Propaganda

Nog nooit was de westerse wereld zo verdeeld. Luiden deze apocalyptische tijden het einde van een zeer duistere periode in?

Help door deze info met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De westerse wereld is nooit eerder zo verdeeld geweest als nu, door de komst, de intenties en acties van de voor velen raadselachtige of afschuwelijke, of steengoede Amerikaanse president Donald J. Trump.

Zelden is er een grotere anti-lobby van de media gelanceerd. Op die manier laten de media zich wel heel duidelijk in de kaart kijken: overduidelijk blijkt dat ze meer gekleurde politiek bedrijven dan objectieve informatie verschaffen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Uit al die commotie blijkt ook in wat voor zeer spannende tijd we leven. Hoe spannend, hangt in belangrijke mate af van het antwoord op de vraag of Trump al dan niet kan doorgaan als president.

Op 6 november a.s. zijn er tussentijdse verkiezingen in de VS. Voor die tijd zal men proberen Trump weg te werken. De meeste congresleden zijn immers nog ‘neocons’ uit de vorige regeringen die allemaal niets van Trump moeten hebben.

Oud-medewerker van het NOS Journaal Janneke Monshouwer:

“Ik zie het als bewustwording en transformatie van het Angelsaksische imperialisme. Naar mijn idee zijn met Donald Trump grootse verbeteringen mogelijk. Maar als de anti-Trump lobbyisten gaan winnen, dan ziet de toekomst er zeer donker uit. Daarom is het van groot belang om met informatie gebaseerd op feiten te komen in plaats van propaganda. Ik was ziek geworden van alle oorlogen en valse-vlag-aanslagen en pedofilie-feiten over de Amerikaanse regeringen sinds de Reagan-Bush sr-regering, dan Bush sr, dan Clinton, dan Bush jr, dan Obama. Daarover schreef ik mijn boek Ander Nieuws, wat het Journaal niet uitzond.

En nu met Trump, denk ik… “wie zonder zonde is werpe de eerste steen”…

Een punt is wel: sinds Trump president is hebben we nog geen nieuwe oorlog gehad… en nog veel méér, waar ik graag over vertel.

Sommigen beweren zelfs dat sinds Trump minder geld betaalt aan de Klimaatakkoorden, er minder chemtrails zijn waargenomen…

Het gaat toch al lang niet meer om rechts of links? Maar het gaat toch om menselijkheid? Laten we menselijkheid alsjeblieft niet verwarren met ‘populisme’… en alles op één hoop gooien van ‘rechts’ of ‘populisme’.

Als Trump kan doorgaan als president, met nieuwe congresleden, dan volgt er ook een onafhankelijk onderzoek naar 9/11 en dan wordt ‘de swamp’ nog veel meer ‘uitgebaggerd’.

In Amerika bestaat nu een enorme beweging, mensen die allemaal kiezen voor Trump en zijn intenties. Ze vinden dat Trump al veel beloften heeft waargemaakt. Stel dat hij gevangen wordt genomen voor zaken die niet te vergelijken zijn met die van zijn voorgangers, ben ik bang dat er een burgeroorlog in de VS ontstaat. Dat beseffen ze zelf natuurlijk ook wel…, hoop ik. En laat dat dan svp niet het begin zijn van een nieuwe wereldoorlog.

De media

De berichtgeving in de media is zo suggestief dat het peil bij mij diepe schaamte oproept.

De vraag is: is het journalistiek professioneel als in RTL Late Night (6 september 2018) een dame als Stormy Daniels wordt geïnterviewd, die beweert dat ze ‘haar verhaal naar buiten brengt om Trump weg te werken’ zonder dat haar antecedenten grondig zijn gescreend? En zij zou een feministisch rolmodel ‘moeten’ zijn voor vrouwen? Zijn we als ‘beschaving’ gezakt tot zo’n diep peil?

