Homepagina » Binnenland » We redden de aarde, maar de mensheid gaat ten onder. Dit is de paradox van de groene gekte
We redden de aarde, maar de mensheid gaat ten onder. Dit is de paradox van de groene gekte

We redden de aarde, maar de mensheid gaat ten onder. Dit is de paradox van de groene gekte

De Nederlandse GGD’s waarschuwen voor de schadelijke gezondheidseffecten van het klimaatbeleid.

In een brief aan minister Wiebes van Klimaat schrijven ze dat er vooral risico’s bestaan bij de bouw van windmolens en biomassacentrales, en bij de verduurzaming van huizen.

Zo is gebleken dat windmolenparken geluidshinder veroorzaken en daarnaast is het volstrekt onduidelijk wat het verbranden van biomassa met de luchtkwaliteit doet.

Angst

Binnen een paar jaar wil het kabinet maar liefst 628 biomassa-installaties laten bouwen. De kosten: 11,4 miljard euro.

Onder burgers neemt de angst voor de gevolgen langzaam maar zeker toe. Op veel plekken waar een grote centrale gebouwd gaat worden, verenigen omwonenden zich om een vuist te maken tegen de plannen.

Eerder pleitte zelfs het RIVM voor meer onderzoek.

Paradox

Mediadeskundige Mark Koster reageerde in Goedemorgen Nederland op NPO 1: “Dit is de paradox van de groene gekte.”

“We redden de aarde, maar de mensheid gaat ten onder,” vervolgde hij. ‘Dat is wat je hier ziet.”

Foutmarge

Koster wil een nuchterder klimaatbeleid.

Hij wees erop dat België en Duitsland al een foutmarge bij het stikstofbeleid hebben ingevoerd.

De GGD’s reageerden met hun brief op een internetconsultatie van de overheid, waarin burgers en organisaties hun visie mochten geven op de klimaatplannen van het kabinet.

[WNL, AD]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • René schreef:

  Op naar een eerst blauwe en langzaamaan groen wordende waterstof economie. Geen haast maar weloverwogen.

  Eeuwige economische groei is onmogelijk dat begrijpt een kind.
  Meer, meer, meer dat kan niet Meer.
  En er is al genoeg overvloed bij een eerlijke verdeling, zeker in de basisvoorzieningen.
  De economische ordening moet dus wel op de schop!

  7 likes
 • TACP schreef:

  Tja, en dat is nou precies waar ze op uit zijn. Het terug brengen van de wereldbevolking tot een makkelijk controleerbaar aantal, om ze vevolgens in bepaalde woonkernen op de planeet te houden. Het plan is al zo oud en zolang bekend, en juist daarom is het zo lachwekkend om te zien tot wat de “truth movement” is verworden. Een beweging van selectief slachterofferschap op basis van politieke voorkeur, nationalism/patriotisme, ras/ethniciteit, religie, geslacht etc; waarbij mensen denken dat alleen de sociale groep waar zij toe behoren het doelwit zijn (en door hen geprefereerde groepen).

  7 likes
 • Edwin schreef:

  Vroeger had je de millieuactivisten, tegenwoordig de door Soros en Rockefeller gehersenspoelde ‘klimaat’ activisten. Het woord ‘klimaat’ zorgt ervoor dat er niet meer omgekeken wordt naar belangrijkere zaken zoals GMOs, Fukushima, plastick vervuiling etc. door de mainstream media.

  6 likes
 • William schreef:

  Mijn zoon heeft bij een bedrijf gewerkt die schepen bouwt om de windmolens in zee te onderhouden.. weet iemand hoeveel uitstoot het plaatsten en onderhouden van een windmolen genereert? Het zal ongeveer 50 jaar duren voor dat je met deze (Groene) energie break even komt. Dus volslagen waanzin… de klimaataktivisten zijn zo dom dat ze niet verder (kunnen) kijken dan hun neus lang is.

