Natuur en Milieu

‘Return to Eden’: Duurzaamheid en CO2 als machtsmiddel om politieke agenda’s door te drukken

Help door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onafhankelijk documentairemaker Marijn Poels presenteerde afgelopen donderdag de documentaire ‘Return To Eden’. Het laatste deel van zijn controversiële trilogie. In 2017 verscheen zijn geruchtmakende eerste deel ‘The Uncertainty Has Settled’. Daarin behandelde Poels verschillende wetenschappelijke aannames over klimaatverandering en bezocht ook klimaatcritici. Die film kwam hem zuur te staan met haatmails en dreigementen van activisten. Op veel plekken werd de film geweigerd en onder druk uit bioscopen gehaald. Daarover maakte hij zijn tweede deel ‘Paradogma’. Hierin onderzocht hij de giftige staat van het huidige publieke debat en maakte hij thema’s als polarisatie, conformisme en intolerantie zichtbaar.

In ‘Return To Eden’ grijpt Poels weer terug naar klimaatverandering en landbouw. Is de huidige klimaatverandering een probleem of uitdaging?

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Ver verwijderd van collectieve klimaathysterie, angst en chaos, is er hoop, inspiratie en zijn er oplossingen. Over politieke kleuren heen. Los van framing. Vol diepe wijsheid van mensen die de oplossingen ecologisch benaderen. Waar de globaliserende boer tussen overheidssubsidies, banken en afnemers wordt meegezogen in de kern van het probleem, verbouwt de onafhankelijke ondernemer op inspirerende wijze lokaal zijn voedsel, midden in de woestijn. En dat kan wel eens meer oplossingen bieden dan puur voor ons voedsel.

Vooral duurzaamheid en CO2 kunnen ongelimiteerd worden misbruikt als gereedschap om politieke globale agenda’s door te drukken

Een gezonde, levende bodem verorbert grote hoeveelheden CO2. Maar kan het zelfs een stap verder gaan? Kan een gezonde bodem in de woestijn het klimaat kalmeren en orkanen voorkomen?

“De grens tussen reguleren en manipuleren is flinterdun,” zegt Poels. “Die moeten we als burgers zeer kritisch bewaken. Vooral duurzaamheid en CO2 kunnen ongelimiteerd worden misbruikt als gereedschap om politieke globale agenda’s door te drukken. Centralisatie van macht, van landbouw en ons voedsel trekt ons steeds verder uit onze biologische en natuurlijke balans. Gezond verstand verwart men dan al vlug met tabellen en technologie, een voedingsbodem voor chaos.”

“Wij zijn het enige ras op aarde dat zich in rap tempo aan het loskoppelen is van zijn biologische oorsprong. Is dat slim en waar ligt de grens?”

Bekijk ‘Return To Eden’ hieronder:

4.2 5 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bas
Bas
3 jaren geleden

Ik heb gehoord dat een groot aantal mensen in Duesseldorf (Duitsland) ter hoogt van een kerncentrale aan het demonstreren zijn voor het klimaat. Ik ben benieuwd of deze mensen flink geld opzij gelegd hebben voor deze Klimaathobby. Zo nee, dan is het hun eigen schuld dat zij tengevolge van deze hobby in de financiële problemen terechtkomen. Ze zullen thans aangeven dat geld deze hobby niet in de weg mag staan. Ik ben benieuwd of ze dat straks ook zeggen als ze door de sterke arm van de wet op straat gezet worden, omdat zij vanwege de kosten van deze hobby niet langer hun woonlasten kunnen voldoen.

Badmuts
Badmuts
3 jaren geleden

Vond vooral het commentaar van een Engelse professor leuk. De huidige (ugh) wetenschappers zeggen dat als het niet in, aan hun geleerde boek staat, het onzin is.

Ron
Ron
3 jaren geleden

Wat gebeurt er echt en wat ze ons niet vertellen. Alles heeft te maken met het elektrisch spanningsveld van ons melkwegstelsel, de zon en de aarde. Een gebeurtenis die zich ongeveer elke 12000 jaar voordoet. Het Johny minimum en het afzwakkend magnetisch veld van de aarde waardoor de zon en de kosmische straling meer invloed krijgt op de vorming van het weer op onze planeet. Hierdoor smelten de polen versneld en komt er een enorme hoeveelheid koel zoet water in de oceanen. Deze stromen gaan de natuurlijke oceaanstromingen storen en stilleggen met als resultaat een ijstijd( kort of lang?). Komt daarbij dat ons zonnestelsel en vele anderen zijn ons recentelijk reeds voorgegaan door het elektrisch deken van ons melkwegstelsel reizen met als geviolg een hoop kosmisch stof elektrisch geladen en relatief warmer waar we voor de moment onze reis doorheen dit aanvatten. Dit gaat tot gevolg hebben dat het elektrisch veld van de zon en het melkwegstelsel zeg maar kortsluiten waardoor de zon mogelijk een mini nova wordt of een geweldige massa materie de ruimte inschiet middels zonnevlammen. Diegene die zich aan de zonnekant bevinden als het gebeurt gaan pech hebben. Diegene die het overleven gaan het moeten stellen zonder elektriciteit of elektro en computers. Kortom het stenen tijdperk. Documenteer jou over bijvoorbeeld De Gleissburg cycle. De zon als mini nova en de veranderingen op de planeten rondom ons. Kijk naar de aardbevingen en de activiteit van de vulkanen. Het weer vooral de straalstroom en het vastliggen van hoge en lagedrukgebieden. Laat die clown met baard van NL maar doen als hij ontwaakt zal het te laat zijn.
Denk aan de levend bevroren mammoets in Siberia.

Rob
Rob
3 jaren geleden

Klimaatverandering is zo oude als de Aarde. Alles verandert door de tijd heen. Het gaat alleen over hele lange periodes waarbij mensenlevens slecht een vingerknip is. Kijk naar de beweging van de zon in deze tijd van het jaar. Vorig jaar zag ik ook al dat de zon anders over ons beweegt. Voorheen was dat in een boog. Die boog is aan het recht trekken tot de zon uiteindelijk een keer in een rechte baan over komt. Ja, dan verandert er wel iets. Het klimaat over de hele planeet zal dan het hele jaar constant zijn, hetzelfde blijven. Dus, hoe mooi mensen de jaargetijden ook vinden, het klimaat was dus wel altijd UIT balans door de hoek die de aardas altijd maakte t.o.v. de zon. Het recht trekken daarvan, en dus de verandering in klimaat, gebruiken ze om de mens de schuld te geven van die verandering. Dat zijn uiteraard altijd dezelfde types die alleen maar op steeds meer macht, controle en eigen gewin uit zijn met als uiteindelijk doel de vernietiging van het menselijke leven.

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x