Binnenland

Nieuwe peperdure Audi Femke Halsema slurpt meer energie dan 9 huishoudens: ‘Asociaal!’

Help door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Burgemeester Femke Halsema (GroenLinks) van het inclusieve en diverse Amsterdam en haar wethouders hebben zichzelf getrakteerd op nieuwe elektrische dienstauto’s. Ze gaan voor de luxe Audi e-Tron 55 Quattro, een volledig elektrisch aangedreven SUV die ruim 80.000 euro per stuk kost.

Onder het stadhuis bouwt de gemeente in de garage snellaadpalen om de wagens op te laden.

Halsema en haar medebestuurders maken momenteel nog gebruik van vijf hybride BMW’s en een Tesla S.

Asociaal!

De Tesla S staat bijna altijd stil: “De auto is nogal laag, wat het in- en uitstappen bemoeilijkt.”

Het bericht leidde tot verontwaardigde reacties.

Het Zeelandse FvD-Statenlid Martin Bos schoot op Twitter uit zijn slof: “De gewone man betaalt zich blauw aan de pomp en mag fijnstoftoeslag ophoesten, en Femke Halsema en haar kartelvriendjes laten zich, op onze kosten, rondrijden in peperdure Audi’s. Die auto slurpt meer energie dan 9 huishoudens. Asociaal!”

Eerder noemde oud-minister Ronald Plasterk bezitters van elektrische auto’s ‘enorme asocialen’ omdat ze zoveel stroom verbruiken.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
kuus
kuus
2 jaren geleden

Als we nu allemaal, in Amsterdam doen wat femke doet kopen we ook zo een elektriche toet dan komt het zeker weer goed dan trekken we gewoon alle stroom bij metro en tram vandaan dan kunnen die stil blijven staan.

René
René
2 jaren geleden

Wellicht is het een idee om dagelijks een artikel te plaatsen waarin alleen oplossingen als commentaar gegeven mogen worden. Dus niet alleen kritiek spuien, op de man spelen, mensen afbreken maar denken in oplossingen.

peter
peter
2 jaren geleden

Amsterdam heeft één groot probleem: stemgerechtigde studenten. Studenten stemmen in grote getale vanuit een ideologie maar schieten daarmee realistisch gezien in hun eigen voet, al zal dat pas later blijken als ze een huis willen huren dan wel kopen en een gezin willen stichten en een echte baan willen ipv eoa flex shit.

Het amsterdamse bestuur is letterlijk knettergek, het woord hallucinant beschrijft wellicht het beste wat de gemeenteraad zoal laat passeren. Werkend rechts, dat een groot deel van de gemeentebelastingen ophoest, zal hierdoor met iedere verfkiezing in de minderheid zijn en zo kan de linkse waanzin in Amsterdam blijven regeren.

Wij zelf zijn midden 50’ers met eigen zaak en gaan die echt niet van de hand doen voor de laatste 10 jaar tot ons pensioen. Dat wordt dus nog 10 jaar de waanzin verbijten en dan de boel verkopen om zsm te verkassen.

En let wel, ik ben een linkse rakker! Wat links tegenwoordig echter voor moet stellen, tart alle voorstellingsvermogen.

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
2 jaren geleden

Ja en als iemand van de pers er naar vraagt dan begint ze te janken en te piepen en mag de journalist niet meer vragen stellen aan Hoogneid Halsema.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

20
0
We lezen graag je reactie!x