Iets anders: op 7 september zei premier Mark Rutte in het Journaal dat hij het draagvlak niet wil verliezen “om mensen op te vangen die echt op de vlucht zijn, zoals uit Syrië voor een verschrikkelijke dictator die zijn eigen volk bombardeert”… Maar president Assad wordt door het overgrote deel van de eigen bevolking niet als een dictator gezien. Integendeel, hij wordt op handen gedragen. Hij heeft nooit ‘zijn eigen volk gebombardeerd’. En chemische wapens zijn materiaal voor terroristen. Dat is meermaals aangetoond. De gasaanvallen werden uitgevoerd door terroristen (zogenaamde rebellen) om een inval van het Westen uit te lokken, dan kon het Westen op een ‘legale’ manier Syrië ‘overnemen’ en Assad wegwerken, net als in Irak en Libië was gebeurd.

Volgens de Vlaamse Pater Daniël Maes die in een klooster in Syrië woont, had president Assad de vele terroristen die zich nog in het laatste terroristische bolwerk in Idlib ophouden, gewaarschuwd dat ze moesten vertrekken – en als ze niet zouden vertrekken, het Syrische leger zou ingrijpen. Pater Daniël noemt dit “de moeder van alle veldslagen”. Het gaat om het overwinnen van terroristen, en niet om het bombarderen van de eigen bevolking, dat weet het Westen heel goed. Het terroristengebied wordt nu zwaar gebombardeerd, onder meer door Russische bommenwerpers. Het Syrische leger brengt intussen zwaar Russisch en Iraans militair materieel samen en maakt zich klaar voor een grondoffensief.

Syrië heeft hulp van Rusland en Iran. Als het Westen gaat ingrijpen, dan kan daaruit ook een wereldoorlog uit ontstaan. En wat is dan de rol van de VS? En de rol van president Donald Trump met de grootste helft van de Amerikaanse bevolking als achterban – maar met sterke tegenstanders in de VS en het buitenland om Trump weg te werken en ook Poetin, en het Chinese Zijderoute-initiatief?

Kortom…

Anderen noemen het apocalyptische tijden. Voor mijzelf zie ik dit NIET als einde van de wereld, maar meer als een mogelijk einde van een zeer duistere periode.

En verder ben ik natuurlijk reuze benieuwd hoe het gaat lopen.”

Op donderdagavond 11 oktober geeft Janneke Monshouwer hierover een lezing in de Sacramentskerk in Breda. Meer informatie vind je hier.

Foto: Gage Skidmore Wikimedia Commons

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

40 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gezinusk
Gezinusk
5 jaren geleden

De westerse elite is zo vals geweest als de pest. Daar begonnen de problemen mee. Gelukkig had de aardbol ook nog een paar verstandige mensen rondlopen die het op sommeerde of het beestje bij hun naam noemde. Hier is één van hen;

https://www.youtube.com/watch?v=hdNCr1MjROU

En hier;

https://www.youtube.com/watch?v=yh3jwyqg0GQ

Havana
Havana
5 jaren geleden

Onder Obama en daarna Killary zou het Oorlog geweest zijn met Rusland en ging Europa het slagveld geweest zijn waarop de Amerikanen hun belangen gingen uitvechten. Een fan van Trump ben ik ook niet , maar nog liever hem dan die giftige slangen.

René van Zalk
René van Zalk
5 jaren geleden

Het lijkt er op dit moment zelfs op dat Donald Trump de komende verkiezingen gaat winnen. Dat zou mooi zijn om Iran te ontdoen van zijn nucleaire programma.

salvar
salvar
5 jaren geleden

de wereld vergaat nooit , wij kunnen vergaan.
de wereld draait gewoon door of zij nu zo blijft of het wordt een woestijn maakt voor de aarde niets uit.
ik zie nog steeds de rede niet wat mensen elkaar aandoen terwijl iedereen op deze aardbol een prachtig leven kan hebben als je deelt.

Back to top button
40
0
We lezen graag je reactie!x