Homepagina » Natuur en Milieu » ‘Return to Eden’: Duurzaamheid en CO2 als machtsmiddel om politieke agenda’s door te drukken
return to eden
Foto: Marijn Poels

‘Return to Eden’: Duurzaamheid en CO2 als machtsmiddel om politieke agenda’s door te drukken

Onafhankelijk documentairemaker Marijn Poels presenteerde afgelopen donderdag de documentaire ‘Return To Eden’. Het laatste deel van zijn controversiële trilogie. In 2017 verscheen zijn geruchtmakende eerste deel ‘The Uncertainty Has Settled’. Daarin behandelde Poels verschillende wetenschappelijke aannames over klimaatverandering en bezocht ook klimaatcritici. Die film kwam hem zuur te staan met haatmails en dreigementen van activisten. Op veel plekken werd de film geweigerd en onder druk uit bioscopen gehaald. Daarover maakte hij zijn tweede deel ‘Paradogma’. Hierin onderzocht hij de giftige staat van het huidige publieke debat en maakte hij thema’s als polarisatie, conformisme en intolerantie zichtbaar.

In ‘Return To Eden’ grijpt Poels weer terug naar klimaatverandering en landbouw. Is de huidige klimaatverandering een probleem of uitdaging?

Ver verwijderd van collectieve klimaathysterie, angst en chaos, is er hoop, inspiratie en zijn er oplossingen. Over politieke kleuren heen. Los van framing. Vol diepe wijsheid van mensen die de oplossingen ecologisch benaderen. Waar de globaliserende boer tussen overheidssubsidies, banken en afnemers wordt meegezogen in de kern van het probleem, verbouwt de onafhankelijke ondernemer op inspirerende wijze lokaal zijn voedsel, midden in de woestijn. En dat kan wel eens meer oplossingen bieden dan puur voor ons voedsel.

Vooral duurzaamheid en CO2 kunnen ongelimiteerd worden misbruikt als gereedschap om politieke globale agenda’s door te drukken

Een gezonde, levende bodem verorbert grote hoeveelheden CO2. Maar kan het zelfs een stap verder gaan? Kan een gezonde bodem in de woestijn het klimaat kalmeren en orkanen voorkomen?

“De grens tussen reguleren en manipuleren is flinterdun,” zegt Poels. “Die moeten we als burgers zeer kritisch bewaken. Vooral duurzaamheid en CO2 kunnen ongelimiteerd worden misbruikt als gereedschap om politieke globale agenda’s door te drukken. Centralisatie van macht, van landbouw en ons voedsel trekt ons steeds verder uit onze biologische en natuurlijke balans. Gezond verstand verwart men dan al vlug met tabellen en technologie, een voedingsbodem voor chaos.”

“Wij zijn het enige ras op aarde dat zich in rap tempo aan het loskoppelen is van zijn biologische oorsprong. Is dat slim en waar ligt de grens?”

Bekijk ‘Return To Eden’ hieronder:

5 3 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bas
Bas
6 maanden geleden

Ik heb gehoord dat een groot aantal mensen in Duesseldorf (Duitsland) ter hoogt van een kerncentrale aan het demonstreren zijn voor het klimaat. Ik ben benieuwd of deze mensen flink geld opzij gelegd hebben voor deze Klimaathobby. Zo nee, dan is het hun eigen schuld dat zij tengevolge van deze hobby in de financiële problemen terechtkomen. Ze zullen thans aangeven dat geld deze hobby niet in de weg mag staan. Ik ben benieuwd of ze dat straks ook zeggen als ze door de sterke arm van de wet op straat gezet worden, omdat zij vanwege de kosten van deze hobby niet langer hun woonlasten kunnen voldoen.

Johan
Johan
Reactie op  Bas
1 maand geleden

heb jij wel geld opzij gelegd voor de extreem hoge kosten van groene energie!

Badmuts
Badmuts
6 maanden geleden

Vond vooral het commentaar van een Engelse professor leuk. De huidige (ugh) wetenschappers zeggen dat als het niet in, aan hun geleerde boek staat, het onzin is.

