Buitenland

Rechterhand Trudeau is directeur bij World Economic Forum en kleindochter van prominente nazi

Help mee door dit artikel met jouw vrienden op je socials te delen!

Premier Justin Trudeau van Canada heeft vorige week een noodwet geactiveerd die in het land nog nooit tegen betogers is gebruikt en die de regering en politie uitgebreide bevoegdheden geeft.

Zijn rechterhand en minister van Financiën, Chrystia Freeland, liet weten dat mensen die geld hebben geschonken aan betogende vrijheidstruckers hun rekeningen geblokkeerd zullen zien. Ze heeft ook gezegd dat de noodwet permanent zal worden. Eerder zei Trudeau nog dat de wet tijdelijk zou zijn.

Oorlogsdossier

De opa van Freeland was een hooggeplaatste nazi onder Hitler die na de oorlog gezocht werd door de Poolse autoriteiten, schrijft website The Gateway Pundit. De moeder van Freeland, Halyna, was de dochter van nazi Mykhailo Khomiak.

Uit documenten, die de website heeft gepubliceerd, blijkt dat Poolse inlichtingendiensten op zoek waren naar Khomiak en dat zijn oorlogsdossier was opgediept door de Poolse politie. Ten tijde van de Processen van Neurenberg werkte Khomiak in Beieren voor het Amerikaanse inlichtingenapparaat. Hij emigreerde naar Canada en ging daar met pensioen.

Generaal-gouvernement van Polen

The Gateway Pundit heeft ook een foto gepubliceerd waarop Khomiak, die zijn naam later veranderde in Michael Chomiak, poseert met een Duitse officier en een groep functionarissen van het Generaal-gouvernement, een gebiedsdeel van Polen dat door nazi-Duitsland was bezet, maar niet geannexeerd. Hij staat daarnaast op de foto met Emil Gassner, perschef van het Generaal-gouvernement.

4.9 86 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

122 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeff
Jeff
1 jaar geleden

Kijk is aan; het 4e Reich

Loire
Loire
1 jaar geleden

One big familie, allen voor één en 1 elite voor ons alle!!

Leen
Leen
1 jaar geleden

It’s all in the family zou je haast denken, of niets geleerd van mijn opa !

HUIB
HUIB
1 jaar geleden

Dat u ook toevallig Hugo de Jonge zijn opa was ook goed fout in de tweede wereldoorlog.

Back to top button
122
0
We lezen graag je reactie!x