Archeologie

Nieuwe expeditie naar Atlantis

Help ons door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Historicus en auteur van Atlantis Discovered Robert Ishoy is een crowdfunding-project gestart om een expeditie naar Atlantis te organiseren. De campagne is gelanceerd voor de financiering van een nieuwe non-profitorganisatie: de Society for Historical Exploration.

Met het geld wil Ishoy daarnaast in 2015 een expeditie naar Sardinië bekostigen. Voor de locatie van Atlantis heeft de historicus zich gebaseerd op het werk van Plato. Vanaf het moment dat Plato Atlantis noemde in zijn dialogen Timaeus en Critias, zijn verkenners en historici gefascineerd geweest door het mythische eilandenrijk. Al lange tijd wordt gedacht dat de verzonken stad en diens schatten verborgen liggen in de Middellandse Zee.

Het project gaat vandaag van start op Indiegogo.com. Ishoy, die studeerde aan de California State University in Fresno, stelt dat Atlantis een machtige staat was op het eiland Sardinië. Volgens hem strekte de macht van Atlantis zich uit over een groot deel van de westelijke Middellandse Zee. Plato schreef dat het eiland Atlantis in de Atlantische Oceaan kon worden gevonden, voorbij de Zuilen van Hercules. Dit eiland zou groter zijn dan Libië en Azië samen. Atlantis werd door middel van een eilandenketen verbonden met het Westen.

Ishoy heeft rekening gehouden met de geografische kennis die Plato tot zijn beschikking had. In de tijd van Plato werd Sardinië omschreven als ‘één van de grootste eilanden ter wereld’. Vandaag de dag weten we bijvoorbeeld dat Sardinië nog kleiner is dan buureiland Sicilië. Zelfs in 98 na Christus noemde de Romeinse historicus Tacitus de Atlantische Oceaan ‘de onbekende zee’.

Robert Ishoy heeft een video op YouTube geplaatst waarin hij de details van zijn project uiteenzet:

10-3-2014 bron: PRWeb

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob ter Horst
Rob ter Horst
8 jaren geleden

http://atlantipedia.com/doku.php

Voor alles wat u nog niet weet over Atlantis, en waar je ook kan lezen dat e.e.a. wellicht anders is…

po
po
8 jaren geleden

ten westen van de zuilen van hercules .dat is toch zeker in de Atlantische oceaan .

Sander
Sander
8 jaren geleden

Want het middenlandse zeegebied is ook nog niet (herhaaldelijk) onderzocht..

Rob ter Horst
Rob ter Horst
8 jaren geleden

[quote name=”po”]ten westen van de zuilen van hercules .dat is toch zeker in de Atlantische oceaan .[/quote]
Dat met de zuilen van Hercules de straat van Gibraltar bedoeld wordt, is alleen maar een aanname. Er blijken meerdere “pilaren van Hercules” te zijn, o.a. de Bosporus, de doorgang naar de Zwarte zee, en zelfs is het zo dat met de pilaren van Hercules iets anders bedoeld kan zijn.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

13
0
We lezen graag je reactie!x