Gezondheid

Zwitserse overheid erkent homeopathie als medische behandeling

Help mee door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Zwitserse ministerie van Binnenlandse Zaken is van plan vijf complementaire behandelingen, waaronder homeopathie, dezelfde status te geven als de reguliere geneeskunde.

Homeopathie, holistische geneeskunde, kruidengeneeskunde, acupunctuur en traditionele Chinese geneeskunde krijgen in mei volgend jaar dezelfde status als de reguliere geneeskunde.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Basispakket

In 2005 concludeerden de Zwitserse autoriteiten nog dat er te weinig wetenschappelijk bewijs was voor de werkzaamheid van de therapieën. De complementaire en alternatieve geneeskunde maakten in 2009 een comeback toen twee derde van de Zwitsers stemde voor de erkenning ervan.

De behandelingen zitten in het basispakket van de zorgverzekering. Voor 2017 moesten de ‘werkzaamheid, kosteneffectiviteit en geschiktheid’ van de behandelingen worden bewezen.

Gelijkgesteld

In een verklaring liet het ministerie van Binnenlandse Zaken weten tot de conclusie te zijn gekomen dat het onmogelijk is om afdoende bewijs te leveren. De behandelingen worden om die reden gelijkgesteld aan andere medische disciplines.

De behandelingen worden vergoed door de verzekeraar op voorwaarde dat ze worden uitgevoerd door gecertificeerde artsen. Een aantal controversiële praktijken die onder de complementaire behandelingen vallen zullen wel nader worden onderzocht.

[SWI]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
8 jaren geleden

Nu de rest van de wereld nog!

louise
louise
8 jaren geleden

Ohhh geweldig,laat mensen zelf kiezen wat voor behandeling ze willen en uitproberen wat t beste bij ze past,wel in overleg met hun behandelaar,en neeee dat is niet duurder,ik denk zelfs goedkoper…. mijn acupunctuur dokter (specialist) zegt altyd wij doen dit al 5 duizend jaar,natuurlijk kan hij niet alles oplossen,of slaat de behandeling niet altyd aan,maar al die pillen genezen ook niet……maar dat je de vrijheid hebt om te kiezen,dat is geweldig… Oh ,bedenk wel dat we er zelf ook heel veel aan kunnen doen,80% van alle ziekten/kwalen zit tussen de oren en/of ongezonde leefwijze…..tjee Robin….toch geen 1 April grap,hhhh..???

Toussaint
Toussaint
8 jaren geleden

Het proberen zeker waard. Zwitsers gaan niet over 1 nacht ijs. Iedere geïnteresseerde had 30j geleden ’t grote boek van Dr Vogel in de kast staan. Werd steevast wat schamper over gedaan door de witte jassen brigade.Wellicht nu dan erkenning?

Rick
Rick
8 jaren geleden

Dat de Zwitserse bedrijven flink hebben lopen lobbyen wordt dan gek genoeg verzwegen….

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x