Buitenland

Oekraïense buitenlandminister in de val gelokt: ‘Ja, wij zitten achter de explosies’

Help mee door deze informatie met anderen op je socials te delen!

De Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken heeft in gesprek met Russen die zich voordeden als een Amerikaanse oud-ambassadeur toegegeven dat Kiev achter de explosies op de Krimbrug zit.

In een video is te zien hoe Dmytro Koeleba de aanval op de brug opeist. Hij gaf ook toe dat Oekraïne verantwoordelijk is voor een explosie die leidde tot stroomuitval in een Russische stad bij de grens met Oekraïne.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Ja, dat waren wij

“Als je me vraagt wie dingen opblaast op de Krim of in Belgorod […] dan zeg ik: ja, dat waren wij,” aldus Koeleba in de video, die donderdag was te zien op de Russische staatstelevisie.

De minister was in de veronderstelling dat hij sprak met Michael McFaul, voormalig Amerikaans ambassadeur in Rusland. In werkelijkheid sprak hij met Vovan en Lexus, een Russisch komisch duo.

Te weinig geld

Kiev heeft de aanval die op 8 oktober werd uitgevoerd op de Krimbrug, die deels instortte, nog niet officieel opgeëist. De brug moet op 1 juli volgend jaar volledig hersteld zijn.

Tijdens het gesprek gaf Koeleba ook toe dat Oekraïne te weinig geld heeft om de oorlog te kunnen blijven financieren. “Tot het einde van het jaar houden we het vol, maar daarna moeten we in het IMF-programma stappen,” zei de minister.

4.8 93 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

65 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 jaar geleden

Nee Uncle Shmuel & zijn Keizerrijk der Leugens, List & Bedrog zit achter deze Terroristische aanslag, net zoals de aanslag op Nord-Stream…de Noord-Atlantische-Terroristen-Organisatie is namelijk 100% verantwoordelijk voor deze huidige WOIII….Maar al die Nazi-Terroristen gaan 100% gegarandeerd vernietigd worden…

Angelo
Angelo
1 jaar geleden

Haha, dat jij in die val bent getrapt is ochen ploho voor jou en jouw land Dmytro.. Denk maar niet dat de wereld jullie in de toekomst nog zal helpen..kneus.

Willem
Willem
1 jaar geleden

Rutte staat alweer met de nodige miljarden aan opgeëist Nederlands belastinggeld klaar. Dus maak jullie geen zorgen, we worden hier allemaal graag veel armer voor jullie (althans dat is wat Kaag beweert….

Arwijn
Arwijn
1 jaar geleden

Wow! Bombshell!

Back to top button
65
0
We lezen graag je reactie!x