Homepagina » Innovatie » Deze nieuwe uitvinding verwarmt je huis zonder gas. Te mooi om waar te zijn of kan heel Nederland van het gas af?
Deze nieuwe uitvinding verwarmt je huis zonder gas. Te mooi om waar te zijn of kan heel Nederland van het gas af?

Deze nieuwe uitvinding verwarmt je huis zonder gas. Te mooi om waar te zijn of kan heel Nederland van het gas af?

Uitvinder Will Schottman is de bedenker van de Reduxion Ecoliner. Die kan volgens hem de cv-ketel in iedere woning vervangen. Met andere woorden: heel Nederland kan van het gas af.

Bij een bedrijf in Hardenberg zijn inmiddels de eerste Ecoliners geplaatst. “Vanaf half december staat onze gasmeter op nul,” zei directeur John Baas.

De installatie van de Ecoliner is volgens Schottman vrij eenvoudig. Al het bestaande leidingwerk kan blijven zitten en er is geen dakdoorvoer meer nodig.

Ruim goedkoper

Het onderhoud blijft beperkt tot het eens in de vijf jaar vervangen van een onderdeel.

“Hij wordt aangesloten op het bestaande leidingensysteem,” aldus Schottman. “Geen ingrijpende werkzaamheden in de woning dus.”

De Ecoliner kost tussen de 2000 tot 2300 euro, ruim goedkoper dan het alternatief van de nu gangbare warmtepompen.

Lichtimpulsen

Critici stellen dat de uitvinding te mooi is om waar te zijn. “Eerst zien, dan geloven,” reageerde Laur Visser van de Bossche Energie Coalitie.

Hoe de Ecoliner precies werkt blijft vooralsnog geheim. Schottman spreekt over ‘strato-elementen op basis van lichtimpulsen’, die een warmtebron van 900 graden genereren, waarmee water snel verwarmd kan worden.

Het apparaat zou bijna 50 procent energie besparen in combinatie met zonnepanelen.

Helemaal gasloos

Schottman heeft inmiddels een Nederlands octrooi gevestigd en werkt aan een patent voor heel Europa.

Het kabinet wil Nederland in 2050 helemaal gasloos hebben. “Wij bieden de mogelijkheid om dat ruimschoots te gaan halen,” zei de uitvinder.

[AD]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
William
William
2 jaren geleden

Bijna 50% besparen op de energiekosten, met zonnenpanelen, het is dus niet alleen de aanschaf van de Reduxion Ecoliner maar ook zonnepanelen, met een hele installatie om het te converteren en opslaan in accu’s en een converter om het weer 220 volt van te maken. Het apparaat gebruikt dus stroom.
De investering is dus veel groter dan vermeld. Een warmtepomp bespaart ook maar daar vergeten ze bij de calculatie te vermelden dat de compressor om de zoveel jaar vervangen moet worden, dus de besparing is veel lager dan men doet voorkomen. Ben benieuwd naar de techologie. Victor Schauberger en Nicola Tesla hadden in de vorige eeuw al geweldige oplossingen maar deze zijn helaas verdwenen, ergens in een kluis van vermogende mannen die er niet bij gebaat zijn dat er vrije energie beschikbaar komt.

Eelke Piers
Eelke Piers
Reactie op  William
2 jaren geleden

Een halve waarheid.
Omdat de door de zonnepanelen opgewekte elektriciteit een op een wordt verrekend wordt zijn die dure accu´s en de convector, op er weer 240V, van te maken niet nodig
Blijft dus de zonnepanelen. Dit is de beste investering die men tegenwoordig kan doen. In 8 tot 10 jaar is de investering terugverdiend. Dus een rendement van 10-12%. De panelen gaan 35 jaar mee dus nog 25 jaar verdienen. Mogelijk de omvormer een keer vernieuwen. Deze zijn verhoudingsgewijs nog vrij prijzig.
Als er dus 50 % bespaard wordt op de energiekosten t.o.v. gas dan is het wel erg voordelig.

Elte Risselada
Elte Risselada
Reactie op  Eelke Piers
2 jaren geleden

Je moet wel rekening houden dat er nu nog gesaldeerd mag worden, maar met de
onbetrouwbare politieke, kan dit zomaar weer over zijn! Dan zal je e.v.t. in de toekomst je ongebruikte opbrengst toch moeten opslaan, om dit in de periode van weinig opbrengst weer te kunnen gebruiken.

Rikk
Rikk
Reactie op  Eelke Piers
2 jaren geleden

Als het zo voordelig is….

