenkring is overleden aan Corona, zonder dat deze persoon onderliggende klachten had.
  Noem namen dan is het te controleren.

  Mijn stelling is simpel, de rest van het jaar 2020 is gereserveerd, voor sterfgevallen door het achterblijven van de reguliere zorg.
  De wachttijd voor een specialist is nu al ruim 6 Maanden.

  0 likes
 • Petra schreef:

  Mensen, dit kan allemaal geen toeval meer zijn. We worden voor een gaatje geprutst en velen hebben dat nog helemaal niet door.

  TIJD VOOR REVOLUTIE!

  0 likes
 • GeVanK schreef:

  2020 het jaar van de globale communistische staatsgreep en iedereen doet er aan mee… 🙁

  0 likes
 • Reinhilde Raspoet schreef:

  1. Vele rechters heulen gewoon mee met de ELITE en ze kunnen het hier, ook de politiekers en instellingen zeer goed verkopen, zodat de ganse bevolking meegaat met die ELITE maar vergis jullie niet het gaat de toer op van Nederland want zowel Rutte als hier in dit land had men al afspraak met Bill Gates. Ik zeg al lang dat we in een “sublieme” dictatuur leven (niets is transparant en de media doet de rest )

  2. Paniek werd er gezaaid van in het begin, elk uur en nu nog steeds spreekt men over Corona tijdens alle nieuwsuren

  3 Mondmaskers zijn nog niet verplicht maar een deel van de bevolking vraagt erom en onder het mom van solidariteit zorgt men ervoor dat je je eigen slechte bacterieën weer inademt en dit vermindert je immuunsysteem (waar is de bescherming?) en word je dan “opgespoord” ben je besmet dus meer besmettingen. De open lucht en de zon hebben we nodig, om ons immuunsysteem intact te houden, nu gebeurt het tegenovergestelde.
  4 En het is zo gemakkelijk om dan alles te vereenvoudigen tot het woord complotdenkers zodat men steeds maar één visie hoort, al die andere wetenschappers worden geschrapt op kanalen zoals youtube enz…
  5 We gaan dus wereldwijd naar die fameuze NIEUWE WERELDORDE met één wereldregering zoals door de ELITE al lang gepland werd en deze corona crisis is er een middel voor en dan spreek ik nog niet over 5G

  0 likes
 • Jets schreef:

  Mensen, mensen toch ….

  “Leugens, grove leugens en statistieken”.

  De “M’ ” in RIVM staat voor “Manipulatie”.

  0 likes
 • x

  Check Also

  lange frans

  Lange Frans: ‘Ik hoef geen vaccin, chip of biometrisch fakking paspoort’

  De media volgen één lijn als het ...

  huisarts

  Huisarts: ‘Geen vaccin, geen 1,5 meter stopt virus binnen dit jaar’

  Huisarts Martin Voerknecht uit Bussum is een ...

  >