Ron
Ron
6 maanden geleden

Wat gebeurt er echt en wat ze ons niet vertellen. Alles heeft te maken met het elektrisch spanningsveld van ons melkwegstelsel, de zon en de aarde. Een gebeurtenis die zich ongeveer elke 12000 jaar voordoet. Het Johny minimum en het afzwakkend magnetisch veld van de aarde waardoor de zon en de kosmische straling meer invloed krijgt op de vorming van het weer op onze planeet. Hierdoor smelten de polen versneld en komt er een enorme hoeveelheid koel zoet water in de oceanen. Deze stromen gaan de natuurlijke oceaanstromingen storen en stilleggen met als resultaat een ijstijd( kort of lang?). Komt daarbij dat ons zonnestelsel en vele anderen zijn ons recentelijk reeds voorgegaan door het elektrisch deken van ons melkwegstelsel reizen met als geviolg een hoop kosmisch stof elektrisch geladen en relatief warmer waar we voor de moment onze reis doorheen dit aanvatten. Dit gaat tot gevolg hebben dat het elektrisch veld van de zon en het melkwegstelsel zeg maar kortsluiten waardoor de zon mogelijk een mini nova wordt of een geweldige massa materie de ruimte inschiet middels zonnevlammen. Diegene die zich aan de zonnekant bevinden als het gebeurt gaan pech hebben. Diegene die het overleven gaan het moeten stellen zonder elektriciteit of elektro en computers. Kortom het stenen tijdperk. Documenteer jou over bijvoorbeeld De Gleissburg cycle. De zon als mini nova en de veranderingen op de planeten rondom ons. Kijk naar de aardbevingen en de activiteit van de vulkanen. Het weer vooral de straalstroom en het vastliggen van hoge en lagedrukgebieden. Laat die clown met baard van NL maar doen als hij ontwaakt zal het te laat zijn.
Denk aan de levend bevroren mammoets in Siberia.

Rob
Rob
6 maanden geleden

Klimaatverandering is zo oude als de Aarde. Alles verandert door de tijd heen. Het gaat alleen over hele lange periodes waarbij mensenlevens slecht een vingerknip is. Kijk naar de beweging van de zon in deze tijd van het jaar. Vorig jaar zag ik ook al dat de zon anders over ons beweegt. Voorheen was dat in een boog. Die boog is aan het recht trekken tot de zon uiteindelijk een keer in een rechte baan over komt. Ja, dan verandert er wel iets. Het klimaat over de hele planeet zal dan het hele jaar constant zijn, hetzelfde blijven. Dus, hoe mooi mensen de jaargetijden ook vinden, het klimaat was dus wel altijd UIT balans door de hoek die de aardas altijd maakte t.o.v. de zon. Het recht trekken daarvan, en dus de verandering in klimaat, gebruiken ze om de mens de schuld te geven van die verandering. Dat zijn uiteraard altijd dezelfde types die alleen maar op steeds meer macht, controle en eigen gewin uit zijn met als uiteindelijk doel de vernietiging van het menselijke leven.

BB
BB
6 maanden geleden

Nieuwe Wereldorde
VN Agenda 21/2030 Missiedoelen:

Eén wereldregering

Eén wereld contantloze valuta

Eén wereld Centrale Bank

Eén wereldleger

Het einde van de nationale soevereiniteit

Het einde van alle particuliere eigendommen

Het einde van het gezinsleven

Ontvolking, controle van bevolkingsgroei en bevolkingsdichtheid

Verplichte meerdere vaccins

Universeel basisinkomen (versobering)

Gechipte samenleving voor kopen, reizen, volgen en controleren

Implementatie van een wereldsysteem voor sociaal krediet (zoals China)

Biljoenen apparaten aangesloten op het 5G-bewakingssysteem (internet van dingen)

Door de overheid opgevoede kinderen

Scholen, universiteiten, die eigendom zijn van en in handen zijn van de overheid

Het einde van privévervoer, bezit van auto’s, etc.

Alle bedrijven in eigendom van de overheid ofwel corporaties

De beperking van niet-essentiële vliegreizen

Mensen geconcentreerd in menselijke nederzettingsgebieden, steden

Het einde van irrigatie

Het einde van particuliere boerderijen en grazend vee

Het einde van eengezinswoningen

Beperkt landgebruik dat in menselijke behoeften voorziet

Het verbod op natuurlijke niet-synthetische drugs en natuurgeneeskundige medicijnen

BB
BB
Reactie op  BB
6 maanden geleden

Duimpje omlaag, sorry, maar ik ben slechts de boodschapper en niet de bedenker.

