Homepagina » Buitenland » Nieuwe kernreactor in Alaska en de ondergrondse piramide
Nieuwe kernreactor in Alaska en de ondergrondse piramide

Nieuwe kernreactor in Alaska en de ondergrondse piramide

Het Japanse elektronicabedrijf Toshiba wil onder de permafrost van Alaska een natriumgekoelde kernreactor gaan bouwen.

Het bedrijf is in gesprek met de burgemeester van Galena om in het overstromingsgebied van de Yukon op 30 meter onder het oppervlak een 4S Toshiba te plaatsen.

De 700 inwoners van Galena zijn voor hun energie-voorziening nog afhankelijk van een diesel-aggregaat. De diesel kan alleen worden aangevoerd via de rivier die een groot deel van het jaar bevroren is.

Onzichtbaar

De natriumgekoelde kernreactor produceert 10 megawatt, ongeveer één procent van de capaciteit van een gewone elektriciteitscentrale. Een natriumgekoelde reactor kan 200 graden warmer worden dan de meeste andere reactoren.

Douglas Mutschler was in de jaren negentig onderdeel van een contraspionage-eenheid en verbaasde zich al enige tijd over een kaart van de Amerikaanse geologische dienst USGS waarop het gebied tussen de Mount McKinley en Nome in Alaska, met Galena in het midden, onzichtbaar was gemaakt.

Op een avond in november 1992 keek hij samen met 39 anderen van zijn eenheid televisie in een cafetaria in Fort Richardson toen een nieuwsprogramma voorbij kwam over de ontdekking van een groot piramidevormig bouwwerk ergens tussen Mount McKinley en Nome door geologen die de aardkorst bestudeerden na een ondergrondse kernproef in China.

Uitzending

Na de uitzending besloot Mutschler een bezoek te brengen aan de studio van Channel 13, maar hij kreeg te horen dat er nooit een uitzending was geweest over de ontdekking. Toen hij op het punt stond de studio te verlaten werd hij benaderd door een technicus die zei dat het bericht over de ondergrondse piramide in Alaska wel was uitgezonden, maar dat de studio nadien opdracht had gekregen om de beelden niet opnieuw uit te zenden.

Toen Mutschler later op zoek ging naar informatie in een archief in Fort Meade verschenen twee mannen die hem zeiden zijn zoektocht te staken.

Bron: Enenews.com

Gerelateerd:

 Vond je dit goed? Deel het dan met je vrienden op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

8 reacties

 1. [quote name=”biff”]Hey mensen, het is 2013!!

  zullen we maar eens stoppen met kernenergie?[/quote]
  Ja laten we vooral dat stoppen, wat echt werkt, wat minder slachtoffers per jaar geeft dan bv windmolens, of aardgas, of kolen. Daarnaast is de vervuiling van radio-aktiviteit allang niet meer wat het was, je moet je uiteraard wel in de wetenschap verdiepen en niet in Greenpeace, die voornamelijk woorden als mogelijk, kan, misschien gebruiken, om hun vaststaande punten te brengen.

  Laten we vooral vertrouwen op groene energie, die het groen doen verdwijnen ipv het laten groeien(dat doet CO2 namelijk) het enige dat CO2 laat toenemen, dit is lijkt mij al afdoende bewezen, is het groen, zelfs in het uitgelekte IPPC-rapport, blijkt dat man made global warming, de grootste leugen sinds mensenheugenis is. Echter de communisten en marxisten die eerst de vooruitgang en de vrije markt hebben willen terugdringen via de politiek, proberen het nu via de zogenoemde DUURzame weg, angst inboezemen, voor zaken die ze maar niet kunnen bewijzen en onderbouwen, op manieren die via waarnemingen al talloze malen zijn ontkracht, met het liegen en bedriegen, waarbij men onderzoek geheim houdt en niet deelt met de wetenschappelijke wereld, omdat elke keer wanneer zij dit doen hun fouten bekend worden gemaakt, om nog maar te zijgen over de frauduleuse praktijken die men erop nahoudt in hun pogingen om de wereld terug te gooien naar de donkere middeleeuwen. Alwaar men slaafs de elite moesten volgen.

  Uiteraard er zijn er nog steeds die denken dat dit nu nog het geval is maar dan vervolgens op een politieke richting stemmen die erom bekend staat democratie en gelijkheid enkel gebruiken om armoe en onderdrukking te veroorzaken. Uiteraard noemen we deze keuzes sociaal en vooral eerlijker. Nee laten we stoppen met goedkope en schoonste energie. Want met opgrvaen van de resources voor deze duurzame energie wordt niemand uitgebuit, lololol!!!

  1 likes
 2. Hey mensen, het is 2013!!

  zullen we maar eens stoppen met kernenergie?

  0 likes
 3. Belachelijk!Hebben de slechts 700 inwoners al nageedacht over wind en/of zonne energie?

