Straling

Nieuwe documentaire ‘onthult verband tussen straling mobieltje en hersenkanker’

Help door deze informatie met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Veel mensen hebben een stil vermoeden dat mobiele telefoons slecht voor ze zijn. Je hoort het iedere dag: ze leiden onze aandacht af en houden ons in de greep van sociale media. Maar zijn mobieltjes ook fysiek slecht voor ons?

Mobilize, een nieuwe documentaire van filmmaker Kevin Kunze, laat de mogelijke schadelijke effecten van de straling van mobiele telefoons zien. In de film passeren een groot aantal professoren en wetenschappers de revue, die getuigen dat de effecten van straling van mobieltjes op het menselijk brein echt zijn.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

In de documentaire is vooral aandacht voor de effecten van straling op het moment dat het mobieltje tegen het oor wordt gehouden. Mobieltjes zenden een kleine hoeveelheid elektromagnetische straling uit. In de handleiding van de meeste mobiele telefoons wordt geadviseerd de telefoon een aantal millimeter bij je hoofd vandaan te houden.

De straling is echt, maar in tegenstelling tot de gezondheidsrisico’s van tabak, bepaalde medicijnen of auto’s staat de waarschuwing in het geval van mobieltjes in de kleine lettertjes die bijna niemand leest.

Nieuwe documentaire 'onthult verband tussen straling mobieltje en hersenkanker'Het grootste probleem is volgens Kunze het lobbygeld. Iedere keer als een onafhankelijk onderzoek wordt gepubliceerd over een verband tussen straling van mobieltjes en hersentumoren, wordt een wetenschapper uit de telecomindustrie ingeschakeld om het bewijs te weerleggen. Ook hebben de regulerende instanties weinig in te brengen.

Mobieltjes zijn met name gevaarlijk voor kinderen, omdat een zich ontwikkelend brein veel gevoeliger is voor elektromagnetische straling dan dat van een volwassene, aldus Kunze. “Waarom informeren we kinderen hier niet over?” vroeg hij. “Zij zijn het meest kwetsbaar en maken onderdeel uit van het experiment.”

In de film zegt Virgin-oprichter Richard Branson dat hij een headset gebruikt omdat hij ‘gevaarlijke mobiele telefoons liever bij zijn lichaam en gezicht uit de buurt houdt’. Ondertussen blijft het lobbygeld stromen en is er weinig bereidheid om serieus te kijken naar de apparaatjes in onze broekzak.

[Betabeat]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Robert van de familie Boerman
Robert van de familie Boerman
9 jaren geleden

Zeg het al jaaaaren: wil je veel geld gaan verdienen, koop dan aandelen chemotherapie voor hersentumoren want dat is de komende 20 jaar big business…..

koekje
koekje
9 jaren geleden

http://www.kennisplatform.nl/Files/Kennisberichten/20140220%20Memo%20Omgaan%20met%20EMV.pdf heeft het over de SAR waarde, maar http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=14990 en http://www.stopumts.nl/doc.php/Veel%20gestelde%20vragen/3336/redir vragen zich af of lage SAR-waarden een garantie voor lage stralingsbelasting in de praktijk zijn.

Stopumts geeft een lijst met een top100 van de toestellen met de laagste connect-stralingsfactor.

Nobel
Nobel
9 jaren geleden

We worden elke minuut van de dag gebombadeerd met straling, dat is niks nieuws. Ook toen er geen mobiele telefoons waren kregen mensen hersentumoren. In een artikel wat een paar dagen geleden hier is gepubliceerd, stond te lezen dat het hebben van een bepaalde Gen de reden van kanker is, heb je dit Gen niet krijg je geen kanker. Is deze stelling hiermee weer ontkracht? Mensen blijven maar redenen verzinnen om alles te verklaren. Kan iemand mij de garantie geven, als ik nooit een mobiel gebruik, dat ik dan geen hersentumor krijg? Natuurlijk niet, ook mensen die nooit gerookt hebben krijgen longkanker, en mensen die nooit alcohol hebben gedronken krijgen ook leverkanker. Denk je er ook aan bij het kopen van een auto dat dit wel eens je doodsoorzaak zou kunnen zijn? Dus als je bij alles moet bedenken waardoor je kan overlijden, dan heb je geen leven meer. “Van Leven ga je Dood” zo simpel is het.

Frans
Frans
9 jaren geleden

Als je professoren (in NL trouwens een onbeschermde titel) en wetenschappers opvoert, dan hoop ik dat ze terzake deskundig zijn en niet b.v. economie o.i.d. als studie hebben.

Dus vreemd om een gewiekste zakenman die op stralingsgebied niets gedaan heeft als deskundige op te voeren, alsof Branson een autoriteit op het gebied van straling is.

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x