Gezondheid

Is slakkenslijm een wondermiddel?

Help mee door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De oude Grieken gebruikten slakkenslijm om hun lichaam en gezicht in te smeren en Chileense arbeiders die slakken verscheepten naar Frankrijk zagen dat hun handen er zachter en jonger uitzagen en dat wonden genazen.

Slakkenslijm is een ingewikkelde mix van eiwitten, elastine en glycolzuur. Het zorgt ervoor dat de huid zichzelf constant blijft vernieuwen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Bovendien worden beschadigde huidlagen hersteld. Het slijm houdt de vochtbalans van de huid intact en werkt zeer goed bij de behandeling van acné of littekens.

Hyaluronzuur

Wetenschappers van de Autonome Universiteit van Madrid stellen dat slakkenslijm kan worden gebruikt voor de behandeling van beschadigd weefsel.

Tuinslakken (Helicidae) produceren als reactie op bepaalde schadelijke externe stimuli een afscheiding die rijk is aan antioxidanten, proteïnen en hyaluronzuur.

De oxidanten in het slijm kunnen littekens en beschadigd weefsel herstellen. Hyaluronzuur komt veelvuldig voor in bindweefsel, epitheelweefsel en zenuwweefsel. Het is één van de belangrijkste onderdelen van de extracellulaire matrix en draagt in belangrijke mate bij aan de celdeling en -migratie. Het zuur is wellicht ook betrokken bij de progressie van tumoren.

Celdeling

De afscheiding van de slak kan de celdeling en -migratie stimuleren en ondersteunt keratinocyten en fibroblasten. De opperhuid is opgebouwd uit keratinocyten. Fibroblasten zijn de belangrijkste cellen van het bindweefsel.

Landslakken van de familie Helicidae worden in het Midden-Oosten en Europa al sinds de prehistorie gegeten. Het zijn weekdieren die door longen ademen.

Bron: Pravda.ru

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Carglass repareert uw autoruit gegarandeerd, met slakkenslijm.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Als alles in de natuur uit kringlopen bestaat,kun je in al die kringlopen zoeken naar medicijnen en medicinale werkingen.De mens beschikt over zoveel IQ dat door bestudering van bepaalde kringlopen de medicijnen voor onze ogen geopenbaard worden.Zelfs Honing wordt gebruikt in het brandwonden centrum omdat dit de genezing bevorderd door haar natuurlijke antibiotica.Als slakkenslijm dus iets voor de mensheid kan betekenen zullen wij moeten uitzoeken waar dit het beste werkt.En met het verstrijken van de tijd en de opgedane kennis zien wij steeds meer,wat wij voorheen kunstmatig maakten.Zie je dan wat wij op aarde er van hebben gebakken,en wat wij beter anders hadden kunnen doen.Vraagteken…………….

Yes
Yes
11 jaren geleden

Op zich een interessante hypothese. Echter zolang wetenschappers zich niet stellig uitlaten en spreken in termen van “kan”en “wellicht” heb ik wat betreft bewijsvoering er nog geen ficucie in. Valt onder de categorie “nader onderzoek gewenst”.

L
L
11 jaren geleden

Vind het zo jammer dat de mens van alles probeert te bedenken, oplossingen voor zelfgemaakte problemen vooral en waar kan t liefst dieren als object te gebruiken die je ervoor mag doden.

Lekker buiten in de natuur wandelen met af en toe een extra gezellig slakje op de arm ipv 10 dode in een potje.
Gezond eten en goed bewegen, veel buiten zijn zullen al veel problemen wegnemen.

Heb overigens veel littekens door ongelukken.. veel in moestuintjes etc gewerkt genoeg slakken die over me heen liepen maar wondermidel was t niet echt…

Tot nu toe zelfs de dure silicone pleisters van 100 euro per stuk maken littekens dunner (onderhuids) niet kleiner of minder breed in het zichtbare vlak.. wat eigenlijk ook met vele massages had opgelost kunnen worden..
Mijn vraag dus als het al werkt bij sommige mensen in hoeverre en is dat beetje het waard zoveel dieren voor af te maken?

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x