Buitenland

Massale protesten in 42 Spaanse steden, miljoenen mensen de straat op tegen socialistische coup

Help door dit artikel met vrienden op je socials te delen!

Enkele dagen nadat de Spaanse oud-politicus Alejo Vidal-Quadras in Madrid in zijn gezicht werd geschoten, braken er grote protesten uit in zo’n 42 Spaanse steden en gingen talloze Spanjaarden de straat op.

Ze voelen zich verraden door de socialistische premier Pedro Sanchez, die beloofde amnestie te verlenen aan Catalaanse separatisten in ruil voor steun. De Partido Popular riep op tot massale demonstraties door het hele land.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png


De betogers zijn boos over de overeenkomst die premier Sanchez heeft gesloten met de leider van de Catalaanse partij, Carles Puigdemont. In die deal wordt afgesproken dat hij amnestie verleent aan Catalanen die in 2017 illegaal de onafhankelijkheid wilde uitroepen.

Santiago Abascal, leider van de partij Vox, heeft beloofd om de inkomstenbelasting te verlagen, de overheidsuitgaven terug te dringen, corruptie aan te pakken, illegale immigranten uit te zetten, radicale moskeeën te sluiten en het liberale beleid ten aanzien van de woke-agenda en klimaatverandering terug te draaien. De partij scoorde bij de verkiezingen beter dan verwacht.


In Madrid gaf Abascal een speech. Alberto Nunez Feijoo van de Volkspartij zei in de hoofdstad: “We stoppen pas als er nieuwe verkiezingen komen!”


Alleen al in Madrid waren volgens de autoriteiten zo’n 80.000 mensen op de been. De Volkspartij claimde dat zo’n 1 miljoen betogers de straat opgingen.


Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 132 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

97 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pablo
Pablo
5 maanden geleden

Kijk, zie;
Zelfrealisatie in de zin van worden wie je bent bestaat ​​NIET uit, de onvermijdelijk misselijkmakende poging om jezelf efficiënt en in overeenstemming met de maatschappij te optimaliseren, zoals hier in NL hoogtij viert…

Maar bestaat WEL uit het vrijelijk verkennen van je essentie in grotere contexten en bredere kringen dan dat, zoals nu de Spanjaarden ons nu tonen!

Viva el espíritu libre español!

Steven
Steven
5 maanden geleden

Die socialisten veroorzaken overal niks anders dan ellende. Dat is nu zo, dat was vroeger zo en dat zal altijd wel zo blijven!

Annette
Annette
5 maanden geleden

GOED, dat die Spanjaarden stevig van zich af bijten. EEN MILJOEN mensen op de been. JA, daar kunnen wij hier in Nederland alleen maar van dromen.

HIER is letterlijk het gezegde SAMEN STAAN WIJ STERK van toepassing. Duidelijker kun je het niet krijgen.

Maar….wij wachten het maar af, hoe het allemaal verder zal gaan verlopen. De vijand, in dit geval dus de Spaanse regering, heeft vast en zeker nog wel wat verrassingen in petto. En, als het de Spaanse regering niet lukt om de boel zelf onder controle te krijgen, dan weten ze bij de EU vast wel raad.

Er is toch niet voor niets inmiddels een Europees leger opgetuigd. Dan sturen ze gewoon eventjes wat militairen, die verder niets, niemandal met de Spaanse bevolking op heeft, er op af om orde op zaken te stellen.

Jullie weten wel: ORDO AB CHAO.

In ieder geval DOEN de Spanjaarden wel wat, net zoals de Fransen een paar jaar geleden deden: IEDERE dag de straat op.

Alleen…. WAT heeft het de Fransen uiteindelijk opgeleverd? Je hoort er sowieso helemaal niets meer van.

Wij leven 100% zeker in de méést waanzinnige tijd van ons leven. Althans, zo zie ik het.

Gelukkig proberen wij ondertussen ook nog te genieten.
Gisteren zijn mijn man en ik met 2 goede vrienden naar Zwolle afgereisd om alvast de verjaardag van mijn lieve zus te vieren.

Het was absoluut waanzinnig gezellig met, naar schatting, zo’n 40 tot 50 andere medestrijders.

Iedereen had zelf wat lekkers gemaakt, dat in grote schalen klaargezet werd en waardoor wij allemaal van de heerlijkste gerechten konden genieten.

Daarnaast had mijn zus met enkele anderen, waaronder een fantastische pianist, liedjes ingestudeerd uit de jaren 60 en 70, die wij allemaal uit volle borst meezongen.

DIT gebeuren heeft mij weer helemaal geestelijk opgeladen om de komende tijd weer door te komen.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
5 maanden geleden

GO SPANJE !!
Nederland moet STAKEN…WEG MET DE PARTIJEN..Nederland gaat BLOEIEN zonder regering..

ER MOET EEN NIEUWE SYSTEEM KOMEN, ANDERS GAAT NEDERLAND HELEMAAL KAPOT EN DE TOEKOMST VAN DE KINDEREN IS VERNIETIGT..

Back to top button
97
0
We lezen graag je reactie!x