Homepagina » Gezondheid » Wil je geen kind met ADHD? Dan moet je goed kijken wat er in je tandpasta zit
Wil je geen kind met ADHD? Dan moet je goed kijken wat er in je tandpasta zit

Wil je geen kind met ADHD? Dan moet je goed kijken wat er in je tandpasta zit

Onderzoekers van de Universiteit van Toronto en de York University hebben blootstelling aan fluoride gelinkt aan ADHD-achtige symptomen bij schoolgaande kinderen.

“Onze bevindingen sluiten aan bij een toenemende hoeveelheid bewijs waaruit blijkt dat het zenuwstelsel van een foetus negatief wordt beïnvloed door hogere concentraties fluoride,” zei hoofdonderzoeker Morteza Bashash.

In veel landen wordt al meer dan 60 jaar fluoride toegevoegd aan drinkwater en/of tandverzorgingsproducten.

Meer kans

De laatste jaren is er een verhit debat ontstaan over de veiligheid van fluoride, met name voor het kinderbrein.

De onderzoekers analyseerden gegevens van 213 moeders met kinderen uit Mexico-Stad. Ze bestudeerden onder meer urinemonsters die waren verzameld tijdens de zwangerschap en monsters van kinderen tussen de zes en 12 jaar.

“Onze bevindingen laten zien dat kinderen die tijdens de zwangerschap aan verhoogde concentraties fluoride werden blootgesteld, meer kans hadden op ADHD-symptomen,” zei Bashash.

Nauw samen

“Blootstelling aan fluoride bleek nauw samen te hangen met aandachts- en cognitieve problemen, maar niet met hyperactiviteit,” voegde hij toe.

De studie is gepubliceerd in het tijdschrift Environmental International.

Lager IQ

Eerder publiceerde het team al een onderzoek waaruit is gebleken dat blootstelling aan fluoride tijdens de zwangerschap kan worden gelinkt aan een lager IQ bij schoolgaande kinderen.

ADHD is de meest voorkomende psychiatrische aandoening bij kinderen. Tussen de vijf en negen procent van alle schoolgaande kinderen krijgt deze diagnose.

[University of Toronto]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • PREDATOR schreef:

  Hoe kom je er vanaf?

  3 likes
 • Louise schreef:

  Zal wel meevallen met die tandpasta , er zijn zoveel soorten tandpasta en kinderen gebruiken maar heel weinig,,
  Wat meer zorgen baart is vitamine gebrek bij kinderen tot neurologische klachten toe, alleen kijkt niemand daar naar…
  Een tekort van b v vitamine b12 heeft dezelfde symtomen als ADHD en andere neurologische klachten..
  Kijk even op http://www.stichtingb12tekort.nl
  Maar er zijn er meer op natuur en vitamine site’s.

  3 likes
  • guido schreef:

   Louise te weinig aan vitamine baart zorgen, vraag jij je niet af hoe dat komt. Zou het kunnen dat al het groente en fruit ,behalve biologisch, zo gespoten is met gif dat alle vitamines eruit zijn. Sterker nog het eten gif is geworden. Aardbeien bv worden 7/9 keer bespoten voordat ze geplukt worden, zitten daar nog vitamines en anti kanker stoffen in. En wat te zeggen van al die maaltijden voorgekookt en kant en klaar uit de super met al zijn E stoffen en chemische stoffen zou daar nog genoeg vitamines inzitten. Heb zelf wel een idee hoe het anders moet zodat de boer normaal kan verdienen en daarbij de natuur niet vernield maar zover zijn we nog niet voor iedereen gezond eten en fruit, helaas.

   3 likes
   • Louise schreef:

    @ guido

    Je hebt helemaal gelijk, er zitten te weinig mineralen in de bodem, er wordt teveel met gif gestrooid, met groeten en fruit uit Afrika of Zuid Amerika weten we helemaal niet wat er bv in het water zit laat staan waarmee het besproeit wordt, over toevoegingen maar te zwijgen. En over virussen en bacteriën weten we ook niks, die op de groenten en fruitsoorten zitten .Dus ja we hebben een groot probleem. Bovendien is de mens niet op de wereld gekomen om op deze manier te leven…….We hebben dus een groot probleem, en dat kan alleen maar opgelost worden door ons zelf, kleinschaligheid is een oplossing, maar ja zolang de groot industrie de dienst uitmaakt en iedereen alles wil hebben, tja ik denk dat het eerst erger moet worden voor het weer wat natuurlijker maakt… Zo ongeveer 2 maanden gelden was er een boer die z’n appels hier niet kwijt kon, nou dat is toch belachelijk ,,,, 🍎

    5 likes
  • weg met ons schreef:

   @Louise

   Klopt, vitamine B12 is een heel belangrijke vitamine. Neem dan vooral één die goed in de mond via de slijmvliezen wordt opgenomen.

   Fluoride is een stofje waar heel verschillend op gereageerd kan worden, de één lijkt er geen hinder van te hebben terwijl een ander er juist zeer heftig op kan reageren. Zelf liep ik jaren met lichte pijnklachten in de mond, dit verdween nadat ik stopte met gebruik van fluoride. Er zijn op de markt aardig wat natuurlijke tandpasta’s op de markt, o.a. van Weleda, die vooral prijsgunstig te koop is in Duitsland. Alleen ben ik nog geen (goedkope) mondwater tegengekomen zonder fluoride die ik voor de monddouche gebruik. Ook tandenstokers bevatten vaak fluoride. Het is een hele opgave om fluoridevrije producten te vinden.

