Homepagina » Straling » Nieuwe documentaire ‘onthult verband tussen straling mobieltje en hersenkanker’
Nieuwe documentaire 'onthult verband tussen straling mobieltje en hersenkanker'

Nieuwe documentaire ‘onthult verband tussen straling mobieltje en hersenkanker’

Veel mensen hebben een stil vermoeden dat mobiele telefoons slecht voor ze zijn. Je hoort het iedere dag: ze leiden onze aandacht af en houden ons in de greep van sociale media. Maar zijn mobieltjes ook fysiek slecht voor ons?

Mobilize, een nieuwe documentaire van filmmaker Kevin Kunze, laat de mogelijke schadelijke effecten van de straling van mobiele telefoons zien. In de film passeren een groot aantal professoren en wetenschappers de revue, die getuigen dat de effecten van straling van mobieltjes op het menselijk brein echt zijn.

In de documentaire is vooral aandacht voor de effecten van straling op het moment dat het mobieltje tegen het oor wordt gehouden. Mobieltjes zenden een kleine hoeveelheid elektromagnetische straling uit. In de handleiding van de meeste mobiele telefoons wordt geadviseerd de telefoon een aantal millimeter bij je hoofd vandaan te houden.

De straling is echt, maar in tegenstelling tot de gezondheidsrisico’s van tabak, bepaalde medicijnen of auto’s staat de waarschuwing in het geval van mobieltjes in de kleine lettertjes die bijna niemand leest.

Nieuwe documentaire 'onthult verband tussen straling mobieltje en hersenkanker'Het grootste probleem is volgens Kunze het lobbygeld. Iedere keer als een onafhankelijk onderzoek wordt gepubliceerd over een verband tussen straling van mobieltjes en hersentumoren, wordt een wetenschapper uit de telecomindustrie ingeschakeld om het bewijs te weerleggen. Ook hebben de regulerende instanties weinig in te brengen.

Mobieltjes zijn met name gevaarlijk voor kinderen, omdat een zich ontwikkelend brein veel gevoeliger is voor elektromagnetische straling dan dat van een volwassene, aldus Kunze. “Waarom informeren we kinderen hier niet over?” vroeg hij. “Zij zijn het meest kwetsbaar en maken onderdeel uit van het experiment.”

In de film zegt Virgin-oprichter Richard Branson dat hij een headset gebruikt omdat hij ‘gevaarlijke mobiele telefoons liever bij zijn lichaam en gezicht uit de buurt houdt’. Ondertussen blijft het lobbygeld stromen en is er weinig bereidheid om serieus te kijken naar de apparaatjes in onze broekzak.

[Betabeat]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Zeg het al jaaaaren: wil je veel geld gaan verdienen, koop dan aandelen chemotherapie voor hersentumoren want dat is de komende 20 jaar big business…..

 • koekje schreef:

  http://www.kennisplatform.nl/Files/Kennisberichten/20140220%20Memo%20Omgaan%20met%20EMV.pdf heeft het over de SAR waarde, maar http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=14990 en http://www.stopumts.nl/doc.php/Veel%20gestelde%20vragen/3336/redir vragen zich af of lage SAR-waarden een garantie voor lage stralingsbelasting in de praktijk zijn.

  Stopumts geeft een lijst met een top100 van de toestellen met de laagste connect-stralingsfactor.

 • Nobel schreef:

  We worden elke minuut van de dag gebombadeerd met straling, dat is niks nieuws. Ook toen er geen mobiele telefoons waren kregen mensen hersentumoren. In een artikel wat een paar dagen geleden hier is gepubliceerd, stond te lezen dat het hebben van een bepaalde Gen de reden van kanker is, heb je dit Gen niet krijg je geen kanker. Is deze stelling hiermee weer ontkracht? Mensen blijven maar redenen verzinnen om alles te verklaren. Kan iemand mij de garantie geven, als ik nooit een mobiel gebruik, dat ik dan geen hersentumor krijg? Natuurlijk niet, ook mensen die nooit gerookt hebben krijgen longkanker, en mensen die nooit alcohol hebben gedronken krijgen ook leverkanker. Denk je er ook aan bij het kopen van een auto dat dit wel eens je doodsoorzaak zou kunnen zijn? Dus als je bij alles moet bedenken waardoor je kan overlijden, dan heb je geen leven meer. “Van Leven ga je Dood” zo simpel is het.

