Archeologie

Archeologen staan versteld van 40.000 jaar oude rotstekeningen in Azië

Help door deze info met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit een nieuwe studie blijkt dat rotsschilderingen in Indonesië nog ouder zijn dan de prehistorische kunst in Europa. De vondst is een aanwijzing dat er nog veel oudere kunst is te vinden in het oosten. Ook zou het betekenen dat Europeanen niet speciaal waren in het maken van oeroude rotstekeningen. Dat meldt persbureau AP.

Archeologen hebben aan de hand van het verval van het element uranium kunnen vaststellen dat een tiental rotstekeningen van afdrukken van handen en twee gedetailleerde schilderingen van dieren tussen de 35.000 en de 40.000 jaar oud zijn. Daarmee is de rotskunst op het Indonesische eiland Celebes ouder dan tekeningen die in Spanje en een beroemde grot in Frankrijk zijn gevonden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het gaat onder meer om handafbeeldingen die zijn gemaakt door vloeibare oker tegen de rotswand te blazen. De oudste is ongeveer 40.000 jaar oud, de jongste zo’n 17.500 jaar. Er is niet veel bekend over wie de tekeningen maakte of waarom ze dat deden. Wel is duidelijk dat het zeevaarders moeten zijn geweest.

Eén van de Indonesische handafdrukken is tenminste 39.900 jaar oud, wat het de oudst bekende handafdruk ter wereld maakt. Het onderzoek is woensdag gepubliceerd in het tijdschrift Nature.

De tekeningen werden halverwege de vorige eeuw al ontdekt, maar men ging er altijd van uit dat ze slechts 10.000 jaar oud konden zijn, omdat ze niet langer zouden hebben kunnen bestaan in het tropische klimaat. Door de uranium-thoriumdatering is nu echter vastgesteld dat ze veel ouder zijn.

“Dit hadden we niet verwacht. Er heerst de gedachte dat vroege Europeanen meer bewust waren van zichzelf en hun omgeving,” zei hoofdonderzoeker Maxime Aubert van de Griffith-universiteit in Australië. “Nu kunnen we stellen dat dat niet waar is.”

[Epoch Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

38 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bataaf
Bataaf
9 jaren geleden

Knap dat betrokken wetenschapper stelt dat rotstekeningen niet uniek zijn voor europeanen.Echter weet men niet wie de tekeningen gemaakt heeft.De term europeaan is dan ook misleidend gezien het feit de oorspronkelijke mens die nu in europa woont vroeger ook in vele andere streken rond de wereld voorkwam en dus geen europeanen waren.Bijvoorbeeld west china, Iran, noord india.Om maar een paar plekken te noemen.De term Ariërs zou beter zijn om desbetreffende groep mensen aan te duiden.
Als dit de manier is waarop men conclusies trekt in de wetenschap heb ik sterke twijfels bij de diepgang van deze wetenschap.Ben benieuwd waarom men nooit spreekt over de typisch ‘europese’ vuistbijlen die zijn gevonden in de VS die stammen uit de tijd voor de komst van de Indianen.Geschiedvervalsing is het.De wetenschap dient een doel en dat is tegenwoordig niet meer het blootleggen van feiten en waarheid.

lie
lie
9 jaren geleden

Onze geschiedenisboeken zijn maar een fladder van de waarheid. Alles zou moeten worden herschreven. Ik zeg je dat dinosaurussen en mensen samenleefden. Het waren geen oermensen, het waren intelligente mensen. Tijdreizen bestaat ook, engelen bestaan ook maar die hebben geen vleugels maar zijn twee meter, stralen licht uit hun lichaam en als ze praten lijkt het op donder. Ze spreken kort. Geven één boodschap, symbolisch maar krachtig.
Geesten bestaan ook. Restjes zijn overal. Ik zeg tegen iedereen en ook meermaals tegen mezelf dat je ‘alles’ moet achterlaten. Ik heb zelf nog veel werk want moet zonder wroeging sterven.
Niemand wil jaren blijven rondhangen. Slechte geesten bestaan ook. Lage entiteiten. Die proberen je te pakken op zwakke momenten. Bv. als je koorts hebt. Die moet je de baas kunnen. Het is niet simpel om je over je angst heen te zetten. Daarom pakken ze je jou ook op zwakke momenten om je lichaam te stelen.
Vechten werkt niet. Soms kan je beter laten overkomen. Raar maar waar, werkt het beter. Het maakt je sterker en minder angstig.
Een lichaam is een lichaam. We zijn meer dan een lichaam. Reizen zonder lichaam is niet eng maar boeiend en avontuurlijk.
Maar visioenen krijgen over natuurrampen vind ik minder leuk. Zo kreeg ikzelf visioen over overstroming in Nederland wat twee maanden later gebeurden. Ik droom vaker over natuurrampen en vreemd genoeg altijd over overstromingen.
De Aarde is al ouder dan we denken. Voor de Aarde waren andere leefbare planeten. Kreeg ik door in visioen toen ik reisde zonder lichaam. Ik mocht deel uitmaken van een mooi ruimtelijk spektakel waarin werd ‘verteld’ hoe de perspectieven van de planeten veranderde en waarom.
De Aarde zag ik terugdraaien in tijd.
Er is een beneden en er is een boven (hemel) maar anders dan we voorstellen, er zijn ook tussenwerelden. Ik vind het zelf eng maar het is zo. Ik vind het eng dat te moeten weten.
Want met entiteiten wil ik niet bezig houden. Ik ben er wel gevoelig aan en al een aantal mysteries opgelost bij derden. Over demonen ken ik niets en dat wil ik ook niet! Ik ken alleen de lagere entiteiten.

ZetaReticulan
ZetaReticulan
9 jaren geleden

Wat mij direct opvalt lange vingers smalle handen en zeer dunnen polsen… hmmmm

lie
lie
9 jaren geleden

Ik zeg niet dat ze geschiedenissen meteen moeten herschrijven. Ik zeg wel dat ik er minder van de helft van geloof. Het zouden feiten moeten zijn en niet meer. Zoals mythes.
Wetenschap maakt continu vorderingen. Het is een proces.

Als ik over een overstroming droom, droom ik ook over de plaats waar dat gebeurt. Ik droom niet over mezelf, ik droom vaker over anderen en heb vaak zelfs geen lichaam. De plaats waar dat gebeurt onthoud ik met als gevolg dat het enkele weken later gebeurt.

Ik word steeds overspoelt, dat is een feit. Maar dat staat los wat ik met die dromen heb.

Dat ik er klaar voor ben of niet daar word toch geen rekening mee gehouden 😉

Back to top button
38
0
We lezen graag je reactie!x