   Verder is mij opgevallen dat kinderen druk worden van chocolade, caffeine, theanine, kleurstoffen en helemaal uit den boze is energiedrank. Ook wijfel ik aan zoetvervangers die ergens invloed lijken te hebben op de hersenpan.

   5 likes
  • Margie schreef:

   Magnesium…

   5 likes
 • Margie schreef:

  Toeval bestaat niet… Vanmorgen nog volwassen man met diagnose adhd attent gemaakt op zijn ‘rondslingerende’ tandpasta in de keuken…dat jij die beter in de afvalbak kan gooien!!!

  @ predator
  Natuurlijke voeding, glutenvrij, gmo vrij, msg vrij. Geen voorbereide voeding, geen suiker, geen magnetron gebruiken voor opwarming.
  Veel groene groenten en fruit, vooral bosbessen. Op de nuchtere maag glas versgeperste bleekselderysap.
  Meditatie, ademhalingsoefeningen…yoga, tai chi of chi gong
  Rustig aan dat breekt het lijntje niet 🙂

  8 likes
 • Louise schreef:

  @ weg met ons,
  Ik spoel min 3 maal per week met ,, een half glas water met 2 druppels tea tree olie,, spoelen en gorgelen maar absoluut niet inslikken . Het dood de slechte bacteriën en houd de goede in stand.. poets 2/3 per week met cocos olie.. en tussendoor met goede tandpasta ….Soms een beetje baking soda…..Het hoeft niet veel te kosten, poetsen met zout kan ook…..
  Doe een druppel teatreeolie in de mond douche, met zo’n klein flesje doe je heel lang…en van Coco’s olie krijg je mooie glimmende tanden……

  5 likes
 • Berend schreef:

  ADHD zit tussen de oren. Als een kind maar ff iets anders is dan de omgeving moet er wel iets aan de hand zijn. Kom op zeg. Het ligt vaak aan de opvoeding en de ouders zelf. Die zijn vaak rete druk in hun doen en laten en vinden het dan gek dat de kinderen hier iets van meekrijgen. Gewoon naar buiten sturen en lekker voetballen.

  6 likes
 • El Trueporino schreef:

  Adhd is een evolutionaire stap.
  Er komt zo veel informatie op ons af dat we veel sneller moeten kunnen reageren en beslissen.
  Van daar dat ADHD kinderen zo snel om kunnen slaan.
  Zij hebben een evolutionaire aanpassing in hun zenuwstelsel.

  Zij kunnen in 1 moment uit 2 keuzes kiezen. Mensen zonder ADHD moeten2 keuzes in 2 momenten overwegen.
  Het is zo,n beetje als een springbok dat doet als hij vlucht voor een roofdier. Hij springt en exact op het moment van neerkomen kan hij 2 kanten op springen en op die manier is het voor het roofdier onvoorspelbaar welke kant hij op gaat.

  https://www.youtube.com/watch?v=jMIiB9DnRXg

  4 likes
 • Pjoter schreef:

  Ik poets met een “Elzen takje”, in het formaat van een zoethout stokje. (gratis, in het park)

  Als mensen vitaminen op de juiste manier gebruiken, dan MOETEN zij een duidelijke en goed waarneembare verbetering van hun levenskwaliteit ervaren.

  MOETEN!!!

  Zo eenvoudig is deze regel!!!

  Google ; Dr. Gábor Lenkei a.u.b.

  1 likes
  • Margie schreef:

   Poetsen met een takje is van oudsher bekend!
   Bij het woord MOETEN gingen mijn haren recht overeind staan…en ook nog met hoofdletters
   Er valt niks te moeten

   En als mensen…eens wat beter op verpakkingen gingen lezen…waren er niet zo veel gezondheidsproblemen

   Bij het lezen van de naam Gabor Lenkei going mijn hart als een razende tekeer…
   Doe eerst je huiswerk voordat je met levens gaat spelen

   https://euobserver.com/news/29642

   Zo eenvoudig is het dus

   1 likes
 • Lucille schreef:

  Ik gebruik parodontax fluoridevrij en sensodyne heeft ook een fluoridevrije versie. Die heb ik alleen via internet kunnen bestellen maar is niet duur.

  2 likes
 • LindeBoom schreef:

  ieman ervaring met Homeo fresh tandpasta van Unda? De gele(citrus)

  1 likes
 • michel de la rie schreef:

  Enig idee hoeveel fluoride er in het drinkwater zit?!

  0 likes
 • x

  Check Also

  hormoongif

  Een aanval op de gezondheid van de burger. Dit nieuwe onderzoek waarschuwt voor hormoongif op groente en fruit

  Groenten en fruit uit de supermarkt zijn ...

  Deze man spioneerde jarenlang voor de overheid. Maar niet op de manier waarop je zou denken

  Iets als ADHD bestaat ook helemaal niet. Rapper Lange Frans legt in deze podcast uit hoe we geprogrammeerd worden in de Matrix

  De meeste mensen doen helemaal niks. Ze ...

  >