Binnenland

De implosie van de VVD: achterban komt massaal in opstand

Help door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

Een lange lijst VVD-politici tekent brandbrieven waarin zij de VVD en premier Rutte oproepen te stoppen met de gedwongen opvang van asielzoekers in gemeenten. Ook zijn ze kritisch over de stikstofplannen.

“Het gebeurt tegen de wil van het democratisch gekozen bestuur van de gemeente en gaat daarmee een principiële grens over,” schrijven boze VVD’ers in een brandbrief aan fractievoorzitter Sophie Hermans en Kamerlid Ruben Brekelmans.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Teun Heldens, VVD-fractievoorzitter in Peel en Maas, vindt dat er slecht onderhandeld is en te veel aan D66 is gegeven. “Als D66 niet bereid is ons tegemoet te komen, moet de VVD-fractie maar de stekker uit dit kabinet trekken,” zei hij.

Overstelpt

“Ga niet dreigen met dwang. Het is ons in het verkeerde keelgat geschoten dat het kabinet op deze manier de lokale autonomie om zeep wil helpen,” zei Heldens, die het initiatief nam voor een brandbrief.

Heldens werd vervolgens ‘overstelpt door verontwaardigde berichten’ van VVD’ers uit het hele land.

Rutte en Kaag moeten weg

“De VVD is hetzelfde als D66. Alles waar Sigrid Kaag voor pleit, wordt uitgevoerd door premier Rutte en zijn kabinet. Het asielbeleid van deze linkse partijen zorgt ervoor dat Nederland dichtslibt met alle gevolgen van dien. Rutte en Kaag moeten weg,” schrijft BVNL, de partij van Kamerlid Wybren van Haga, in een reactie.

“Zoals ik al een jaar zeg: de implosie van de VVD is een feit. En dat heeft Rutte volledig aan zichzelf te wijten,” stelt BVNL-bestuurder Hans van Tellingen.

De burger weert zich

Journalist Joost Niemoller zegt: “Kaag stond te dansen op tafel. Steeds meer Nederlanders beginnen nu te begrijpen waarom. En als ze het zelf nog niet begrijpen, dan begrijpt hun bankrekening dat wel.”

“De burger weert zich. Boeren tegen het stikstofbeleid, burgers tegen opgedrongen asielbeleid. CDA en VVD onderschatten dit verzet. JA21 bepleit een asielstop als uitweg,” aldus Kamerlid Derk Jan Eppink.

Columnist Marianne Zwagerman twittert: “De implosie van de VVD.”

4.9 163 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

175 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Bye bye Rutte en Kaag, time to build back better!

co van der vliet
co van der vliet
1 jaar geleden

Oprutte

Gijs
Gijs
1 jaar geleden

Kom in opstand!!!!!

Joop
Joop
1 jaar geleden

Ik schaam me de laatste jaren dat ik ooit VVD gestemd heb.

Ik hoop dat veel mensen zich schamen en de VVD, samen met de D66, CDA en CU regeringsterroristen als partijen zchzelf opheffen. In Groen Links en de PvdA heb ik ook geen vertrouwen. De overige partijen zijn zonder uitzondering beter op de George Soros partij Volt na dan maar dat is geen partij maar een gesubsidieerde belangengroep tegen de burger.

Back to top button
175
0
We lezen graag je reactie!x