Buitenland

Nieuwe Griekse minister noemt bezuinigingsmaatregelen ‘fiscale waterboarding’

Help mee door dit artikel met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Yanis Varoufakis, de nieuwe Griekse minister van Financiën, moet na de linkse verkiezingsoverwinning van zondag met de geldschieters van Griekenland om tafel. Hij noemde de opgelegde bezuinigingsmaatregelen ‘fiscale waterboarding’.

De hoogleraar Economie staat erom bekend erg eurokritisch te zijn en de ingrijpende besparingspolitiek af te wijzen. Varoufakis liet in het verleden al weten dat Griekenland nooit had mogen toetreden tot de Europese Unie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

In januari zei Varoufakis ook nog dat het Europese reddingsplan eigenlijk helemaal geen reddingsplan was. Het was volgens hem een vicieuze cirkel en een schuldenval die de sociale economie heeft vernietigd.

Hij wil de humanitaire crisis in Griekenland tegengaan door onder meer de corruptie en vriendjespolitiek te bestrijden. Hij wil de oligarchen van het land aanpakken, die ‘venijnig de energie en economische macht van alle anderen leegzuigen’.

Tijdens de zwartste dagen van de Griekse crisis reden er meer Porsche Cayennes rond in het land dan er Grieken waren met een jaarinkomen van meer dan 50.000 euro. De Griekse stad Larissa voerde de wereldranglijst van steden aan waar per hoofd van de bevolking gemeten de meeste mensen met zo’n Duitse luxewagen rondreden.

Varoufakis moet de geldschieters gaan overtuigen dat de strenge bezuinigingen waar het land sinds 2010 onder gebukt gaat, contraproductief werken en niet te handhaven zijn.

Het linkse Syriza won de verkiezingen van afgelopen weekend. De partij had beloofd de voorwaarden van het hulppakket aan Griekenland met de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds te zullen heronderhandelen.

[Standaard]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pascal
Pascal
9 jaren geleden

Och de ene Vrijmetselaar neemt het over van de andere Vrijmetselaar. Het is allemaal geplant dus maak uw niet druk om dit geplande circus. Het is een klein kijkje in de Bilderberg agenda!

Loki
Loki
9 jaren geleden

Merkwaardige uitspraak van Yanis Varoufakis op twitter;

Yesterday Greek democracy raged against the dying of the light. Europe and the World should join us
26/01/2015

G Visser
G Visser
9 jaren geleden

Het gaat erom dat de grieken aan het ‘ontwaken’ zijn. Zij hebben de structuur van de psychopathische minds achter de EU structuur door. Bij psychopaten heb je altijd te maken met een trapsgewijze neerwaartse ontwikkeling. Alles, moet SYSTEMATISCH kapot, geketend en tot slaaf gemaakt worden. Bij een natuurlijke structuur is de ontwikkeling van een samenleving of individu trapsgewijs omhoog. We worden al duizenden jaren gemanipuleerd en geregeerd door psychopaten.

Pinokkio
Pinokkio
9 jaren geleden

Rusland gaat nieuwe gas pijpleiding aanleggen door Turkije, tot aan de Griekse grens….
Wie straks nog gas wil…zal moeten betalen aan…Griekenland…
Wie heeft nu wie onder de duim…

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x