Gezondheid

Zo kun je Alzheimer bestrijden met kurkuma

Help mee door dit met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Eén van de meest veelbelovende behandelingen voor Alzheimer staat misschien al in je keuken. Curcumine, een natuurlijk product dat in kurkuma wordt gevonden, wordt in Azië al vele eeuwen gebruikt. Uit een nieuwe studie blijkt dat curcumine gebruikt kan worden bij de behandeling van de hersenaandoening.

“Curcumine is in staat het brein binnen te gaan en bèta-amyloïde plaques te vernietigen,” zei hoofdonderzoeker Wellington Pham van de Vanderbilt-universiteit in het Journal of Alzheimer’s Disease.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

De opeenhoping van amyloïde plaques is één van de kernmerken van de ziekte van Alzheimer. Algemeen wordt aangenomen dat ze schadelijk zijn voor zenuwcellen. De plaques veroorzaken een ontstekingsreactie in het brein waarbij ons afweersysteem schade aanricht aan onze neuronen.

“Bij de behandeling van de ziekte van Alzheimer is het een uitdaging om de medicijnen langs de bloed-hersenbarrière te krijgen,” zei Pham. “Ons lichaam heeft deze barrière ontworpen om het brein te beschermen tegen giftige moleculen die neuronen kunnen beschadigen.”

Samen met Japanse onderzoekers ontwikkelde hij een molecuul dat lijkt op curcumine en met behulp van een verstuiver kan worden geïnhaleerd. Vervolgens wordt het molecuul, FMeC1 geheten, afgeleverd bij het brein. De stof kan met behulp van een MRI-scan zichtbaar worden gemaakt in de hersenen. Pham zei dat er al relatief goedkope verstuivers op de markt zijn.

[Vanderbilt]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
eNdEmiOn
eNdEmiOn
9 jaren geleden

Zoals ik het begrijp uit andere bronnen wordt FMeC1 enkel gebruikt als middel om na te gaan of deze manier van toepassen ook daadwerkelijk werkt (fluor verbinding die “oplicht” onder mri). Dit artikel laat het overkomen alsof FMeC1 ook het medicijn zou zijn.

Elise49
Elise49
9 jaren geleden

Waarom lees je nooit wat de precieze oorzaak is? Dus hoe komt het dat die plaque ontstaat? Is Alzheimer nog wel een ouderdomsziekte? Mensen krijgen het steeds vaker op jongere leeftijd dan oorspronkelijk. Ik denk namelijk dat het met chemische middelen(medicijnen/voedsel/kleding enz.) te maken heeft in combinatie dat we steeds meer stralingsapparaten gebruiken. Dan ontstaan er chemische reacties. We verzwakken(eiwit problemen) en dan pas komen schimmels enz. om de hoek kijken. Die vreten dan de hersens op. Een natuurlijk proces, want die ruimen indringers of wat er niet thuis hoort op.

Danielle
Danielle
9 jaren geleden

Beetje jammer dat het weeral in een verstuiver gepropt is terwijl al jaren het gratis recept Golden Milk op social media rond circuleert…gewoon zelf maken en werkt niet alleen voor alzheimer maar voor legio kwalen en schijnt zelfs een betere pijnstiller/ontstekingsremmer dan Ibuprofen te zijn…

1 Beker notenmelk
1 theelepel kurkuma
1 theelepel kokosolie
Mespuntje chilipoeder

Verwarmen en serveren! 😉

Back to top button
4
0
We lezen graag je reactie!x