Universum

Nieuw bewijs voor bestaan van mysterieuze Planeet X

Help anderen door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wetenschappers zeggen nieuw bewijs te hebben gevonden voor het bestaan van Planeet X, een nog niet ontdekte planeet in ons zonnestelsel. Het bewijs is een object in de Kuipergordel met een onregelmatige baan. Die kan volgens de onderzoekers alleen worden verklaard door de aanwezigheid van een grote planeet.

Het nieuws werd op Twitter bekendgemaakt door astronoom Mike Brown van Caltech, één van de wetenschappers die eerder dit jaar aankondigden dat er een nog niet ontdekte planeet in ons zonnestelsel staat.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Rand van het zonnestelsel

Planeet X zou zich aan de rand van het zonnestelsel bevinden en 10.000 tot 20.000 jaar doen over een rondje om de zon. De onderzoekers denken dat het hemellichaam 10 keer zo zwaar is als de aarde en op Neptunus en Uranus lijkt.

Hoewel de planeet nog niet is waargenomen, leidden Brown en zijn collega Konstantin Batygin het bestaan ervan af aan de hand van omloopbanen van recent ontdekte dwergplaneten in de Kuipergordel.

Groot hemellichaam

Brown kondigde via Twitter aan dat hij een object met een ongebruikelijke baan heeft gevonden in de Kuipergordel. Dat betekent volgens hem dat de beweging van het object wordt beïnvloed door een groot hemellichaam aan de rand van ons zonnestelsel.

NASA heeft benadrukt dat het bestaan van de planeet puur hypothetisch en theoretisch is. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie acht de kans klein dat er op korte termijn rechtstreekse waarnemingen worden gedaan.


[Nieuwsblad]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marc
Marc
8 jaren geleden

Nasa zijn de desinformanten bij uitstek….

Kalki
Kalki
8 jaren geleden

Is planeet X Niburi?

Teun
Teun
8 jaren geleden

De afwijkende banen zijn gewoon het gevolg van een ‘klos’ op de hemelse biljarttafel.

Mous
Mous
8 jaren geleden

Prachtig om te zien hoe alle aluhoedjes-stromingen hier hun eigen waarheid kwijt kunnen en elkaar toch niet in de haren vliegen.

Back to top button
23
0
We lezen graag je reactie!x