Homepagina » Mens en Dier » Vogels van Tsjernobyl zijn fitter en groter
Vogels van Tsjernobyl zijn fitter en groter

Vogels van Tsjernobyl zijn fitter en groter

De vogels van Tsjernobyl blijken zich gemakkelijk aan de straling aan te passen. Ze doen er zelfs hun voordeel mee, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Volgens de Spaanse onderzoeker Ismael Galván en zijn collega’s zijn ze de eersten die aantonen dat dieren in het wild zich aan radioactieve straling aanpassen.

“Eerdere onderzoeken lieten zien dat de dieren rond Tsjernobyl schade opliepen door vrije radicalen, en dat ze hun antioxidanten, die tegen dergelijke schade moeten beschermen, hadden uitgeput,” zei Galván in een persbericht van de British Ecological Society. “Wij vonden precies het tegenovergestelde: na 28 jaar zijn de antioxidanten het sterkst verhoogd in de zones met de sterkste straling, en is in die zones de oxidatieve stress, zeg maar de stralingsschade, het laagst.”

Op 26 april 1986 ontplofte een reactor in de kerncentrale van Tsjernobyl, door grove menselijke fouten. De hele omgeving is nog altijd radioactief besmet, en mensen mogen er niet wonen. Al kunnen ze er wel een tijdje verblijven, als ze hun stralingsdosis goed in de gaten houden.

Vogels van Tsjernobyl zijn fitter en groterDe wetenschappers schrijven in het tijdschrift Functional Ecology dat ze 16 vogelsoorten hebben onderzocht in het afgesloten deel rond Tsjernobyl. De vogels werden gemeten en het bloed, sperma en de veren werden onderzocht. Al snel werd duidelijk dat de vogels fitter en groter zijn dan vogels buiten het gebied.

De onderzochte vogels hadden relatief veel glutathion in het bloed, één van de krachtigste lichaamseigen antioxidanten. Glutathion speelt een belangrijke rol bij de uitscheiding van schadelijke stoffen, zoals zware metalen, pesticiden, alcohol en afbraakproducten. De stof beschermt ook tegen schade aan genetisch materiaal.

Volgens de onderzoekers evolueren de vogels rond de kerncentrale snel. Vogels met veel glutathion in het bloed overleefden de straling en gaven de eigenschap door aan hun nakomelingen. Men vermoedt dat de vogels groter zijn dan normaal als gevolg van een gebrek aan roofdieren in het gebied.

“De bevindingen zijn belangrijk omdat ze ons meer vertellen over het vermogen van verschillende soorten om zich aan te passen in gebieden als Tsjernobyl en Fukushima,” besloot Galván.

[Alpha Galileo]


Vond je dit artikel interessant? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

24 reacties

 1. Zijn Tsjernobyl, Fukushima, Holocaust en meerdere grotere heftige gebeurtenissen niet een gemaakte ILLUSIE van de ILLUMINATIE NAZI’s die de oorlog nooit hebben verloren en andere groepen van die geheime genootschappen van het Vaticaan?

  Deze wereld zit geheel anders in elkaar als het gros denkt.

  8 likes
  • Wacht ff. Lees ik nou goed, dat jij beweert/gelooft dat deze gebeurtenissen nooit echt gebeurd zijn, maar dat het “illusies” van de illuminatie zijn? Kom op zeg. Kijk eens wat minder films en schimmige youtube filmpjes die zgn de waarheid bevatten.

   3 likes
   • Ja EMKA dat denk ik inderdaad en ik denk ook dat Hiroshima en Nagasaki ook niet getroffen zijn door een Atoombom maar wel door iets anders wat FILM heftig was.

    Oja die ENOLA BAY kon van de VS in oorlogtijd zomaar Japan binnen vliegen en 2 bommen afgooien en weer terugkeren naar huis waar ze als helden werden ontvangen. Het lijkt inderdaad wel een Hollywood actie of slaapt uw nog??

    Welterusten.