De energiemaatschappij mag mijn dak “huren” om er zonnepanelen op te bevestigen of whatever… en levert mij tegen een vaste prijs energie terug die niet hoger is als de huidige op Gas/CV gebaseerde.

Iedereen gelukkig dan?

Frans2
Frans2
Reactie op  Rikk
2 jaren geleden

Een installatie van een handvol panelen kan niet concurreren met gas of olie of kolengestookte centrale waar een kwh 7 cent of zo kost.

Rikk
Rikk
Reactie op  Frans2
2 jaren geleden

En dan worden wij (als particulier / consument) wél steeds in de verleiding gebracht om toch maar waterpompen, zonnepanelen en dergelijke aan te schaffen…..?

De energiebranche zal zelf moeten zorgen voor voldoende energie op een maatschappelijk verantwoorde wijze.

Frans2
Frans2
Reactie op  Frans2
2 jaren geleden

Als je zelf energie opwekt betaal je daar geen belastingen over.
Dan kun je relatief dure stroom met zonnepanelen opwekken voor zeg 15ct per kwh in plaats van de 22 cent die je betaalt voor stroom uit het net. Maar 15 cent is twee keer zoveel dan de prijs uit olie, gas of kolen. Inmiddels gaan windmolenparken wel richting die 7 cent.

Jan de Groot
Jan de Groot
Reactie op  Eelke Piers
2 jaren geleden

Leuk de halve waarheid. Hier wordt terugverdientijd en rendement door elkaar gehaald.bij 10 % rendement ga je ervanuit dat de bron nog 100% de waarde heeft als het moment van investering en dat is meestal niet het geval. Naast technische achteruitgang is de economische waarde meestal lager doordat er er nieuwe technieken en toepassingen zijn ontstaan.Wellicht is het gunstiger dan eerder te investeren in nieuwe panelen. Ja, in 35 jaar kan erveel gebeuren, er zijn wetenschappers, die zeggen dat stroom in de toekomst niks gaat kosten.

Eelke Piers
Eelke Piers
Reactie op  Jan de Groot
2 jaren geleden

1 m3 Gas heeft een calorische waarde van 10 kW (afgerond) en kost 0,65 €.
Elektriciteit kost € 0,19. 10 kW= € 1,90 dus 3 x zo duur
Hoe deze ketel dat kan compenseren is mij een raadsel

Rikk
Rikk
Reactie op  William
2 jaren geleden

En hoe lang gaan die accu´s mee en wat als zo´n accu minder gaat werken, heb je dan nog dezelfde zekerheid als met gas?

Laat de energiemaatschappijen maar de investeringen doen, dan kunnen de particulieren het blijven huren en dan maximaal voor de huidige tarieven die met gas/CV betaald worden. En of het dan zonnepanelen, nul punt energie, accu´s, warmtepompen zijn of wat dies meer zij…..
De branche moet het maar oplossen er is genoeg geld gemaakt met de huidige infrastructuur, niet het probleem bij de particulier neerleggen!

Jan de Groot
Jan de Groot
Reactie op  Rikk
2 jaren geleden

Als ik het goed begrijp kan je hem aansluiten op het gewone electriciteitsnet. De huurapparaten dus laten vervangen door energiemaatschappijen die dingen verhuren( ik huur van de gaswacht dochter van Essent) en zij dit ze in eigendom hebben kunnen dan t.z.t. bij vervanging zo’n apparaat aanschaffen. Zonnepanelen en zo is toch een ander soort keuze denk ik.

Rikk
Rikk
Reactie op  Jan de Groot
2 jaren geleden

Waarom is zonnepanelen een andere keuze? Het gaat erom dat de energiebedrijven (branche) ervoor zorgt dat haar klanten (wij dus) voldoende energie krijgen en liefst tegen een prijs lager dan de huidige CV/gas oplossing.

En als wij als klanten kunnen helpen door iets “terug” te verhuren dan is dat uitstekend. Omgedraaid dus en niet “terug leveren” met alle politieke ellende en belastingen die daarbij komen kijken.

Jan de Groot
Jan de Groot
Reactie op  Rikk
2 jaren geleden

Stroom kan op vele manieren worden opgewekt tot via kernenergie aan toe. Als je voor zonnepanelen kiest mag dat natuurlijk. Maar ik ga even uit van mensen die niet willen of kunnen plaatsen. Het gaat mij tevens erom dat we ongeveer kostenneutraal kunnen .swichtsen van gas naar stroom.

