Mens en Dier

Premier Rutte en minister De Jonge ‘zijn staatsgevaarlijke verraders’

Help mee door dit artikel met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De VVD vindt dat erover nagedacht moet worden om mensen die niet gevaccineerd zijn de toegang tot bijvoorbeeld gebouwen en evenementen te weigeren. Premier Rutte noemde deze indirecte manier om mensen tot een vaccinatie te verleiden onlangs ‘een medisch vraagstuk dat we diep moeten doordenken’.

“Het kabinet zal niet voor dwang zijn, maar je kunt ook indirect nudgen, mensen stimuleren,” zei Rutte. “Dat is echt een medisch-ethisch vraagstuk. Daar beraden we ons op dit moment over.”

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid was iets terughoudender. Hij zei dat je heel erg moet oppassen met gedachten over een soort van vaccinatiepaspoort. “Voor je het weet is er sprake van impliciete dwang,” zei hij.

Eind oktober stemde de VVD net als D66 tegen een motie die een directe of indirecte vaccinatieplicht uitsluit. “Er kan een moment zijn dat de helft van Nederland gevaccineerd is. Dat is te weinig voor groepsimmuniteit. Wat doe je dan?” vroeg Rutte. “Het kabinet is niet voor verplichte vaccinatie. De discussie is wel hoe je bij een te lage vaccinatiegraad omgaat met mensen die niet gevaccineerd zijn.”

Corona-tribunalen

“Ik zie premier Rutte en Hugo de Jonge letterlijk als staatsgevaarlijke verraders. Gevaarlijk voor de samenleving en mijn persoonlijke welzijn,” reageert onderzoeksjournalist Patrick Savalle op Twitter. “Ik sta vooraan te juichen als ze straks worden veroordeeld tijdens de corona-tribunalen.”

Savalle wijst er verder op dat veel mensen inmiddels natuurlijke weerstand hebben. “Dit gaat om industriebelangen. Niet onze gezondheid.”

Presentator en dagvoorzitter Gaetana voegt toe: “Ongelooflijk dit, van ‘geen verplichting’ naar ‘we gaan het overwegen’. ‘Wappies’ krijgen vanzelf gelijk, twittert Café Weltschmerz.

4.7 103 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

106 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
salvar
salvar
3 jaren geleden

vuile schoften.

Agatha
Agatha
3 jaren geleden

Bizar, wie heeft de moed ?

Jerrel
Jerrel
3 jaren geleden

Volgens “Denk” waren de Tweede Kamer-leden overeengekomen dat wij nooit direct of indirect gedwongen zouden worden om een vaccine te nemen.

Budh
Budh
3 jaren geleden

Hoezo?
Wij (Het-Volk)
zijn De-Staat niet…!!!

Back to top button
106
0
We lezen graag je reactie!x