Propaganda

Orwelliaans Ministerie van Waarheid: Obama keurt in alle stilte controversiële propagandawet goed

Help ons door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse president Barack Obama heeft in de stille uurtjes voor het kerstweekend de defensiebegroting van 619 miljard dollar voor 2017 goedgekeurd.

Hij heeft in dat pakket ook haast ongemerkt de controversiële Countering Disinformation and Propaganda Act (CDPA) in wet omgezet.

De wet opent volgens critici de deur voor het beknotten van de persvrijheid.

Orwelliaans

In het door de Republikeinse senator Rob Portman ingediende voorstel wordt alles tot propaganda of desinformatie gerekend ‘wat bedoeld is om de nationale veiligheidsbelangen van de VS te ondermijnen’.

Dat kan geïnterpreteerd worden als een Orwelliaans Ministerie van Waarheid.

Binnen het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken komt nu een Global Engagement Center dat alle propagandabestrijding zal coördineren en, belangrijker nog, zelf propaganda mag verspreiden.

Nepnieuws

De nieuwe wet komt op een cruciaal ogenblik, middenin de commotie rond het zogenaamde ‘nepnieuws’. Over de wet is amper een publiek debat gevoerd.

Volgens Obama verspreiden Rusland en China ‘propaganda en bewuste desinformatie met als doel de democratie te saboteren’.

“Deze nieuwe wet financiert in feite Amerikaanse propaganda,” stelt de Amerikaanse onderzoeksjournalist Ben Swann vast. “Maar is dat niet illegaal?”

Verbod

Het was inderdaad illegaal, maar nu niet meer.

In 2013 zat er namelijk een wet verstopt in de defensiebegroting die het verbod op propaganda ongedaan maakte.

Dat verbod, dat het Amerikaanse volk moest beschermen tegen desinformatiecampagnes van hun eigen overheid, was al sinds 1948 van kracht.

Reden

Toen het verbod werd opgeheven meldden de mainstream media dat de Amerikaanse overheid nooit propaganda zou creëren, maar nu is er een wet die dat mogelijk maakt.

Amerikaanse politici beweren dat overheidspropaganda nodig is om het volk te beschermen tegen de Russen en de Chinezen.

“Er is een reden waarom dat meer dan 60 jaar verboden was,” aldus Swann. “Namelijk om het volk te beschermen tegen onze eigen overheid.”

Informeren

Hij wijst erop dat twee derde van de Amerikanen geen vertrouwen meer heeft in de mainstream media.

Door deze nieuwe wet zal het vertrouwen hoogstwaarschijnlijk nog verder dalen, aangezien de media een spreekbuis zijn van de overheid, zegt hij.

Wat is de oplossing? “De media moeten de burgers informeren in plaats van proberen de publieke opinie te beïnvloeden.”

[Ben Swann]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Loki
Loki
5 jaren geleden

Dit is niet het enigste wat Obama sneaky doorvoert. Inmiddels is de kans op een oorlog met Rusland vele malen vergroot nu er ontzettend veel legervoertuigen zijn afgescheept in de haven van Bremen (D).
Het gaat hier om +/- 3500 voertuigen en ander materieel.
Krijgt Polen vele nieuwe stealth raketten.
Uiteraard niets hierover in de MSM, dat tuig zwijgen als het graf.

janssen
janssen
5 jaren geleden

Bedoeld is om de nationale veiligheidsbelangen van de VS te ondermijnen ? Daar kun je dus alle kanten mee op en alles wat niet welgevallig klinkt, of niet goed uitkomt onder laten vallen !!!! Het is maar wie of welke partij dat interpreteert !

robbertje
robbertje
5 jaren geleden

De militaire opbouw in Duitsland en Polen gaat achter onze rug om, buiten het zicht van de MSM in snel tempo voort. Mark Rutte en de hele ministersploeg zijn hiervan op de hoogte. Maar er is niemand die hiertegen protesteert.
De vraag dringt zich aan mij op: Wat is hier toch aan de hand??

De wereldvrede hangt aan een zijden draadje. De derde Wereldoorlog zal er een worden met kernwapens. Maar slechts een handjevol mensen ziet de ernst in van de situatie waarin wij met z’n allen in gemanoeuvreerd zijn geworden.

Het merendeel van de bevolking was zich van geen kwaad bewust op het moment dat de Duitse vliegtuigen op 10 mei 1940 Nederland binnen vlogen. Pas toen men merkte dat er schaarste begon te komen kwam men tot besef dat er iets serieus aan de hand was . . . .

Quasimodo
Quasimodo
5 jaren geleden

Alsof het Amerikaanse Congress een discussie erover zou aanvaarden. Het enige waar ze goed in zijn geweest de afgelopen 8 jaar is alles wat Obama voorstelde te dwarsbomen. Zonder discussie. Ze krijgen een koekje van eigen deeg dan.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

10
0
We lezen graag je reactie!x