Buitenland

Nieuwe kernreactor in Alaska en de ondergrondse piramide

Help mee door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Japanse elektronicabedrijf Toshiba wil onder de permafrost van Alaska een natriumgekoelde kernreactor gaan bouwen.

Het bedrijf is in gesprek met de burgemeester van Galena om in het overstromingsgebied van de Yukon op 30 meter onder het oppervlak een 4S Toshiba te plaatsen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De 700 inwoners van Galena zijn voor hun energie-voorziening nog afhankelijk van een diesel-aggregaat. De diesel kan alleen worden aangevoerd via de rivier die een groot deel van het jaar bevroren is.

Onzichtbaar

De natriumgekoelde kernreactor produceert 10 megawatt, ongeveer één procent van de capaciteit van een gewone elektriciteitscentrale. Een natriumgekoelde reactor kan 200 graden warmer worden dan de meeste andere reactoren.

Douglas Mutschler was in de jaren negentig onderdeel van een contraspionage-eenheid en verbaasde zich al enige tijd over een kaart van de Amerikaanse geologische dienst USGS waarop het gebied tussen de Mount McKinley en Nome in Alaska, met Galena in het midden, onzichtbaar was gemaakt.

Op een avond in november 1992 keek hij samen met 39 anderen van zijn eenheid televisie in een cafetaria in Fort Richardson toen een nieuwsprogramma voorbij kwam over de ontdekking van een groot piramidevormig bouwwerk ergens tussen Mount McKinley en Nome door geologen die de aardkorst bestudeerden na een ondergrondse kernproef in China.

Uitzending

Na de uitzending besloot Mutschler een bezoek te brengen aan de studio van Channel 13, maar hij kreeg te horen dat er nooit een uitzending was geweest over de ontdekking. Toen hij op het punt stond de studio te verlaten werd hij benaderd door een technicus die zei dat het bericht over de ondergrondse piramide in Alaska wel was uitgezonden, maar dat de studio nadien opdracht had gekregen om de beelden niet opnieuw uit te zenden.

Toen Mutschler later op zoek ging naar informatie in een archief in Fort Meade verschenen twee mannen die hem zeiden zijn zoektocht te staken.

Bron: Enenews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
biff
biff
11 jaren geleden

Hey mensen, het is 2013!!

zullen we maar eens stoppen met kernenergie?

Hugo
Hugo
11 jaren geleden

Belachelijk!Hebben de slechts 700 inwoners al nageedacht over wind en/of zonne energie?

Paulussie
Paulussie
11 jaren geleden

Lijkt me niks voor Toshiba.
Ik vind het waarschijnlijker, dat ze op deze manier nieuwe technologie gaan toepassen, stiekem.

M. Brandenburg
M. Brandenburg
11 jaren geleden

[quote name=”biff”]Hey mensen, het is 2013!!

zullen we maar eens stoppen met kernenergie?[/quote]
Ja laten we vooral dat stoppen, wat echt werkt, wat minder slachtoffers per jaar geeft dan bv windmolens, of aardgas, of kolen. Daarnaast is de vervuiling van radio-aktiviteit allang niet meer wat het was, je moet je uiteraard wel in de wetenschap verdiepen en niet in Greenpeace, die voornamelijk woorden als mogelijk, kan, misschien gebruiken, om hun vaststaande punten te brengen.

Laten we vooral vertrouwen op groene energie, die het groen doen verdwijnen ipv het laten groeien(dat doet CO2 namelijk) het enige dat CO2 laat toenemen, dit is lijkt mij al afdoende bewezen, is het groen, zelfs in het uitgelekte IPPC-rapport, blijkt dat man made global warming, de grootste leugen sinds mensenheugenis is. Echter de communisten en marxisten die eerst de vooruitgang en de vrije markt hebben willen terugdringen via de politiek, proberen het nu via de zogenoemde DUURzame weg, angst inboezemen, voor zaken die ze maar niet kunnen bewijzen en onderbouwen, op manieren die via waarnemingen al talloze malen zijn ontkracht, met het liegen en bedriegen, waarbij men onderzoek geheim houdt en niet deelt met de wetenschappelijke wereld, omdat elke keer wanneer zij dit doen hun fouten bekend worden gemaakt, om nog maar te zijgen over de frauduleuse praktijken die men erop nahoudt in hun pogingen om de wereld terug te gooien naar de donkere middeleeuwen. Alwaar men slaafs de elite moesten volgen.

Uiteraard er zijn er nog steeds die denken dat dit nu nog het geval is maar dan vervolgens op een politieke richting stemmen die erom bekend staat democratie en gelijkheid enkel gebruiken om armoe en onderdrukking te veroorzaken. Uiteraard noemen we deze keuzes sociaal en vooral eerlijker. Nee laten we stoppen met goedkope en schoonste energie. Want met opgrvaen van de resources voor deze duurzame energie wordt niemand uitgebuit, lololol!!!

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x