Sjazon
Sjazon
6 maanden geleden

Als de klimaattheorieaanhangers zo bang zijn, waarom kondigen ze dan niet voor 1 jaar een productiestop van alle fabrieken aan?
Want dat zou de beste oplossing zijn, indien hun theorie klopt.
Maar nee, het enige wat ze willen is belastingen verhogen en de bevolking uitknijpen, wat best wel misdadig is.

Tony
Tony
6 maanden geleden

Dank je wel voor deze mooie documentaire. Een must om te zien. Ik hem dan ook helemaal uitgekeken.

Het probleem in de wereld is dat mensen die achter een bureau zitten meestal geen praktische kennis of ervaring hebben. Zij bepalen wat wel en niet goed is voor de mens en dier. Dat is het gevaar in deze wereld.

Alleen mensen die dicht bij de natuur staan kunnen dit begrijpen, dat kun je niet in de theorie leren. Waarom? Deze mensen zijn 1 met de natuur en gebruiken hun verstand en kunnen zaken realistisch op een rij zetten, zij begrijpen de natuur. Dat kunnen theoretici niet, want die ervaring is hen ontnomen, dat is hen niet bij gebracht. Wat dat betreft is Allan een heel wijze man, waar veel mensen iets van kunnen leren.

De bureaucraten denken dus alles beter te weten en te kunnen delegeren, met als gevolg dat alles averechts uitpakt. Zo te zien al meer dan 7.000 jaar en men heeft er in al die tijd niets bijgeleerd.

Sinds de oprichting van alle wereldorganisaties na de 2e wereldoorlog is het er niet beter op geworden, alleen maar erger. Zij hebben het tegenovergestelde bereikt van hun doelstelling. Wanneer dat onbewust is, dan is de conclusie dat hier alleen maar mensen werken die geen visie hebben of gebruikt worden om plannen die achter de schermen zijn uitgewerkt, te realiseren.

Wanneer dat bewust is, dan is het een gevaar voor de hele wereld. Zij zijn dan gemanipuleerd en dat betekent dan, dat er achter de schermen heel andere belangen meespelen. Het effect is het bewust verstoren van het ecosysteem.

Dat ecosysteem is over miljoenen jaren ontstaan en mag dus niet onderbroken worden. De mensen hebben er dus voor een groot gedeelte aan bijgedragen dat dit systeem ontregeld is. Juist deze ingreep zorgt er voor dat de problemen niet worden opgelost, maar nog meer verergerd worden.

Chemtrails zullen dan ook hebben bijgedragen om het ecosysteem nog meer te verstoren en in onbalans te brengen, terwijl het eigenlijk als doel had om in het ecosysteem bij te dragen. Dat zorgt dus nog voor veel meer problemen. Het natuurlijk “environment” is daardoor compleet ontregeld.

Mensen die dit stimuleren en er aan mee werken, maken de situatie dus alleen maar erger. Ingrijpen in de natuur is dus geen verbetering, maar zorgt er voor dat de natuur achter uit gaat, i.p.v. vooruit. Alsmaar beter, meer en efficient kan niet het doel zijn, want dat is tegen de wetten van de natuur. De natuur heeft zijn tijd nodig om alles normaal te laten verlopen.

Daar zit ongetwijfeld de macht achter van het grote geld, dat niets anders wil dan zowel mens als natuur hun wil opleggen en daar zitten wij nu midden in.

Coronamatregelen zijn daar een onderdeel van, namelijk mensen aan banden leggen en manipuleren.

Bill Gates, Anthony Fauci en het WHO, jullie verstoren het ecosysteem en kunnen van Allan nog veel leren. Jullie moeten je diep schamen.

Wim Netten
Wim Netten
6 maanden geleden

Wat een geweldig mooie documentaire! Dit is echt een aanrader om te kijken.

x

Check Also

schip

Vastgelopen containerschip Suezkanaal: ‘Dit was een geheime operatie tegen de globalisten’

Afgelopen maand blokkeerde een 400 meter lang ...

gates

Door Bill Gates gefinancierd project om zonlicht te dimmen in de ijskast

Een experiment waarmee zonlicht gedimd kan worden, ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

10
0
We lezen graag je reactie!x