Binnenland

De politieke roversbende in Den Haag staat diametraal tegenover het (al dan niet ingeslapen) volk. Columniste trekt fel van leer

Help door deze informatie met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

FvD-leider Thierry Baudet zei tijdens de algemene politieke beschouwingen dat hij het ‘beneden zijn waardigheid’ vond om mee te doen aan het debat. Hij vond het flauwekul.

Dat kwam hem op hoongelach te staan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Hij kondigde hiermee geheel in eigen stijl aan dat hij geen deel wil uitmaken van de politieke roversbende die in regering, EU en schijn-oppositie diametraal tegenover het (al dan niet ingeslapen) volk staat, schrijft columniste Sietske Bergsma.

Gelogen

“Of je het nou eens bent met Baudet of niet, als ‘populist’ kom je er niet tussen omdat populisten niet in het script geschreven mogen worden van Rutte en EU,” stelt ze.

Bergsma merkt op dat in Den Haag wordt gelogen over koopkracht, over klimaat en problemen met radicale islam en integratie.

En iedereen die de agenda van deze globalisten doorkruist met feiten en nuance, is hun blik onwaardig.

Griezelvallei

“Sterker nog, álles wat ze tegenkomen op hun glibberige ladder naar boven is beneden hun waardigheid, mens én democratie zelf, vandaar ook de hyena-achtige lach,” klinkt het.

Regering en Tweede Kamer zijn een griezelvallei waarin ‘bijna-mensen’ iets doen wat geen zuurstof nodig heeft, lijkt het.

“Hoelang kunnen we nog volhouden dat dit een democratie is, waarin de ergste kritiek die je als minister-president kunt krijgen een ‘gebrek aan een uitgestoken hand’ is?” vraagt ze.

Schijndemocratie

Baudet heeft haast en wil niet wachten tot het comateuze deel van de bevolking wakker wordt.

Bergsma besluit: “Een schijndemocratie heeft geen handen en voeten, maar hoorntjes op het hoofd.”

Foto: Wikimedia Commons

[The Fire Online]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Louise
Louise
5 jaren geleden

Goh wat geweldig er zijn meer mensen die het spel doorhebben , goed geformuleerd ook dit artikel…. Maar nu? Ja wat nu, ik weet het niet, er zijn te weinig mensen die nog kritisch willen denken…Zelfs Baudet gaat dit niet redden, oh ja, hij kan winnen maar dan? dan loopt hij tegen een muur van slome verzadigde kamerleden en ambtenaren op die helemaal geen veranderingen willen. Het is te comfortabel allemaal , ik vrees dat er pas veranderingen komen als er werkelijk iets gebeurt dat het afgedwongen wordt.. Je moet er niet aan denken hoe mensen gaan handelen als ze uit deze positie gegooid worden…..Het zijn verwende onvolwassen onverantwoorde kleuters, met hun meelopers ( hielenlikkers) erachteraan ……Wat zullen ze in paniek raken als ze eens naar de voedsel bank moeten……..

louis .
louis .
5 jaren geleden

Natuurlijk heeft hij deels gelijk, hoef je geen populist voor te zijn om dat te door zien. Het probleem is wanneer Hr, Baudet of Wilders aan de macht zouden zijn ze niet anders zouden handelen als de huidige griezels.

H.J.
H.J.
5 jaren geleden

Een kleine aanvulling op de laatste regel van Bergsma.
Een schijndemocratie lacht je niet toe, maar lacht je uit.

Ron
Ron
5 jaren geleden

In Belgie is het nog erger hier doen ze het licht uit.

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x