Homepagina » Universum » Nieuw bewijs voor bestaan van mysterieuze Planeet X
Nieuw bewijs voor bestaan van mysterieuze Planeet X

Nieuw bewijs voor bestaan van mysterieuze Planeet X

Wetenschappers zeggen nieuw bewijs te hebben gevonden voor het bestaan van Planeet X, een nog niet ontdekte planeet in ons zonnestelsel. Het bewijs is een object in de Kuipergordel met een onregelmatige baan. Die kan volgens de onderzoekers alleen worden verklaard door de aanwezigheid van een grote planeet.

Het nieuws werd op Twitter bekendgemaakt door astronoom Mike Brown van Caltech, één van de wetenschappers die eerder dit jaar aankondigden dat er een nog niet ontdekte planeet in ons zonnestelsel staat.

Rand van het zonnestelsel

Planeet X zou zich aan de rand van het zonnestelsel bevinden en 10.000 tot 20.000 jaar doen over een rondje om de zon. De onderzoekers denken dat het hemellichaam 10 keer zo zwaar is als de aarde en op Neptunus en Uranus lijkt.

Hoewel de planeet nog niet is waargenomen, leidden Brown en zijn collega Konstantin Batygin het bestaan ervan af aan de hand van omloopbanen van recent ontdekte dwergplaneten in de Kuipergordel.

Groot hemellichaam

Brown kondigde via Twitter aan dat hij een object met een ongebruikelijke baan heeft gevonden in de Kuipergordel. Dat betekent volgens hem dat de beweging van het object wordt beïnvloed door een groot hemellichaam aan de rand van ons zonnestelsel.

NASA heeft benadrukt dat het bestaan van de planeet puur hypothetisch en theoretisch is. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie acht de kans klein dat er op korte termijn rechtstreekse waarnemingen worden gedaan.


[Nieuwsblad]Vind je deze informatie waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

23 reacties

 1. Nasa zijn de desinformanten bij uitstek….

  8 likes
  • De mensen willen zo graag mooie bolletjes en sterretjes zien. Ik snap hun liefde heel goed, maar het moet doordringen dat het allemaal nep is. Het is bedacht en geschilderd.

   3 likes
   • platte aarde theorie is een grap een hoax doe het maar s van andere perspectieven kijken want je staat een beetje voor joker

    7 likes
    • Heb van deze platte aarde aanhangers nog nooit een antwoord gehad op deze simpele vraag.

     Waarom ziet niet iedereen op een platte aarde, de zon en/of maan op hetzelfde moment opkomen en ondergaan…

     Simpel antwoord, er is geen platte aarde en geen hemelbol.

     10 likes
     • Ik krijg elke keer weer dezefde vragen, precies die jij stelt in het Engels en het Nederlands, en elke keer als ik weer energie steek in een gedetaileerd en eerlijk antwoord geven dan wordt dat vervolgens direct aan de kant geveegd en beweerd dat het geen antwoord is met wat basic afleidings trucjes. Ik ga niet meer in discussie met Bol-geobsedeerden zoals jij, die niks anders doen dan alleen maar mensen die over platte aarde beginnen de grond in te stampen zonder shaamte. Jullie zijn niet geintereseerd in de waarheid alleen maar in het onderdrukken ervan met peer-pressure, verwarring en quasi intellectueel gebabbel dat jullie slimmer doet lijken voor de gemiddelde lezer. Ik heb er echt geen zin meer in. Ik beantwoord oprecht geinteresseerde vragen, maar geen ruzie zoekers meer.

      3 likes
   • @ Arwijn 4 april 2016 19:51 op 19:51

    Jaja, leuk dat je reageert als een klein kind, maar intussen nog steeds géén antwoord op mijn vraag, hoe kan het dat mensen overal verspreidt op de platte aarde, de zon en de maan toch op steeds verschillende tijdstippen zien opkomen en ondergaan.
    Zelfs al zou men op een platte aarde alle klokken gelijk zetten, dan nog komen zon en maan op steeds verschillende tijdstippen op (gemeten met de stopwatch), en gaan op verschillende tijdstippen onder.

