Bewustzijn

Trilt muziek die gestemd is op 432 Hz op een goddelijk niveau?

Help mee door deze info met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Musici discussiëren al decennialang over de vraag of instrumenten moeten worden gestemd op 440 Hz of 432 Hz. Voor de invoering van de standaard van 440 Hz was in veel landen de door de regering van Oostenrijk in 1885 aanbevolen waarde van 435 Hz gebruikelijk.

Informeel kwam de Amerikaanse muziekindustrie tot een compromis van 440 Hz voor de bouw van muziekinstrumenten. Deze waarde is later overgenomen door de International Organization for Standardization. Sommigen zeggen echter dat 432 Hz muziek naar een heel ander niveau tilt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Studie laat zien dat mensen 432 Hz aangenamer vinden

Muziekonderzoeker Maria Renold testte de verschillende effecten van 440 Hz en 432 Hz op luisteraars. Ze vroeg duizenden mensen in verschillende landen hoe ze reageerden op beide stemtoonhoogten.

Ze zei dat 90 procent van de luisteraars de voorkeur had voor 432 Hz. Ze omschreven deze toonhoogte als ‘correct, vredig, compleet en zonnig’. Ze omschreven 440 Hz als ‘oncomfortabel, kortzichtig en beklemmend’. Renold liet zich beïnvloeden door de Oostenrijkse mysticus Rudolf Steiner, die waarschuwde tegen hogere tonen en voorstander was van 432 Hz.

Geluidsdeskundige Trevor Cox liet mensen zeven verschillende stemtoonhoogten horen en vroeg hen te kiezen. Er bleek een lichte voorkeur te zijn voor 440 Hz.

Veel prominente figuren waren voorstander van 432 Hz, waaronder Luciano Pavarotti en de Italiaanse sopraan Renata Tebaldi. 432 Hz zou voor minder belasting op de stembanden zorgen.

Was stemmen op 440 Hz een initiatief van de nazi’s?

De Amerikaanse instrumentmaker J.C. Deagan stelde vast dat 440 Hz de beste frequentie was voor concertzalen. Hij kreeg bijval van Britse wetenschappers. Volgens een controversiële theorie wilden de nazi’s 440 Hz als standaard invoeren om agressie en stress op te wekken.

In september 1988 schreef Laurent Rosenfeld het artikel ‘How the Nazis Ruined Musical Tuning’. Rosenfeld merkt op dat naziminister van Propaganda Josef Goebbels in 1939 een conferentie belegde om aan te dringen op 440 Hz als standaard. Tijdens deze conferentie werd de basis gelegd voor de beslissing in 1955 om 440 Hz in te voeren als standaard.

Er werden geen Franse componisten uitgenodigd voor de conferentie, omdat met name de Fransen tegen stemmen op 440 Hz waren, aldus Rosenfeld.

Geluid zichtbaar maken

Er zijn ook mensen die zeggen dat 432 Hz beter is voor het lichaam en dat 432 een getal is met een speciale en mystieke waarde. Er wordt gezegd dat stemmen op 432 Hz een positief effect heeft op water en dus op ons lichaam omdat het voornamelijk uit water bestaat.

John Stuart Reid ontwikkelde een instrument genaamd de CymaScope, dat gebruikt werd binnen cymatics – de studie over golfverschijnselen in bijvoorbeeld licht en geluid. Het instrument is gebaseerd op het principe waarbij geluid een onzichtbaar patroon van energie achterlaat als het in aanraking komt met een membraan, zoals je huid of het wateroppervlak. De trillingen van geluid worden ermee omgezet in rimpelingen in het water, waarbij geometrische patronen ontstaan.

Reid testte met zijn CymaScope het effect van 432 Hz en 440 Hz op water. De resultaten daarvan zijn te zien in onderstaand filmpje.

432, een speciaal getal?

