Homepagina » Propaganda » Orwelliaans Ministerie van Waarheid: Obama keurt in alle stilte controversiële propagandawet goed
Orwelliaans Ministerie van Waarheid: Obama keurt in alle stilte controversiële propagandawet goed

Orwelliaans Ministerie van Waarheid: Obama keurt in alle stilte controversiële propagandawet goed

De Amerikaanse president Barack Obama heeft in de stille uurtjes voor het kerstweekend de defensiebegroting van 619 miljard dollar voor 2017 goedgekeurd.

Hij heeft in dat pakket ook haast ongemerkt de controversiële Countering Disinformation and Propaganda Act (CDPA) in wet omgezet.

De wet opent volgens critici de deur voor het beknotten van de persvrijheid.

Orwelliaans

In het door de Republikeinse senator Rob Portman ingediende voorstel wordt alles tot propaganda of desinformatie gerekend ‘wat bedoeld is om de nationale veiligheidsbelangen van de VS te ondermijnen’.

Dat kan geïnterpreteerd worden als een Orwelliaans Ministerie van Waarheid.

Binnen het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken komt nu een Global Engagement Center dat alle propagandabestrijding zal coördineren en, belangrijker nog, zelf propaganda mag verspreiden.

Nepnieuws

De nieuwe wet komt op een cruciaal ogenblik, middenin de commotie rond het zogenaamde ‘nepnieuws’. Over de wet is amper een publiek debat gevoerd.

Volgens Obama verspreiden Rusland en China ‘propaganda en bewuste desinformatie met als doel de democratie te saboteren’.

“Deze nieuwe wet financiert in feite Amerikaanse propaganda,” stelt de Amerikaanse onderzoeksjournalist Ben Swann vast. “Maar is dat niet illegaal?”

Verbod

Het was inderdaad illegaal, maar nu niet meer.

In 2013 zat er namelijk een wet verstopt in de defensiebegroting die het verbod op propaganda ongedaan maakte.

Dat verbod, dat het Amerikaanse volk moest beschermen tegen desinformatiecampagnes van hun eigen overheid, was al sinds 1948 van kracht.

Reden

Toen het verbod werd opgeheven meldden de mainstream media dat de Amerikaanse overheid nooit propaganda zou creëren, maar nu is er een wet die dat mogelijk maakt.

Amerikaanse politici beweren dat overheidspropaganda nodig is om het volk te beschermen tegen de Russen en de Chinezen.

“Er is een reden waarom dat meer dan 60 jaar verboden was,” aldus Swann. “Namelijk om het volk te beschermen tegen onze eigen overheid.”

Informeren

Hij wijst erop dat twee derde van de Amerikanen geen vertrouwen meer heeft in de mainstream media.

Door deze nieuwe wet zal het vertrouwen hoogstwaarschijnlijk nog verder dalen, aangezien de media een spreekbuis zijn van de overheid, zegt hij.

Wat is de oplossing? “De media moeten de burgers informeren in plaats van proberen de publieke opinie te beïnvloeden.”

[Ben Swann]

Vond je dit leuk? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?
Vond je dit artikel interessant?
Meld je nu aan!
op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het échte nieuws.
Wij hanteren een strikt anti-SPAM beleid en versturen pas email nadat je je aanmelding hebt bevestigd. Je gegevens worden door ons nooit met derden gedeeld. Met één klik kun je je ook weer afmelden.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 

10 reacties

 1. Dit is niet het enigste wat Obama sneaky doorvoert. Inmiddels is de kans op een oorlog met Rusland vele malen vergroot nu er ontzettend veel legervoertuigen zijn afgescheept in de haven van Bremen (D).
  Het gaat hier om +/- 3500 voertuigen en ander materieel.
  Krijgt Polen vele nieuwe stealth raketten.
  Uiteraard niets hierover in de MSM, dat tuig zwijgen als het graf.

  14 likes
  • Hottentottententententoonstelling2

   Toch geloof ik de Amerikanen eerder dan de een dictatoriaal regime zoals Rusland of China.

