Financieel

Amerikaanse geneesmiddelenautoriteit FDA: een slager die zijn eigen vlees keurt

Help anderen door deze info met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA), de grootste geneesmiddelenautoriteit ter wereld, heeft talloze werknemers in dienst die belangenconflicten hebben. Dat schrijft The Wall Street Journal. Slechts één procent van die banden wordt door de FDA wereldkundig gemaakt.

Bijna 10 procent van de werknemers van de toezichthouder heeft ooit een product van een bedrijf beoordeeld waar ze ook een financiële relatie mee onderhouden. Het gaat hoofdzakelijk om medische hulpmiddelen in de gebieden cardiologie, orthopedie en gynaecologie.

De afgelopen twee jaar heeft een derde van de 122 beoordelaars op die terreinen op enige wijze financiële ondersteuning ontvangen van de farmaceutische industrie. Het gaat om bedragen tot meer dan 10.000 dollar.

Volgens een woordvoerder van de FDA hoeven bindingen met bedrijven op zich geen probleem te zijn, zolang een beoordelaar maar geen producten evalueert van het bedrijf dat hem of haar sponsort. Het zou bovendien moeilijk zijn deskundigen te vinden zonder enige binding met de industrie. Bij meer transparantie over financiële belangen zou de FDA steeds minder experts bereid vinden om plaats te nemen in de beoordelingscommissies.

Ook in Europa zijn er problemen met de onafhankelijkheid van de beoordelingsprocedures van medische hulpmiddelen. Onderzoeksprogramma Radar bracht een nieuw medisch hulpmiddel op de markt om aan te tonen hoe gemakkelijk het is om zo’n hulpmiddel goedgekeurd te krijgen.

Radar verzon een bekkenbodemmatje (een hulpmiddel dat gebruikt wordt bij vrouwen die last hebben van een verzakking), dat gebaseerd is op vier modellen van verschillende fabrikanten die in Europa verkocht worden of werden.

Het matje van Radar bestond uit een mandarijnennetje. Drie keuringsinstanties in Italië, Turkije en Oostenrijk keurden het matje goed zonder het ooit te hebben gezien.

[Medisch Contact, FD]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

Jep, dat doen ze daar al een flinke tijd. Het Medische Industriële Complex is sterk in de VS.

exegese
exegese
8 jaren geleden

Ach, een kniesoor die daar op let. Sommige mensen weten gewoon altijd wat, vooral als het over hun gezondheid gaat, zeikerds !

JaneDo
JaneDo
8 jaren geleden

Zo’n matje niet aan te raden, mocht je als vrouw last hebben van een baarmoeder of blaasverzakking. 70 % van de vrouwen kregen later te maken met allerlei complicaties.

Ronny
Ronny
8 jaren geleden

ik zie niet achter ieder “nieuwsbericht” een complot maar heb wel het idee dat dit soort instanties dubbele belangen hebben. ik persoonlijk denk dat veel ziektes allang te behandelen zijn, voor minder geld en met betere resultaten. alleen is de (pharma) industrie zeer machtig en zal in sommige gevallen er alles aan gelegen zijn om deze “nieuwe en betere” middelen achter de hand te houden om niet in eigen vlees te snijden. en dat zie je terug in alle takken van de industrie.
helaas is geld en macht nog steeds kostbaarder dan een mensenleven……

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

6
0
We lezen graag je reactie!x