Binnenland

Nog erger dan Canada: Kuipers drukt euthanasieplannen door

Help mee door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!

Toenmalig zorgminister Hugo de Jonge stelde in 2020 voor om euthanasie toe te staan bij kinderen van 1 tot 12 jaar, ook als ze er niet om vragen of ermee instemmen.

Het voorstel van De Jonge volgt op een rapport dat een jaar eerder, in september 2019, werd gepubliceerd door de universitaire medische centra van Groningen, Rotterdam en Amsterdam. In het rapport wordt erkend dat tot op heden in Nederland geen enkel verzoek om euthanasie is gedaan door een kind onder de 13 jaar.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Dit jaar kreeg zijn opvolger Ernst Kuipers (D66) het dossier in de schoot geworpen. Ook Kuipers wil euthanasie voor jonge kinderen mogelijk maken.

Meer tijd nodig

In juni dit jaar werd bekend dat de regeling om levensbeëindiging bij kinderen onder de 12 jaar mogelijk te maken, een stap dichterbij is gekomen.

In een Kamerbrief schrijft Kuipers dat ‘het gaat om een kleine groep ongeneeslijk zieke kinderen die uitzichtloos en ondraaglijk lijden en bij wie alle mogelijkheden van palliatieve zorg niet toereikend zijn om hun lijden te verlichten’. Verwacht wordt dat deze kinderen binnen afzienbare tijd zullen overlijden, aldus de minister.

Kuipers gaf aan dat hij de Kamer in oktober nader zou informeren over deze regeling. Op 17 oktober schreef de minister: “Helaas heb ik moeten constateren dat er meer tijd nodig is voor zorgvuldige afstemming.” De kabinetsreactie wordt eind december verwacht.

Niet doen!

Er is veel verzet tegen de regeling. Zo twitterde SGP-Kamerlid Chris Stoffer na de eerste brief van Kuipers: “Onverantwoord dat minister Kuipers levensbeëindiging bij kinderen van één tot 12 jaar wil regelen, terwijl bijvoorbeeld het OM en de KNMG duidelijk zeggen: niet doen!”

“Zaken van leven en dood vergen zorgvuldigheid: geen aanpassingen via sluiproute van ministeriële regeling,” zei Stoffer.

4.9 110 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

151 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Nico Uuuuu
Nico Uuuuu
1 jaar geleden

Dr. Death in eigen persoon , wat een absolute gevoelloze engnek dit schepsel (weet ook niet wat het precies is pff )

hoogtijd
hoogtijd
1 jaar geleden

WAT IS HET TOCH EEN IDIOOT DIE KALE KUIPERS. STRAKS WORDT HET NOG ZO ERG, ALS JE KIND IN HET ZIEKENHUIS LIGT EN ER WORDT , ZONDER TOESTEMMING VAN DE OUDERS, EUTHANASIE WORDT TOEGEPAST.

Cees
Cees
1 jaar geleden

Ernst Johan Kuipers, d’66….gezond verstand en respect voor het leven zegt, niet doen, uiteraard heeft d’66 daar geen boodschap aan, dat is toch decennia lang al bekend…

Greet Resist
Greet Resist
1 jaar geleden

die gluipers zijn daar al jaren dagelijks mee bezig, met dat spuitje

Back to top button
151
0
We lezen graag je reactie!x