   Het hacken zoals dat heeft plaatsgevonden en het beïnvloeden van de publieke opinie door een buitenlands regime zoals China of Rusland, staat voor mij gelijk aan een oorlogsverklaring.
   Ik verheug mij er wel op dat er westerse soldaten door Moskou marcheren.

   0 likes
   • Zit je te slapen hottentot. Er is geen enkele bewijs van hacken door Rusland en als je een beetje had opgelet, wist je dat deze gehackte emails afkomstig waren van de DNC zelf, aldus Julian Assange. Hillary Clinton stond al ver achter in de peilingen een maand voor de verkiezingen. Dat stond zelfs op hun DNC website.
    Verder heb je niet in de gaten dat de VS niet anders is dan een verlengde arm van Israël en de 13 Bloedlijnen die de NWO nastreven.
    Denk je nou echt dat westerse soldaten Moskou in zullen marcheren?
    Man man man, waar zit je met je verstand, NAVO geeft zelf toe dat ze ondergeschikt zijn aan de Russen qua superioriteit. Je hoeft alleen maar naar Syrië te kijken. En vergeet even niet dat Rusland alle NWO cabal de deur heeft uitgeschopt. Waaronder de Russische Centrale Bank van Rothschild. Misschien begrijp je nu waarom dit alles gebeurd.
    Leugens, leugens en nog eens leugens is niets anders wat je hoort in de MSM.
    Dus Hottentotje behoor jij daar ook toe. Een in slaap gesust mens die de ellende niet ziet aankomen op Europees grond.

    11 likes
    • Hottentottententententoonstelling2

     Zit je te slapen Loki. Er is geen enkel bewijs dat het bewijs van het hacken door Rusland niet waar is en als je een beetje had opgelet dan zou je weten dat Julian Assange al zolang in een ambassade verstopt zit dat deze echt niet meer afdoende door heeft wat er buiten die muren plaatsvindt.

     Ik geloof uiteraard niet in de malle praatjes die jij je blijkbaar wel op de mouw laat spelden door een paar van die door Rusland gesponsorde websites.

     De Russen zijn allerminst superieur aan het Westen, dat is grootheidswaanzin. Het Russische leger bestaat voor een groot deel uit wodka drinkende debielen die nog niet eens weten waar het westen ligt al zou je ze een kompas in de handen drukken. Dat kleine kliekje elite soldaten is niet eens opgewassen tegen de militaire kracht van een verenigd Europa.

     Een cabal? Rothschild??? Mag ik alsjeblieft ook wat van jouw pillen, ze lijken mij echt super gaaf!!

     Slaap jij ook gerust Loki m’n vrind, geloof jij maar in de malle eppie verhaaltjes. Dat de mainstream media zeker niet altijd te geloven zijn dat weet iedereen inmiddels wel, maar om de andere media als een blinde kip te volgen toont niet echt heel erg veel inzicht.

     1 likes
     • Ja ja, vandaar dat de VS stilletjes van het toneel verdween in Syrië.
      En wat dacht van serpent Soros die is zeker ook niet de deur gewezen en die hoort ook natuurlijk niet tot de cabal.
      De VS hebben natuurlijk niet gelogen over 911, Irak, Libië, Oekraïne, Afghanistan, Syrië, Al Qaida, IS, de dood van Osama Bin Laden, MH17, false flags en nog veel meer.
      Maar natuurlijk is in jou ogen de VS het liefertje van de klas en hebben ze geen miljoenen doden op hun geweten.
      De Russen zijn weldegelijk superieur aan het westen, want was het niet de NAVO zelf die kwam met “binnen een paar dagen staan ze aan de Noordzee als we ons niet versterken”. Dat is zelfs uitgebreid op de tv geweest. Plus heden ten dage is de NAVO ontzettend verslapt en kregen vele landen in de EU het advies hun legers te versterken. Wat überhaupt nog steeds achter loopt.
      Ik zit trouwens veel op de vrije pers sites hoor, niks Russisch gesponsord dus.

