Mens en Dier

VIDEO: Hereniging tussen vrouw en gorilla’s uit haar jeugd laat niemand onberoerd

Help mee door dit artikel met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Hoe sterk de band tussen mens en dier kan zijn blijkt uit onderstaand filmpje. Meer dan 12 jaar geleden lieten natuurbeschermer Damian Aspinall en zijn dochter Tansy de gorilla’s Djalta en Bimms vrij in de bossen van Gabon.

Tansy ging als baby op de foto met de gorilla’s die op dat moment in het Howletts Wild Animal Park leefden. De foto zorgde indertijd voor de nodige beroering. Mensen vonden het onverantwoord dat Damian zijn dochtertje in handen gaf van een gorilla. Hij trok zich er niets van aan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Damian gaf na ruim 20 jaar de beelden vrij om te laten zien hoe lief de sterke dieren zijn. De inmiddels 23-jarige Tansy zei: “Mensen zijn opgevoed met het idee dat een gorilla een King Kong-achtig dier is. Maar het zijn zulke lieve beesten en ze lijken op mensen.”

De dieren werden in gevangenschap geboren, maar in 2002 konden ze worden uitgezet in de vrije natuur. Eind vorig jaar gingen vader en dochter in Gabon op zoek naar hun geliefde gorilla’s. Toen ze hun namen riepen kwamen de dieren uit de struiken tevoorschijn. Damian en Tansy werden gelijk herkend en overladen met knuffels.

[HLN]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
de gorilla’s Djalta en Bimms
de gorilla’s Djalta en Bimms
8 jaren geleden

bijna de laatste 2 wezens die de 10 geboden volgen zo gewoon en normaal
welkom in de nieuwe tuin van Eden!

Rini
Rini
8 jaren geleden

Ik zou me niet voor kunnen stellen dat een dier je vast pakt als een mens,wat moet dat een heerlijk en erlijk gevoel zijn zeg,echt het zuiverste van het zuiverste mooie liefde,het echte werk zoals het hoord 🙂 🙂 🙂 super gaf vet mooi 🙂 🙂 🙂

Jesus
Jesus
8 jaren geleden

Wanneer komt er is een verbod op dit soort filmpjes? Echt de natuur wordt overspoeld door mensen met een camera die alles vertrappen en dieren in de stress laten schieten.

En dit voor een feelgood filmpje. Ik zie echter een milieuvervuilende motorboot, een kijk mij nou eens goed zijn vader en een kijk mij nou eens een band hebben met een aap meisje. plus een cameraman geluidsman , gids en nog meer mensen die de flora en fauna aantasten in het gebied zelf.

bleh.
Ik ga eten, lekkere plofkip.

days of our lives
days of our lives
8 jaren geleden
Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x