  5 likes
 • Rob schreef:

  Het is nog steeds het kapitalisme dat de aardbodem uitbuit voor eigen gewin. Ze hebben zelf de massaproductie uitgevonden, wat dan verkocht moet worden. Daarvoor hebben ze de eindeloze stroom van reclames bedacht. Je kunt werkelijk nergens meer heen zonder dat je tegen reclames aan loopt. Wederom de tactiek van ‘geef de ander de schuld van wat je zelf doet’. Willen we de Aarde en de mensheid redden? Dan lijkt het mij beter dat het kapitalisme uitgeroeid wordt. Wat ze hier zeggen is nog steeds het idee van de NWO. Maar die gaat er volgens diverse bronnen al niet meer komen. De Cabal en hun satanische elite verliezen steeds meer de macht. Het schijnt zelfs dat de Cabal al ontmanteld is. Wat er nu nog zou rond lopen zijn alleen nog maar een aantal miljardairs die in paniek proberen de controle te houden. Ons grootste probleem is denk ik de EU. Onze pensioenfondsen zitten goed vol en het lijkt er op dat die fondsen nog de enige bron van kapitaal zijn. En het is al een tijd bekend bij mensen dat de EU op onze pensioenfondsen zit te azen.

  4 likes
 • salvar schreef:

  misschien zijn ze de aarde geschikt aan het maken voor buitenaardsen.
  waarschijnlijk vergezocht maar je weet het nooit.
  de elite naar een ander zonnestelsel en de aliens hier?

  ze maken zo,n haast om ons het hoekje om te krijgen dat het op een horror begint te lijken.

  3 likes
 • Coeus schreef:

  De aarde hoeven we niet te ‘redden’, die bestaat de komende paar miljard jaar nog. Dier- en plantsoorten verdwijnen en er komen nieuwe, er vormen zich steeds nieuwe evenwichten en het klimaat verandert ook doorlopend. Het zal de aarde worst wezen of wij er op rondlopen of niet.

  2 likes
 • Jeff schreef:

  jaja, zoiets als een gewapende vredesmissie dus. Omgekeerde wereld bestaat al langer als vandaag

  1 likes
 • Janssen schreef:

  Internetconsultatie van de overheid ? Welke mensen zij geconsulteerd en wordt er iets mee gedaan of is het weer een schimmig zoethoudertje ?

  1 likes
 • Elise schreef:

  Ik ben er mee eens dat het kapitalisme(beurzen/aandeelhouders) zijn tijd wel heeft gehad. Maar de vraag is: hoe gaan we het dan invullen? Als we verder gaan met huidige technologie(totale controle), dan ben ik er zeker van dat de vrijheid van leven(ethisch) er gewoon aangaat. En dat wil ik dus niet. Een contant/tastbaar ruilmiddel moet er blijven, om je vrijheid/creativiteit te behouden. Dat je geen robot wordt.
  Voorbeeldje van overdreven geheime controle, die al toegepast wordt in onze samenleving: https://www.ed.nl/eindhoven/rechtszaak-tegen-it-systeem-dat-burgers-als-riskant-aanmerkt-eindhoven-gebruikte-syri-voor-de-bennekel~ac259c53/ Lees ook de blauwe linken.
  Dit wordt al in meerdere steden toegepast.
  Ik had dit al lang in de gaten bij mijzelf.(bijstandsgerechtigde) Dus ben niet paranoia, maar mijn intuïtie is/was goed.
  Het is een rotgevoel, dat je in de gaten wordt gehouden. Dat je al bij voorbaat verdacht bent. Dat je een risicofactor bent. enz.
  Mensen dit is echt niet leuk meer.

  1 likes
 • piet schreef:

  Tsja,

  Als het dan niet voor het klimaat is, dan vind ik het evengoed een goede ontwikkeling dat ‘we’ naar duurzamere middelen, groenere technologie overschakelen voor alle wezens in deze wereld.

  Het lichaam heeft namelijk een behoorlijke kluif om zichzelf te ontgiften iedere dag.

  1 likes
 • x

  Check Also

  freek de jonge

  Freek de Jonge in ‘Volendam’: ‘Ze heffen het glas bij het RIVM als er weer een dode is’

  Tegenwoordig deugt Freek de Jonge. Zo stond ...

  roel coutinho

  Roel Coutinho over coronavaccin: ‘Succes beslist niet gegarandeerd’

  Robert Redfield, directeur van het Amerikaanse Centrum ...

  >