Het Complot

Global warming: het grootste complot ooit tegen de belastingbetaler

Help anderen door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Klimaatverandering is de grootste fraude in de wereldgeschiedenis – een complot tegen de belastingbetaler waar ieder jaar 1,5 biljoen dollar in omgaat. Iedere cent belandt in de zakken van foute figuren. Het is één grote verspilling. Dat zegt de Britse columnist en schrijver James Delingpole.

Hij gaf afgelopen week op verzoek van de World Taxpayers Associations een speech in Berlijn over klimaatverandering. Delingpole vindt dat belastingen voortkomen uit hebzucht, corruptie, roekeloosheid en verspilling.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Geld en macht geven aan de overheid is hetzelfde als whiskey en autosleutels geven aan tieners,” zei hij. Volgens hem wordt het meeste belastinggeld verspild aan het milieu.

Regelrechte ramp

Afgelopen jaar becijferde het Climate Change Business Journal dat er ieder jaar 1,5 biljoen dollar wordt geïnvesteerd in de klimaatindustrie. Deze hele industrie is niets meer dan een fraude, een complot tegen de belastingbetaler, aldus Delingpole.

Hij noemt als voorbeeld windmolenparken, als onderdeel van de Duitse Energiewende. Rupert Darwall merkte onlangs in de Daily Telegraph op dat deze Energiewende een regelrechte ramp is. In 2004 beloofde de minister van energie Jürgen Trittin dat duurzame energie nauwelijks invloed zou hebben op de elektriciteitsrekening.

Negen jaar later zei CDU-minister Peter Altmaier dat de Energiewende tegen het eind van de jaren 2030 zo’n 1 biljoen euro zou kosten. Het gevolg: in 2013 konden 345.000 Duitse huishoudens hun elektriciteitsrekening niet meer betalen.

Ondertussen doden de milieuvriendelijke windturbines in Duitsland volgens één studie meer dan 200.000 vleermuizen per jaar. Waar komt het geld vandaan om de windmolens te bouwen? De belastingbetaler.

Geen enkel verschil

De windmolenparken zouden de planeet moeten beschermen tegen de catastrofale gevolgen van de door de mens veroorzaakte global warming. Sinds 1850 is het op aarde 0,8 graden Celsius warmer geworden, merkt Delingpole op. Hij voegt toe dat er al 18 jaar geen sprake is geweest van global warming.

“Al dat geld dat in de global warming-industrie wordt gepompt – die 1,5 biljoen dollar per jaar – gaat geen enkel verschil maken,” zei hij. Bjorn Lomborg berekende wat de afspraken die op de klimaattop in Parijs zijn gemaakt voor invloed zullen hebben op de wereldtemperatuur. Als alle landen doen wat ze beloofd hebben zal de opwarming tegen het jaar 2100 zijn teruggedrongen met 0,170 graad Celsius.

“Belastingbetalers zoals u en ik betalen 1,5 biljoen dollar per jaar om de temperatuurstijging aan het einde van deze eeuw met 0,170 graad terug te dringen,” zei Delingpole. “Het is zo dom dat het bijna lachwekkend is. Soms vraag ik mezelf wel eens af: is de Koude Oorlog wel gewonnen door ‘de goeden’ of is dat slechts een illusie?”

[Breitbart]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

Meer CO2 is meer plantgroei! Ik hou van planten en dus niet van Carbon Tax.

Kalki
Kalki
8 jaren geleden

Precies wat het artikel zegt ‘ voortkomen uit hebzucht, corruptie, roekeloosheid en verspilling. ‘.

danny
danny
8 jaren geleden

Vrije energie bestaat al lang.
Dit hele verhaal is een grote hoax…
laten we vooral de kern van het probleem in de gaten houden.

Ph
Ph
8 jaren geleden

In België hebben we de Turteltaks, een taks in het leven geroepen om die zgn groene certificaten van zonnepanelen te betalen.
De energie factuur van de mondiale burger word daarbij maar liefst met 44% verhoogd, terwijl dat de 30 grootste bedrijven geen energie taksen moeten betalen.
De energie factuur in België bestaat uit maar liefst 75%, jawel 75% uit taksen, dan zijn ze wel verwonderd dat meer en meer mensen hun energie factuur, dat trouwens een basisrecht is, niet meer kunnen betalen.

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x