    Dus, wij stampen en onderdrukken niet. Enkele van ons kijken gedetailleerder naar al die “youtube-bewijzen”, concluderen en stellen lastige vragen.

    Nee, het is zelfs zo dat men op lastige vragen géén antwoord meer weet, en wild om zich heen gaat slaan…

    Ik heb overigens genoeg filmpjes gezien over de platte aarde, zelfs diegene die met een laser over een baai in de VS staat te schijnen, zonder ook maar enige kennis te hebben van het effect van een laserstraal op 10 kilometer afstand.

    Dus leuk geprobeerd, dat zielig doen, maar je bewijst nog steeds niks.

    4 likes
    • Aan jou dus geen antwoorden.

     1 likes
     • Tja, toegeven dat je fout zit is soms pijnlijk, hè Arwijn.

      Al die “YouTube-bewijzen” doen er niet toe, als je géén antwoord kunt of wilt geven op deze meest basale vraag…
      Zelfs die opname van een vrachtwagen op een Nederlandse dijk, die volgens de platte aarde aanhanger al “onder” de horizon had moeten verdwijnen als de aarde rond was, liet zien dat deze “filmmaker” e.e.a. niet begreep.
      Met zijn oogjes gericht op de vrachtwagen, die maar boven de horizon zichtbaar bleef, zag je steeds meer van de onderkant van de dijk uit beeld verdwijnen, want daar begint het bewijs van een ronde aarde…

      Overigens kan je ook zelf testen of de aarde nu rond is of een bol.
      Neem een voetbal, en schijn er van elke willekeurige kant met een lamp op. Eén kant zal altijd donker blijven, ergo een ronde aarde.
      Neem een plat oppervlak, schijn er met een lamp op, en overal ga je op hetzelfde moment licht zien. En ja, mensen in China zien nu eenmaal de zon op een ander tijdstip opkomen, dan mensen in Iran, dan mensen in Nederland, dan mensen in Mexico, toch?

      3 likes
 2. Is planeet X Niburi?

  2 likes
  • Nee, dit is niet Planet X aka Nibiru. Die heeft een omloopbaan van iets meer dan 3600 jaar.
   Dit is een brok misleiding.

   Nibiru staat op dit moment net boven de Zon en wordt pas verwacht in de buurt van de Aarde rond eind september 2017 en oktober scheert hij langs. De genoemde data van 26 april 2016 klopt ook niet.

   Nibiru heeft er minstens 5 maanden over gedaan om van de positie 03.30 uur tot 12.15 uur te komen.
   Positie van voor 25 november 2015.
   https://www.youtube.com/watch?v=ltlaqiYZvSg

   Positie van 25 maart 2016
   http://nibirutoday.com/featured/nibiru-visible-footage-march-25-2016-must-see-update/

   4 likes
   • Je zegt dat Nibiru nu boven de zon staat.
    Dan moet Nibiru wel een ontzettende reuzenplaneet zijn, véél en véél groter dan Jupiter, en vergelijkbaar (80-85%) met de zon.
    Er is ook geen planeetfase te zien die, als een planeet boven de zon hangt, wel te zien zou moeten zijn.
    Verder lijkt het mij dat niet het bovenste hemellichaam Nibiru is, maar de echte zon, en dat het onderste hemellichaam een lensflare is…

    M.a.w. iedereen met een speciale zonnebril kan op elk moment van de dag Nibiru zien, maar de waarheid is weer eens anders.

    12 likes
    • Rob ter Horst.

     Je bedoeld zeker de film van de Oesterkoning. Dat is geen lensflare en rond die periode zij er meer foto’s en video’s gepubliceerd. Vele daarvan zijn 2 even grote zonnen te zien en dat is misleiding.
     Nibiru is feitelijk niet de juiste naam en moet eigenlijk Nemesis zijn. Nibiru is een van de planeten die in dit kleine binaire stelsel om Nemesis draait.
     In de film van de Oesterkoning Staat Nemesis nog ver achter de Zon en in de 2de video is hij op weg naar zijn hoogste punt.

     Ook daarin is geen lensflare. Mits je goed kijkt zie je dat als de camera beweegt het punt van boven de Zon op een vaste plek blijft en de echte lensflares dansen door het beeld. Ook in de lensflares zie je duidelijk 2 punten boven elkaar.

