Spiritueel

Hersenchirurg vertelt over zijn bijna-doodervaring. Dit is wat hij meemaakte in het hiernamaals

Help ons door dit met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Niemand weet wat er precies gebeurt als je sterft. Sommige mensen claimen echter een glimp te hebben opgevangen van het hiernamaals.

Eén van hen is dr. Eben Alexander, een hersenchirurg die in 2008 een week in coma lag. Hij vertelt wat hij daar heeft meegemaakt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

In een boek dat hij eerder dit jaar publiceerde schrijft hij: “Ik lag een week in coma en leed aan een vorm van meningo-encefalitis – een hersenaandoening – die zo ernstig was dat er een kans van twee procent was dat ik het zou overleven.”

Cirkelvormige entiteit

“Na een week vertelden artsen mijn gezin dat het tijd was om me te laten sterven,” vervolgde hij.

De 63-jarige Alexander zag terwijl hij in coma lag een ‘licht dat langzaam omlaag kwam’. “Het was een cirkelvormige entiteit waar hemelse muziek uit kwam,” zei hij.

“In het licht vormde zich een opening, waar ik doorheen ging,” aldus de arts. “Ik kwam terecht in een groene, vruchtbare vallei, waar watervallen uitkwamen in kristallen poelen.”

Overweldigend

“Er waren witte en roze wolken,” legde hij uit. “Daarachter een blauwe lucht met bomen, velden, dieren en mensen.”

Alexander zag water dat in rivieren stroomde of omlaag kwam als regen. Boven het water, waarin vissen zwommen, hing mist.

De arts stelt dat er steeds meer bewijs komt voor het hiernamaals. “Het bewijs voor bijna-doodervaringen is overweldigend,” zei hij. “Maar er is bijna geen bewijs waaruit blijkt hoe ze ontstaan.”

[Daily Mail]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

38 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rikk
Rikk
6 jaren geleden

Daar is onze Dr Alexander weer met zijn vruchtbare fantasieën. De kracht zit in de herhaling, zoal bij vele onderwerpen…, zullen we maar zeggen?

Maarten V
Maarten V
6 jaren geleden

Hallucinaties wegens gebrek aan zuurstof, heet dit ook wel eens. En naar gelang je gemoedstoestand en de persoon die je bent (de culturele achtergrond etc…) zal op dat moment die hallucinaties hemels of hels zijn… Een van de “neveneffecten” van hallucinaties is dat ze als echt worden aangevoeld doordat ons bewustzijn op dat moment van zuurstofnood geen onderscheid meer kan maken tussen illusie en realiteit (er is geen “Zelf”).

Mijn enige ervaring is een dagje bewusteloosheid door een fietsongeval.
En voor mij was en is nog steeds dat ene stukje “dag” volledig verdwenen. Het enige wat ik herinner is ik stap mijn de fiets en ik wordt de volgende dag wakker in een ziekenhuisbed, wat daar tussen gebeurde (het ongeval, de getuigen, de ziekenwagen, de operatie, etc…) is als een stukje film dat uit gesneden is.

Nu ja. Het is vast ook niet te vergelijken met bijna-dood zijn. Dus neen. Ik heb een bijna-doodservaring nooit meegemaakt. Maar ik vind de wetenschappelijke uitleg veeleer plausibel dan de spirituele uitleg daaromtrent. Natuurlijk vinden mensen er troost in dat er een hiernamaals is. Dat is zeker een mooi gegeven. Dus waarom ook niet?

jeff
jeff
6 jaren geleden

ik zou me eerder zorgen maken om het feit dat de wetenschap het wel kan verklaren; dan kunnen ze dat op den duur wellicht beïnvloeden. sommige zaken, moet je van afblijven en laten gaan zoals het gaat.

salvar
salvar
6 jaren geleden

volgens mij heb je een bde als het echt kritiek wordt en als bewusteloos bent wil niet zeggen dat je lichaam in een kritieke fase verkeerd en zal alles zwart blijven.

Back to top button
38
0
We lezen graag je reactie!x