Binnenland

Nieuwe peperdure Audi Femke Halsema slurpt meer energie dan 9 huishoudens: ‘Asociaal!’

Help door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Burgemeester Femke Halsema (GroenLinks) van het inclusieve en diverse Amsterdam en haar wethouders hebben zichzelf getrakteerd op nieuwe elektrische dienstauto’s. Ze gaan voor de luxe Audi e-Tron 55 Quattro, een volledig elektrisch aangedreven SUV die ruim 80.000 euro per stuk kost.

Onder het stadhuis bouwt de gemeente in de garage snellaadpalen om de wagens op te laden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Halsema en haar medebestuurders maken momenteel nog gebruik van vijf hybride BMW’s en een Tesla S.

Asociaal!

De Tesla S staat bijna altijd stil: “De auto is nogal laag, wat het in- en uitstappen bemoeilijkt.”

Het bericht leidde tot verontwaardigde reacties.

Het Zeelandse FvD-Statenlid Martin Bos schoot op Twitter uit zijn slof: “De gewone man betaalt zich blauw aan de pomp en mag fijnstoftoeslag ophoesten, en Femke Halsema en haar kartelvriendjes laten zich, op onze kosten, rondrijden in peperdure Audi’s. Die auto slurpt meer energie dan 9 huishoudens. Asociaal!”

Eerder noemde oud-minister Ronald Plasterk bezitters van elektrische auto’s ‘enorme asocialen’ omdat ze zoveel stroom verbruiken.

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
kuus
kuus
4 jaren geleden

Als we nu allemaal, in Amsterdam doen wat femke doet kopen we ook zo een elektriche toet dan komt het zeker weer goed dan trekken we gewoon alle stroom bij metro en tram vandaan dan kunnen die stil blijven staan.

René
René
4 jaren geleden

Wellicht is het een idee om dagelijks een artikel te plaatsen waarin alleen oplossingen als commentaar gegeven mogen worden. Dus niet alleen kritiek spuien, op de man spelen, mensen afbreken maar denken in oplossingen.

peter
peter
4 jaren geleden

Amsterdam heeft één groot probleem: stemgerechtigde studenten. Studenten stemmen in grote getale vanuit een ideologie maar schieten daarmee realistisch gezien in hun eigen voet, al zal dat pas later blijken als ze een huis willen huren dan wel kopen en een gezin willen stichten en een echte baan willen ipv eoa flex shit.

Het amsterdamse bestuur is letterlijk knettergek, het woord hallucinant beschrijft wellicht het beste wat de gemeenteraad zoal laat passeren. Werkend rechts, dat een groot deel van de gemeentebelastingen ophoest, zal hierdoor met iedere verfkiezing in de minderheid zijn en zo kan de linkse waanzin in Amsterdam blijven regeren.

Wij zelf zijn midden 50’ers met eigen zaak en gaan die echt niet van de hand doen voor de laatste 10 jaar tot ons pensioen. Dat wordt dus nog 10 jaar de waanzin verbijten en dan de boel verkopen om zsm te verkassen.

En let wel, ik ben een linkse rakker! Wat links tegenwoordig echter voor moet stellen, tart alle voorstellingsvermogen.

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
4 jaren geleden

Ja en als iemand van de pers er naar vraagt dan begint ze te janken en te piepen en mag de journalist niet meer vragen stellen aan Hoogneid Halsema.

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x