Homepagina » Gezondheid » Kan kurkuma ziektes voorkomen en genezen?
Kan kurkuma ziektes voorkomen en genezen?

Kan kurkuma ziektes voorkomen en genezen?

Wetenschappers van over de hele wereld doen onderzoek naar de heilzame werking van kurkuma, een specerij die bij menig Nederlander in de keuken staat. In India en China wordt kurkuma al lange tijd gebruikt tegen buik- en leverproblemen en als ontsmettingsmiddel.

Niemand weet 100 procent zeker wat het actieve bestanddeel van kurkuma is, maar de meeste wetenschappers denken dat het curcumine is. Uit recente studies is gebleken dat curcumine bij ratten helpt bij de behandeling van leverziekte en in sommige gevallen leverschade ongedaan kan maken.

Curcumine helpt daarnaast bij de preventie en behandeling van de ziekte van Alzheimer. Wetenschappers van de Universiteit van Californië in Los Angeles onderzoeken hoe goed curcumine helpt bij het voorkomen van Alzheimer. Het stofje helpt daarnaast tegen depressie.

Bij ratten helpt curcumine kanker voorkomen en bestrijden, met name darmkanker. Als curcumine wordt gecombineerd met een stof in olijfolie kan het bovendien artritis tegengaan.

Het meeste onderzoek is gedaan met proefdieren en grotere hoeveelheden curcumine dan je normaal gesproken binnenkrijgt via voeding. Curcumine kan schadelijke effecten hebben als je er te veel van neemt en daarnaast kan het je metabolisme verstoren, waardoor bijwerkingen kunnen optreden. Zeer hoge doses curcumine kunnen de kans op longkanker verhogen.

Niemand weet precies wat een ‘te hoge dosis’ curcumine is. Je kunt er in ieder geval niet omheen dat darmkanker en Alzheimer in India opvallend weinig voorkomen. Het is alleen nog moeilijk te zeggen of dit te maken heeft met dieet, erfelijke eigenschappen, leefstijl of een combinatie van factoren.

[Scientific American]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Kan kurkuma ziektes voorkomen en genezen?
6 jaren geleden

[…] post was originally published on this […]

jenne
jenne
6 jaren geleden

Oud worden, en gezond zijn, en blijven, heeft alles temaken met, leef omgeving, voedsel en drinken, en leef ritme.
De bewijzen zijn er ten over, in India, weinig kanker en ook weinig dementie, zo dus zij doen het goed en wij niet ?, tot nog toe.
Wij zijn ongeveer 1 jaar bezig, anders te eten, eigen teelt of goeie BIO, weinig of geen vlees of vis.
Door waar wij wonen eten wij de oud franse keuken van de midi, mix met middenlandse zee
voedsel, heerlijk ligt voedsel, meer energie, beter slapen, we drinken elke dag volle melk bij de lunch, en wijn bij de avond maaltijd, en gebruiken veel kruiden, verse of gedroogde kruiden.
Ik klop het even af, het is nog allemaal gezond, mijn familie.
Het enigste waar je weinig aan kunt doen, is de lucht die je in ademd, mijn kleindochter woond in Paris, en daar wordt de lucht steeds slechter, kost je 10 jaar van je leven of meer.
Maar je kunt zelf heel veel voor je gezondheid doen, instaleer een groente/fruit pers, sap van groentes en fruit kunnen kanker genezen, zoek het maar op, en goed voor je gezondheid zorgen is ook goed voor je moraal !!!

Sunshine
Sunshine
6 jaren geleden

Kurkuma is geen wondermiddel. Gezond zijn hangt af van veel aspecten. Hoe dichter bij de natuur, hoe gezonder. En kijk om je heen. We zijn verder van de natuur verwijderd dan ooit.
We leven in een onnatuurlijk ritme, eten onnatuurlijk voedsel, stellen ons bloot aan onnatuurlijke stralingsbronnen en in een zee van toxische onnatuurlijke stoffen.

Dus nee Kurkuma kan geen ziektes voorkomen en genezen. Je zult het breder moeten aanpakken. Dat betekent echter dat we een aantal dingen moeten herzien, pijnlijke beslissingen moeten maken en het systeem anders moeten inrichten maar zolang geld en economie als het belangrijkste op deze aardbol wordt gezien gaat dat niet gebeuren.

We zijn liever materialistisch rijk en geestelijk arm dan geestelijk rijk en materialistisch arm.

trackback
BOINNK!!! | Eindtijdberichten en andere nieuws-items, verzameld door: Arie Goedhart
6 jaren geleden
x

Check Also

patholoog

Patholoog laat zien wat de prik met het brein en andere organen van ingeënten doet

Ryan Cole, een dermatopatholoog uit Idaho, gaf ...

corona

Immunoloog slaat alarm: coronavaccins veroorzaken symptomen van parkinson

De Amerikaanse medicijnwaakhond FDA waarschuwde onlangs voor ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

10
0
We lezen graag je reactie!x