Buitenland

Obama hielp terreurgroep IS zodat Amerikaanse troepen konden terugkeren naar Irak. Ex-premier onthult explosieve geheimen

Help mee door deze informatie met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De voormalige Iraakse premier Nouri al-Maliki heeft explosieve geheimen onthuld over de samenwerking tussen de Verenigde Staten en terreurgroep IS.

Washington steunde de terreurbeweging in Irak zodat Amerikaanse troepen konden terugkeren naar het land.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Maliki, die tussen 2006 en 2014 premier van Irak was, zei tegen een lokale tv-zender dat de regering van oud-president Barack Obama een sleutelrol heeft gespeeld bij de creatie van IS.

Weigerde hulp

In 2013 hadden IS-militanten zich verschanst bij de grens tussen Syrië en Irak. Maliki zei dat Bagdad indertijd niet beschikte over gevechtsvliegtuigen waarmee de posities bestookt konden worden.

De voormalige premier vroeg de regering-Obama om één of twee straaljagers. Washington weigerde hulp te bieden.

Washington hield ook de levering van helikopteronderdelen en ander militair materieel naar Irak tegen.

Oprichter van IS

Bagdad had bovendien betaald voor F-16’s, maar Washington zorgde ervoor dat ze Irak nooit bereikten, onthulde Maliki.

De oud-premier is het eens met president Trump, die in 2016 zei dat Obama de oprichter van IS is.

Infiltreren

Maliki zei verder dat Washington na de terugtrekking in 2011 nooit om toestemming heeft gevraagd om terug te keren.

Eerder waarschuwde een lid van de Iraakse Overwinningsalliantie dat de VS IS-leiders in Irak rekruteert om ze te laten infiltreren in Iraakse verzetsbewegingen.

[PressTV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
5 jaren geleden

Altijd en eeuwig maar gebrand op de strijd en oorlogen deze krankzinnige mensheid/wereldleiders (ziekelijke ego’s) en nooit voor co-operatie met buitenaardsen en dit voor universele vrede.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
5 jaren geleden

De druk op de MSM is nu zo groot aan het worden dat het verder uitblijven van dit soort journalistieke berichten hun ondergang wordt.
De geloofwaardigheid van kranten, radio en tv is al weg. Nog even en ze zijn hun lezers/kijkers totaal kwijt, en die komen ook niet terug omdat ze alternatieve informatiekanalen hebben gevonden.

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
5 jaren geleden

Vieze Amerikanen hebben ISIS opgericht. samen met Israël. Ga maar na …….AL is georganiseerd door de NAVO. Opeens ging al het Leger materiaal van Libië in NAVO schepen richting Syrië want ook Asser, the Putin lover moest het veld rui en. Dit liep anders en ja wat moet dan? Plan B we doen net alsof we ook tegen ISIS zijn in het Westen. Smerige geo politieke maffia over de ruggen van dom volk, lekker ophitsen die randdebielen als je Mohametje belachelijk maakt en huppa de wapenindustrie draait op volle toeren. En die achterbakse Obama was en is niets anders dan een troetel neger in dienst van de wapenindustrie . De man die met The graat USA de hele wereld afluistert, ‘Yes we Scan’.

weg met ons
weg met ons
5 jaren geleden

Obama was een gladjanus en totale nepacteur president, een idioot en een zio hond die meende dat hij van het kaliber Kennedy was, idem geldt voor viespeuk Bill Clinton en laffe hond George Bush. Allen verdienen ze voor hun moordpartijen een spuitje of electrische stoel.

Maar het is wat als de dag van de afrekening komt en dergelijke honden worden afgemaakt voor de eeuwigheid. Prachtig zal de dag zijn die zal komen voor al deze en soortgelijke hufters,…. Praise that -special- day!!

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x