Gezondheid

Kan kurkuma ziektes voorkomen en genezen?

Help anderen door deze informatie met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wetenschappers van over de hele wereld doen onderzoek naar de heilzame werking van kurkuma, een specerij die bij menig Nederlander in de keuken staat. In India en China wordt kurkuma al lange tijd gebruikt tegen buik- en leverproblemen en als ontsmettingsmiddel.

Niemand weet 100 procent zeker wat het actieve bestanddeel van kurkuma is, maar de meeste wetenschappers denken dat het curcumine is. Uit recente studies is gebleken dat curcumine bij ratten helpt bij de behandeling van leverziekte en in sommige gevallen leverschade ongedaan kan maken.

Curcumine helpt daarnaast bij de preventie en behandeling van de ziekte van Alzheimer. Wetenschappers van de Universiteit van Californië in Los Angeles onderzoeken hoe goed curcumine helpt bij het voorkomen van Alzheimer. Het stofje helpt daarnaast tegen depressie.

Bij ratten helpt curcumine kanker voorkomen en bestrijden, met name darmkanker. Als curcumine wordt gecombineerd met een stof in olijfolie kan het bovendien artritis tegengaan.

Het meeste onderzoek is gedaan met proefdieren en grotere hoeveelheden curcumine dan je normaal gesproken binnenkrijgt via voeding. Curcumine kan schadelijke effecten hebben als je er te veel van neemt en daarnaast kan het je metabolisme verstoren, waardoor bijwerkingen kunnen optreden. Zeer hoge doses curcumine kunnen de kans op longkanker verhogen.

Niemand weet precies wat een ‘te hoge dosis’ curcumine is. Je kunt er in ieder geval niet omheen dat darmkanker en Alzheimer in India opvallend weinig voorkomen. Het is alleen nog moeilijk te zeggen of dit te maken heeft met dieet, erfelijke eigenschappen, leefstijl of een combinatie van factoren.

[Scientific American]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Kan kurkuma ziektes voorkomen en genezen?
7 jaren geleden

[…] post was originally published on this […]

jenne
jenne
7 jaren geleden

Oud worden, en gezond zijn, en blijven, heeft alles temaken met, leef omgeving, voedsel en drinken, en leef ritme.
De bewijzen zijn er ten over, in India, weinig kanker en ook weinig dementie, zo dus zij doen het goed en wij niet ?, tot nog toe.
Wij zijn ongeveer 1 jaar bezig, anders te eten, eigen teelt of goeie BIO, weinig of geen vlees of vis.
Door waar wij wonen eten wij de oud franse keuken van de midi, mix met middenlandse zee
voedsel, heerlijk ligt voedsel, meer energie, beter slapen, we drinken elke dag volle melk bij de lunch, en wijn bij de avond maaltijd, en gebruiken veel kruiden, verse of gedroogde kruiden.
Ik klop het even af, het is nog allemaal gezond, mijn familie.
Het enigste waar je weinig aan kunt doen, is de lucht die je in ademd, mijn kleindochter woond in Paris, en daar wordt de lucht steeds slechter, kost je 10 jaar van je leven of meer.
Maar je kunt zelf heel veel voor je gezondheid doen, instaleer een groente/fruit pers, sap van groentes en fruit kunnen kanker genezen, zoek het maar op, en goed voor je gezondheid zorgen is ook goed voor je moraal !!!

Sunshine
Sunshine
7 jaren geleden

Kurkuma is geen wondermiddel. Gezond zijn hangt af van veel aspecten. Hoe dichter bij de natuur, hoe gezonder. En kijk om je heen. We zijn verder van de natuur verwijderd dan ooit.
We leven in een onnatuurlijk ritme, eten onnatuurlijk voedsel, stellen ons bloot aan onnatuurlijke stralingsbronnen en in een zee van toxische onnatuurlijke stoffen.

Dus nee Kurkuma kan geen ziektes voorkomen en genezen. Je zult het breder moeten aanpakken. Dat betekent echter dat we een aantal dingen moeten herzien, pijnlijke beslissingen moeten maken en het systeem anders moeten inrichten maar zolang geld en economie als het belangrijkste op deze aardbol wordt gezien gaat dat niet gebeuren.

We zijn liever materialistisch rijk en geestelijk arm dan geestelijk rijk en materialistisch arm.

trackback
BOINNK!!! | Eindtijdberichten en andere nieuws-items, verzameld door: Arie Goedhart
7 jaren geleden
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

10
0
We lezen graag je reactie!x