Propaganda

Vermeend Iraans complot is gedateerd en dient als bliksemafleider

Help door dit met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse minister van Justitie Eric Holder zei op dinsdag dat twee Iraniërs bomaanslagen wilden plegen op onder meer de ambassades van Israël en Saoedi-Arabië in Washington.

Laat het duidelijk zijn dat het een wanhoopspoging is om de aandacht af te leiden van de protesten in de VS. Inmiddels loopt een gerechtelijk onderzoek naar Eric Holder.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Functionarissen hebben gezegd dat de Saoedische ambassadeur Adel Al-Jubeir nooit in gevaar is geweest. President Obama werd in juni reeds ingelicht over dit zogenaamde complot.

Door het nu aan te kondigen lijkt het duidelijk een wanhoopspoging te zijn om de aandacht van de media af te leiden van de economische malaise nu blijkt dat de totale schuld van de VS zo’n $200 biljoen bedraagt, meer dan 13 keer de omvang van het BBP van dat land. Daarnaast probeert de gevestigde orde op deze wijze de aandacht af te leiden van de Occupy Wall Street beweging die steeds sneller groeit.

Een plan om een ‘belangrijke terroristische aanslag in de Verenigde Staten’ te plegen is door FBI- en DEA-agenten verijdeld en gelinkt aan Iran, zo lieten functionarissen aan ABC News weten.

De regering in Teheran heeft gelijk gereageerd op deze propagandastunt. De Iraanse ambassadeur Mohammad Khazaei heeft de aantijgingen in een brief aan VN-chef Ban Ki-moon verworpen en voegde toe dat het een oorlogszuchtige zet van Amerika is. Zoals de meeste landen inmiddels begrijpen dienen dit soort acties om een confrontatie of oorlog met de VS of Israël uit te lokken. Dit stond op woensdagmorgen in De Telegraaf maar is inmiddels weer verdwenen of aangepast.

De claims van de Amerikaanse regering dat ze meerdere door Iran gesteunde terreuraanslagen heeft verijdeld zijn vulgair en missen elke basis. Dat stelden hoge Iraanse functionarissen op woensdag.

Voorzitter van het Iraanse parlement Ali Larijani sprak van een ‘kinderachtig en amateuristisch spel’. “Onze buren in de regio zijn zich zeer bewust dat Amerika dit verhaal gebruikt om onze relatie met Saoedi-Arabië te verpesten,” aldus de bewindsman. “Washington kan de islamitische ontwaking in de regio niet tegenhouden.”

De Iraanse onderminister van Buitenlandse Zaken Hassan Qashqavi zei dat de beschuldigingen van de Amerikaanse regering niet worden gesteund door bewijs, aldus het Iraanse persbureau Fars.

“Amerika ziet zich geconfronteerd met de groeiende Occupy Wall Street beweging die zich tegen het vijandige beleid van de machthebbers van dat land keert,” legde voorzitter van de Commissie voor Nationale Veiligheid en Buitenlandse Zaken van het Iraanse parlement Alaeddin Boroujerdi uit. “Dit nieuwe complot heeft gefaald en Washington kan de opstand in het land niet manipuleren.” De Occupy beweging heeft zich inmiddels verspreid naar bijna 70 Amerikaanse steden, zo meldt Press TV.

Ironisch

De Iraniërs zouden naar verluidt hulp hebben gehad van een lid van een Mexicaans drugskartel. Ironisch genoeg heeft het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden procureur-generaal Eric Holder deze week gedagvaard vanwege zijn rol in Operation Fast and Furious waarbij de wapensmokkel naar Mexicaanse drugskartels werd onderzocht.

Bij deze undercoveroperatie verdwenen honderden vuurwapens de grens over en kwamen in handen van criminelen in Mexico. De ATF (het Amerikaanse Bureau Alcohol, Tabak, Vuurwapens en Explosieven) wilde nagaan hoe wapens naar leiders van drugskartels werden gesmokkeld maar ‘raakte het spoor kwijt’.

Na de mislukte undercoveroperatie zijn ATF-chef Kenneth Melson en de hoogste federale officier van justitie in de grensstaat Arizona, Dennis Burke, eind augustus afgetreden.

Ongeloofwaardig

Ook voormalig counter-terrorism specialist van de CIA Philip Giraldi stelt dat het hele verhaal ‘ongeloofwaardig’ is. “Ik begrijp niet hoe zo’n geraffineerd plot verband houdt met een Mexicaanse drugsbende, er zit geen enkele logica in,” zei Giraldi tijdens een interview op de Amerikaanse uitgave van Press TV.

Bronnen: Whatreallyhappened.com, Presstv.ir en Telegraaf.nl

Gerelateerd: Klokkenluiders: drugskartels organiseren fundraisers voor ambtenaren

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x