Homepagina » Buitenland » Obama hielp terreurgroep IS zodat Amerikaanse troepen konden terugkeren naar Irak. Ex-premier onthult explosieve geheimen
Obama hielp terreurgroep IS zodat Amerikaanse troepen konden terugkeren naar Irak. Ex-premier onthult explosieve geheimen
Foto: BrokenSphere Wikimedia Commons

Obama hielp terreurgroep IS zodat Amerikaanse troepen konden terugkeren naar Irak. Ex-premier onthult explosieve geheimen

De voormalige Iraakse premier Nouri al-Maliki heeft explosieve geheimen onthuld over de samenwerking tussen de Verenigde Staten en terreurgroep IS.

Washington steunde de terreurbeweging in Irak zodat Amerikaanse troepen konden terugkeren naar het land.

Maliki, die tussen 2006 en 2014 premier van Irak was, zei tegen een lokale tv-zender dat de regering van oud-president Barack Obama een sleutelrol heeft gespeeld bij de creatie van IS.

Weigerde hulp

In 2013 hadden IS-militanten zich verschanst bij de grens tussen Syrië en Irak. Maliki zei dat Bagdad indertijd niet beschikte over gevechtsvliegtuigen waarmee de posities bestookt konden worden.

De voormalige premier vroeg de regering-Obama om één of twee straaljagers. Washington weigerde hulp te bieden.

Washington hield ook de levering van helikopteronderdelen en ander militair materieel naar Irak tegen.

Oprichter van IS

Bagdad had bovendien betaald voor F-16’s, maar Washington zorgde ervoor dat ze Irak nooit bereikten, onthulde Maliki.

De oud-premier is het eens met president Trump, die in 2016 zei dat Obama de oprichter van IS is.

Infiltreren

Maliki zei verder dat Washington na de terugtrekking in 2011 nooit om toestemming heeft gevraagd om terug te keren.

Eerder waarschuwde een lid van de Iraakse Overwinningsalliantie dat de VS IS-leiders in Irak rekruteert om ze te laten infiltreren in Iraakse verzetsbewegingen.

[PressTV]


Vond je dit artikel waardevol? Deel het dan met je vrienden op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

5 reacties

 1. De druk op de MSM is nu zo groot aan het worden dat het verder uitblijven van dit soort journalistieke berichten hun ondergang wordt.
  De geloofwaardigheid van kranten, radio en tv is al weg. Nog even en ze zijn hun lezers/kijkers totaal kwijt, en die komen ook niet terug omdat ze alternatieve informatiekanalen hebben gevonden.

  29 likes
 2. Obama was een gladjanus en totale nepacteur president, een idioot en een zio hond die meende dat hij van het kaliber Kennedy was, idem geldt voor viespeuk Bill Clinton en laffe hond George Bush. Allen verdienen ze voor hun moordpartijen een spuitje of electrische stoel.

  Maar het is wat als de dag van de afrekening komt en dergelijke honden worden afgemaakt voor de eeuwigheid. Prachtig zal de dag zijn die zal komen voor al deze en soortgelijke hufters,…. Praise that -special- day!!

  23 likes
 3. Altijd en eeuwig maar gebrand op de strijd en oorlogen deze krankzinnige mensheid/wereldleiders (ziekelijke ego’s) en nooit voor co-operatie met buitenaardsen en dit voor universele vrede.

  10 likes
 4. Vieze Amerikanen hebben ISIS opgericht. samen met Israël. Ga maar na …….AL is georganiseerd door de NAVO. Opeens ging al het Leger materiaal van Libië in NAVO schepen richting Syrië want ook Asser, the Putin lover moest het veld rui en. Dit liep anders en ja wat moet dan? Plan B we doen net alsof we ook tegen ISIS zijn in het Westen. Smerige geo politieke maffia over de ruggen van dom volk, lekker ophitsen die randdebielen als je Mohametje belachelijk maakt en huppa de wapenindustrie draait op volle toeren. En die achterbakse Obama was en is niets anders dan een troetel neger in dienst van de wapenindustrie . De man die met The graat USA de hele wereld afluistert, ‘Yes we Scan’.

  10 likes
 5. Overheden, machthebbers en afschuwwekkende criminaliteit in welke vorm dan ook, is naadloos met elkaar verweven, is één en hetzelfde ding. De zogenaamde democratie waar ze mee schermen en die ze overal tegen wil en dank denken te moeten exporteren staat garant voor dood en verderf en gigantische winst voor de elite. Hoe lang geven we hen nog vrijwillig de macht om dit door en door smerige spel te spelen nu we eigenlijk allemaal wel weten hoe het werkt ? Gaan we wereldwijd vrijwillig naar de stembus blijven rennen om tegen beter weten in voor onze eigen ondergang te tekenen ?

  5 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Generaal Wesley Clark voorspelde dat Amerika in vijf jaar tijd zeven landen zou uitschakelen. Alleen dit land staat nog overeind

Generaal Wesley Clark voorspelde dat Amerika in vijf jaar tijd zeven landen zou uitschakelen. Alleen dit land staat nog overeind

De gepensioneerde Amerikaanse generaal Wesley Clark waarschuwde ...

Geen bewijs voor agressieve plannen Iran. Britse generaal doet opvallende uitspraken (en steekt spaak in wiel van oorlogshaviken)

Geen bewijs voor agressieve plannen Iran. Britse generaal doet opvallende uitspraken (en steekt spaak in wiel van oorlogshaviken)

De Amerikaanse media vallen president Trump op ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 2 mei 2019
20:00 uur (CEST)
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.