  0 likes
 4. Lijkt me niks voor Toshiba.
  Ik vind het waarschijnlijker, dat ze op deze manier nieuwe technologie gaan toepassen, stiekem.

  0 likes
 5. Ja, laten we vooral doorgaan met kernenergie, het is zo lekker goedkoop en enorm schoon en je komt er nooit weer vanaf, wie wil dat nou niet, het ruimt ook zo lekker schoon op, een klein probleempje en je bent zo van een hoop mensen af en als ze het overleven dan krijgen ze later kanker waar je weer veel aan kunt verdienen.
  Ja toch brandenburg, mensen die het beste met deze planeet voor hebben zijn de grootste schurken, want die houden het grote geld verdienen tegen.

  0 likes
 6. Als dat dan toch zo nodig op kernenergie moet, waarom dan niet een thorium-reactor??
  Zie nog eens: https://www.ninefornews.nl/innovatie/nucleaire-industrie-negeert-thorium-als-schoon-alternatief.html

  Zie ook nog onder ‘gerelateerd’.

  Maar van mij had de wereld mogen vergaan met al die schimmel-wezens. (afgezien van een paar echte mensen)

  Nog een goed 2013 toegewenst, overigens…

  0 likes
 7. [quote name=”kengai”]Ja, laten we vooral doorgaan met kernenergie, het is zo lekker goedkoop en enorm schoon en je komt er nooit weer vanaf, wie wil dat nou niet, het ruimt ook zo lekker schoon op, een klein probleempje en je bent zo van een hoop mensen af en als ze het overleven dan krijgen ze later kanker waar je weer veel aan kunt verdienen.
  Ja toch brandenburg, mensen die het beste met deze planeet voor hebben zijn de grootste schurken, want die houden het grote geld verdienen tegen.[/quote]
  Dit is exact dat wat ik bedoelde, verdiep je in de wetenschap en niet in Greenpeace(de enige oprichter die daar wetenschappelijk was onderlegt is uit Greenpeace gestapt, omdat ze zaken niet wetenschappelijk benaderen maar vanuit ideologie), U doet exact dat wat ik vroeg niet te doen. Vanuit dat oogpunt kan ik u dus ook niet kwalijk nemen.

  Frankrijk op dit moment verrijkt zelfs 97% van het afval, waar we volgens u niet meer vanaf komen. En dit afval komt al vanaf de laatste generatie kerncenfval trales waar dat afval nog maar ene paar honderd jaar radioactief is. Verdiep je er vooral niet en blijf vooral achter de groene miliue terroisten aanhollen die ons terug willen zetten in de donkere middeleeuwen, met een levensverwachting van 40 jaar!

  0 likes
 8. [quote name=”Red Skywalker”]Als dat dan toch zo nodig op kernenergie moet, waarom dan niet een thorium-reactor??
  Zie nog eens: https://www.ninefornews.nl/innovatie/nucleaire-industrie-negeert-thorium-als-schoon-alternatief.html

  Zie ook nog onder ‘gerelateerd’.

  Maar van mij had de wereld mogen vergaan met al die schimmel-wezens. (afgezien van een paar echte mensen)

  Nog een goed 2013 toegewenst, overigens…[/quote]

  Thorium wordt al ontwikkeld, zoals men ook bezig is fusie echt te ontwikkelen, echter beide zijn nog niet levensvatbaar. Wat inhoudt dat ze simpelweg nog niet werken. Het mooie van Thorium is dat je radioaktief afval ermee kan vermengen in de verbranding, wat het nog eens verder afbreekt, waardoor de halveertijd kan verwaarlozen, echter dan moet je wel investeren in technoogie die werkt en niet je miljarden verspillen aan windmolens en nu nog inefficiente zonnepanelen. De miljarden verspild aan uitontwikkelde windmolens die meer en meer nadelen hebben en minder en minder energie produceren, zou zeer welkom zijn in onderzoek naar echt duurzame energie.

  Trouwens, ben zelf woonachtig in Brazilie, heb de laatste generatie zonnepanelen op mijn dak, maar ik weet nu al dat ik ze nooit ga terugverdienen. Het zou een misdrijf moeten zijn, dat je producten als deze mag verkopen, zonder dat de de beloofde capaciteit in verste verte wordt waargemaakt. Maar dit is voor groen geobsedeerde mensen totaal niet balangrijk, zoalng geld kan worden afgenomen van die ander om de eigen hobbies te bekostigen is alles ok! Ja toch Kengai??

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

coronavaccin

Vrijwilliger die coronavaccin testte: ‘Nog nooit zo ziek geweest’

Ian Haydon mocht op televisie vertellen over ...

media

Media zijn onderdeel van probleem in de coronacrisis: ‘Dit is massapsychose’

Wat je ook van hem vindt, Jort ...