Sommigen zeggen dat 432 belangrijk is omdat het de vierkantswortel van de lichtsnelheid is. De vierkantswortel van de lichtsnelheid is ongeveer 431,6, maar het komt toch aardig in de buurt. De diameter van de zon is ongeveer 864.000 mijl, dat is 2 x 432.000. De diameter van de maan is ongeveer 2160, dat is 4320 gedeeld door 2.

Brian T. Collins, een andere voorstander van 432 Hz, wees op overeenkomsten tussen het getal 432 en Stonehenge en de processie van de equinoxen, die 25.920 jaar bedraagt. Als je de tweede cirkel van 360 graden deelt door het aantal stenen in de cirkel – 60 – krijg je 6. 25.920 gedeeld door 6 is 4320.

Er wordt ook geclaimd dat musici in het oude Griekenland en Egypte hun instrumenten stemden op 432 Hz. De Bulgaarse dirigent Ivan Yanakiev liet Cello Suite No. 1 in G majeur van Bach spelen op 432 Hz. “Het was nieuw. Het was briljant,” vertelde Yanakiev vorig jaar aan Vice. “Het was net of er pure licht en liefde werd gekanaliseerd die door in de hele ruimte voelbaar was.” Hij richtte vervolgens het 432 Orchestra op om 432 Hz over de wereld te verspreiden. Vond je dit interessant? Denk er dan aan het artikel te delen op Facebook.

[Epoch Times]

1 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

36 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
nunki
nunki
8 jaren geleden

Ik stopte met lezen toen ik de naam van rasechte rascist Rudolph Steiner in de tekst zag staan.

Over dat 432Hz; Ik hebzelf lang geleden diverse muziek van 440 naar 432 gezet. Dat is zinloos. Het klinkt gewoon niet. Het klinkt overdreven schel in mijn oren. Ik ben geen muziekinstrumentspeler helaas, maar ik weet wel dat Stradivarius graag op 432 Hz zijn instrumenten afstelde.

Waarom het naar 440 Hz is gegaan weet ik na al die jaren nog steeds niet. Het stukje artikel leert mij ook niets meer. En laat duidelijk zijn: Steiner staat in mijn optiek op gelijke hoogte als iemand als Eichmann.

Richard
Richard
8 jaren geleden

Zoals met alles probeert men de werkelijkheid te verhullen door de frequentie van het leven te verstoren. alles is energie, is trilling. Beïnvloeding daarvan brengt verandering teweeg in ons hele bestaan.
Vandaar dat het onder Joseph Goebbels ijverde voor een wereldwijde beperking van onze muziekervaring. Met als doel om mensen arm, afhankelijk en onwetend te houden.

Goed stukje uit: http://hoogmoed.blogspot.com/2012/12/de-plato-code-en-432-hz-frequentie.html

432 Hz was de enige frequentie met een perfecte harmonieuze balans. De frequentie is in staat om de ‘harmonie der sferen’ van Pythagoras te produceren, een formule die onlangs ook is ontdekt is het werk van Plato. De frequentie maakt gebruik van de de formule ‘Phi’ (de ‘gulden middenweg’ van Aristoteles / Fibonacci-rij), een patroon dat verborgen is in de constructie van veel heilige gebouwen.

Fibonacci-rij
De diameter van de maan heeft een verhouding tot de diameter van de zon als 432 x 5 tot 432,000 x 2, in de precessiecyclus duren twee tijdperken (aeonen) precies 4320 jaar, een dag is 432.000 seconden x 2, en dat staat weer in verband met onze gemiddelde hartslag van 60 per minuut. Wij zijn zelf 432 Hz.

Aanrader om eens te lezen.

Rosa
Rosa
8 jaren geleden

En hoe zit het dan met 528 hz? Voorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=m9LuZ5moIao

eNdEmiOn
eNdEmiOn
8 jaren geleden

Sinds wanneer bestaat muziek uit 1 specifieke frequentie!? Of mis ik hier iets dat elke musicus en die hard muziek liefhebber wel weten?

Back to top button
36
0
We lezen graag je reactie!x