Homepagina » Binnenland » Nieuwe peperdure Audi Femke Halsema slurpt meer energie dan 9 huishoudens: ‘Asociaal!’
femke halsema
Foto: Jos van Zetten CC BY 2.0

Nieuwe peperdure Audi Femke Halsema slurpt meer energie dan 9 huishoudens: ‘Asociaal!’

Burgemeester Femke Halsema (GroenLinks) van het inclusieve en diverse Amsterdam en haar wethouders hebben zichzelf getrakteerd op nieuwe elektrische dienstauto’s. Ze gaan voor de luxe Audi e-Tron 55 Quattro, een volledig elektrisch aangedreven SUV die ruim 80.000 euro per stuk kost.

Onder het stadhuis bouwt de gemeente in de garage snellaadpalen om de wagens op te laden.

Halsema en haar medebestuurders maken momenteel nog gebruik van vijf hybride BMW’s en een Tesla S.

Asociaal!

De Tesla S staat bijna altijd stil: “De auto is nogal laag, wat het in- en uitstappen bemoeilijkt.”

Het bericht leidde tot verontwaardigde reacties.

Het Zeelandse FvD-Statenlid Martin Bos schoot op Twitter uit zijn slof: “De gewone man betaalt zich blauw aan de pomp en mag fijnstoftoeslag ophoesten, en Femke Halsema en haar kartelvriendjes laten zich, op onze kosten, rondrijden in peperdure Audi’s. Die auto slurpt meer energie dan 9 huishoudens. Asociaal!”

Eerder noemde oud-minister Ronald Plasterk bezitters van elektrische auto’s ‘enorme asocialen’ omdat ze zoveel stroom verbruiken.Vind je deze info leuk? Deel het dan met je vrienden op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

20 reacties

 1. Amsterdam heeft één groot probleem: stemgerechtigde studenten. Studenten stemmen in grote getale vanuit een ideologie maar schieten daarmee realistisch gezien in hun eigen voet, al zal dat pas later blijken als ze een huis willen huren dan wel kopen en een gezin willen stichten en een echte baan willen ipv eoa flex shit.

  Het amsterdamse bestuur is letterlijk knettergek, het woord hallucinant beschrijft wellicht het beste wat de gemeenteraad zoal laat passeren. Werkend rechts, dat een groot deel van de gemeentebelastingen ophoest, zal hierdoor met iedere verfkiezing in de minderheid zijn en zo kan de linkse waanzin in Amsterdam blijven regeren.

  Wij zelf zijn midden 50’ers met eigen zaak en gaan die echt niet van de hand doen voor de laatste 10 jaar tot ons pensioen. Dat wordt dus nog 10 jaar de waanzin verbijten en dan de boel verkopen om zsm te verkassen.

  En let wel, ik ben een linkse rakker! Wat links tegenwoordig echter voor moet stellen, tart alle voorstellingsvermogen.

  30 likes
 2. in de ogen van plebs zijn wij maar vee, dus nog geen eens burger.
  het is dat ze ons nog nodig hebben en de nadruk op nodig anders waren we allang afgeschoten.

  het kan ze geen donder schelen wat wij ervan denken.

  18 likes
 3. Als we nu allemaal, in Amsterdam doen wat femke doet kopen we ook zo een elektriche toet dan komt het zeker weer goed dan trekken we gewoon alle stroom bij metro en tram vandaan dan kunnen die stil blijven staan.

  17 likes
 4. Meest walgelijke vrouw op Aarde…

  16 likes
  • Er lopen nog wel paar van dat soort walgelijke vrouwen rond. Sorry, lopen zal wel rijden moeten zijn….
   Gelukkig zijn er ook vrouwen zoals Annabel.

   6 likes
 5. Bas van Stapelberg

  Ja en als iemand van de pers er naar vraagt dan begint ze te janken en te piepen en mag de journalist niet meer vragen stellen aan Hoogneid Halsema.

  14 likes
  • @Bas. Laten we hopen dat die auto’s vlam vatten, zoals we dat in een eerder bericht zagen. Dan is het aan de overkant ineens een stuk groener dan bij Groenslinks. Ik zou me echt een deuk lachen als al die groene malloten hun auto zien branden aan de laadpaal. Alleen harde lessen bieden hier uitkomst aan dat hele schofterige beleid.

   6 likes
 6. Wellicht is het een idee om dagelijks een artikel te plaatsen waarin alleen oplossingen als commentaar gegeven mogen worden. Dus niet alleen kritiek spuien, op de man spelen, mensen afbreken maar denken in oplossingen.

  13 likes
  • Jij vindt dat het Amsterdamse gemeentebestuur goed bezig is, en jij vindt kritiek daarop hetzelfde als op de man spelen en afbreken?

   Er zijn genoeg gezonde ideeen die in de raad de revue passeren maar die worden gevoegelijk weggewoven, vooral als het idee van bijv een FvD komt.

   Juist dan wordt er op de man cq op de partij gespeeld. Dus aub niet hier de genuanceerde democraat uithangen als het over communistisch dictatoriaal Amsterdam gaat.

   19 likes
   • Inderdaad peter.

    Het demoniseren komt van Links en is zelfs aangevuld met een Links Cordon Sanitair.
    ‘O ja’, weet je dat de kogel die Fortuyn het leven koste, ook van Links kwam.

    7 likes
  • en daar doe jij dan ook aan mee?

   fff

   7 likes
  • Sterk sta je als je gelooft in je eigen oplossingen en niet uitsluitend bezig bent de rest tot het bot af te breken met vaak ook nonsense berichten. Het wordt er inhoudelijk niet beter op.

   5 likes
 7. Amsterdammers: gefeliciteerd met zo’n bestuur!!!!

  11 likes
 8. Walgelijk!!!

  7 likes
 9. Daar waar links het altijd heeft over onnodig vervuilen, onnodig veel energie gebruiken, onnodige verkwisting van alles en nog wat, daar voeren zij, die het hardst schreeuwen de boventoon. @Peter schetst in zijn reacties hierboven inderdaad een goed beeld van de situatie in Amsterdam, ze zijn letterlijk knettergek geworden, en dat speelt al heel lang.

  4 likes
 10. Weet je hoe ze ons noemen? De ratten die alles mogen betalen. Voor hen is er niets aan de hand het is enkel voor de ratten lees belastingbetaler.

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

halsema

‘Halsema zet links boven de wet en dat is corrupt. Ze moet aftreden’

In Amsterdam waren vandaag duizenden mensen op ...

elektrische auto

Elektrische auto vervuilender dan groene diesel. Dit zijn de verschillen

Moderne auto’s die op hernieuwbare diesel rijden, ...