Homepagina » Mens en Dier » Premier Rutte en minister De Jonge ‘zijn staatsgevaarlijke verraders’
rutte
Foto: Minister-president Rutte CC BY 2.0

Premier Rutte en minister De Jonge ‘zijn staatsgevaarlijke verraders’

De VVD vindt dat erover nagedacht moet worden om mensen die niet gevaccineerd zijn de toegang tot bijvoorbeeld gebouwen en evenementen te weigeren. Premier Rutte noemde deze indirecte manier om mensen tot een vaccinatie te verleiden onlangs ‘een medisch vraagstuk dat we diep moeten doordenken’.

“Het kabinet zal niet voor dwang zijn, maar je kunt ook indirect nudgen, mensen stimuleren,” zei Rutte. “Dat is echt een medisch-ethisch vraagstuk. Daar beraden we ons op dit moment over.”

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid was iets terughoudender. Hij zei dat je heel erg moet oppassen met gedachten over een soort van vaccinatiepaspoort. “Voor je het weet is er sprake van impliciete dwang,” zei hij.

Eind oktober stemde de VVD net als D66 tegen een motie die een directe of indirecte vaccinatieplicht uitsluit. “Er kan een moment zijn dat de helft van Nederland gevaccineerd is. Dat is te weinig voor groepsimmuniteit. Wat doe je dan?” vroeg Rutte. “Het kabinet is niet voor verplichte vaccinatie. De discussie is wel hoe je bij een te lage vaccinatiegraad omgaat met mensen die niet gevaccineerd zijn.”

Corona-tribunalen

“Ik zie premier Rutte en Hugo de Jonge letterlijk als staatsgevaarlijke verraders. Gevaarlijk voor de samenleving en mijn persoonlijke welzijn,” reageert onderzoeksjournalist Patrick Savalle op Twitter. “Ik sta vooraan te juichen als ze straks worden veroordeeld tijdens de corona-tribunalen.”

Savalle wijst er verder op dat veel mensen inmiddels natuurlijke weerstand hebben. “Dit gaat om industriebelangen. Niet onze gezondheid.”

Presentator en dagvoorzitter Gaetana voegt toe: “Ongelooflijk dit, van ‘geen verplichting’ naar ‘we gaan het overwegen’. ‘Wappies’ krijgen vanzelf gelijk, twittert Café Weltschmerz.

4.7 103 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
106 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
salvar
salvar
10 maanden geleden

vuile schoften.

Agatha
Agatha
10 maanden geleden

Bizar, wie heeft de moed ?

Jerrel
Jerrel
10 maanden geleden

Volgens “Denk” waren de Tweede Kamer-leden overeengekomen dat wij nooit direct of indirect gedwongen zouden worden om een vaccine te nemen.

Budh
Budh
10 maanden geleden

Hoezo?
Wij (Het-Volk)
zijn De-Staat niet…!!!

x

Check Also

corona

Kabinet zinspeelt op strengere coronamaatregelen voor ongevaccineerden: ‘Waar zijn we mee bezig?!’

Het kabinet gaat zich beraden op nieuwe ...

de jonge

Bronnen: ‘De Jonge praat met werkgevers over invoering verplichte QR-code op het werk’

Afgelopen maand zei zorgminister Hugo de Jonge ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

106
0
We lezen graag je reactie!x