    0 likes
    • Hmmmm. Ben behoorlijk wakker hoor!
     De Enola Gay (niet Enola Bay) vloog vanuit Guam naar Nagasaki. Niet vanuit de US! Guam ligt een heel eind dichterbij Japan, dus dat stuk is met de B29 goed te doen!
     Er ligt 3 dagen tussen beide aanvallen. Hiroshima op 6 augustus en Nagasaki op 9 augustus 1945. BEIDE aanvallen zijn vanuit Guam gestart (via Iwo Jima, voor een eventuele nood-tussenlanding). Even je feiten checken voordat je roeptoetert!!!

     Maar, om even terug te komen op je eerdere reactie: Je ontkent dus ook de Holocaust en Tchernobyl! Ik vind dat je erg ver gaat om vanuit je “ik ben kritisch, maar kijk veel films” positie zo’n dingen te roepen.

     Toegegeven, er klopt vanalles niet in deze wereld, maar om deze zaken zo naast je neer te leggen en als Illuminati-Nazi acties te bestempelen, vind ik nogal respectloos naar de slachtoffers en overlevenden van deze gebeurtenissen.

     8 likes
  • Soms geloof ik dat ook Pascall! Zolang we maar bang blijven slikken we veel voor zoete koek…. Wij krijgen geen objectief inzicht en kunnen geen kennis nemen van veel zaken.

   3 likes
   • @mo66,

    Hoi Mo, ik heb inderdaad het idee dat we in een groot gemaakte Hollywood illusie leven. De naam van die stad zegt het al Holly Wood. Het stokje van de dirigent is van HOL HOUT gemaakt die het orkest dirigeert. Zo dirigeert Holly Wood ook de gehele wereld met zijn stokje. De mooie waarschijnlijk FAKE gemaakte beelden van al die joden en de opruimers die overleden in Tsjernobyl en Fukushima is denk ik een groot Vrijmetselaars Theater.

    De slachtoffers in die oorlogen waren om de wereld populatie de corrigeren. Nu hebben we ook nog een Monsanto waar iedereen zich boos over maakt en ik denk dat die supergoed werk leveren omdat ik denk dat Monsanto zaden maakt voor de planeet Mars die wij samen met de goden gaan bewonen.

    Oja voor de mensen die nu boos op me worden, de MENS is ook een GMO product!!!

    Deze Anunnaki praatjes moeten toch ergens toe leiden!

    3 likes
    • Bolly Wood?

     2 likes
    • @Pascal. Kerel, echt…… Kijk eens wat minder TV!
     Hoeveel fantasie heb je nodig om Hollywood te vertalen naar Hol Hout?
     In voorgaande reactie toverde je al wat fantasieën bij elkaar, en nu vertaal je de naam van een Amerikaanse wijk naar het nederlands en zoekt daar een NWO gedachte achter? Ik geef je een tip: zoek HOLLY eens op in een EN-NL woordenboek. Daar zal beslist niet “Hol” uitkomen.
     Ik vind het uitermate respectloos wat jij allemaal roept over fake beelden over joden etc.

     0 likes
     • Beste @emka, Ik heb geen TV zenders en ik kijk nooit geen TV.

      Ik zal even met je meegaan met dat hol hout. Het is de uitleg van Vrijmetselaar Jordan Maxwel!

      Dat van de Joden is totaal niet respectloos omdat alles besproken moet worden, anders blijft het altijd mysterieus.

      Je zou wat meer moeten nakijken en gaan zien dat de wereld heel anders werkt als de realiteit van het gros.