      Sorry hoor maar ik krijg hier een beetje de slappe lach van je.
      Krijg je soms betaald voor pro VS propaganda?

      7 likes
     • Hahahaha hotemetoot wat een lachertje ben jij. Zo zien de westerse politici ze het liefst, dom en volgzaam, niet de moeite nemen om zelf onderzoek te doen! Je hebt geen idee wat er in de wereld speelt en bent totaal gebrainwashed door de westerse msm. Eigenlijk ben je niet de moeite om op te reageren, aangezien je jezelf moedwillig dom houd!

      Loki, precies dat!

      6 likes
 2. De militaire opbouw in Duitsland en Polen gaat achter onze rug om, buiten het zicht van de MSM in snel tempo voort. Mark Rutte en de hele ministersploeg zijn hiervan op de hoogte. Maar er is niemand die hiertegen protesteert.
  De vraag dringt zich aan mij op: Wat is hier toch aan de hand??

  De wereldvrede hangt aan een zijden draadje. De derde Wereldoorlog zal er een worden met kernwapens. Maar slechts een handjevol mensen ziet de ernst in van de situatie waarin wij met z’n allen in gemanoeuvreerd zijn geworden.

  Het merendeel van de bevolking was zich van geen kwaad bewust op het moment dat de Duitse vliegtuigen op 10 mei 1940 Nederland binnen vlogen. Pas toen men merkte dat er schaarste begon te komen kwam men tot besef dat er iets serieus aan de hand was . . . .

  12 likes
 3. Bedoeld is om de nationale veiligheidsbelangen van de VS te ondermijnen ? Daar kun je dus alle kanten mee op en alles wat niet welgevallig klinkt, of niet goed uitkomt onder laten vallen !!!! Het is maar wie of welke partij dat interpreteert !

  1 likes
 4. Alsof het Amerikaanse Congress een discussie erover zou aanvaarden. Het enige waar ze goed in zijn geweest de afgelopen 8 jaar is alles wat Obama voorstelde te dwarsbomen. Zonder discussie. Ze krijgen een koekje van eigen deeg dan.

  1 likes
 5. Ik herinner mij dat Obama 8 jaar geleden bij zijn eerste ambstermijn het nummer van het beest meekreeg, nl 666 dit werd gevord door een combinatie van cijfers welke ik helaas ben vergeten.

  Maar dat het BEEST aan het werk is, is duidelijk. Een oorlog voorbereiden, islamisering van het westen.
  En wij slikken dit allemaal 🙁

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Westerse waanzin brengt Syrische volk en regering dichter bij elkaar dan ooit. Deze Vlaming vertelt wat hij heeft gezien

Westerse waanzin brengt Syrische volk en regering dichter bij elkaar dan ooit. Deze Vlaming vertelt wat hij heeft gezien

Syrië zal het eerste en enige land ...

Niet Noord-Korea, maar VS is het probleem. Journalist onthult in dit gesprek wat er werkelijk aan de hand is

Niet Noord-Korea, maar VS is het probleem. Journalist onthult in dit gesprek wat er werkelijk aan de hand is

Niet Noord-Korea, Rusland of China, maar de ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LnBheXByby5ubC9wcm9kdWN0ZW4vaW50ZXJuZXRfc3VjY2VzX2dpZHNubF8tX2ludGVybmV0X21hc3RlcmNsYXNzLzMzMDY2LzMxMjUxL2l3Yy9odHRwczovL3d3dy5pbnRlcm5ldHN1Y2Nlc2dpZHMubmwvaXdjX3JlZGlyZWN0IiBuYW1lPSJteWlGcmFtZSIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIG1hcmdpbmhlaWdodD0iMHB4IiBtYXJnaW53aWR0aD0iMHB4IiBoZWlnaHQ9IjEwMCUiIHdpZHRoPSIxMDAlIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+