     Ik zelf heb ook geprobeerd te ontdekken hoe ik het kan zien, maar ben daar nog niet in geslaagd. Het hangt af van je positie.

     1 likes
     • 1e filmpje: Kijk op 0:06 hoe de lensflare door het beeld zoeft als de zon van positie wisselt.
      2e filmpje: Dit is geen lensflare maar een interne reflectie tegen een filter of een coating dat vlak voor de eigenlijke lens is geplaatst.
      En ten slotte nog een klein stukje logisch nadenken. Als een dergelijk groot helder object werkelijk zo duidelijk te zien zou zijn geweest dan had de halve wereld (namelijk de helft waar het niet bewolkt was) het kunnen zien. Indachtig de talloze amateurastronomen die tot vervelens toe naar de hemel kijken, verliefde stelletjes die naar de zonsondergang kijken en professionele astrofysici die de zon bestuderen is het niet erg waarschijnlijk (om het mild uit te drukken) dat dat iedereen ontgaan is.

      7 likes
     • Nee, het andere filmpje waar een loopt te klooien met een filmcamera.
      Het bovenste object is de zon. Het onderste object is een lensflare want bij het in en uitzoomen, zie je deze vervormen tot iets wat een beetje op een diamant lijkt, een lensflare dus.

      Leuk geprobeerd, maar wéér onzinfilmpjes…

      4 likes
     • @ Henk001 2 april 2016 20:02 op 20:02

      Sorry Henkoo1, maar ook filters veroorzaken (extra) lensflares zoals een UV-filter.

      3 likes
     • @Rob. Deze thread van metabunk verduidelijkt misschien wat ik bedoel
      https://www.metabunk.org/explained-two-suns-sanibel-causeway-florida-offset-lens-reflection.t6932/

      3 likes
     • @ Henk001 3 april 2016 05:51 op 05:51

      In beide gevallen is aangetoond dat het niet gaat om een 2de planeet danwel zon, maar om een effect van filter en/of interne lenzen…

      0 likes
 3. Realiteit komt van het woord realiseren. Werkelijkheid komt van het nomen wèr of werken! Dat zijn duidingen dat iets niet vanzelfsprekend is. Dat wordt het echter als je er enig geloof aan hecht. Geloof je in een ronde wereld, zo zal je bewijs vinden dat hij rond is. Geloof je in een vlakke wereld, zo zal die voor je vlak worden. Zo worden tallozen desinformaties naar buiten gebracht om ons van het ene belangrijke af te houden. HET KOMT ALLEMAAL VAN BINNENUIT. Dat zou nu toch iedereen duidelijk moeten zijn. Hetzelfde scenario met de zogenaamde remote viewers. O ja die heren zien een zonnevlam aankomen. Heeft hier iemand zich al eens afgevraagd waarom die heren vlucht MH370 niet kunnen vinden? Dat komt omdat deze info bij hetzelfde bron vandaan komt. Het is een vergiftigde bron een bron waar wij niet van moeten drinken. Het wordt tijd dat wij mensen ons niet meer laten beheersen door deze zinloze info. Maar dat we kracht gaan putten van die enorme kracht in ons en vergeet niet dat wij onze kracht ook niet mogen weggeven door al te veel te channelen. Dat is echter weer een heel ander verhaal.

  8 likes
 4. Prachtig om te zien hoe alle aluhoedjes-stromingen hier hun eigen waarheid kwijt kunnen en elkaar toch niet in de haren vliegen.

  7 likes
 5. De mens wil graag bolletjes en sterretjes zien?
  Beste Arwijn..Wat zie ik met mijn dikke sterrekijker dan?..

  1 likes
 6. De afwijkende banen zijn gewoon het gevolg van een ‘klos’ op de hemelse biljarttafel.

  3 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

co2

100+ wetenschappelijke papers: CO2 heeft ‘verwaarloosbaar’ effect op klimaat. Lees ze hier

De website NoTricksZone heeft meer dan 100 ...

raadsel

Deze mysterieuze tekening in Australië plaatst de wetenschap voor een groot raadsel

Een groot raadsel in Australië is nog ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 23 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.