Peter Cernjavski
Peter Cernjavski
Reactie op  William
2 jaren geleden

Het leek me eerst te gaan over de revolutionaire koude fusie reactor (LENR), voor een woning, ter grootte van een diplomatentas, van Andrea Rossi. Maar daar horen wij ook niets meer van.

trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
2 jaren geleden
Marco
Marco
2 jaren geleden

Ik vroeg me ook al af hoeveel electriciteit er meer wordt gebruikt.

Frans2
Frans2
Reactie op  Marco
2 jaren geleden

Precies! “Het nieuwe apparaat kan volgens de makers 40 tot 45 procent energie besparen in combinatie met zonnepanelen.”
In combinatie met zonnepanelen… En wat is de besparing dan zónder zonnepanelen???

King of Light
King of Light
2 jaren geleden

Hartstikke mooi dat het verwarmt, maar ik lees nergens iets over warm kraanwater zoals de meeste CV ketels werken. Weet iemand hier iets van.

Frans2
Frans2
Reactie op  King of Light
2 jaren geleden

“Voor warm water wordt dit jaar een koppeling met een boiler ontwikkeld. Hierbij kan vanwege de snelle opwarmtijd volstaan worden met een exemplaar van slechts enkele liters. “

Sucaba
Sucaba
2 jaren geleden

Krijg hier het Rossi gevoel van. Een boel blabla maar tot op de dag van vandaag nog geen werkend produkt mogen aanschouwen.

Sentinel
Sentinel
2 jaren geleden

Het wordt tijd dat ze de huizen anders bouwen, met weinig kieren en gaten, dus de hele muur uit een blok. Mogelijk met een 3-D printer.

Justin
Justin
Reactie op  Sentinel
2 jaren geleden

Er moeten tóch ramen en deuren in..

Piet puk
Piet puk
2 jaren geleden
mr slave
mr slave
2 jaren geleden

Ook al zou het prefect werken dan nog gaat het ons geen voordeel opleveren.
We zijn al jaren bezig met het omlaag brengen van het verbruik maar de kosten blijven stijgen.

Zelf al zou men een manier vinden om het gratis onbeperkt energie te maken. Dan zal er nog steeds dik voor betaald worden door ons via belastingen of anderen omwegen.

deze
deze
2 jaren geleden

voor mijn part kunnen ze allemaal Het Dak Op !! ( doordenkertje )
denk wel dat de wereld een stuk vrediger zal worden als er straks niemand meer afhankelijk is van gas en benzine.. ( die laatste vind ik lekker ruiken maar heb zelf geen auto)
geen oorlogen meer om olie en gas… dan maar de wiet als nieuw schild 9 is nu al aan de gang)

haha.. wat een wereld leven we in.. het kan zoooo eenvoudig fijn zijn hier op deze planeet met elkaar, van alle pluimage thuis en niet thuis, maar wat maken de ” grote ” pionnen en ” leiders ” er een moordkuil van..
tijd voor totale afservering voor de gehele gevestigde orde..
las ergens dat er 15 maart op ” onze tv zender ” npo een belachelijke uitzending komt over ” nepnews ”

voor mij is nepnieuws dat alle smoelen op tv nep zijn .. het zijn maar pixels mensen !!
maak je eigen beeld van de zaken die aan je voor bij gaan..

uitvindingen zijn allang eerder bestaande feiten

Frans
Frans
2 jaren geleden

We moeten echt af van elk groot bedrijf dat zich weer wil verrijken.
Weer die afhankelijkheid!!
Geen zonnepanelen op je dak van een oud-gasboer. NEE!
Je eigen energie in eigen hand.
Er moet veel meer gedaan worden met bv diepte warmte bronnen.
Maar daar is al jaren geleden een stokje voorgestoken. Omdat dan de elite niet meer aan ons verdient.
En gek he! in de buurt van Hardenberg gaat fracking normaal worden en men verwacht daar bodemdalingen.
Hoe bizar en vreemd steekt hier een en ander in elkaar. Is 1 Groningen nog niet genoeg. !!?

x

Check Also

vrouw

75-jarige vrouw levenloos gevonden na tweede dosis coronavaccin

Een 75-jarige Israëlische vrouw die woensdagochtend de ...

rutte

Nederland is klaar met Rutte: ‘Aftreden, aanklagen, juridisch vervolgen’

Veel Nederlanders zijn premier Rutte zat en ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

28
0
We lezen graag je reactie!x