Buitenland

Oekraïense buitenlandminister in de val gelokt: ‘Ja, wij zitten achter de explosies’

Help anderen door dit artikel met jouw kennissen op je social media te delen!

De Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken heeft in gesprek met Russen die zich voordeden als een Amerikaanse oud-ambassadeur toegegeven dat Kiev achter de explosies op de Krimbrug zit.

In een video is te zien hoe Dmytro Koeleba de aanval op de brug opeist. Hij gaf ook toe dat Oekraïne verantwoordelijk is voor een explosie die leidde tot stroomuitval in een Russische stad bij de grens met Oekraïne.

Ja, dat waren wij

“Als je me vraagt wie dingen opblaast op de Krim of in Belgorod […] dan zeg ik: ja, dat waren wij,” aldus Koeleba in de video, die donderdag was te zien op de Russische staatstelevisie.

De minister was in de veronderstelling dat hij sprak met Michael McFaul, voormalig Amerikaans ambassadeur in Rusland. In werkelijkheid sprak hij met Vovan en Lexus, een Russisch komisch duo.

Te weinig geld

Kiev heeft de aanval die op 8 oktober werd uitgevoerd op de Krimbrug, die deels instortte, nog niet officieel opgeëist. De brug moet op 1 juli volgend jaar volledig hersteld zijn.

Tijdens het gesprek gaf Koeleba ook toe dat Oekraïne te weinig geld heeft om de oorlog te kunnen blijven financieren. “Tot het einde van het jaar houden we het vol, maar daarna moeten we in het IMF-programma stappen,” zei de minister.

4.8 93 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
65 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Merijn Hugens
Merijn Hugens
5 maanden geleden

Nee Uncle Shmuel & zijn Keizerrijk der Leugens, List & Bedrog zit achter deze Terroristische aanslag, net zoals de aanslag op Nord-Stream…de Noord-Atlantische-Terroristen-Organisatie is namelijk 100% verantwoordelijk voor deze huidige WOIII….Maar al die Nazi-Terroristen gaan 100% gegarandeerd vernietigd worden…

Angelo
Angelo
5 maanden geleden

Haha, dat jij in die val bent getrapt is ochen ploho voor jou en jouw land Dmytro.. Denk maar niet dat de wereld jullie in de toekomst nog zal helpen..kneus.

Willem
Willem
5 maanden geleden

Rutte staat alweer met de nodige miljarden aan opgeëist Nederlands belastinggeld klaar. Dus maak jullie geen zorgen, we worden hier allemaal graag veel armer voor jullie (althans dat is wat Kaag beweert….

Arwijn
Arwijn
5 maanden geleden

Wow! Bombshell!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

65
0
We lezen graag je reactie!x