CoronaMens en Dier

Van Haga kookt van woede na uitspraken Kuipers: ‘Het is echt te bizar voor woorden’

Help door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!

De coronacrisis is voorbij. De zogenaamde ‘najaarsgolf’ ging als een nachtkaars uit, de media doen een halfslachtig mea culpa voor alle kritiekloze paniekzaaierij, het kabinet ontkent dat er ooit sprake was van vaccinatiedrang en discriminatie, en wij zijn weer gewoon gezellig verkouden, zoals ieder jaar, zei Kamerlid Wybren van Haga donderdag tijdens de commissievergadering over corona.

“En dus is het tijd voor Operatie Doofpot,” vervolgde Van Haga. “Het kabinet vraagt niet eens om amnestie, het probeert gewoon het coronaschandaal onder het tapijt te vegen. Het ene na het andere Wob-verzoek laat zien dat het coronabeleid niet gestoeld was op wetenschappelijke inzichten.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Geen openheid van zaken meer

En de netwerkcorruptie, de mondkapjesaffaire en misleiding blijken ongekend. De voormalig minister weigert tekst en uitleg te geven, want hij heeft nu een andere portefeuille en de huidige minister geeft op vragen nauwelijks antwoord. En zijn ministerie heeft eenzijdig besloten geen openheid van zaken meer te geven, zogenaamd om het belang van de Staat te beschermen, aldus het Kamerlid.

“Kan de minister mij uitleggen welk gevaar de Staat precies loopt en met welke concrete motivering beroept hij zich op deze uitzonderingsbepaling?” vroeg Van Haga.

(Video verwijderd? Klik hier...)

De premier wist al zijn sporen

Zorgminister Kuipers dreunde emotieloos een stuk tekst op: “Uit artikel 45, het derde lid van de Grondwet volgt de grondwettelijke taak voor de ministerraad om de eenheid van het kabinetsbeleid te bevorderen en de noodzaak dat het beraad binnen de ministerraad vertrouwelijk blijft. Het kabinet dient dan ook met één mond te spreken en dan is het ook belangrijk dat bewindspersonen onderling in vertrouwen met elkaar kunnen spreken. Dat beperkt zich niet tot de fysieke besprekingen in de MR (ministerraad, red.), maar strekt zich ook uit tot hetgeen bewindspersonen eventueel inhoudelijk via een chat met elkaar wisselen. Dit belang wordt onder de Woo geborgd door artikel 5.1, tweede lid, aanhef en onder i, het goed functioneren van de Staat.”

Van Haga beklaagt zich op Twitter: “Het ministerie van Kuipers besluit eenzijdig om geen openheid van zaken te geven en de premier wist al zijn sporen en overtreedt lachend de Archiefwet. En dan moeten wij het nu gaan hebben over ‘pandemische paraatheid’? Het is echt te bizar voor woorden.”

4.8 173 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

116 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 jaar geleden

Kuipers is bang.. Hij is de weg kwijt en lijdt aan slapeloze nachten !!

Annette
Annette
1 jaar geleden

Ach, Wybren, BESPAAR je de moeite, want het heeft tóch geen enkele zin. Het is, wat het bekende spreekwoord zegt: VECHTEN TEGEN DE BIERKAAI.

Dagelijks verbaas ik mij over HOE dit OOIT democratische Nederland steeds meer verandert in een stinkend moeras. Te vergelijken met dat gedrocht, waar het Europees Parlement regelmatig zetelt, in Brussel. Dat schijnt ook langzaam maar zeker te verdwijnen. Vandaar dat ze er weer eens een miljard tegenaan willen smijten. Die ongekozen gasten vinden het maar wat gemakkelijk om het geld van de Europese burgers over de balk te smijten.

Ik moet regelmatig denken aan mijn moeder, die in de tachtiger jaren al een behoorlijk vooruitziende blik had en zei, dat het voor het Nederlandse volk behoorlijk fout zou aflopen, als de EU méér macht zou krijgen. Inmiddels heeft zij natuurlijk het gelijk aan haar zijde. Daarnaast was zij, als oud-verpleegster, 100% tegen de griepprik. Zij zei, dat een goed werkend immuunsysteem ALLES was, wat je nodig hebt. OOK hier 100% gelijk. Zij was een wijze vrouw, van wie ik heel veel geleerd heb.

Zolang het kartel de meerderheid heeft, kunnen Wybren, Geert, Thierry en alle anderen hoog of laag springen, maar er verandert NIETS.

Alle kabinetsleden hebben hun ziel, mits zij die OOIT gehad hebben, aan de duivel verkocht. Ik bedoel daarmee de duivel in Davos, genaamd Klaus Schwab, maar zéker ook George Soros, die de partij Volt heeft gefinancierd.

Er wordt altijd gepraat over het Paard van Troje of het Turfschip van Breda: WIJ hebben inmiddels te maken met een hele stoet van paarden en daarnaast nog een lading turfschepen.

Wat mij betreft kan ik niet wachten totdat de GROTE SCHOONMAAK gaat beginnen. Liever vandaag dan morgen.

Piet
Piet
1 jaar geleden

De wef regering bestaat uit list en bedrog. Als Schwabber maar tevreden is en zo af en toe een schouderklop uit kan delen. Dan zijn de smeerlappen oh zo blij.
Het volk…?? Ach dat volk, dat moet belasting betalen, zijn / haar bek houden en slaafs alle krankzinnige maatregelen gewoon accepteren.
Agenda 2930 moet en zal doorgedrukt worden door de satanisten.
Arm volk dat zulke lijers heeft.

Wil
Wil
1 jaar geleden

Steun Wybren, we worsen so bedonderd.

Back to top button
116
0
We lezen graag je reactie!x