BuitenlandCorona

Belgische rechter torpedeert klachten tegen coronamaatregelen: ‘Complottheorieën’

Help door deze info met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ook bij onze zuiderburen is kritiek op de coronamaatregelen uit den boze. In België viel een groep van bijna 200 mensen, waaronder plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs, de opgelegde maatregelen aan. Maar ze vangen nu bot bij de rechter. De Brusselse kortgedingrechter heeft de klacht van de eisers tegen de Belgische staat afgewezen.

Hoeyberghs noemde de situatie in verzorgingstehuizen eerder ‘een georganiseerde uitroeiing van bejaarden’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het vonnis van de rechter:

De intellectuele armoede van de argumentatie is verbijsterend. Men noemt de opgelegde maatregelen niet doeltreffend of proportioneel, terwijl studies aantonen dat in België 120.000 overlijdens ten gevolge van Covid-19 vermeden zijn. Het is ook dankzij deze maatregelen dat de maximale capaciteit van de intensieve zorg nooit bereikt is. De zetel heeft meer vertrouwen in peer-reviewed wetenschappelijk onderzoek dan in de complottheorieën van eisers.

Sciencefiction

Kritiek op het coronabeleid staat volgens de rechtbank dus gelijk aan complotdenken. De eisers beweerden dat de coronamaatregelen onwettig waren en op ongeoorloofde wijze hun rechten en vrijheden beperkten. Er zijn al vele advocaten, hoogleraren en deskundigen geweest die dat ook hebben gezegd.

De eisers kunnen nu nog naar de Raad van State stappen om schorsing of vernietiging van de maatregelen te eisen.

Zij stellen:

Er wordt continu van mening veranderd over alles, en dat terwijl nog nooit in de geschiedenis zulke verregaande maatregelen genomen zijn, zelfs niet voor de Spaanse griep in 1918. Om de maatregelen te rechtvaardigen, wordt gezegd dat er 130.000 doden dreigen en dat tot 60 procent van de bevolking besmet dreigt te raken. Dat is allemaal sciencefiction. De Spaanse griep trof maar 40 procent van de bevolking, en het griepvirus treft jaarlijks 2 tot 8 procent van de bevolking, en maakt jaarlijks 650.000 doden ter wereld.

Alle negen rechtszaken die intussen in België zijn aangespannen tegen de coronamaatregelen, zijn gewonnen door de Belgische staat of verworpen. De klagers moeten de gerechtskosten, zo’n 1500 euro, betalen.

[VRT, Belga]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jan doornbos
jan doornbos
3 jaren geleden

Tja, het is maar wat je ‘rechter’ noemt. Ook dat is klaarblijkelijk een lafbek tot in al zijn vezels. Net als het zooitje bij ons.

henk
henk
3 jaren geleden

Ook in dit artikel kan je lezen dat rechters corrupt zijn en de staat gelijk geven ,bang als ze zijn hun baan te verliezen,net als die rechter in Holland bij een kort geding,die zich al eens uitgelaten had ober het virus ,maar ja wat is een virus vraag je je dan wel af het corona zelf of de staat die rechters hun wil opleggen net als in het artikel wat hier beschreven staat.het lijkt er erg op dat men er alles aan wil doen de macht te grijpen en de burgers te onderdrukken en daar komt het corona virus hen goed uit toch.
Kennelijk wordt er niet geluisterd naar geleerde die het kunnen weten, maar wel naar een stel schaamteloze overheids maniakken al was het maar om hun ongelijk te verbergen en te verdoezelen omdat ze weten dat ze te ver zijn gegaan en er voor deze groep geen weg terug meer is zonder dat ze zelf in de problemen komen

Sjazon
Sjazon
3 jaren geleden

“Hoeyberghs noemde de situatie in verzorgingstehuizen eerder ‘een georganiseerde uitroeiing van bejaarden’.”

Als je zulke boude uitspraken doet, moet je wel met bewijs komen dat dit zo gepland was.

Dat het achteraf vreselijk mis is gegaan in de bejaardentehuizen is wat anders.
In Zweden zijn ook de bejaarden in de tehuizen flink getroffen.

GeenNL
GeenNL
3 jaren geleden

WC-eend rechters kunnen niet anders dan meegaan in de corona zwendel, anders hebben ze afgedaan voor hun meesters en kunnen ze met wachtgeld of een verzelfmoord verder….of komt er naar buiten dat ze kleine kinderen wel heel leuk vinden.

De macht krijgen met een zogenaamde ‘virus’ over de wereldbevolking, daarbij is het voor de cabal nu of nooit en zullen ze doorgaan totdat we er letterlijk dood bij neervallen. Alles en iedereen zal de kant op moeten van één wereldregering en slavernij, waarbij overbodige en overjarige mensen dood, d.m.v. een spuit in de arm, eindigen.

Deze grote vis aan de haak laat de cabal niet gaan, daarvoor staan er te grote satanische belangen op het spel.

Back to top button
27
0
We lezen graag je reactie!x