      0 likes
 2. Ja, misschien is die straling wel helemaal niet gevaarlijk……. het is maar wat ze je laten geloven ! Daar ben ik allang van overtuigd ! Wij zijn al die jaren blijven geloven in alles wat werd verteld omdat je dacht dat ZE (regeringen) het goed met ons bedoelden maar al vele jaren denk ik dat niet meer ! Dan is een banaan ongezond nu plotseling is het weer gezond eerst was pindakaas gezond nu niet meer hetzelfde met eieren 1 per week voor je cholesterol (waar ik niet in geloof) Nu mag je ze iedere dag weer eten. Ik persoonlijk doe wat ik wil en geloof niets meer volg mijn instinct ! Overigens eet ik altijd wat ik lekker vindt en zeker geen plastic margarine daar zijn ze nu ook achter dat het erg ongezond is dat wist ik al jaren ! Gwoon lekker roomboter en dan (hopelijk de waarheid ) biologisch !

  Groetjes allemaal

  11 likes
 3. Ik ben nogal groot geschapen. Heb ik ook ergens straling opgelopen?

  8 likes
 4. Miss Multiuniverse

  Teveel straling lijkt mij niet zo gezond ( zie Hirosjima en Nagasaki.
  Aan al die beetweterige praatjes over wat of wel gezond is heb ik niks.
  Aan aannames of geloofjes onderhouden daar doe ik niet aan .
  Wel interessant om te luisteren naar wat anderen te zeggen hebben. Gewoon eerst maar relativeren.
  Verder blijf ik dicht bij mezelf en luister naar mijn eigen lied en leef en beleef het.
  Dus eet ik ook gewoon roomboter .

  6 likes
 5. er wordt ons veel voorgelogen en in scene gezet (9-11, maanlanding, boston bombing enz..) maar om nu gaan te beweren dat de holocaust en tjernobyl niet hebben plaatsgevonden zoals velen hier beweren..het niveau van sommige lezers op deze site keldert zienderogen.. mind-control???

  5 likes
 6. Die straling is eigenlijk uber Prana, puur licht, levenselixer.
  Georganiseerde zweefreizen naar Tsjernobyl, een gat in de spirimarkt!

  4 likes
 7. Bekijk de film “De Matrix”. Volgens mij komt dat heel erg in de buurt.
  Vrijheid is n farce, vrij denken is bijna een farce.
  Morgen 5 mei is er heel wat om bij stil te staan.
  Ook na te denken over het woord Democratie en wat dat eigenlijk zou moeten betekenen.
  Is er reden om aan te nemen dat mind control al operatief is ?

  3 likes
 8. Het zou een test kunnen zijn om te kijken of de natuur zich herstelt. Als dat zo is kan de grote schoonmaak beginnen. Agenda 21 in voorbereiding.

  1 likes
 9. Um, (dag, Evolutietheorie) Verspreiden deze vogels zich ook?
  Zo ja, dan moeten fietsers uitkijken dat hun glimmende
  tweewielers niet gesnaveld worden..

  0 likes
 10. Essentiele zin:
  Volgens de onderzoekers evolueren de vogels rond de kerncentrale snel.

  In gebieden met veel kindersterfte evolueert de mens ook snel. Wrang, maar waar.

  0 likes
 11. http://atomicinsights.com/critical-analysis-mousseau-fukushima-presentation/

  Dr. Timothy Mousseau, a biological scientist, did research for years in the chernobyl region and in Fukushima. he found a real l different outcome. The nuclear industry funds these kind of projects in order to bring out a very positive picture. People like Dr Mousseau prove its the opposite and nuclear fall out kills all living species and plants.

  0 likes
 12. De hele wereldmedia is 1 grote leugen en wellicht ook dat die straling slecht is. Misschien worden we supermensen als je daar gaat wonen.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Wilt u ook geen proefkonijn zijn van 5G? Help dan nu mee om deze actie tot een nog groter succes te maken

Wilt u ook geen proefkonijn zijn van 5G? Help dan nu mee om deze actie tot een nog groter succes te maken

De Nationale Bond tegen Overheidszaken is hard ...

Zwitsers de straat op tegen 'dodelijke' 5G-technologie. Gaan ze de 100.000 halen?

Zwitsers de straat op tegen ‘dodelijke’ 5G-technologie. Gaan ze de 100.000 halen?

Afgelopen weekend hebben duizenden mensen in het ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.