Het Complot

Protesten Oekraïne gefinancierd door schimmige Amerikaanse organisaties

Help ons door dit met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Kort nadat in Oekraïne de protesten tegen de pro-Russische president Viktor Janoekovitsj begonnen, bezetten jonge Oekraïeners het Onafhankelijkheidsplein in Kiev. Eén van deze zogenoemde Euromaidaners is Yulia. De literatuurstudente werd het gezicht van het protest.

Een video van haar op YouTube waarin ze uitlegt waarom ze op het plein protesteert is inmiddels meer dan zeven miljoen keer bekeken. Volgens de media is de video door de studente zelf gemaakt, maar dat is niet waar. De video is geproduceerd door de Amerikaanse politicoloog Larry Diamond. Hij werkte onder meer als adviseur voor het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Diamond zit in de adviesraad van de National Endowment for Democracy (NED), een non-profitorganisatie die is opgericht om ‘democratie te promoten’.

De NED financiert tientallen Oekraïense groepen die door de organisatie simpelweg worden aangeduid als ‘pro-democratie’. Op de websites van deze groepen is echter te lezen dat ze politieke tegenstanders met geweld uit de weg willen ruimen. In Oekraïne werden onder betogers dezelfde pamfletten uitgedeeld als in Egypte, waar de demonstraties ook werden gefinancierd door organisaties die direct worden gefinancierd door de Amerikaanse overheid. Sterker nog, het logo van de NED is in alle landen aangetroffen waar mensen zich verzetten tegen de vijandige overname door Wall Street.

Diverse organisatoren van protesten in Oekraïne hebben inmiddels laten weten hoeveel ze betaald kregen van Amerikaanse niet-gouvernementele organisaties om te protesteren tegen het regime in Kiev. Nog ruim voordat de protesten in de Oekraïne begonnen, lekten foto’s uit waarop te zien was hoe Oekraïense neonazibendes werden getraind door NAVO-militairen. In onderstaande video verder: alle mensenrechtenorganisaties, waaronder Human Rights Watch en Amnesty, zijn geïnfiltreerd en fungeren tegenwoordig meer als inlichtingendienst.

10-3-2014 bron: RT

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Aurelia
Aurelia
8 jaren geleden

En de bron is het youtubekanaal van RT.
RT heette voorheen Russia Today, en is een internationaal meertalige televisie netwerk uit Rusland. Het is geregistreerd als een zelfstandige non-profit organisatie gefinancierd door de federale begroting van Rusland, door het Federaal Agentschap voor de Pers en Massa Communicatie van de Russische Federatie.

Dat maakt dat ik de info uit dit artikel toch nét ff anders bekijk 😉

dutchresearcher
dutchresearcher
8 jaren geleden

En als dit in Oekraine gelukt zou zijn, was Wit-Rusland de volgende. Er zijn steeds meer berichten dat in oost-Oekraine steeds meer etnische Russen worden aangevallen door gewapende eenheden.

Binnen nu en een week staat Poetin ook in Charkov en Donetsk. Op andere fora kun je lezen dat Oekraine zich mobiliseert, wat voor Poetin straks de aanleiding zal zijn om geheel Oekraine in te nemen.

Wat is jullie voorspelling voor deze crisis. Zal de Sovjet-Unie over 2 maanden hersteld zijn en welke landen vallen hier dan onder?

Mijn voorspelling van de omvang van de Sovjet-Unie: Rusland, Kazachstan, Kirgizië, Tadzjikistan, Wit-Rusland, Oekraïne, Moldavië, Armenië en (delen van) Georgië. Waarschijnlijk zullen Georgië en Azerbijan ook weer onder de invloedsfeer komen te staan (Azerbijan om zo de greep op de Kaukasus te vergroten). Wellicht zullen Oezbekistan en Turkmenistan ook vroeg of laat weer terugkeren d.m.v. een pro-Russische revolutie?

Alleen de Baltische Staten is uiterst twijfelachtig. Dit is natuurlijk NAVO en EU-gebied. Als Rusland deze landen in één ruk met Oekraine en Moldavië inneemt, staan de NAVO en EU voor een voldongen feit. En het onderscheid tussen wel en geen NAVO-lid is erg vervaagd (NAVO ‘helpt’ ook allerlei obscure rebellenbewegingen).

Voordelen voor de EU en VS: oorlogsdreiging, wat de aandacht van de binnenlandse problemen afleidt. Daarnaast is de oorlogseconomie een beproefde methode om een crisis te lijf te gaan.
Voordelen Rusland: herstel van de Sovjet-Unie en eerherstel.

Wim
Wim
8 jaren geleden

Voor deze keer ben ik voor Rusland, al zijn ze toch niet de braafste van de klas, maar ja, wie wel. De EU blijft maar uitbreiden tot de grens van Rusland. Ik aan de macht had hetzelfde gedaan de Krim annexeren. Het is ook nog steeds een koude oorlog aan de gang, onder te tafels.De Eu en Amerika is zo goed meer Dood dan Leven. Het zijn de laatste stuiptrekkingen.

pleiadian
pleiadian
8 jaren geleden

[quote name=”Aurelia”]En de bron is het youtubekanaal van RT.
RT heette voorheen Russia Today, en is een internationaal meertalige televisie netwerk uit Rusland. Het is geregistreerd als een zelfstandige non-profit organisatie gefinancierd door de federale begroting van Rusland, door het Federaal Agentschap voor de Pers en Massa Communicatie van de Russische Federatie.

Dat maakt dat ik de info uit dit artikel toch nét ff anders bekijk ;-)[/quote]

Helemaal mee eens! RT bevat minstens zo veel (en waarschijnlijk meer) propaganda als ons reguliere nieuws.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

22
0
We lezen graag je reactie!x