Binnenland

Uithaal naar VVD-leider Yesilgöz: ‘Zo voorspelbaar dit, leugenaars die WEF-agenda meedogenloos uitvoeren’

Help anderen door dit artikel met anderen op je social netwerk te delen!

VVD-leider Yesilgöz zegt dat haar partij niet in een kabinet zal stappen in verband met het zetelverlies. Wel zal de VVD een centrumrechts kabinet steunen als een soort gedoogpartner.

Op X schrijft ze: “Met tien zetels verlies heeft de kiezer de VVD een duidelijk signaal gegeven. Meebesturen ligt daarmee niet voor de hand. Wij lopen echter niet weg voor onze verantwoordelijkheid. Wij zullen dan ook een centrumrechts kabinet met goede maatregelen mogelijk maken en constructief steunen.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Rechtsfilosoof Raisa Blommestijn ziet twee mogelijke redenen voor het ‘gedogen’. Eén: de gedoogsteun kan worden ingetrokken als het de partij niet bevalt, dus toch weer een sleutelpositie. Twee: het is een poging om de formatie te frustreren en op nieuwe verkiezingen aan te sturen.

VVD-stemmer, al spijt?

Ondernemer Rutger van den Noort wijst erop dat 84 procent van de VVD-kiezers wil dat de partij in een kabinet stapt. “Maar de partijtop wil dat (nu) niet. En dan wel kakelen over luisteren naar de achterban, dus Yesilgöz heeft het nog steeds niet begrepen.”

“Ons in campagnetijd, net als de 13 jaar daarvoor, immigratiebeperkende maatregelen beloven. Twee dagen na de verkiezingen dat beloofde beleid welhaast onmogelijk maken door niet met de PVV in een kabinet te willen. VVD-stemmer, al spijt?” vraagt fractievoorzitter van Hart voor Den Haag Richard de Mos.

Evil

Emeritus hoogleraar Kees de Lange spreekt van een ‘onwaardige vertoning’. “De VVD onder Yesilgöz: de herinnering aan het falen van je partij en het noodgedwongen aftreden van de incompetente Rutte-regering denken op te lossen door weg te lopen voor verantwoordelijkheid, dus verder opzichtig falen,” stelt hij vast.

“Zo voorspelbaar dit,” reageert Robert Jensen. Hij noemt de VVD ‘evil’. “Leugenaars die de globalistische agenda van het WEF meedogenloos uitvoeren. Ten koste van hun eigen land,” schrijft hij op X.

Columnist Ebru Umar voorspelt dat de VVD weggevaagd wordt als er vanmiddag verkiezingen zouden plaatsvinden.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 181 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

107 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ralf
ralf
4 maanden geleden

Yesisgöt ruilen voor rita verdonk. probleem opgelost.

Vrijheid is ver te zoeken
Vrijheid is ver te zoeken
4 maanden geleden

Ze kunnen liegen en draaien zoveel ze willen, de VVD kiezer heeft toch een doelloos leven en zal de partij altijd blijven steunen. Je komt echt uit een ei als je wederom op deze partij hebt gestemd, die mensen gaan nooit meer wakker worden. Zzzzzzzz…..

Greet Resist
Greet Resist
4 maanden geleden

definitie ‘soort gedoogpartner’:
EEN PARASIET DIE ANTI-PARASITAIRE GENEESMIDDELEN VERBIED

wolfje168
wolfje168
4 maanden geleden

Het heet ‘Democratie onder Voorwaarden’.

Back to top button
107
0
We lezen graag je reactie!x