  • Pascal Van Der Maelen schreef:

   Scalle.

   Als men dan toch eens een keertje doodgaat, dan laat ik graag een wereld achter waar ik verantwoordelijkheid heb voor gedragen…

   • Leonie schreef:

    Helemaal waar, maar ik zou toch wel liever langer willen leven dan dat ik zou doen als ik een tumor zou krijgen. Ik zeg niet dat we ons hele levensstijl moeten omgooien en alle mobieltjes moeten verbannen, maar een beetje meer opletten kunnen we wel. Tis uiteindelijk wel je leven die (de meeste) wel lang willen leiden.

 • Frans schreef:

  Als je professoren (in NL trouwens een onbeschermde titel) en wetenschappers opvoert, dan hoop ik dat ze terzake deskundig zijn en niet b.v. economie o.i.d. als studie hebben.

  Dus vreemd om een gewiekste zakenman die op stralingsgebied niets gedaan heeft als deskundige op te voeren, alsof Branson een autoriteit op het gebied van straling is.

 • Johan schreef:

  de straling neem exp. af met de afstand. Een bluetooth oortje of oordopje en de telefoon een halve meter tot een meter van je af, reduceert de straling enorm. Op moment van verbinding maken zend de telefoon de meeste straling, wacht tot de verbinding er is en hou een gesprek kort als je het aan je oor houd. Dan hebben we ook nog dect, wifi, babyfoon, etc. zelfde verhaal. Verder weet niemand wat de straling echt doet en ik dat het ook nog eens persoonsafhankelijk is, alleen ben ik geen wetenschapper.

 • Silber eye schreef:

  Kan mij volledig vinden in het schrijven van Nobel, zal er aan toevoegen dat als de wetenschappers het gelijk aan hun kant zouden hebben, er hier in Nederland bevolkingsgroepen rondlopen welke dan nu heden massaal een hersentumor aan het ontwikkelen zijn, daar deze continue een mobieltje aan het oor zie vasthouden.

  In ieder geval vind ik dat niet terug in cijfers welke onderzoeksbureaus in opdracht van de overheid met regelmaat plegen te publiceren in de media welke op hun beurt de nodige penningen/subsidie en goodwill daarvoor ontvangen van deze overheden/departementen, daarmee rekening houdend dat onze overheid alleen publiceert welke strookt met haar beleid.

 • marloes schreef:

  Wat in dit artikel staat is waar, Niet voor niets.. Is Wifi en Gsm op scholen in Frankrijk verboden en door de Europese Raad geadviseerd op scholen te verbieden voor kinderen om gezondheidsredenen – Zijn Dect telefoons en Dect babyfoons in Israël verboden om de veel te hoge schadelijke straling – Adviseert de Russische gezondheidsraad mensen onder de 18 jaar en zwangere vrouwen om totaal niet te bellen met een mobiel – Is een Mobiel voor kinderen tot 7 jaar verboden in België – Adviseert de Raad van Europa om Landelijk voorlichting te geven rondom dit onderwerp – Erkennen het Italiaanse en Israëlische gerechtshof het verband tussen hersenkanker en Gsm – http://www.verminder-electrosmog.nl/petitie/inhoud/#sthash.iKybWQfh.dpuf

 • x

  Check Also

  sociale media

  Ben jij nog wel echt vrij, of heeft dit gevaarlijke fenomeen jou ook in zijn greep?

  Het gebruik van sociale media zoals Facebook, ...

  oncoloog

  Oncoloog waarschuwt voor risico’s van straling: ‘Jongens, wees voorzichtig met 5G’

  We moeten ons bewust zijn van de ...

  Waarom Pushmeldingen?

  Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

  Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

  Waarom Telegram?

  Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

  Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

  Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

  Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

  >