Bewustzijn

Waar bestaan onze gedachten?

Help mee door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Filosofen vragen zich al lange tijd af hoe bewustzijn en materie aan elkaar gerelateerd zijn. Tegenwoordig mengen zich ook steeds vaker natuurkundigen in het debat.

De Franse pater jezuïet, bioloog en natuurkundige Pierre Teilhard de Chardin schreef aan het begin van de 20e eeuw over het begrip ‘noösfeer’. Sindsdien wordt hij door velen gezien als de vader van cyberspace. Noösfeer duidt namelijk op ‘de denkende laag rond de aarde’. Het woord stamt van het Griekse nous, dat geest betekent. Op internet refereren dan ook veel websites aan zijn werk. Kan het internet worden gezien als een rijk waarin ons collectieve bewustzijn bestaat?

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Hoogleraar wiskunde en astronomie Bernard Carr van de Queen Mary University of London zegt dat ons bewustzijn interacteert met een andere dimensie. Albert Einstein zei dat er tenminste vier dimensies zijn. De vierde dimensie is tijd, of ruimtetijd, aangezien ruimte en tijd volgens Einstein niet van elkaar kunnen worden gescheiden.

Carr beredeneert dat onze fysieke zintuigen ons een driedimensionaal universum tonen, hoewel er tenminste vier dimensies zijn. In de hogere dimensies bestaan volgens hem entiteiten die we niet met onze zintuigen kunnen waarnemen.

“De enige niet-fysieke entiteiten in het universum die we kunnen ervaren, zijn de mentale entiteiten,” schreef Carr. “Het bestaan van paranormale verschijnselen wijst erop dat mentale entiteiten in een soort ruimte moeten bestaan.”

Dean Radin van de Sanoma State University heeft studies gedaan naar het effect van gedachten op de fysieke realiteit. Volgens Radin is het mogelijk dat onze gedachten in de toekomst ons verleden kunnen beïnvloeden. Radin is verbonden aan het Institute of Noetic Sciences, een organisatie die is opgericht door piloot van de maanlander Apollo 14 Edgar Mitchell.

Professor emeritus William A. Tiller van de Stanford-universiteit zegt dat onze gedachten een fysiek effect hebben op een realiteit die met bestaande instrumenten niet te detecteren is. Dit ‘nieuwe’ gebied ‘lijkt te functioneren binnen het fysieke vacuüm, de lege ruimte tussen de fundamentele elektrische deeltjes die onze elektrische moleculen en atomen vormen, en is op dit moment onzichtbaar voor ons en onze meetinstrumenten’.

Tiller zegt dat hij in staat is om deze onzichtbare ruimte toch te detecteren, maar alleen als er interactie plaatsvindt tussen die ruimte en elektrische atomen of moleculen die we rechtstreeks kunnen meten. Deze interactie wordt volgens Tiller gedreven door menselijk bewustzijn, wat erop lijkt te wijzen dat onze gedachten daar ook bestaan.

[Epoch Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Nico Cordewener
Nico Cordewener
9 jaren geleden

Het bewustzijn is vergelijkbaar met een radiozender boven een land. Alle materie is laagfrequent bewustzijn. Materie is als een zender in de ‘lange golf’. Materie zit in de laagste frequentieband. Deze frequentieband noemen wij het frequentiespectrum. Daarboven zijn nog meer frequentiebanden. In één van die frequentiebanden zit ons bewustzijn. Omdat er binnen die hogere frequentieband geen lengte, breedte, hoogte en tijd is, mag je het bewustzijn vergelijken met een radiozender/ontvanger. Onderzoekers die het bewustzijn in de hersenen zoeken kijken in principe op de juiste plek in lengte, breedte, hoogte en tijd. Ze kijken in de verkeerde frequentieband. Meer van deze inzichten vindt u op mijn site http://www.dewereldvergaat.nl.

Kalki
Kalki
9 jaren geleden

Gedachten zijn krachten, die moet je in je hoofd observeren en moet je er niet mee identificeren; dus wees onthecht van je denken, dan zou je jezelf zelfs kunnen teleporteren.

Kalki
Kalki
9 jaren geleden

Gedachten maken de mens krankzinnig. Je zou je gedachten/geest het beste nog kunnen transformeren, door bewust te worden van de mentaal-gepolariseerde staat van denken en waardoor je VERLICHT wordt.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
9 jaren geleden

Wanneer je elektriciteit beheerst kun je tal van dingen doen, zoals licht maken, geluid maken, beweging opwekken etc.. Oftewel elektriciteit is een soort tussenstof die je kunt vormen en zo onze zintuigen te prikkelen.
In die zin is de redenatie van prof. Tiller zo gek nog niet, dat elektriciteit wellicht als ’tussenstof’ kan dienen voor het aantonen van niet direct waarneembare dimensies.
Ik vraag me af welke ‘proefopstelling’ door hem is gebruikt die zijn veronderstelling ondersteunt.
Of wel: hoe kan ik zelf proefondervindelijk vaststellen wat prof. Tiller beweert ?

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x